Gezonde binnenlucht – CO2-detector ABUS AirSecure in controle Verbeter de binnenlucht met de CO2-detector ABUS AirSecure

Fabrikant ABUS maakt bij zijn slimme U-slot 770A SmartX een combinatieslot of sleutel volledig overbodig. Gebruikers hebben alleen een smartphone nodig en vergrendelen en ontgrendelen het fietsslot via een Bluetooth-verbinding. In onze test hebben we het intelligente anti-diefstalapparaat met geïntegreerde alarmfunctie onder de loep genomen en de voor- en nadelen van het ABUS 770A SmartX-slot blootgelegd.

Conclusie over de ABUS AirSecure CO2WM110 CO2-detector – goedkope premium allrounder

Mensen, dieren en planten geven CO2 en aërosolen af wanneer zij uitademen. Een waarschuwingsapparaat biedt preventieve bescherming tegen te hoge concentraties van het schadelijke gas en waarschuwt de gebruiker om tijdig te ventileren, waardoor mogelijke gezondheidsproblemen zoals slaperigheid, gebrek aan concentratie en aërosolinfecties worden voorkomen. Met de ABUS AirSecure CO2WM110 heeft ABUS een krachtig premium kooldioxide alarm in zijn assortiment. De CO2-detector informeert akoestisch, via OLED-display en stoplichtsysteem, wanneer het tijd is om te ventileren.

De aanschafprijs van ongeveer 130 euro lijkt misschien wat hoog voor leken, maar is niet ongebruikelijk voor een echte CO2-detector met NDIR-sensor. Het apparaat meet ook de vochtigheid en de temperatuur. Volgens ABUS bedraagt de levensduur van de CO2-sensor maximaal 10 jaar. Bijgevolg kost de ABUS AirSecure CO2WM110 slechts ongeveer 1,10 euro per maand. Een kleine investering voor een grote toegevoegde gezondheidswaarde.

Voordelen ABUS AirSecure CO2WM110

Nadelen ABUS AirSecure CO2WM110

 • Meervoudige meting: CO2, vochtigheid en temperatuur
 • NDIR sensor
 • Hoorbaar alarm
 • Noodstroomvoorziening
 • Verkeerslichtweergave
 • Plastic behuizing
CO2-waarschuwingsmelder ABUS AirSecure CO2WM110

Stijlvol meetapparaat voor luchtkwaliteit, vochtigheid en kamertemperatuur. Incl. alarm en CO2 stoplicht. -11%

Stijlvol meetapparaat voor luchtkwaliteit, vochtigheid en kamertemperatuur. Incl. alarm en CO2 stoplicht.

RRP 94,95 €

Status: 13.10.

CO2-detector ABUS AirSecure in controle – bedrijfsmodus

Iedereen die veel in een thuiskantoor werkt en zich afvraagt waarom hij snel moe wordt of zich moeilijker kan concentreren dan op kantoor, moet eens letten op het CO2-gehalte in de kamerlucht. Dit stijgt naarmate er meer zuurstof wordt verbruikt. Tegelijkertijd neemt bij het uitademen de hoeveelheid aërosolen in de lucht toe, die infecties kunnen overbrengen. Niet voor niets waarschuwen virologen voor het risico van besmetting in kamers binnenshuis, vooral als er meerdere mensen in één kamer zijn. Daarom is een waarschuwingsmelder niet alleen een dankbaar hulpmiddel in het thuiskantoor om de luchtkwaliteit te verbeteren.

De ABUS AirSecure CO2WM110 CO2-detector ziet er niet alleen slim uit, maar herbergt ook hoogwaardige technologie.

Het CO2-gehalte van de buitenlucht is ongeveer 400 ppm. Als het aandeel stijgt tot 1000 ppm of meer, neemt de luchtkwaliteit af. Mogelijke merkbare gevolgen zijn oog- en slijmvliesirritaties, aandachtsstoornissen, duizeligheid of hoofdpijn. De CO2-waarde is ook een goede indicator voor de luchtkwaliteit, aangezien de concentratie van andere verontreinigende stoffen, zoals fijn stof, ook toeneemt door onvoldoende luchtverversing.

Een bijzonder eenvoudige manier om de kwaliteit te controleren is het gebruik van een CO2-detector. Deze meet het kooldioxidegehalte in de lucht en waarschuwt als een grenswaarde wordt overschreden. Nuttig neveneffect: aangezien aerosolen en C02 gewoonlijk samengaan, beide komen vrij bij het uitademen, krijgen gebruikers een goede indicator wanneer het tijd is om de lucht in de kamer te verversen.

CO2-alarm ABUS AirSecure in controle – ontwerp en kenmerken

Om ervoor te zorgen dat de ABUS AirSecure CO2WM110 goed in de leefomgeving integreert, hebben de ontwikkelaars veel nadruk gelegd op een aantrekkelijk ontwerp. Het toestel is neutraal wit gehouden en doet met zijn afgeronde hoeken enigszins denken aan een Apple-toestel. Voor het display hebben de ABUS-ontwikkelaars gekozen voor een hoogwaardig OLED-scherm. Daar kunnen gebruikers de CO2-waarde aflezen en tegelijkertijd geeft een gekleurd verkeerslichtdisplay informatie over de huidige luchtkwaliteit. Dit is bijvoorbeeld handig ’s nachts, of wanneer het apparaat te ver van het bureau verwijderd is. Het kleurendisplay laat in één oogopslag zien of het tijd is om te ventileren.

De hoge kwaliteitsnorm van het product is ook in andere opzichten onmiddellijk duidelijk. Naast het display is ook een akoestisch alarm geïntegreerd. Dit kan desgewenst worden uitgeschakeld met een “niet storen” functie. Aan de achterkant van het ABUS AirSecure toestel bevindt zich een ophanginrichting voor montage aan de muur. Als alternatief kan het CO2-alarm ook op het bureau worden geplaatst met behulp van de uitklapbare standaard. De voeding wordt geleverd via een voedingseenheid en een micro-USB-kabel. Beide zijn bij de levering inbegrepen.

Niet voor het thuiskantoor: de ABUS AirSecure CO2-detector is ook perfect voor vergaderruimtes in bedrijven.

Al met al presenteert de ABUS AirSecure CO2-detector zich als doordacht en chic. In plaats van een plastic behuizing hadden we liever een van aluminium gehad, maar dat zou duidelijk in een hogere prijs tot uitdrukking komen. Gebruikers mogen hier niet vergeten: Echte CO2-sensoren zijn hoogwaardige sensoren die duurder zijn dan meetsensoren, zoals die vaak worden gebruikt in goedkope VOC-apparaten, die wel gemengde gassen maar geen oxiden meten. In het ABUS AirSecure CO2-alarm wordt een NDIR-sensor gebruikt om specifiek het reukloze CO2-gas te meten. Dit is goed. De geïntegreerde NDIR-sensor meet CO2-concentraties van 0 tot 5.000 ppm.

CO2-detector ABUS AirSecure in controle – bijzondere kenmerken en functies

ABUS heeft het met het ABUS AirSecure apparaat niet bij CO2-meting gelaten. Om een uitspraak te doen over de kwaliteit van de kamerlucht meet het apparaat ook de luchtvochtigheid en de kamertemperatuur. Bovendien krijgen gebruikers informatie over de tijd en de datum, de laatste twee waarden zijn niet noodzakelijk voor het ruimteklimaat, maar zijn wel nuttig als het apparaat bijvoorbeeld in de werkkamer thuis of op kantoor staat.

Een andere bijzondere eigenschap die de ABUS AirSecure CO2-detector onderscheidt van de concurrentie is een noodstroomvoorziening. Dit garandeert de controle van de luchtkwaliteit, zelfs bij stroomuitval of wanneer er geen stopcontact in de buurt is.

Installatie en instelling van het CO2-meetapparaat ABUS AirSecure CO2WM110

De inbedrijfstelling van de ABUS AirSecure CO2WM110 is eenvoudig:

 1. Sluit de CO2-detector aan op een stopcontact via de USB-kabel en de netstekker.
 2. Tijd en datum instellen
 3. Stel het apparaat op de gewenste plaats op of monteer het aan de muur

Wacht in het begin even tot de sensor geacclimatiseerd is.

ABUS CO2-detector ABUS AirSecure CO2WM110 in controle – prijzen en beste aanbiedingen

De slimme ABUS CO2-detector AirSecure CO2WM110 is te koop voor ongeveer 130 euro. Dit is redelijk voor een echte CO2-detector met de functies die ABUS biedt met extra vocht- en temperatuurmeting, OLED-display, LED-verkeerslichtdisplay en geïntegreerd akoestisch alarm. (Status: 04/2021)

CO2-alarm ABUS AirSecure CO2WM110

Stijlvol meetapparaat voor luchtkwaliteit, vochtigheid en kamertemperatuur. Incl. alarm en CO2 stoplicht. -11%

Stijlvol meetapparaat voor luchtkwaliteit, vochtigheid en kamertemperatuur. Incl. alarm en CO2 stoplicht.

RRP 94,95 €

Status: 13.10.

CO2-detector ABUS AirSecure CO2WM110 – de technische details

 • Levensduur CO2-sensor, max.: 10 jaar
 • Beeldscherm: ja, OLED
 • Verkeerslichtdisplay: ja, LED-kleurendisplay van de huidige luchtkwaliteit
 • Reservebatterij: ja
 • Meetbereik vochtigheid: 0 tot 95 procent (niet-condenserend)
 • Meetbereik CO2: 0 tot 5.000 ppm
 • Voeding: AC adapter, micro USB
 • Extra’s: Datum- en tijdweergave
 • Afmetingen: 96 x 96,5 x 26 mm

De met * gemarkeerde links zijn zogenaamde affiliate links. Als een aankoop wordt gedaan via een dergelijke link, ontvangen wij een commissie. Er zijn geen extra kosten voor u.