Functies en waarden van de COWM300 CO-melder ABUS COWM300 koolmonoxide waarschuwingsmelder in het testoverzicht

Veel huishoudens gebruiken verbrandingstoestellen zoals gaskachels of open haarden, die het risico lopen koolmonoxide uit te stoten, een gas dat voor mensen niet waarneembaar en soms zelfs dodelijk is. Dit kan leiden tot duizeligheid, hoofdpijn, bewusteloosheid en in de ernstigste gevallen de dood. De ABUS COWM300 meet de ruimtelucht en waarschuwt de bewoners bij de geringste schadelijke CO-concentratie.

De COWM300 koolmonoxidemelder beschermt tegen giftige CO-gassen

Het gas koolmonoxide is onzichtbaar, reukloos en in bepaalde hoeveelheden dodelijk. Het is dus niet op te sporen en schadelijk voor de mens zelf. Daarom moeten huishoudens met open haarden, gaskachels, geisers, oliekachels en andere verbrandingstoestellen worden uitgerust met een koolmonoxidemelder als bescherming tegen mogelijke vergiftiging.

De ABUS COWM300 koolmonoxidemelder meet voortdurend en continu de lucht in de ruimte en waarschuwt voor schadelijke CO-niveaus met een luid alarmgeluid en een visuele waarschuwingsindicator. Het apparaat heeft een levensduur van zeven jaar en kan met behulp van een elektrochemische sensor zelfs de kleinste verandering in de kamerlucht registreren.

ABUS COWM300

Koolmonoxide alarm met LCD display en testknop, geschikt voor wand- en vloermontage

Koolmonoxide alarm met LCD display en testknop, geschikt voor wand- en vloermontage

Verkrijgbaar bij:

Status: 13.10.

Het alarm gaat op verschillende snelheden af, afhankelijk van de CO-concentratie

De CO-melder onderscheidt drie gevaarlijke niveaus van CO-waarden. Het eerste niveau wordt actief bij een CO-waarde van 50ppm of meer, in welk geval het apparaat uiterlijk na 90 minuten alarm slaat. In de tweede fase geeft het apparaat na 40 minuten een alarm af bij een waarde van 100 ppm. Het derde en hoogste niveau wordt bereikt bij een CO-waarde van 300 ppm, hier slaat de CO-detector al na drie minuten alarm.
Het akoestische alarm klinkt dan elke 5 seconden, en er is ook een visueel alarm in de vorm van een rode alarm-LED. Het alarm gaat pas af nadat het CO-niveau een niveau heeft bereikt dat niet langer gevaarlijk is voor de gezondheid, maar het alarm kan gedurende vijf minuten worden uitgeschakeld terwijl de ruimte wordt geventileerd.

Opbouw van het ABUS koolmonoxidemelder COWM300

Met een gewicht van 333 gram en een afmeting van 150 x 140 x 45 mm is de ABUS COWM300 een van de grotere CO-detectoren. Door het eenvoudige witte ontwerp valt het echter niet op. De detector wordt gevoed door een 9V-batterij die ongeveer twee jaar meegaat. Met een levensduur van de sensor van 7 jaar betekent dit dat de batterij ongeveer vier keer moet worden vervangen. Bovendien bedraagt de bedrijfstemperatuur slechts 0 -40 °C, zodat hij in woonruimten kan worden gebruikt, aangezien het vorstgebied niet wordt afgedekt.

De ABUS COWM300 is het meest geschikt voor woongebieden

Voordelen Abus Koolmonoxide Waarschuwingsdetector

 • Hoorbare en visuele waarschuwing
 • Controle-LED voor apparaten en batterijstatus
 • Sensor levensduur van 7 jaar
 • Hoge functionele diversiteit

Nadelen van de COWM300 CO-detector

 • Ongeschikt als mobiele waarschuwingsdetector
 • Laag bedrijfstemperatuurbereik
 • Stroomvoorziening via 9V batterij

ABUS COWM300 testoverzicht: Vergelijkende beoordelingen

 • Klanten op Amazon beoordeelden de ABUS COWM300 met 4,1 van de 5 sterren. In de klantenbeoordelingen op alternate.de kreeg het 4,7 van de 5 sterren. (per: 05/2019)
 • De experts van sichermeister.de prezen de lange levensduur van de sensor. Zij waren echter minder tevreden over het bedrijfstemperatuurbereik. (Status: 05/2019)
 • In de klantenbeoordeling van Hornbach kreeg de gasdetector 5 van de 5 sterren. (per: 05/2019)
De ABUS COWM300 schittert door zijn onopvallende, eenvoudige ontwerp.

Conclusie: ABUS COWM300 koolmonoxide waarschuwingsmelder

In ongeveer 130.000 huishoudens zijn de uitlaatgassen van gasgestookte installaties te hoog. Om u te beschermen tegen de schadelijke gassen is de CO-melder ideaal. Met zijn zeer lange levensduur van de sensor en zijn eenvoudige, onopvallende ontwerp is hij ideaal voor woonruimtes. De detector kan echter niet buiten of in onverwarmde kelders worden gebruikt, omdat hij zijn functies niet kan vervullen bij temperaturen onder nul. Het apparaat is geschikt voor iedereen die op zoek is naar een eenvoudig en functioneel apparaat.

Prijzen en beschikbaarheid van ABUS COWM300

Het ABUS COWM300 koolmonoxide alarm is verkrijgbaar bij Amazon voor de beste prijs van 35,95 euro.

ABUS COWM300

Koolmonoxide alarm met LCD display en testknop, geschikt voor wand- en vloermontage

Koolmonoxide waarschuwingsmelder met LCD display en testknop, geschikt voor wand- en vloermontage

Verkrijgbaar bij:

Status: 13.10.

ABUS COWM300 Koolmonoxidemelder – Technische details

 • Gewicht: 333g
 • Afmetingen: 4,5 x 14 x 15cm
 • Soort batterij: Alkaline
 • Huidige spanning: 9V
 • Alarmtoon: 85dBA

Verdere tests en vergelijkingen van rook- en koolmonoxidemelders

Z-Wave Popp Rookmelder[werktookmetelkaar

Meer Trends en Smart Home Nieuws

De met * gemarkeerde links zijn zogenaamde affiliate links. Als een aankoop wordt gedaan via een dergelijke link, ontvangen wij een commissie. Er zijn geen extra kosten voor u.