ABUS KeyGarage 787 en 797: vergelijking, evaluatie, gebruik ABUS KeyGarage gecontroleerd – hoe goed zijn de sleutelkastjes?

Sleutels zijn waardevol omdat zij de deur openen naar het veilige huis, naar de geliefde fiets in de kelder, naar verzamelschatten en vele andere zaken. Bij verlies van een sleutel zijn bewoners vaak genoodzaakt een slotenmaker te bellen, wat hoge kosten met zich mee kan brengen. Maar inbrekers hebben het ook makkelijk als ze onbeschermde sleutels vinden. De twee modellen ABUS KeyGarage 787 en 797 zijn bedoeld om dit te voorkomen. We leggen de sleutelkastjes onder de loep en laten zien wat ze kunnen.

Conclusie betreffende de ABUS KeyGarage modellen 787 en 797

Wie kent ze niet, de klassieke buitensleutels van deurmat, tuinkabouter of bloempot? Precies: iedereen kent ze en vooral inbrekers hebben een zevende zintuig als het gaat om het vinden van belangrijke schuilplaatsen in de tuin. De slotenkast ABUS KeyGarage 797 voorkomt hier een gemakkelijke toegang. Omdat inbrekers slechts een korte tijd hebben om een huis binnen te komen en hun poging liever afbreken dan het risico te lopen ontdekt te worden.

Net als het model 797, dat is uitgerust met een beugel, biedt het ABUS KeyGarage 787-model, dat is ontworpen voor wandmontage, eenvoudig rechtenbeheer: alleen wie de cijfercombinatie kent, kan de sleutelkast openen. In onze ogen is dit ook het enige nadeel: als de combinatie in verkeerde handen valt, gaat de bescherming verloren.

Naar onze mening is de sleutelkast 797 bijzonder geschikt voor mensen die vaak hun sleutels vergeten of derden toegang tot het huis willen geven wanneer zij zelf niet ter plaatse zijn. Het model 787, dat permanent aan de muur wordt bevestigd, is ook zeer geschikt voor commercieel gebruik, bijvoorbeeld voor werkplaatsen, autoverhuurbedrijven of in de zorgsector.

Voordelen ABUS KeyGarage

Nadelen ABUS KeyGarage

Eenvoudig rechtenbeheer dat zelfs kinderen begrijpen

Alleen geschikt voor vertrouwde personen

Hoge veiligheid door solide metalen constructie

Bescherming tegen het weer

Mobiele bevestiging volgens het hangslotprincipe (model 797)

Breed scala van toepassingen, niet alleen voor sleutels

ABUS KeyGarage 787

Sleuteldoos voor wandmontage voor binnen en in beschermde buitengebieden. Biedt ruimte voor 14 sleutels of 20 plastic kaarten. -41%

Sleutelkastje voor binnen en in beschermde buitenruimtes. Biedt ruimte voor 14 sleutels of 20 plastic kaarten.

RRP 44,90 €

Status: 13.10.

ABUS KeyGarage 797

Sleutelbox met beugel voor veilige bevestiging aan de deurknop of railing. Biedt ruimte voor 14 sleutels of 20 plastic kaarten. -41%

Sleutelbox met beugelhouder voor veilige bevestiging aan deurknop of railing. Geschikt voor 14 sleutels of 20 plastic kaarten.

RRP €47.00

Status: 13.10.

ABUS KeyGarage 787 en 797 in controle – kenmerken van de sleutelkastjes

Zoals u van de Duitse merkfabrikant ABUS mag verwachten, werd ook bij het ontwerp van de twee sleutelkastjes ABUS KeyGarage 787 en 797 veel belang gehecht aan de afwerking. Dit is zichtbaar in de keuze van de materialen en de kenmerken.

De ABUS KeyGarage sleutelkastjes 787 en 797 bestaan uit een stevige metalen behuizing en hebben een zink gegoten sluitklep met geïntegreerde cijferwielen. Het zink beschermt tegen weersinvloeden – net als hoogwaardige autocarrosserieën. Gebruikers hoeven dus niet bang te zijn dat het combinatieslot na een aantal regens zal roesten en moeilijk of niet meer af te stellen zal zijn. Juist deze kleine details in de constructie onderscheiden het apparaat van goedkope imitaties en voorkomen langdurige frustratie. Niettemin wordt aanbevolen het buiten op een beschermde plaats te gebruiken, bijvoorbeeld onder een afdak of op een andere tegen weersinvloeden beschermde plaats. Om het kistje met sleutels te openen, wordt de voorste of beschermende flap naar beneden geklapt na het invoeren van de juiste cijfercombinatie, waarna de inhoud vrijkomt.

ABUS KeyGarage 787: Nummerveld en openingsschakelaar worden beschermd door een schuiflade (hier naar beneden getrokken).

Om het cijferslot te bereiken, moet de gebruiker een schuifklep naar beneden bewegen. Als hij de klep omhoog duwt, wordt het cijferslot verborgen. Voor het stationaire model ABUS KeyGarage 787 heeft dit een voordeel ten opzichte van de mobiele versie 797: De klep biedt niet alleen bescherming tegen weersinvloeden, maar verhult ook dat het om een sleutelkastje gaat voor onbevoegden. Gemonteerd op de buitenmuur, kan het evengoed een stopcontact of een radio-unit voorstellen.

ABUS KeyGarage 787 en 797 in controle – speciale kenmerken en functies

In vergelijking met het model 787 biedt de ABUS KeyGarage 797 een bijzonder kenmerk: aan de bovenkant is een U-slot bevestigd dat functioneert als een hangslot. Hierdoor kan de afsluitbare sleutelkast ook onderweg worden gebruikt zonder dat de gebruiker het risico loopt dat een dief de sleutelkast steelt. Met het geïntegreerde hangslot kan de ABUS KeyGarage 797 bijvoorbeeld aan een deurknop, een reling of een ander stevig aan de grond verankerd object worden bevestigd. Zo kunnen ouders bijvoorbeeld een voordeursleutel afgeven voor het geval de kinderen eerder dan verwacht uit school komen.

Dankzij de veiligheidsbeugel kan de ABUS KeyGarage 797 als mobiele unit worden gebruikt en bijvoorbeeld aan een reling worden bevestigd.

De capaciteit van de ABUS KeyGarage 787 en 797 is voor beide modellen gelijk. ABUS specificeert hier 14 sleutels of 20 plastic kaarten. Natuurlijk kunnen ook andere voorwerpen in een van de minilockboxen worden opgeborgen. De cijfercode zelf kan zo vaak als gewenst worden gewijzigd. Bijvoorbeeld nadat een vakman klaar is met zijn werk, nadat een platte sleutel voor hem in de ABUS KeyGarage is gedeponeerd.

ABUS KeyGarage 787 en 797 in controle – toepassingsgebieden van de sleutelkastjes

De slotenkasten ABUS KeyGarage 787 en 797 bieden een breed scala aan toepassingsmogelijkheden. In het algemeen hebben de oplossingen een groot voordeel dankzij het cijferslot: gebruikers kunnen gemakkelijk mensen toegang verlenen tot de inhoud zonder enige technische inspanning. Een telefoontje en een mondelinge mededeling van de combinatie is voldoende.

De volgende groepen mensen kunnen profiteren van een ABUS KeyGarage:

 • Schoolkinderen die vaker onregelmatig thuiskomen
 • Bevolen werklui, in afwezigheid van de bewoners
 • Leveringsdiensten of leveranciers
 • Zorgverleners die regelmatig toegang tot het huis nodig hadden
 • Schoonmakers die regelmatig komen schoonmaken
 • Verhuurders van vakantiewoningen of -huizen
 • Autoverhuurbedrijven die autosleutels voor klanten willen afgeven

Installatie en installatie van de ABUS KeyGarage 787 en 797 modellen

ABUS KeyGarage 787: Om te openen wordt het front neergeklapt. Er is ruimte voor maximaal 14 sleutels binnenin

Nummercombinatie van de ABUS KeyGarage 787 en 797 in de volgende 4 stappen:

 1. Verander eerst de cijfercombinatie. Open daarvoor het sleutelcompartiment.
 2. Schuif de resetknop aan de binnenkant van de voorklep naar links en druk hem vervolgens naar beneden.
 3. Stel de gewenste cijfercombinatie in op het cijferslot.
 4. Zet de resetknop terug in zijn oorspronkelijke positie.

Voor de Wandmontage van de ABUS KeyGarage 787 zijn de volgende 4 stappen nodig:

 1. Open de ABUS KeyGarage en plaats deze op de gewenste plaats aan de muur.
 2. Lijn het sleutelkastje uit en markeer de boorgaten.
 3. Boor de gaten met een boormachine en plaats de meegeleverde pluggen.
 4. Schroef de ABUS KeyGarage vast en sluit het compartiment.

Bevestiging van de ABUS KeyGarage 797 met Beugelhouder in 4 stappen:

 1. Open de ABUS KeyGarage 797 en druk de hendel rechtsboven op de achterkant naar links.
 2. Trek nu de vergrendelingsstang naar boven.
 3. Haak de beugel vast aan het gewenste voorwerp en plaats deze van bovenaf terug in de ABUS KeyGarage.
 4. Druk de vergrendelingshendel naar rechts.

ABUS KeyGarage 797 en 787 in check – prijzen en beschikbaarheid van de sleutelkastjes

Of het nu gaat om sleutelopslag voor de vakantiewoning of het inleveren van autosleutels - de ABUS KeyGarage is veelzijdig inzetbaar.

ABUS heeft de RRP voor de ABUS KeyGarage 787 met wandmontage vastgesteld op 41,50 euro, voor de mobiele ABUS KeyGarage 797 versie met beugelmontage is een RRP van 43,50 euro aangekondigd. (Status: 11/2020)

ABUS KeyGarage 797

Sleutelbox met beugel voor veilige bevestiging aan de deurknop of railing. Biedt ruimte voor 14 sleutels of 20 plastic kaarten. -41%

Sleutelbox met beugelhouder voor veilige bevestiging aan deurknop of railing. Geschikt voor 14 sleutels of 20 plastic kaarten.

RRP €47.00

Status: 13.10.

ABUS KeyGarage 787

Sleuteldoos voor wandmontage voor binnen en in beschermde buitengebieden. Biedt ruimte voor 14 sleutels of 20 plastic kaarten. -41%

Sleutelkastje voor binnen en in beschermde buitenruimtes. Biedt ruimte voor 14 sleutels of 20 plastic kaarten.

RRP 44,90 €

Status: 13.10.

ABUS KeyGarage 787 en 797 in vergelijking – de technische details in één oogopslag

In de volgende tabel tonen wij de technische verschillen van ABUS KeyGarage 787 en ABUS KeyGarage 797 in een directe vergelijking.

ABUS KeyGarage 787

ABUS KeyGarage 797

Lichaam

Metalen behuizing

Metalen behuizing

Klep sluiten

ja, van gegoten zink met nummerwielen

ja, van gegoten zink met nummerwielen

Beschermende schuifklep

ja

ja

Bescherming tegen krassen

geen

ja, behuizing en beugel in plastic

Aantal op te bergen plastic kaarten (zonder sleutel)

20

20

Aantal opbergbare sleutels (zonder kaarten)

14

14

Nummercode

4 cijfers

4 cijfers

Wandmontage

ja

geen

Beugelhouder

geen

ja, hangslot principe

Gewicht

662 g

773 g

Afmetingen

12 x 8 x 4,5 cm

11,9 x 8,4 x 4,4 cm

De met * gemarkeerde links zijn zogenaamde affiliate links. Als een aankoop wordt gedaan via een dergelijke link, ontvangen wij een commissie. Er zijn geen extra kosten voor u.