Tests en beoordelingen van ABUS HomeTec Pro CFA3000 in vergelijking ABUS HomeTec Pro testoverzicht: WLAN deurslot retrofit oplossing

De ABUS HomeTec Pro Set belooft meer veiligheid met minder moeite – bestaande uit een draadloze deurslotaandrijving, toetsenbord en afstandsbediening in de vorm van een sleutelhanger (transponder). Maar hoe goed is het draadloze deurslot eigenlijk? Wij hebben alle functies en kenmerken getest en een aantal zaken gevonden die u beslist moet weten voordat u tot aanschaf overgaat. Daarnaast geven we een overzicht van belangrijke tests en reviews van HomeTec Pro en vergelijken we het elektronische deurslot met andere populaire modellen.

Wat kan de ABUS HomeTec Pro draadloze deurslotaandrijving?

Als u nooit meer naar uw sleutel wilt zoeken, kunt u uzelf de moeite besparen om de deur met de hand te ontgrendelen met een draadloos deurslot. Een WLAN-sluitsysteem herkent zijn eigenaars namelijk aan de hand van een pincode, een afstandsbediening of hun smartphone. Dit betekent dat zelfs mensen met een lichamelijke handicap, die moeite hebben om een sleutel in het slot te draaien, de deur snel en gemakkelijk kunnen openen en sluiten.

Retrofit-oplossingen, zoals de draadloze deurslotaandrijving ABUS HomeTec Pro, hebben bovendien het voordeel dat ze zonder tijdrovend boren met een boormachine en meestal zelfs zonder kabels kunnen worden geïnstalleerd. Het grootste voordeel van het ABUS WLAN sluitsysteem is echter de mogelijkheid om de deur automatisch op een kier te laten zetten door de deurvergrendelingsaandrijving. Dit betekent dat de handgrepen niet langer hoeven te worden ingedrukt.

Overigens kan de ABUS HomeTec Pro draadloze deurslotaandrijving worden uitgebreid met een draadloos toetsenbord met een extra verkrijgbare privacy-behuizing en een draadloze drukknop.

ABUS HomeTec Pro CFT3000 draadloos toetsenbord is voor 109,72 EUR bij Amazon beschikbaar (per: 13.10.)

Installatie en inbedrijfstelling: ABUS draadloze deurslotaandrijving HomeTec Pro

Om de draadloze deurslotaandrijving CFA 3000 te kunnen installeren, moet de deur voorzien zijn van een cilinder met nood- en gevaarfunctie om later zelfstandig te kunnen openen. Bovendien vereist de installatie dat de originele sleutel op de millimeter nauwkeurig wordt afgesneden. Dit zou wel eens een uitdaging kunnen worden voor de technisch minder ervarenen. Dus als u uw huissleutel niet zelf wilt knippen, kunt u in geval van twijfel beter contact opnemen met een slotenmaker of andere deskundigen.

Nadat de sleutel is voorbereid, kan de genetwerkte deurslotaandrijving worden bevestigd door vastklemmen, lijmen, doorschroeven of vastschroeven. De volgende video laat precies zien hoe dit werkt.

Het is ook zinvol het eigen draadloze toetsenbord van de fabrikant te installeren, dat vaak in een set met de ABUS HomeTec Pro draadloze deurslotaandrijving wordt aangeboden.

ABUS HomeTec Pro CFT3000 draadloos toetsenbord

Uitbreiding en extra configuratie van de HomeTec Pro draadloze deurslotaandrijving. Vergrendelen en ontgrendelen van de deur met een code. Hoge veiligheid. -34%

Uitbreiding en extra configuratie van de HomeTec Pro draadloze deurslotaandrijving. Vergrendelen en ontgrendelen van de deur met een code. Hoge veiligheid.

RRP 166,70 €

Status: 13.10.

Wat is compatibel met de ABUS HomeTec Pro draadloze deurslotaandrijving?

Alle reeds genoemde componenten kunnen worden aangesloten op de draadloze deurslotaandrijving van ABUS. Voor een beter overzicht hebben wij ze hier nogmaals opgesomd met de exacte productaanduiding:

 • ABUS HomeTec Pro afstandsbediening CFF3000
 • ABUS HomeTec Pro Draadloos Toetsenbord CFT3000
 • ABUS HomeTec Pro Privacy Draadloos Toetsenbord CSS3000
De ABUS-afstandsbediening is klein genoeg voor elke broekzak

ABUS HomeTec Pro CFT3000 draadloos toetsenbord is voor 109,72 EUR bij Amazon beschikbaar (per: 13.10.)

Voordelen van de ABUS HomeTec Pro radioslotaandrijving

 • Bediening via toetsenbord, afstandsbediening of vingerscan
 • Er kunnen maximaal negen geheugenplaatsen worden gebruikt, bijvoorbeeld voor één CFT3000-toetsenbord en acht CFF3000-afstandsbedieningen.
 • Sluit automatisch

Nadelen van de ABUS HomeTec Pro draadloze deurslotaandrijving

 • Originele sleutel moet op maat worden gesneden voor installatie
 • Niet compatibel met producten van andere fabrikanten
 • Geen eigen app
De ABUS HomeTec Pro draadloze deurslotbediening is verkrijgbaar in wit of zilver.

ABUS HomeTec Pro WLAN CFA3000 is voor 144,99 EUR bij Conrad beschikbaar (per: 15.09.)

Testoverzicht: ABUS HomeTec Pro beoordelingen in vergelijking

Hoewel we nog geen beoordeling van ABUS HomeTec Pro door de populaire Stiftung Warentest hebben kunnen vinden, is het elektronische deurslot al door veel andere technologiebloggers en -experts beoordeeld. Bovendien gebruiken talrijke gebruikers het graag in de praktijk en bevelen het aan.

 • In de test&vergelijking ‘De beste in de test 2018’ van elektronisches-tuerschloss.eu is ABUS HomeTec Pro bekroond met de 1e plaats en geprezen voor zijn krachtige motor, onder andere.
 • De experts van vergleich.org bevelen in hun ‘Elektronisch deurslot vergelijken 2018’ het elektronische deurslot HomeTec Pro aan als een Prijs-prestatie winnaar en bekroonde de Rang 2.0 (goed)
 • Op elektronische-tuerschloesser.de werd het ABUS voordeurslot ook bekroond met de Prijswinnaar gekozen
 • Op test-vergleiche.com werd de ABUS draadloze deurslotaandrijving HomeTec Pro CFA3000 bekroond met de rang 1.6 (goed).
 • Klanten beoordeelden de ABUS elektronische draadloze deurslotaandrijving HomeTec Pro CFA3000 bij Amazon met 4.1 van 5 sterren (per: 05/2018)
 • Bovendien werd HomeTec Pro 2016 uitgerust met de Plus X Award voor innovatie, hoge kwaliteit, design, gebruiksgemak en functionaliteit.
ABUS HomeTec Pro WLAN CFA3000

ABUS HomeTec Pro WLAN CFA3000

Open deuren met één druk op de knop. Maximale veiligheid, ongecompliceerde installatie en een hoog bedieningscomfort.

Verkrijgbaar bij:

Status: 13.10.

Conclusie over de ABUS HomeTec Pro draadloze deurslotaandrijving

De ABUS HomeTec Pro draadloze deurslotaandrijving is een veilig systeem dat het dagelijks leven veel gemakkelijker kan maken. Dankzij het ABUS-toetsenbord hoeven gebruikers in de toekomst bijvoorbeeld nooit meer een sleutel mee te nemen tijdens het joggen of zwemmen. Het enige nadeel is de enigszins lastige installatie, waarbij telkens één deursleutel moet worden doorgeknipt en dus ook na demontage van de retrofit-oplossing niet meer bruikbaar is.

Met het draadloze ABUS-toetsenbord kunnen ook kinderen of familieleden zonder eigen sleutel het huis binnenkomen.

ABUS HomeTec Pro draadloze deurslotaandrijving CFA3000 – Technische details

 • Afmetingen: 13,8 x 5,2 x 6,5 cm
 • Gewicht: 662 gram
 • Kleuren: zilver, wit
 • Voor huis- en flattoegangsdeuren, kantoor- en dienstruimten
 • Voorbereid voor Europrofielcilinder volgens DIN 18252 en DIN EN 1303 met nood- en gevarenfunctie
 • Draadloze montage aan de binnenkant van de deur door klemmen, lijmen of schroeven
 • Volledig automatische teach-in van de aandrijving
 • Voeding met 4 AA-batterijen
 • AES-128 bit encryptie
De ABUS HomeTec Pro draadloze deurslotaandrijving CFA3000 wordt vaak aangeboden in een set

Prijzen en beschikbaarheid van ABUS draadloze deurslotaandrijving HomeTec Pro

De fabrikant ABUS verdeelt zijn sluitsystemen niet zelf, dus de prijs kan per dealer verschillen. U moet de volgende kosten verwachten:

 • ABUS HomeTec Pro draadloze deurslotaandrijving CFA3000: 149 euro
 • ABUS HomeTec Pro afstandsbediening CFF3000: 42,95 Euro
 • ABUS HomeTec Pro draadloos toetsenbord CFT3000: 149,95 Euro
 • ABUS HomeTec Pro Privacy Draadloos Toetsenbord CSS3000: 26,95 Euro
ABUS HomeTec Pro WLAN CFA3000

ABUS HomeTec Pro WLAN CFA3000

Open deuren met één druk op de knop. Maximale veiligheid, ongecompliceerde installatie en een hoog bedieningscomfort.

Verkrijgbaar bij:

Status: 13.10.

Alternatief voor ABUS HomeTec Pro: Nuki Smart Lock

Het Nuki Smart Lock is een slimme retrofit oplossing waarbij ook een Europrofiel cilinder met nood- en gevaarfunctie nodig is. De in het Nuki Smart Lock geïntegreerde keyturner is het centrale element van het WLAN-deurslot. Het wordt aan de binnenkant van de deur bevestigd en kan ook slotvergrendelingen trekken. Dat betekent: Nuki is ook geschikt voor deuren met knoppen.

Visueel vinden we HomeTec Pro beter dan Nuki Smart Lock en Bridge.

Qua aanschafkosten voor de deurslotaandrijving is ABUS HomeTec Pro duidelijk goedkoper: Daar staat echter tegenover dat het Nuki Smart Lock ook enkele slimme functies heeft die bij HomeTec Pro niet te vinden zijn: Hij kan bijvoorbeeld individueel worden geprogrammeerd met de dienst IFTTT of worden bediend met Amazons spraakassistent Alexa. Bovendien kan Nuki (in combinatie met een apart verkrijgbare brug) ook onderweg worden bediend. Dus als je ’s ochtends vaak vergeet je voordeur op slot te doen, kun je dat via de app doen.

ABUS HomeTec Pro Nuki Smart Lock
App Controle geen ja
Spraakbesturing geen ja
Afstandsbediening ja (transponder) ja (Nuki Fob)
IFTTT compatibel geen ja
Originele sleutel kan nog steeds worden gebruikt ja ja
Installatie Lijm, klem of schroef Lijm, klem of schroef
Accessoires Draadloos toetsenbord + privacyscherm Brug

Conclusie: Naar onze mening zijn het uiterlijk en de prijs-prestatieverhouding van de ABUS HomeTec Pro beter, maar het aantal functies van het Nuki Smart Lock is groter.

Nuki Smart Lock

Nuki Smart Lock

Elektronisch deurslot met Bluetooth – Automatisch de deur openen via smartphone, voor iPhone en Android.

Status: 13.10.

Meer alternatieven voor ABUS HomeTec Pro:
Danalock Smartlock
August Smart Lock
Yale ENTR

Meer over veiligheid

Elektronische deursloten: Informatie en topproducten
WLAN deurbellen: Eigenschappen en topproducten in vergelijking
Bewakingscamera vergelijking: Top camera’s in test

Meer Smart Home Trends en Nieuws

De met * gemarkeerde links zijn zogenaamde affiliate links. Als een aankoop wordt gedaan via een dergelijke link, ontvangen wij een commissie. Er zijn geen extra kosten voor u.