ABUS Alarmbox – mobiel alarmsysteem voor fiets, e-bike & co. ABUS Alarmbox in controle – wat het mobiele alarmsysteem kan doen

Micro-mobiliteit wint aan waarde en fietsen, e-bikes en e-scooters bevolken steeds meer het straatbeeld. Met de ABUS Alarmbox biedt het Duitse bedrijf een mobiel alarmsysteem waarmee gebruikers eenvoudig en ongecompliceerd mobiele apparaten en objecten van een alarmbeveiliging kunnen voorzien. In dit artikel over de ABUS Alarmbox onthullen we hoe het mobiele mini-alarmsysteem werkt en wat het kan doen.

Controleer de ABUS alarmdoos – zo goed is het alarmsysteem voor fietsen & co.

De ABUS alarmbox is een universeel toepasbaar mobiel alarmsysteem waar veel eigenaren van fietsen, e-scooters en dergelijke op hebben gewacht. Dankzij het luide alarmgeluid zet de box dieven op de vlucht voordat ze met hun werk beginnen en beschermt zo investeringen in mobiele apparaten, voorwerpen of voertuigen. De ABUS alarmbox biedt een hoge diefstalbeveiliging voor weinig geld.

ABUS Alarm Box

Mobiel alarmsysteem - ideaal voor het beveiligen van voorwerpen zoals fietsen en kinderwagens. Incl. intelligent alarm bij trillingen. -20%

Mobiel alarmsysteem – ideaal voor het beveiligen van voorwerpen zoals fietsen en kinderwagens. Incl. intelligent alarm bij trillingen.

€ 49,95

Status: 13.10.

Voordelen ABUS Alarm Box

Nadelen ABUS Alarmbox

 • Verjaagt dieven
 • Schrikt inbrekers af
 • Gunstige prijs
 • Luid alarm geluid
 • Eenvoudige installatie
 • Activering zonder sleutel
 • geen

ABUS-alarmkastje in de controlebi – ontwerp en uitrusting

De ABUS alarmdoos is ongeveer zo groot als een stuk zeep en weegt slechts 370 gram. Dit maakt het zeer eenvoudig om het mobiele alarmsysteem te bevestigen aan voorwerpen zoals een fiets, kinderwagen, rugzak, e-scooter of de deur van een camper.

De ABUS alarmbox beveiligt vrijwel alle mobiele voorwerpen en apparaten.

Het alarmtoestel werkt volgens het principe van een bewegingsdetector. ABUS heeft hiervoor een 360-graden bewegingssensor in de alarmkast ingebouwd. Dit betekent dat als de detector horizontaal of verticaal wordt bewogen, de geïntegreerde sirene een ca. 120 decibel luide alarmtoon op. Volgens het Federaal Milieuagentschap komt dit overeen met het volume van een sirene. Zoals de meeste alarmtoestellen is de ABUS Alarm Box een oplossing voor diefstalbeveiliging met een preventief karakter. Dit betekent dat de oplossing inbrekers afschrikt en hen doet vluchten voordat er schade kan ontstaan. Omdat niets dieven en inbrekers zo bang zijn als aandacht trekken.

Voldoende energie wordt geleverd door een in de handel verkrijgbare CR2-batterij, die de gebruikers kunnen vervangen, wat spreekt voor de duurzaamheid van de oplossing. De bewapening van de mobiel alarmsysteem wordt geactiveerd via een drukknop, en gedeactiveerd op conventionele wijze met een sleutel. Gebruikers hebben dus geen smartphone nodig om de kleine alarmbox te gebruiken.

ABUS alarmdoos in de controle – speciale kenmerken en functies

Een ander kwaliteitskenmerk van de ABUS Alarmbox en tegelijkertijd een bijzonderheid is de manier waarop de alarmtrekker werkt. Om vals alarm zoveel mogelijk uit te sluiten, kan het apparaat onderscheid maken tussen langere en kortere trillingen.

Het ABUS-alarmkastje is slechts ongeveer zo groot als een stuk zeep en schrikt dieven en inbrekers af.

Bij slechts een kleine trilling geeft de ABUS alarmdoos alleen een korte waarschuwingstoon. Dit is bijvoorbeeld zinvol als de oplossing wordt gebruikt als alarmsysteem voor een caravan en spelende kinderen een bal tegen de camperdeur schoppen waaraan het kastje is bevestigd. Als er daarentegen een langdurige trilling is, wordt de ABUS alarmdoos met een langdurige alarmtoon die genoeg aandacht vestigt op het beveiligde voorwerp om een inbreker of dief te doen vluchten. Dit geldt ook als een dief een fiets, e-bike of e-scooter uit de standaard tilt.

Toepassingsgebieden voor de ABUS alarmbox

Het mobiele alarmsysteem is veelzijdig. In het algemeen kan de ABUS Alarmbox met bijna alle mobiele apparaten worden gebruikt. Deze omvatten bijvoorbeeld:

 • Fiets
 • eBike
 • Elektrische fiets
 • E-Scooter
 • Fietskar
 • Kinderwagen
 • Camper of caravan
 • Tas en rugzak

Voor de te beveiligen objecten is het van belang dat de ABUS alarmkast vrij toegankelijk is, omdat de activering mechanisch geschiedt met een sleutel die bij de levering is inbegrepen. Dit betekent bijvoorbeeld dat het niet mogelijk is de alarmdoos aan de binnenkant van een camper te bevestigen. De reden hiervoor is dat na activering de trilling veroorzaakt door het sluiten van de deur van buitenaf een alarm zou activeren.

Installatie en installatie van het ABUS-alarmkastje in de controlekamer

De installatie van de ABUS Alarmbox gebeurt in een paar eenvoudige stappen, die ook door leken zonder problemen kunnen worden uitgevoerd. Bij wijze van voorbeeld gaan wij in op twee use cases, het gebruik om een rugzak en een fiets te beveiligen.

E-scooters krijgen ook diefstalbeveiliging met de ABUS alarmbox - het alarmgeluid bereikt een volume van ca. 100 decibel.

ABUS alarmdoos voor Diefstalbeveiliging voor een rugzak insert, hier is hoe het werkt:

 1. Leg de rugzak op een steen of ander oppervlak.
 2. Plaats ABUS alarmdoos op rugzak
 3. Druk op de activeringsknop van de ABUS alarmdoos

ABUS alarmdoos voor Diefstalbeveiliging voor een fietsGebruik het om een fiets, kinderwagen, enz. vast te zetten:

 1. Bevestig de montageplaat aan het voertuigframe met de 2 spanbanden.
 2. Steek de sleutel in verticale positie in het ABUS-alarmkastje om het alarm uit te schakelen.
 3. Plaats de ABUS alarmdoos op de montageplaat en vergrendel deze.
 4. Om de ABUS alarmdoos te activeren, verwijdert u de sleutel en drukt u op de activeringsknop.

Nuttige accessoires voor de ABUS alarmdoos

Voor extra beveiliging van een e-bike of fiets adviseren wij naast de ABUS Alarm Box het gebruik van een fietsslot, zoals het ABUS Granit XPlus 540 U-slot of het ABUS Citychain 1010/110 kettingslot. ABUS heeft de RRP voor de twee sloten vastgesteld op respectievelijk 114,95 en 95,99 euro. (Status: 08/2021)

ABUS U-slot GRANIT XPlus™ 540

Speciaal gehard staal en ultramoderne technologie bieden de beste bescherming tegen diefstal van uw fiets. -38%

Speciaal gehard staal en ultramoderne technologie bieden de beste bescherming tegen diefstal van uw fiets.

RRP € 124,95

Status: 13.10.

ABUS kettingslot Citychain 1010/110

9 mm zeshoekige ketting van gehard staal, Abus Plus cilinder en LED verlichte sleutel. -24%

9 mm zeskantige gehard stalen ketting, Abus Plus cilinder en LED verlichte sleutel.

RJP 119,95 €

Status: 13.10.

Prijzen en beschikbaarheid van de ABUS Alarm Box

De RRP voor de ABUS Alarm Box is een redelijke 49,95 euro. (per: 08/2021)

ABUS Alarm Box

Mobiel alarmsysteem - ideaal voor het beveiligen van voorwerpen zoals fietsen en kinderwagens. Incl. intelligent alarm bij trillingen. -20%

Mobiel alarmsysteem – ideaal voor het beveiligen van voorwerpen zoals fietsen en kinderwagens. Incl. intelligent alarm bij trillingen.

€ 49,95

Status: 13.10.

ABUS Alarmbox – de technische details

 • Afmetingen (LxBxD): 8,4 x 5,6 x 1,8 cm
 • Gewicht: 370 gram
 • Sensor: 360 graden bewegingssensor
 • Alarm geluidJa.
 • Volume alarmgeluid: ongeveer 100 dB
 • Smartphone bediening: nee
 • SleutelwerkingJa.
 • Aantal toetsen: 2

De met * gemarkeerde links zijn zogenaamde affiliate links. Als een aankoop wordt gedaan via een dergelijke link, ontvangen wij een commissie. Er zijn geen extra kosten voor u.