Slimme huizen bewaken gezondheid

Spiegel met ingebouwde sensorenJosien heeft verspreid door haar huis CubeSensors: kleine, eenvoudig vormgegeven blokjes die de luchtkwaliteit, temperatuur, vochtigheid, geluid, licht, luchtdruk meten.


Josien haar leefmilieu wordt nu de klok rond aangepast aan haar wens, aan haar welbevinden. En in geval van afwijkingen van haar dagelijkse routine sturen de sensoren en traceren email meldingen naar (van te voren door haar uitgekozen) familieleden, buren, vrienden of professionele zorgverleners. Ook heeft ze een slimme spiegel, slim keukengerei en overal in huis slimme lampen die aangaan zodra ze de ruimte binnenstapt, al dan niet met gedempt of gekleurd licht om haar bioritme niet te verstoren. Lees het hele verhaal over hoe slim Josien woont, de voordelen ervan en de bezwaren erover van haar vrienden.