ABUS 770A SmartX U-slot – test en evaluatie ABUS 770A SmartX – slim Bluetooth-fietsslot in de test

Conclusie over het ABUS 770A SmartX U-slot in de test

In onze maandenlange test overtuigde het 770A SmartX fietsslot van ABUS ons over het geheel genomen. Wij waren vooral onder de indruk van het robuuste ontwerp en de hoogwaardige afwerking. Een andere factor voor een hoge diefstalbeveiliging is het geïntegreerde alarm, dat bij trillingen tot 100 decibel luid wordt. Vergrendelen en ontgrendelen via Bluetooth werkte betrouwbaar in onze test en het 770A U-slot maakte indruk met zijn lange batterijduur.

Wij adviseren het ABUS 770A SmartX fietsslot vooral aan mensen die hun hoogwaardige fiets betrouwbaar willen beveiligen zonder naar sleutels te hoeven zoeken. In plaats daarvan wordt de smartphone de sleutel en na onze test beoordelen we het ABUS 770A SmartX fietsslot als een handige openingsmethode en superieure diefstalbeveiliging met geïntegreerde alarmfunctie. Wij vinden het ook prettig dat het slot door meerdere personen kan worden gebruikt.

Voordelen ABUS 770A SmartX fietsslot Nadelen ABUS 770A SmartX fietsslot
Sterke bescherming tegen diefstal Geen noodopening als de batterij leeg is
Geïntegreerd alarm
Locatie opslag van de fiets
Vervangt sleutel door smartphone
Meerdere gebruikers mogelijk
ABUS U-slot 770A SmartX

U-slot met sleutelloze Smart X vergrendeling met Bluetooth functie. Inclusief alarmfunctie met min. 100 dB. -20%

U-slot met sleutelloze Smart X vergrendeling met Bluetooth functie. Inclusief alarmfunctie met min. 100 dB.

RRP € 219,95

Status: 13.10.

ABUS 770A SmartX fietsslot in test – ontwerp en kenmerken

Het 770A SmartX fietsslot is een solide U-slot van gehard staal. Op het eerste gezicht verschilt de slimme versie qua uiterlijk en ontwerp nauwelijks van een conventioneel U-slot. De beugel is maar liefst 13 millimeter dik en maakt het fietsendieven moeilijker. Het slot bevindt zich in het slothuis en behalve het sluitmechanisme zelf en de schuifgrendel zijn er geen bewegende onderdelen.

Voor het opladen is er een USB C-poort onder een kapje aan de zijkant van het slothuis, beschermd tegen vocht en vuil. Het slimme ABUS 770A fietsslot heeft energie nodig voor de Bluetooth verbinding en het geïntegreerde alarm met 100 decibel. In onze ABUS 770A SmartX test zat de batterij na drie weken en dagelijks gebruik van ongeveer 6 sluitingen nog steeds op ongeveer 70 procent. Wij vinden dit krachtig. Een 3D-sensor registreert bewegingen en slaat alarm bij trillingen of een poging tot diefstal.

ABUS 770A SmartX fietsslot in test – kenmerken en functies

Met het 770A SmartX U-slot laat ABUS zien dat fietsbeveiliging ook slim kan worden uitgevoerd. De fabrikant doet het zonder een conventionele sleutel of combinatieslot en combineert bestaande mechanische beveiligingskwaliteit met slimme vergrendeling en ontgrendeling door een smartphone via Bluetooth. Het slot waarschuwt tijdig als de batterij bijna leeg is – er is dus weinig risico dat gebruikers verrast worden door een lege batterij en het fietsslot niet meer kunnen openen. De ABUS 770A SmartX heeft geen noodopeningsfunctie als alternatief voor een opgeladen smartphone en fietsslot.

TipAls je het zekere voor het onzekere wilt nemen, moet je altijd een powerbank bij je hebben. Zo wordt voorkomen dat de batterij van de mobiele telefoon onverwacht leeg raakt en kan het 770A fietsslot in ieder geval snel spontaan worden opgeladen, zodat gebruikers het kunnen ontgrendelen.

In onze ABUS 770A SmartX test bleek het fietsslot over het geheel genomen een handige openingsmethode te zijn, die dankzij de geïntegreerde alarmfunctie een compleet beveiligingssysteem voor de fiets biedt. Er waren slechts enkele problemen, bijvoorbeeld toen het fietsslot niet meteen een Bluetooth-verbinding tot stand kon brengen. Dit gebeurde echter maar zelden en duurde dan niet lang. Ontgrendelen ging sneller dan openen via combinatieslot of sleutel via app, vooral als het zoeken naar een sleutel in de rugzak in plaats daarvan veel tijd kost of meerdere pogingen nodig zijn om de sleutel te laten passen. Praktisch vonden we ook de functie dat de ABUS SmartX app (Android | iOS) de laatste parkeerlocatie van de fiets opslaat. Dit kan nuttig zijn als eigenaars vergeten waar ze hun fiets het laatst hebben geparkeerd en vastgezet na een feestavond.

Andere bijzondere kenmerken van het ABUS 770A SmartX fietsslot zijn:

In onze test van de ABUS 770A SmartX bevielen ons de transporthouder en het feit dat de alarmfunctie tijdens het rijden kan worden uitgeschakeld.

 • Geïntegreerd alarm3D-sensoren merken op wanneer iemand anders met het wiel probeert te knoeien en activeren bij sterke trillingen een alarm tot 100 decibel. Naast het 13 millimeter dikke frame schrikt dit ook dieven af. PraktischAls er bijvoorbeeld alleen een bal op het slot valt, klinkt er een kort alarm, alleen krachtig schudden activeert het luide en langdurige alarm. Een transportmodus voorkomt dat de ABUS 770A SmartX tijdens een normale reis wordt ingeschakeld. Tijdens de test werkte het alarm goed en reageerde het slot betrouwbaar op trillingen.
 • Openen via BluetoothEen geregistreerde smartphone met Bluetooth volstaat voor het vergrendelen en ontgrendelen. Als de eigenaar met een smartphone en ingeschakelde Bluetooth de fiets binnen 2 meter nadert, gaat het U-slot automatisch open. Het is dan echter nog steeds nodig om de kleine schuifgrendel te bedienen.
 • Meerdere gebruikers en rechtenbeheerVia de ABUS SmartX app kan de beheerder meerdere gebruikers voor het 770A slot registreren, zelfs voor een beperkte periode. Dit is praktisch als bijvoorbeeld een ander familielid de fiets wil ophalen die bij het station geparkeerd staat of een alternatief als je eigen smartphone zonder stroom komt te zitten. Positief: Verschillende ABUS-sloten kunnen ook via de app worden beheerd.

Installatie en inbedrijfstelling van het ABUS 770A U-slot

De test van het robuuste ABUS 770A SmartX fietsslot toont aan: De fiets is betrouwbaar beveiligd tegen diefstal

Voordat de installatie begint, moeten gebruikers het ABUS 770A slot volledig opladen via de USB-C poort. De inbedrijfstelling is dan snel en kan in slechts 4 stappen worden voltooid:

 1. Installeer de ABUS SmartX app (Android | iOS).
 2. Activeer Bluetooth en volg de instructies in de app.
 3. Scan de QR-code op de meegeleverde keycard. (Bewaar de sleutelkaart op een veilige plaats en verlies hem in geen geval!)
 4. Druk op de schuifvergrendeling en stel de modus in volgens de gewenste instellingen (vergrendeling bevestigt instellingen met een bepaalde opeenvolging van tonen: bijv. transport- of bewakingsmodus).

Prijs en beschikbaarheid van het ABUS 770A SmartX fietsslot

De fabrikant ABUS biedt het ABUS 770A SmartX U-slot naar keuze met of zonder transporthouder in de leveringsomvang aan. Geïnteresseerden kunnen kiezen tussen een variant met blauwe of zwarte accenten. Het stevige fietsslot wordt geleverd in de kleur grijs.

ABUS U-slot 770A SmartX

U-lock met sleutelloze Smart X vergrendeling met Bluetooth functie. Inclusief alarmfunctie met min. 100 dB. -20%

U-lock met sleutelloze Smart X vergrendeling met Bluetooth functie. Inclusief alarmfunctie met min. 100 dB.

RRP € 219,95

Status: 13.10.

ABUS 770A SmartX fietsslot – technische details

 • Slotvariant: U-slot
 • App verbindingJa, ABUS SmartX App (Android | iOS).
 • Radioverbinding: Bluetooth
 • Aansluiting: UBS C aansluiting
 • Sensoren: 3D Positiedetectie, detecteert trillingen en slaat vervolgens alarm.
 • Materiaal: gehard staal, 13 millimeter vierkante parabolische beugel
 • Zekering: Sleutelloos, sluitsysteem met Bluetooth-functie, dubbele vergrendeling in het slothuis, bescherming tegen stoten en toegangshandgreep.
 • Speciaal kenmerk: Geïntegreerd alarm met 110 decibel, locatiegeheugen van de laatste keer dat de fiets werd geparkeerd.
 • Accessoires: Transportbeugel

De met * gemarkeerde links zijn zogenaamde affiliate links. Als een aankoop wordt gedaan via een dergelijke link, ontvangen wij een commissie. Er zijn geen extra kosten voor u.