Tovertafel is grenzeloos

Noem eens een sterke (zorg)innovatie ontwikkeld  vanuit de gedachte ‘waar heeft de oudere, de senior nu echt wat aan?’ De Tovertafel van Hester Anderiesen.

Tovertafel activeert dementerenden.De Tovertafel won op 1 oktober de pitchprijs van aging2.0 tijdens de gelijknamige bijeenkomst in Breda. De ontwikkelaars mogen naar L.A. om daar mee te doen aan wereldwijde pitch. Ze lijken een goede kanshebber op meer prijzen (en markt) met hun innovatieve projector die lichtanimaties projecteert. Want dat is  de Tovertafel, zij het dat er ook nog sensoren in ingebouwd zijn die  handbewegingen van de mensen om tafel in de gaten houden en daarop acteert. En zo ontstaat er een interactieve spel tussen lichtvoorstellingen en mensen met dementie.

Lekker spelen
De aan een gewone tafel zittende dementerende ouderen worden door de projectie uitgedaagd om mee te spelen. Dat gaat niet vanzelf want vaak zijn mensen met vergevorderde dementie zeer inactief. De bewegende kleurige beelden en bijpassende muziek stimuleren hen echter in beweging te komen en daarmee wordt ook het bewustzijn getriggerd.

Koopje
De interactieve spelprojecter is al bij een aantal zorginstellingen in binnen en buitenland geinstalleerd. Voor nog geen 5 en half duizend euro heb je de Tovertafel kast, inclusief:

  • afstandsbediening,
  • 7 spellen
  • 4 ophangsystemen
  • Installatie van de kast op locatie
  • Training en begeleiding van het personeel
  • 2 jaar garantie op de apparatuur
  • 4500 branduren garantie op de projectorlamp
  • 34cm hoog, 38cm breed, 24cm diep (zonder ophangsysteem)

Een koopje dat ook nog eens makkelijk toepasbaar is deze Tovertafel voor dementerenden.

Aging 2.0.
is een wereldwijze organisatie die met innovatie de zorg voor ouderen overal ter wereld wil verbeteren. Het Bredase event is georganiseerd door Care Innovation Center West-Brabant en is een onderdeel een internationale reeks pitchevents: in 30 dagen tijd worden in 30 steden pitch events georganiseerd‘#30in30in3o

Slimotheek
Zodra er een Tovertafel light komt voor mensen thuis, hebben we die maar wat graag in de SlimoTheek. In de tussentijd vertellen we de Expeditie-bezoekers over dit mooie concept en hopen we dat die lichtversie er snel komt.
Interesse in dit verrassend nieuwe speelgoed voor dementerenden? Kijk op de Tovertafel.

&n