Vlinder: meer dan persoonsalarm

De Vlinder is persoonsalarmering met speek-luister verbinding en locatievoorziening.  Hij werkt samen met de gratis Loox ‘vindt vrienden’ app én is door slimme GPS, GSM en WIFI combinaties vrijwel overal bereikbaar. 

Persoonsalarmering”Mijn moeder heeft een beroerte gehad. Ik woon in een andere stad en maakte me erg veel zorgen toen ze thuis kwam uit het ziekenhuis. Toen ik hoorde over de Vlinder, hebben we hem direct aangeschaft.

’s Morgens controleert Vlinder of ze nog wel beweegt en als er wat is drukt ze op de alarmknop en hebben we contact. Een geruststellend en veilig idee.

Ook mijn moeder was er meteen aan gewend, soms draagt ze hem met een koortje om haar nek, een andere keer heeft ze hem in haar vestzak of tas. In ieder geval heeft ze  Vlinder altijd bij zich. Geweldige toch?!”

Vlinder is meer dan enkel personenalarmering. Dit meer-in-éénapparaat voor senioren fungeert ook als telefoon, agenda, kalender, medicijnbewaker, klok, nachtlampje en positiebepaler. Met andere woorden Vlinder vergroot de mobilieit van de gebruiker en verlicht de gemoedsrust van de mantelzorger of familieleden van de senioren.
Volgers staan namelijk direct in verbinding met Vlinder. Is vader, moeder, opa, oma, partner of een andere senior bijvoorbeeld gevallen, verdwaald of anderszins in nood? Een druk op de rode alarmknop is voldoende om bij de volgers op hun smartphone direct een melding te laten afgaan.

Loox
Die melding verloopt via de Loox app die alle volgers op hun smartphone hebben geinstalleerd. Vlinder en Loox vormen namelijk een eenheid. Bij calamiteiten wordt er altijd eerst een sociaal alarm (dus naar de volgers afgegeven) en dan pas naar een officiële alarmdienst. Om te voorkomen dat alle volgers in paniek de Vlindergebruiker gaan bellen, geldt het principe wie ’t eerst komt die ’t eerst maalt. Met andere woorden,degenen die de melding het eerst accepteert, belt naar de Vlinder en kijkt wat er aan de hand is.

Meneer H. Is een vitale ondernemende senior maar zijn kinderen zijn bezorgd over zijn doen en laten. Laatst waren ze heel ongerust, ik zat bij de bushalte met een paar jongeren te kletsen. Het was half 11 en ik was dus niet thuis. Kinderen in paniek. Nu ik Vlinder heb is dat probleem opgelost, ze weten altijd waar ik ben. We doen iedere zondag even een test. Dan druk ik op de noodknop en kijken we of het alarm goed doorkomt.

 

Vlinder zelf bekijken, vergelijken en uitpoberen kan in de SlimoTheek van Expeditie-SlimThuis. Lees meer over de mogelijkheden van deze persoonsalarmering en neem contact op voor een bijeenkomst bij u in de buurt.