Meer bescherming – ABUS-helmen met slimme Bluetooth-technologie ABUS fietshelmen met QUIN valdetectie

Naast mechanische veiligheidsexpertise weet de fabrikant ABUS ook te overtuigen met intelligente veiligheidsoplossingen. Dit omvat een grote selectie ABUS-fietshelmen: ABUS heeft sommige modellen nu nog veiliger gemaakt en uitgerust met een Bluetooth-chip die vooraf bepaalde personen via de smartphone informeert in geval van een val. We leggen uit hoe de ABUS QUIN technologie werkt en onthullen de voordelen van de slimme ABUS fietshelmuitrusting.

ABUS fietshelmen met ABUS QUIN systeem – dubbele veiligheid

Bij alle fietshelmen van ABUS staan een slagvaste buitenkant, een goede luchtcirculatie tijdens het rijden en een perfecte pasvorm met een praktisch verstelsysteem centraal. De selectie van fietshelmen biedt modellen voor het rijden op conventionele wegen en helmen die ook off-road een hoge veiligheid garanderen. Daarom krijgen gebruikers met een ABUS-fietshelm de juiste bescherming bij een val – ongeacht of ze in de stad fietsen of op een mountainbike over ruwe paden rijden.

Als u een sportieve fietser bent – op de weg of off-road – kunt u zich verheugen op de speciale ABUS fietshelmen met het ABUS QUIN systeem. Deze helmen hebben een ingebouwde Bluetooth-chip met geïntegreerde versnellingssensor. Fietsers kunnen de helm verbinden met hun smartphone via de ABUS QUIN app (Android | iOS). De versnellingssensor registreert trillingen en valpartijen. Als sporters door een ongeval niet meer zelf hulp kunnen inroepen, informeert het QUIN-systeem eerder gedefinieerde noodcontacten via de app. De geselecteerde noodcontacten worden via een pushbericht op de hoogte gebracht en ontvangen informatie over de locatie van het slachtoffer van het ongeval.

Om vals alarm te voorkomen, worden de contacten pas na afloop van een aftelling geïnformeerd. Dit heeft het voordeel dat fietsers de noodroutine voor kleine verwondingen kunnen uitschakelen voordat het pushbericht wordt verstuurd. Als alternatief voor het noodsignaal kunnen gebruikers hun contacten ook handmatig waarschuwen. Hiervoor hoeven fietsers slechts vier keer op hun helm te tikken. Dit is praktisch als de rijder zich in een noodsituatie bevindt en niet meer mondeling om hulp kan vragen. Een directe noodoproep wordt nog niet verzonden door het QUIN systeem.

De fabrikant ABUS biedt in totaal vier modellen die zijn uitgerust met QUIN-technologie:

De ABUS fietshelmen met QUIN technologie hebben een geïntegreerde versnellingssensor die vallen detecteert.

Verkeershelm Viantor QUIN: De ABUS Viantor QUIN fietshelm is bijzonder geschikt voor sportieve beginners. Tijdens de rit biedt de Viantor QUIN dubbele veiligheid. Als er een ongeluk gebeurt, beschermt de helm het hoofd en informeert tegelijkertijd familieleden of vrienden.

Aventor QUIN WeghelmEen ander model voor onderweg is de ABUS Aventor QUIN. De ABUS-helm overtuigt door zijn stabiliteit, design en maximale ventilatie. Ook positief: het ontwerp maakt het mogelijk dat een vlecht niet stoort bij het dragen van de fietshelm, omdat een overeenkomstige uitsparing in het verstelsysteem ruimte biedt. De QUIN-technologie verhoogt ook de veiligheid van dit model met een slimme component.

Mountainbike helm MonTrailer QUIN: Vooral adrenalinefans rijden graag alleen en off-road. Het probleem is dat er geen groep is waarvan de leden zo nodig hulp kunnen inroepen. De ABUS MonTrailer QUIN fietshelm is hier de perfecte begeleider. Dankzij het ABUS QUIN systeem kunnen extreme sporters bij een ongeval vertrouwen op opgeslagen contacten. Zij worden via een push-bericht geïnformeerd en krijgen de huidige locatie door. De helm biedt ook andere voordelen. Zo zorgt het transparant getinte vizier voor een groter gezichtsveld.

Moventor QUIN mountainbike helmMTB-rijders hoeven tijdens hun tocht ook niet in te leveren op veiligheid. De ABUS Moventor QUIN helm is bijzonder geschikt voor hen. De lichtheid en de stabiele pasvorm doen de drager bijna vergeten dat hij een helm draagt. Dankzij de vele luchtinlaten en -uitlaten houden fietsers het hoofd koel. Als er op de weg een ongeluk gebeurt, informeert het QUIN systeem de persoon in de helm.

ABUS fietshelmen met QUIN technologie – Dit zijn de voordelen

Met de slimme QUIN-technologie heeft ABUS nog een veiligheidsvoorziening toegevoegd aan zijn fietshelmen. Wij hebben de belangrijkste voordelen hieronder samengevat:

  • Geïntegreerde versnellingssensor detecteert automatisch vallen
  • Optioneel handmatig alarm mogelijk
  • Informeert beveiligde contactpersoon wanneer u het niet meer zelf kunt doen
  • Meerdere contacten op te slaan
  • Hoge veiligheidsfactor, vooral wanneer u alleen reist
  • Locatie-informatie helpt om gewonde persoon te vinden
  • App-compatibiliteit
  • Chip “waarschuwt” als er geen Bluetooth-verbinding is
  • Bluetooth-chip gaat een maand mee als deze volledig is opgeladen (oplaadtijd ca. 4 uur)

Conclusie over ABUS fietshelmen met QUIN technologie voor hoge veiligheid

De veiligheidsexperts van ABUS doen hun naam eer aan met de ABUS fietshelmen. De helmen bieden immers niet alleen fysieke veiligheid en beschermen het hoofd, maar het QUIN systeem organiseert hulp in geval van nood.

Angst is nooit een goede metgezel. Niettemin zijn de juiste veiligheidsmaatregelen basisvereisten – het doel is altijd de eigen veiligheid. Dit moet net zo relevant zijn op de korte fietsroute naar de winkels als op steile routes in het bos op een mountainbike als hobbyrijder of professional.

Wij bevelen de ABUS fietshelmen met geïntegreerd ABUS QUIN systeem vooral aan voor mensen die vaak alleen fietsen. Bij een ongeval worden dan opgeslagen personen geïnformeerd die verdere stappen kunnen ondernemen en hulp kunnen inroepen. De locatiegegevens zijn hiervoor bijzonder nuttig en kunnen levens redden bij bijvoorbeeld een vluchtmisdrijf.

De met * gemarkeerde links zijn zogenaamde affiliate links. Als een aankoop wordt gedaan via een dergelijke link, ontvangen wij een commissie. Er zijn geen extra kosten voor u.