Spiegelbeeld vertel eens even

Ryan Nelwan bouwt aan een mooie slimme spiegel bestaande uit een touchsecreen en verschillende apps. Natuurlijk kan je gewoon je haar kammen voor de spiegel, je make-up doen of je baard scheren maar de spiegel van Nelwan is slim. Zijn slimme spiegel laat je naar muziek luisteren, je email lezen, foto’s of films bekijken, messages sturen en ontvangen. De spiegel fungeert ook als klok, agenda, nieuwsdienst, weer- en fileberichten. Dreig je te laat te komen voor een afspraak dan krijg je een melding en kan je desgewenst rechtstreeks via een spiegelbeeldapp een taxi bestellen.

Domotica
De spiegel bevat ook huistechnologie zodat je er de temperatuur in huis mee kunt regelen.
Als het aan Nelwan ligt worden er straks nog meer domotica toepassingen in de spiegel geïntegreerd.

Rond 20111 was Philips al bezig met de ontwikkeling van een Smart Miror. Vandaag de dag kan iedereen met een beetje verstand van apps (maken) een slimme spiegel bouwen. Dit heb je er voor nodig: een groot tablet (of touchscreen), een dubbelzijdige spiegel die op het tablet past, een frame, een mini computertje als raspberry pi incl. electriciteitsnoer, HDMIkabel, WIFI, een toetsenbord om alles te installeren, wat gereedschap en natuurlijk deze handleiding.