Simpel mantelzorgen met app

Dagelijks organiseren 2.6 miljoen Nederlanders  familiezorg. Dertig procent van de mantelzorgers is meer dan 3 uur per week bezig met het regelen van zorg. Daarom bouwt Fello de ‘meest eenvoudige’ app voor families.

fello-iphone“Wij maken samen zorgen simpel. Wanneer broers en zussen beter samenwerken blijft er meer tijd over voor échte zorg en aandacht voor de ouder. Hier helpt onze app bij”, aldus de bedenkers van deze handige app.  Fello brengt gezinnen samen in één veilige vriendelijke app. Daar kunnen ze klusjes en berichten uitwisselen en data prikken. Met de Fello app weet je precies wie, wat, wanneer doet. De app altijd binnen handbereik en met meldingen word je op de hoogte gebracht van alles dat zich afspeelt in jouw zorggroep. Samen en simpel dus.

WhatsApp of Facebook
“Stel, 3 keer in de week wordt er boodschappen gedaan en gekookt, het huis wordt schoongemaakt, en om de week gaat er iemand mee naar de dokter. De dagelijkse organisatie wordt al snel een behoorlijke uitdaging.” Nu zul je denken, dit is toch makkelijk op te lossen met whatsapp, facebook of mail? Als je dit probeert kom je er al snel achter dat je het overzicht kwijtraakt. Uiteindelijk komt het regelen vaak bij één mantelzorger terecht. Fello wil dat meer mensen een steentje bijdragen. Iedereen uit het gezin kan immers meehelpen bij de zorg voor vader en/of moeder. Daarom hebben we Fello ontwikkeld om af te stemmen wie, wat, wanneer doet. Fello geeft een helder overzicht. Zo blijft er meer tijd voor échte zorg en aandacht”.

Dagelijks contact
Het effect is voelbaar vertelt Niels Meijssen, de initiatiefnemer. “Laatst sprak ik een dame uit Delft die mij vertelde dat ze eerst één keer per week contact had met haar broers en zussen over de zorg voor hun ouder. Sinds ze Fello hebben overleggen iedere dag, ofwel zeven keer meer!” Nu iedereen zijn steentje bijdraagt hoeft ze niet alles zelf te doen. “Ik ben trots als ik zie hoe verweven het is met hun dagelijks leven” zegt Niels. Fello werkt met een beveiligde omgeving. Het is dus niet alleen overzichtelijker, maar ook veiliger dan whatsapp. Bovenal, is het enorm eenvoudig. Binnen 30 seconden ben je aan de slag met je eigen zorggroep.

Gestage groei
inmiddels hebben al meer dan duizend mensen uit alle windhoeken van Nederland de Fello. Dit aantal groeit gestaag. Onlangs stond Fello in het Algemeen Dagblad en ook kregen ze €30.000 van de Vodafone Foundation om de app nóg beter te maken.  De Expeditie-SlimThuis vindt Fello ook een mooi product. Daarom reist de app mee met de Expeditie-SlimThuis. Bekijk hem in de SlimoTheek en probeer hem direct uit, gratis.

Vragen? Neem contact op met de makers: hello@getfello.com of +31 85 303 09 63