Professioneel hangslot voor verhoogde inbraakbeveiliging – ABUS Granit hangslotcontrole – het professionele U-slot

Hangsloten zijn ontworpen om poorten, commerciële voorzieningen, schuren of kelderruimten te beschermen. Het ABUS Granit hangslot is eigenlijk ontwikkeld voor de bescherming van industriële installaties, maar is ook beschikbaar voor particulier gebruik. Als u wilt dat dieven zich vastbijten in graniet wanneer zij proberen in te breken en te stelen, moet u kiezen voor professionele kwaliteit wanneer u een ABUS granieten hangslot kiest. In onze check onthullen we welke beveiligingstechniek het ABUS Granit 37RK/80 slot zo bijzonder maakt.

Conclusie over het ABUS Granit hangslot 37RK/80

Hoe herken je een goed hangslot? Simpel antwoord: Als het nog aan de hasp zit. Het ABUS Granit U-slot biedt hiervoor alle voorwaarden en onderscheidt zich van concurrerende producten met een hele reeks professionele functies. Deze omvatten bescherming tegen pogingen tot knoeien met de cilinder of het geharde slothuis en de beugel. ABUS vervaardigt de Granit hangsloten in Duitsland volgens de Europese norm CEN klasse 4 en 5. Ter vergelijking: de standaard beveiliging komt overeen met CEN klasse 2.

Wij bevelen het ABUS Granit 37RK/80 hangslot aan bij iedereen die waarde hecht aan effectieve inbraak- en diefstalbeveiliging. De prijs lijkt op het eerste gezicht wat hoog, maar is in onze ogen gerechtvaardigd.

Voordelen ABUS Granit 37RK/80

Nadeel ABUS Granit 37RK/80

 • DIN EN 12320, klasse 5 (belangrijk voor diefstalverzekering)
 • Bescherming tegen knoeien
 • Cilinder boren en trekken bescherming
 • Corrosiebescherming door coating van zwart graniet
 • Productie in Duitsland
 • Hoge prijs, maar gerechtvaardigd

ABUS Granit 37RK/80

Hangslot met beugelbeveiliging en knoeibescherming. Voldoet ook aan speciale verzekeringseisen. -3%

Hangslot met beugelbeveiliging en knoeibescherming. Voldoet ook aan speciale verzekeringseisen.

RRP 128,00 €

Status: 13.10.

ABUS Granit 37RK/80 hangslot in controle – ontwerp en kenmerken

Het hangslot ABUS Granit 37RK/80 geeft al op het eerste gezicht aan dat het iets bijzonders is. Het U-slot wordt geleverd met een zwarte behuizing, zwarte Black Granit coating en zilveren GRANIT en ‘Made in Germany’ opdruk. In de rechter benedenhoek staat het ABUS-logo. Het Engelse woord “Hardened” is in de sluiting zelf gestempeld. Zo weten dieven en inbrekers op het eerste gezicht dat het bijna zeker meer tijd zal kosten om het te openen dan een goedkoop hangslot uit het Verre Oosten. Dit is belangrijk omdat tijd een van de meest kritische factoren is voor deze groep criminelen. Hoe langer een poging tot inbraak of diefstal duurt, hoe groter het risico op ontdekking. Alleen al het ontwerp van het ABUS Granit hangslot verhoogt dus de inbraakbeveiliging.

Motorfiets of andere waardevolle voorwerpen beveiligen: het ABUS Granit beugelslot biedt maximale veiligheid

Binnenin wordt een ABUS-Plus-schijfcilinder gebruikt. Bescherming tegen manipulatie wordt gebruikt. Verschillende schijven worden gedraaid als de sleutel wordt omgedraaid. De draaiafstand hangt af van de diepte van de tanden van de sleutel. Als de schijven zich niet in de juiste positie bevinden, verhindert een zogenaamde blokkeerpen het draaien van de cilinder. Het slot kan niet worden geopend. Pas als een geschikte sleutel alle schijven in de juiste positie heeft gedraaid, geeft de blokkeerpen in het ABUS Granit hangslot de cilinder vrij voor rotatie.

Bovendien zorgt de van bovenaf in het ABUS Granit U-slot 37RK/80 gestoken borgpen voor Cilinder boren en trekken bescherming. Het slot is vervaardigd volgens de Europese norm CEN-klasse 5. Een standaard hangslot, dat bijvoorbeeld overeenkomt met CEN-klasse 2, biedt deze kenmerken niet. In Duitsland zijn de eisen voor hangsloten vastgelegd in DIN EN 12320. Hier komt het hangslot ABUS Granit 37RK/80 overeen met klasse 5. Dit is belangrijk om objecten tegen diefstal te verzekeren.zoals een motor, fietsen of een robotmaaier.

ABUS Granit hangsloten controleren – welke varianten zijn beschikbaar?

Het ABUS Granit hangslot wordt door de fabrikant in verschillende varianten aangeboden. Alle sloten zijn verkrijgbaar in een SZP-versie met veiligheidskaart. De modellen met de afkorting RK in de naam kunnen worden aangepast aan bestaande ABUS-Plus sloten. Versies met beugelbescherming maken het voor dieven en inbrekers moeilijker om wrikgereedschap te gebruiken. De gecertificeerde DIN-norm waaraan een hangslot moet voldoen is belangrijk voor het afsluiten van een verzekering.

De volgende tabel toont de belangrijkste verschillen tussen de ABUS U-slotvarianten:

ABUS Granit 37RK/80

ABUS Granit 37RK/70

ABUS Granit 37/60

ABUS Granit 37ST/55

ABUS Granit 37/55

Productie

EU-norm CEN klasse 5

EU-norm CEN klasse 5

EU-norm CEN klasse 4

EU-norm CEN klasse 4

EU CEN Klasse 4

Tempelbescherming

ja

geen

ja

geen

geen

Veiligheidskaart

optionele

optionele

optionele

optionele

optionele

DIN-norm

DIN EN 12320, CL 5

DIN EN 12320, CL 5

DIN EN 12320, CL 4

DIN EN 12320, CL 4

Cilinder van bovenaf ingebracht

ja

ja

ja

geen

geen

Verwijderbare beugel

ja

geen

ja

geen

geen

ABUS Sevurity Level HaSi

10

10

10

10

10

ABUS Granit hangslot 37RK/80 – Kenmerken en functies

ABUS Granit 37/80 is een hoogbeveiligd slot dat is ontwikkeld voor industrieel gebruik. Daar wordt het onder meer gebruikt om magazijnen, containers of vrachtwagens te vergrendelen. Wij bevelen het ABUS Granit hangslot echter ook aan bij particulieren die waarde hechten aan hoogwaardige inbraak- en diefstalbeveiliging.

Het ABUS granieten hangslot houdt ongewenste personen buiten.

Andere bijzondere kenmerken van de ABUS Granit 37RK/80 zijn:

 • Verwijderbare beugelIn vergelijking met andere beugelsloten kunnen gebruikers bij de ABUS Granit de beugel verwijderen. Dit maakt het gemakkelijker om de sluiting aan voorwerpen te bevestigen.
 • Gehard staal: Slothuis en beugel zijn gemaakt van speciaal gehard staal, waardoor het voor inbrekers en dieven moeilijker is om met conventioneel inbraakgereedschap te werken. In vergelijking met standaard hangsloten biedt ABUS Granit een verhoogde weerstand tegen het boren en zagen van zowel de beugel als het slothuis.
 • Verhoogde weerstand, zelfs bij lage temperaturenLage temperaturen maken metaal “brozer”. Het ABUS Granit hangslot biedt weerstand tegen slagen op het slothuis, de beugel of het oog, zelfs bij lage temperaturen. Een groot voordeel voor iedereen die in koude streken woont.

ABUS Granit hangslot 37/80 in controle – compatibele accessoires

Voor de hangsloten van de ABUS Granit serie zijn er diverse accessoires waarmee de veiligheid van het beugelslot extra kan worden verhoogd. Deze omvatten versies met veiligheidskaarten die het onopzettelijk maken van sleutelkopieën voorkomen. Om een kopie van de sleutel te maken, moet de beveiligingskaart worden getoond.

ABUS Granit hangsloten – prijzen en beschikbaarheid

ABUS biedt op haar website een compleet overzicht van alle ABUS Granit hangsloten, inclusief een dealer locator.

ABUS Granit 37RK/80

Hangslot met beugelbeveiliging en knoeibescherming. Voldoet ook aan speciale verzekeringseisen. -3%

Hangslot met beugelbeveiliging en knoeibescherming. Voldoet ook aan speciale verzekeringseisen.

RRP 128,00 €

Status: 13.10.

ABUS Granit 37/80 hangslot – Technische details

 • Breedte: 79 mm
 • Hoogte: 94 mm
 • Diepte: 39 mm
 • Diameter tempel: 14 mm
 • Gewicht: 1.020 gram
 • Type slot: sleutel
 • ABUS-beveiligingsniveau (HaSi): 10

De met * gemarkeerde links zijn zogenaamde affiliate links. Als een aankoop wordt gedaan via een dergelijke link, ontvangen wij een commissie. Er zijn geen extra kosten voor u.