Suiker meten zonder prik

Mensen met diabetes kunnen binnenkort heel makkelijk hun glucosespiegel meten tijdens het  trainen.

De diabetici krijgen een armbandje met een soort lapje van papier o. Deze zogeheten patch plakt net als een pleister direct op de huid en verzamelt zweet in een reservoirtje dat op de pleister is aanbracht. Het transpiratievocht wordt in dit reservoirtje omgezet in elektrische energie. Een eveneens ‘ingebouwde’ biosensor controleert het glucose gehalte. Veel efficiënter voor diabetespatiënten dan het zich achtereenvolgens moeten prikken, een druppel bloed opvangen en in het meetapparaatje (glucosekit)schuiven en aflezen. Tijdens het sporten wordt het glucosegehalte gewoon doorgemeten zodat een hyper voorkomen kan worden.

Er zijn al meerdere apparaten die glucose niet-invasieve, dus zonder prikken, kunnen controleren. ook deze werken met tranpiratievocht maar met deze nieuwe vinding tackelen de  onderzoekers van de universiteit van New York ihet terugkerende probleem van een onbruikbare kit door te hoge zweetproductie h. Deze nieuwe patch is behalve effectief ook goedkoop, en biedt daarmee goede hoop voor het beheren van de ziekte.nieuwe manier om glucose te meten

Lees ook Glucose meten zonder prikken  en Slimme contactlens voor diabetespatiënt