Verlicht wandelmaatje

Veel oudere of minder mobiele mensen die zich hetzij te voet, hetzij in een rolstoel of scootmobiel voortbewegen, hebben ook een wandelstok ter ondersteuning. Waarom niet alarmering inbouwen in zo’n stok, dacht Joger Reussing en zo kwam er de slimme wandelstok.

slimme wandelstok loopt veiligHoe slim de Joger Wandelstok precies is blijkt bij de demonstratie. Het handvat van de wandelstok is voorzien van een stappenteller, verlichting, gps en gsm. Met een druk op de knop bovenop het handvat gaat er een felle lamp aan. Zo heb je altijd licht in het donker en kan je goed zien waar je loopt, waar je bent en waar het sleutelgat precies zit.
Voor noodgevallen, als de wandelstok-eigenaar onverhoeds komt te vallen, onwel wordt of lastiggevallen, is er in het handvat ook een alarmknop ingebouwd. Dit laat eerst enkele seconden een luid alarmsignaal horen en belt daarna “handsfree” een alarmnummer of familieleden, mantelzorgers of andere bekenden. Met het spraak-luister gedeelte kunnen zij en de stokbezitter vervolgens met elkaar praten.
Dwaaldetectie
Behalve verlichting, alarm en gsm heeft de stok ook gps. Daardoor kunnen de daartoe gerechtigden in geval van nood precies zien waar hun familielid, kennis of cliënt op dat moment is. Omdat de gps-functie ook een veilige zone instelling heeft, kan de Joger Wandelstok ook als dwaaldetectie ingesteld worden. Zo kunnen familieleden of zorgverleners in de gaten houden waar iemand met een tanend geheugen of beginnend dementeerde zich bevindt.

Qua alarmering werkt de wandelstok net als ieder ander persoonsalarm, namelijk met gps en gsm. Het kan ingezet worden als sociale alarmering waarbij familie, buren, vrienden de melding aannemen maar ook als professionele alarmering. In het laatste geval wordt de alarmering doorgeschakeld naar een professionele meldkamer. Uitermate handig deze in hoogte verstelbare Joger wandelstok voor mensen die net dat beetje zekerheid meer willen hebben als ze eropuit trekken. Het enige dat ze eigenlijk moeten weten is welk knopje voor wat dient.

Wat kost het?
De Joger wandelstok komt dit jaar op de markt en zal voor om en nabij 100 euro verkrijgbaar zijn in (web)winkels, thuiszorgwinkels en andere verkooppunten van (ouderen)zorg en mobiliteitsproducten. Bij de stok koop je dan voor maximaal een tientje per maand een abonnement voor de alarmering, gesprekskosten en gps-lokalisering. Joger wandelstok kan ook geleased worden voor.Zodra de wandelstok 100% goed getest is en krijgen we hem ook in de SlimoTheek van Expeditie-SlimThuis zodat u hem daar met eigen ogen kunt zien en uitproberen.

Meer info: Joger Reussing van Joger Sales

Andere gespecialiseerde wandelstokken
Voor mensen die specifiek op zoek zijn naar bijvoorbeeld valdetectie zijn er meer gespecifieerde stokken zoals de isowalk voor mensen met Parkinson.

 

Een gedachte over “Verlicht wandelmaatje

  1. Pingback: Slim wandelmaatje

Reacties zijn gesloten.