Wat het slimme ABUS HomeTec Pro Bluetooth-deurslot kan doen ABUS HomeTec Pro Bluetooth in controle – deurslot met app

Elektronische deursloten vereenvoudigen de toegangscontrole tot de flat of het huis. De ABUS HomeTec Pro Bluetooth-deurslotaandrijving kan comfortabel via een smartphone-app worden aangestuurd en kan ook onafhankelijk van de smartphone met andere componenten worden aangestuurd. In de ABUS HomeTec Pro Bluetooth Check lichten we het slimme deurslot en zijn speciale functies toe.

Conclusie van de ABUS HomeTec Pro Bluetooth-deurslotcontrole

Er zijn nu verschillende elektronische deursloten op de markt. Het bijzondere aan het ABUS HomeTec Pro Bluetooth deurslot is de Veelzijdigheid qua werking en de bijzonder hoge veiligheidsuitrusting zoals sterke AES-codering of de ABUS-sleutelkaart voor productverificatie. Smartphonebediening is ook niet verplicht, dankzij uitgebreide accessoires. Als alternatief voor de app kunnen kinderen en oudere personen het deurslot bedienen via de sleutelhanger-afstandsbediening of invoer met een numerieke code. Met ABUS HomeTec Pro krijgen kopers een duurzaam Bluetooth deurslot “Made in Germany.

ABUS HomeTec Pro Bluetooth CFA3100

Elektronisch deurslot voor het vergrendelen en ontgrendelen van de voordeur via app. Inclusief slimme toegangscontrole. Compatibel met alle smartphones met Bluetooth. -5%

Elektronisch deurslot voor het vergrendelen en ontgrendelen van de voordeur via app. Inclusief slimme toegangscontrole. Compatibel met alle smartphones met Bluetooth.

PRIJS 199,95 €

Status: 13.10.

Voordelen van het ABUS HomeTec Pro Bluetooth-deurslot

Nadelen van het ABUS HomeTec Pro Bluetooth deurslot

 • Eenvoudige installatie
 • Eenvoudige bediening
 • Hoge veiligheidsnorm
 • Veelzijdige bedieningsmogelijkheden (afstandsbediening, vingerscanner, toetsenbord)
 • Geen

ABUS HomeTec Pro Bluetooth-deurslotbediening gecontroleerd – ontwerp en afwerking

Wie op zoek is naar een elektronisch gestuurde deurslotaandrijving moet het ABUS HomeTec Pro Bluetooth-deurslot op de shortlist zetten. Het functionele principe is eenvoudig: de aandrijving wordt aan de binnenkant van de deur geplaatst op het reeds bestaande deurslot. Een motor neemt dan het draaien van de sleutel over.

Het grote verschil tussen de modellen met de deuraandrijving ligt in de afwerking. De ABUS HomeTec Pro Bluetooth-deurslotaandrijving is zeer nauwkeurig verwerkt en aangepast aan de in Duitsland gebruikelijke Europrofielcilinders volgens DIN 18252 en DEN EN1303 met nood- en gevarenfunctie. Dit is belangrijk omdat de valkuil van deurslotaandrijvingen in het detail zit: als aandrijving en cilinder niet goed op elkaar aansluiten, ontstaan vaak problemen: De deur ontgrendelt en vergrendelt dan niet altijd precies of gaat niet open. Dit leidt tot frustratie bij de gebruiker en vereist vaak ingewikkelde aanpassingen.

Maximale veiligheid – dankzij ABUS KeyCard, 128-bit encryptie en ABUS beveiligingsprotocol

De aanbieder van beveiligingsoplossingen ABUS maakt voor zijn deurslotaandrijving gebruik van drie beveiligingsmechanismen: de ABUS KeyCard, 128-bits codering en het ABUS-veiligheidsprotocol. Daarmee voldoet ABUS HomeTec Pro Bluetooth niet alleen aan hoge eisen op het gebied van comfort, maar scoort het ook punten op het gebied van veiligheid. Elk onderdeel wordt geleverd met een ABUS KeyCard, die elk apparaat met een unieke code identificeert en onmisbaar is voor bijvoorbeeld het inleren van besturingen of het installeren van updates. De communicatie tussen de componenten is bovendien dubbel beveiligd met AES-128-bit encryptie en extra bescherming via het ABUS-beveiligingsprotocol. De combinatie van deze verschillende veiligheidskenmerken resulteert in een maximale beveiliging tegen ongeoorloofde toegang.

Het ABUS HomeTec Pro Bluetooth-deurslot wordt comfortabel en veilig via een app beheerd.

AES-128 bit encryptie: Om te voorkomen dat hackers eenvoudig misbruik maken van een deurcode, worden de communicatiegegevens gecodeerd met de AES-128-bit encryptieprocedure. Deze procedure wordt als “pragmatisch veilig” beschouwd, hetgeen betekent dat er geen praktisch uitvoerbare aanval bekend is.

ABUS beveiligingsprotocolNiet alleen de gegevens zelf, maar ook het transmissietraject van de zender naar het ABUS HomeTec Pro Bluetooth-deurslot is gecodeerd. Dit voorkomt dat hackers de deurcode kunnen onderscheppen om deze later te ontcijferen wanneer huisbewoners via Bluetooth met de smartphone-app gegevens naar de deurslotaandrijving sturen.

ABUS-sleutelkaartSamen met het ABUS HomeTec Pro Bluetooth-deurslot ontvangt de koper een ABUS-sleutelkaart. De daarop afgedrukte sleutel is gekoppeld aan het product en wordt door het supportteam opgevraagd bij wijzigingen. De gebruikers moeten de sleutelkaart daarom op een beschermde plaats bewaren. De code wordt bijvoorbeeld via de smartphone-app gevraagd om het deurslot te activeren tijdens het instellen. De sleutelkaart voorkomt bijvoorbeeld misbruik, omdat onbevoegden zich zonder kaart niet als gebruiker kunnen voordoen. Geautoriseerde gebruikers worden lokaal in het apparaat opgeslagen of getraind.

ABUS HomeTec Pro Bluetooth-deurslot ter controle – functies en werkwijze

Gebruikers hebben gewerkt met de ABUS HomeTec Pro Bluetooth deurslotbediening Een breed scala aan toepassingen binnen handbereik. Gebruikers kunnen maximaal 28 aangesloten apparaten of gebruikers aan een deurslot toewijzen. Het beheer vindt plaats in de ABUS HomeTec Pro app (Android | iOS).

De Beheerseenheden in de app zijn niet beperkt. Als bijvoorbeeld twee ABUS HomeTec Pro Bluetooth-deursloten worden gebruikt voor de voor- en achteringang van het huis, neemt het aantal beheereenheden toe tot 56, waardoor de deurslotaandrijving geschikt is voor complexere bedrijfspanden.

De ABUS HomeTec Pro Bluetooth deurslotaandrijving is eenvoudig te installeren en voldoet aan hoge veiligheidsnormen

De spil van het ABUS HomeTec Pro Bluetooth-deurslot is echter het rechtenbeheer. Een beheerder kan hier de volgende rechten toekennen:

 • Tijdelijk beperkte toegang: Bijvoorbeeld voor de schoonmaakster, die dan alleen elke maandag van 8 tot 10 uur het gebouw kan betreden.
 • Permanente toegangBetekenisvol voor familieleden
 • Vergrendelen/ontgrendelen: De deur kan worden vergrendeld en ontgrendeld via een smartphone-app.
 • Toegangsautorisatie verzendenAls een familielid of vriend voor een gesloten deur staat, kunnen bevoegde personen een tijdelijke toegangsmachtiging sturen – heel eenvoudig, bijvoorbeeld via Messenger of e-mail. Het is voldoende als de ontvanger de juiste app op zijn smartphone heeft, hij hoeft zich niet te registreren.

Om veiligheidsredenen heeft ABUS de vergrendelde deur bewust niet automatisch geopend zodra de smartphone zich in de buurt van het vergrendelde HomeTec Pro Bluetooth-deurslot bevindt, om te voorkomen dat de voordeur onbedoeld wordt ontgrendeld. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn als je op dat moment geen hand vrij hebt. Aangezien het traditionele bedrijf ABUS zijn slimme apparaten voorziet van duurzame updates, in tegenstelling tot snelle bedrijven, is er nog steeds hoop dat de functie op een later tijdstip zal worden toegevoegd, waardoor het gemak verder zal toenemen.

ABUS HomeTec Pro Bluetooth deurslot controle – installatie en installatie

Het instellen en installeren van het ABUS HomeTec Pro Bluetooth deurslot gebeurt in 10 eenvoudige stappen:

 1. Trek het omhulsel van de deurvergrendeling los.
 2. Verwijder de montageplaat aan de achterkant
 3. Batterijen plaatsen
 4. De sluitcilinder moet 7 tot 12 mm aan de binnenkant van de deur uitsteken. Verwijder zo nodig het beschermrozet van de deurcilinder aan de binnenkant van de deur of plaats deze op het bestaande langschildbeslag. Een rond wapenschild hoeft niet noodzakelijkerwijs te worden verwijderd, zolang het deurslot het na het aanbrengen ervan volledig omsluit.
 5. Zaag de sleutelkop af en vijl de randen zo dat de sleutel nog maar 4 tot 7 millimeter uit de cilinder steekt.
 6. Steek de deursleutel in
 7. Plaats de montageplaat van ABUS HomeTEC Pro Bluetooth deurslotbediening.
 8. Bevestig de plaat aan de deur (klem, lijm, schroef)
 9. Plaats de ABUS HomeTec Pro deurslotaandrijving totdat deze hoorbaar vastklikt.
 10. Plaats het deksel van de behuizing

BelangrijkVoor de ABUS HomeTec Pro Bluetooth-deurslotbediening is een deurcilinder met nood- en gevaarfunctie nodig. De cilinderafstand aan de binnenkant van de deur vereist een uitsteeksel van 7 tot 12 millimeter.

Accessoires voor het ABUS HomeTec Pro Bluetooth deurslot

Voor de ABUS HomeTec Pro Bluetooth-deurslotbediening met smartphone-app-bediening zijn bij de fabrikant talrijke accessoires verkrijgbaar.

 • HomeTec Pro Bluetooth-afstandsbediening CFF3100: Een afstandsbediening met sleutelhanger waarmee gebruikers met één druk op de knop de deur kunnen openen.
 • HomeTec Pro Bluetooth-vingerscanner CFS3100: De vingerafdrukscanner biedt extra beveiliging door biometrische identificatie.
 • HomeTec Pro Bluetooth-toetsenbord CFT3100: de toegangscontrole kan extra worden verhoogd door het invoeren van cijfercodes, bijvoorbeeld voor mensen die geen smartphone hebben, zoals kleine kinderen.
 • HomeTec Pro Bluetooth/WLAN Bridge CFW3100: De bridge verbindt het Bluetooth-deurslot met het internet, zodat gebruikers onderweg het deurslot kunnen bedienen of de toegangsgeschiedenis kunnen controleren. Tegelijkertijd maakt de brug het deurslot compatibel met de spraakassistenten Alexa en Google Assistant.

ABUS HomeTec Pro Bluetooth-deurslot in check – prijzen en beschikbaarheid

Het beveiligingsbedrijf ABUS heeft de RRP voor de slimme deurslotaandrijving ABUS HomeTec Pro Bluetooth vastgesteld op 199,95 euro (vanaf 09/2021). HomeTec Pro is verkrijgbaar in de Abus webshop.

ABUS HomeTec Pro Bluetooth CFA3100

Elektronisch deurslot voor het vergrendelen en ontgrendelen van de voordeur via app. Inclusief slimme toegangscontrole. Compatibel met alle smartphones met Bluetooth. -5%

Elektronisch deurslot voor het vergrendelen en ontgrendelen van de voordeur via app. Inclusief slimme toegangscontrole. Compatibel met alle smartphones met Bluetooth.

PRIJS 199,95 €

Status: 13.10.

ABUS HomeTec Pro Bluetooth-deurslotbediening in orde – Technische details

 • Radionorm: Bluetooth
 • Controle van de motor: volledig automatisch
 • Encryptie: AES-128-bit en ABUS keycard en ABUS beveiligingsprotocol
 • Stroomvoorziening: 4x AA batterijen
 • Vereiste Bluetooth-standaard op smartphoneBluetooth 4.0 LE of nieuwer
 • Speciale cilinder: niet vereist
 • CilinderbehoefteEuroprofielcilinder volgens DIN 18252 en DEN EN1303 met nood- en gevarenfunctie
 • Ondersteunde smartphone-besturingssystemen: Android & iOS

De met * gemarkeerde links zijn zogenaamde affiliate links. Als een aankoop wordt gedaan via een dergelijke link, ontvangen wij een commissie. Er zijn geen extra kosten voor u.