App als anatomische les

Medische studenten doen hun kennis over het menselijk lichaam behalve uit de boeken vooral in de snijzalen op. In de toekomst krijgen ze hun anatomielessen gewoon via een Hololens app op hun smartphone of tablet.Een Amerikaanse kliniek in  Cleveland Clinic heeft samen met Case Western Reserve University een HoloLens app ontwikkeld waarmee je het menselijk lichaam kunt ontdekken.  De app werkt met augmented reality technology.
Augmented reality is zeg maar een verrijkte werkelijkheid die ontstaat doordat aan de realiteit extra digitale content wordt toegevoegd. Die extra realiteit kan je zien met een speciale camera-bril en een display met touchscreen (app op smartphone of tablet).
De ontwikkelde hololens bestaat uit uit een headset (camerabril) die door de computer gegenereerde 3D afbeeldingen bovenop iemands blikveld projecteert. Hierdoor wordt de bestaande realiteit gemixt met de virtuele realiteit.

Leren
Met de HoloAnatomy app kan je een virtueel menselijk lichaam ontdekken. Je kunt er omheen lopen en het ‘lichaam’ tot in details bekijken. Het maakt ook geluid zodat je de hartslag en andere geluiden die het lichaam produceert kunt horen. Je bestuurt de app met handbewegingen en stemherkenning.
De app wordt in de nabije toekomst ingezet als anatomische les. Door lichaamsonderdelen en organen te labelen en na verloop van tijd de labels weg te laten kan je studenten overhoren.
Zie ook artikel over wat is het verschil tussen virtual eng aumented reality.