Maximale veiligheid in buitenruimtes dankzij speciale ABUS-sloten ABUS alarmboxen 2.0 en RC voor e-bikes, outdoor grills & co.

Egal ob High-Tech Grill oder hochwertiges E-Bike: Manche Dinge kann man nur schwer im Wohnraum lagern und muss sie deshalb gezwungenermaßen im Außenbereich belassen. Damit Kriminelle solche Wertsachen nicht einfach mitnehmen können, hat ABUS mehrere mobile Alarmboxen entwickelt. Wir stellen zwei davon vor und erklären, für wen sie sich eignen.

De belangrijkste feiten over alarmdozen in het kort

Het volgende overzicht laat zien wat een alarmdoos is:

  • Bewegingssensor: Als reactie op lichte trillingen klinkt er meestal alleen een korte waarschuwingstoon, maar als wordt geprobeerd het beveiligde voorwerp te verwijderen, gaat er een luide sirene af.
  • Alarm: De twee hier gepresenteerde modellen van ABUS genereren een signaaltoon die in geval van nood minstens 100 decibel luid is. Het alarm waarschuwt niet alleen de eigenaars, maar ook voorbijgangers en andere ooggetuigen en jaagt dieven idealiter op de vlucht.
  • Controle: De ABUS Alarm Box 2.0 kan worden bediend met een sleutel. Voor de Alarmbox RC heeft in plaats daarvan een praktische afstandsbediening, die desgewenst ook meerdere alarmboxen kan bedienen.

Overzicht van functies en kenmerken van de ABUS alarmboxen 2.0 en RC

Op het eerste gezicht lijken beide modellen erg op elkaar, maar er zijn cruciale verschillen die wij in het volgende productoverzicht presenteren.

ABUS Alarmbox 2.0: Praktisch 2-in-1 alarm- en sluitsysteem

De ABUS Alarmbox 2.0 is ontwikkeld om een intelligent schok- en bewegingsgevoelig alarm te activeren in geval van een poging tot diefstal. Voor extra veiligheid kan de behuizing extra worden verbonden met een hek, metalen paal of muuranker met behulp van ABUS-adapterkettingen of -kabels. De doos wordt dan beveiligd met de meegeleverde sleutel.

Als een voorbijganger per ongeluk tegen een op deze manier beveiligde e-bike botst of een spelend kind er een bal tegenaan schiet, klinkt door de eerste schok slechts een korte alarmtoon van 5 seconden.

Bij een ernstige en permanente poging tot knoeien met of stelen van een waardevol voorwerp dat op de alarmkast is aangesloten, klinkt daarentegen een 100 decibel luid alarmsignaal, dat veel aandacht trekt en dieven meestal onmiddellijk op de vlucht doet slaan.

Het alarm stopt automatisch na 15 seconden, en start onmiddellijk opnieuw als iemand het beveiligde voorwerp opnieuw probeert te pakken.

ABUS Alarm Box 2.0

Het intelligente alarmsysteem kan worden bevestigd aan objecten die moeten worden beveiligd of de verbindingskabel kan om een object worden gewikkeld. -11%

Het intelligente alarmsysteem kan worden bevestigd aan objecten die moeten worden beveiligd of de verbindingskabel kan om een object worden gewikkeld.

€89,95

Status: 13.10.

ABUS Alarmbox RC: Beveiligingsoplossing voor mobiele objecten

De ABUS RC is een bijzonder compacte, onopvallende alarmdoos om mee te nemen. Ook deze kan onderscheid maken tussen eenmalige en permanente schokken om ofwel slechts een korte waarschuwing ofwel een luid alarmsignaal af te geven.

Bovendien kan de Alarmbox RC ook gemakkelijk worden bevestigd op ronde of hoekige oppervlakken. Bij gebrek aan verbindingsmogelijkheden voor ABUS veiligheidskettingen en -kabels kunnen kabelbinders of dubbelzijdig plakband worden gebruikt. Deze wordt dan bediend via een ABUS-afstandsbediening, die desgewenst zelfs meerdere RC-alarmkasten kan aansturen.

ABUS RC alarmdoos

Bevestig het alarmsysteem aan de fiets of het te beveiligen object en laat u met behulp van het moderne alarmsysteem informeren over sterke trillingen. -13%

Bevestig het alarmsysteem aan de fiets of het te beveiligen object en wees op de hoogte van sterke trillingen met behulp van het moderne alarmsysteem.

PRIJS 39,95 €

Status: 13.10.

Wat is compatibel met de twee hoogwaardige ABUS alarmboxen?

De ABUS Alarm Box 2.0 kan niet alleen op vele ronde oppervlakken worden bevestigd, maar biedt bijvoorbeeld ook een aansluitmogelijkheid voor ABUS-adapterkettingen en -kabels. Het dient dus ook als een duidelijk afschrikmiddel.

Het RC-model daarentegen is ontworpen voor onopvallende bevestiging met behulp van kabelbinders of dubbelzijdig plakband. Zo kan het bijzonder onopvallend worden gemonteerd.

Wat zijn de voor- en nadelen van de ABUS 2.0 en ABUS RC alarmboxen?

Beide alarmdozen zijn bijzonder compact en dankzij hun lage gewicht ideale begeleiders voor op de camping of bij het sporten. Bovendien kunnen ze flexibel worden bevestigd op bijna elk type oppervlak, of dat nu van hout, plastic of metaal is. De Alarmbox 2.0 is veiliger en ook geschikt voor dure fietsen, terwijl de Alarmbox RC een bijzonder lichte metgezel is voor onderweg.

Wij vinden het ook bijzonder praktisch dat de alarmboxen van ABUS een duidelijk onderscheid kunnen maken tussen eenmalige en continue trillingen, waardoor het aantal valse alarmen drastisch afneemt. Geen van beide modellen is echter een koopje.

Zijn er tests of klantbeoordelingen van de ABUS alarmboxen?

Er zijn ons nog geen proeven bekend met de twee hier voorgestelde alarmdozen. (Vanaf 02/). ABUS, als bewezen kwaliteitsmerk, heeft ons echter al kunnen overtuigen bij tests van verschillende bewakingscamera’s. Meer informatie over onze ervaringen vindt u hier:
ABUS Mini Tube bewakingscamera in test – klein en sterk
ABUS WLAN batterijkam met basisstation in test

Technische gegevens van de ABUS alarmboxen 2.0 en RC in vergelijking

De volgende tabel toont de verschillen en overeenkomsten tussen de twee alarmdozen in een rechtstreekse vergelijking van de belangrijkste productkenmerken.

ABUS Alarm Box 2.0

ABUS Alarm Box RC

Toepassingsgebied

Zeer geschikt voor fietsen, kinderwagens, e-scooters en nog veel meer, werkt afschrikwekkend, vooral in combinatie met ABUS-kettingen of veiligheidskabels.

Handige alarmunit voor flexibele bevestiging aan diverse objecten, ideaal voor gebruik buitenshuis en op de camping, ideaal voor onopvallende apparaatbeveiliging

3D positiebepaling – Detecteert trillingen en kleinste bewegingen in alle drie de dimensies

ja

ja

Alarm Geluiden voor 15 seconden, gevolgd door herbewapening

ja

ja

Intelligent alarm: Activeert alleen een korte pieptoon bij lichte trillingen

ja

ja

Volume

min. 100 dB

min. 100 dB

Bevestiging

Kan aan bijna alle ronde geometrieën worden bevestigd (bv. met kabelbinders).

Kan aan bijna alle ronde geometrieën worden bevestigd (bv. met kabelbinders).

Stroomvoorziening

Incl. CR2 batterij

Incl. CR2 batterij

Speciale kenmerken

inclusief 2 sleutels, extra aansluitmogelijkheid voor ABUS-adapterkettingen en -kabels

Zonder sleutel

Afstandsbediening

Optioneel verkrijgbaar en ook te gebruiken voor meerdere dozen

Optioneel verkrijgbaar en ook bruikbaar voor meerdere dozen

Gewicht

430 g

370 g

Kleur

Zwart

Zwart

Bronnen en verdere informatie

ABUS Alarmbox 2.0 productpagina van de fabrikant
ABUS Alarmbox RC productpagina van de fabrikant
ABUS speciaal slot overzichtspagina van de fabrikant

De met * gemarkeerde links zijn zogenaamde affiliate links. Als een aankoop wordt gedaan via een dergelijke link, ontvangen wij een commissie. Er zijn geen extra kosten voor u.