Gebruik je huid als trackpad

Met metalen tatoeages op je huid je mobiel bedienen? Dat kan. Met Duoskin plak je tijdelijke tatoeages op je huid en gebruikt ze als trackpad of knop. En het ziet er ook nog prachtig uit.

tatoeages met technologieDe tattoos zien er niet alleen vet uit in goud en zilver, maar je kunt er ook je mobiele apparaten en computers mee bedienen. Het bladgoud en zilver is er niet enkel voor de blingbling maar dient ook als geleider. Behalve dat de tatoo’s van je eigen huid een trackpad of knop maken, kan je ze ook als display gebruiken. Je lichaamstemperatuur verandert ze van kleur, zo blijven je functionele sieraden telkens weer verrassen.

Handig is ook dat een tattoo als opslagbron wordt ingezet voor data, die telefoons en NFC-ondersteunde apparaten kunnen uitlezen.
Zelf doen
De tatoeages zijn vrij gemakkelijk te maken. Er is grafische software waarmee je patronen ontwerpt en software om het  uit te printen met bladgoud waarin de data en andere losse onderdelen verwerkt worden. De losse onderdeeltjes met bijvoorbeeld data, worden daar dan in verwerkt. De DuoSkin is een product van MIT en Microsoft.
Meer info op  de Duoskinsite en zie hieronder alvast hoe de tattoos werken.