Test: Zo goed is de ABUS Mini Tube camera TVIP62561. ABUS Mini Tube bewakingscamera in test – klein en sterk

Met hun ABUS Mini Tube camera hebben de ABUS beveiligingsexperts een beveiligingscamera in hun portfolio die over veel professionele functies beschikt. In de test van de redactie moest de bewakingscamera uit de Performance-productlijn bewijzen of hij zijn belofte kan waarmaken.

Testconclusie over de ABUS beveiligingscamera ABUS Mini Tube TVIP62561

De ABUS Mini Tube TVIP62561 is een professionele bewakingscamera die dankzij zijn betaalbare prijs ook geschikt is voor thuisgebruik. Verder maakten de end-to-end encryptie, de vele ondersteunde internetprotocollen en netwerkinstellingen duidelijk: deze beveiligingscamera is ook geschikt voor commerciĆ«le bewaking. De bouwkwaliteit is uitstekend en de gebruiker heeft bijvoorbeeld de keuze om de bewakingsvideo’s op te nemen op de interne SD-kaart of op een NAS-server.

Iedereen die op zoek is naar een professionele bewakingscamera kan er hier een krijgen veel professionele technologie voor weinig geld. Particuliere gebruikers kunnen echter overweldigd worden door de vele instellingen. Netwerk- en administratieve vaardigheden zijn hier een voordeel. Bovendien richt de ABUS Mini Tube beveiligingscamera zich op videobewaking en biedt geen 2-weg communicatie.

Voordelen ABUS Mini Tube beveiligingscamera

Nadelen ABUS Mini Tube Beveiligingscamera

Stevig en compact ontwerp

Geen 2-weg communicatie

Metalen kogelgewricht

Administratie vereist opleiding

Hoog breed dynamisch bereik van 120 dB

Ondersteuning voor vele internetprotocollen

Uitgebreide administratiemogelijkheden

Stroomvoorziening via netwerkkabel

End-to-endencryptie

ABUS buis minicamera (TVIP62561)

WLAN bewakingscamera voor binnen en buiten. Met Full HD-resolutie, bewegingsdetectie en mobiele toegang.

WLAN bewakingscamera voor binnen en buiten. Met Full HD-resolutie, bewegingsdetectie en mobiele toegang.

Status: 13.10.

ABUS Mini Tube camera in test – ontwerp en technische kenmerken

U krijgt een indruk van de waarde van de ABUS Mini Tube camera zodra u deze uitpakt. Ondanks de compacte afmetingen weegt de camera 620 gram. De camera zelf kan moeiteloos in verschillende richtingen worden gericht dankzij een metalen kogelgewricht. Dit is goed wanneer de camera bijvoorbeeld onder een afdak aan de rand van een huis is geplaatst. Zo kan de gebruiker de lens zo richten dat hij tegelijkertijd de garage en de ingang van het huis kan vastleggen.

De ABUS Mini Tube camera bleek tijdens de test ook robuust onder weersomstandigheden. De bewakingscamera is bestand tegen temperaturen tussen -30 en +60 graden Celsius. Bittere koude winters of tropische zomers zijn vrijwel geen partij voor de beveiligingscamera. In de test bleek het toestel ook regenbestendig dankzij beschermingsklasse IP67. Dankzij de sterke beschermingsklasse overleeft de camera ook 30 minuten onderdompeling in water tot een meter diepte.

De stroomvoorziening vindt plaats via een Power-over-Ethernet-netwerkkabel (PoE) of, indien het apparaat via WLAN wordt gebruikt, via een stroomkabel. Helaas is bediening via een oplaadbare batterij niet mogelijk.

ABUS Mini Tube camera in de test – de optiek

De optiek van de ABUS Mini Tube camera bleek in de test zeer goed te zijn. Binnenin werkt een 2MP CMOS beeldverwerkingschip die Full HD resolutie biedt. De beeldsnelheid bedraagt 25 tot 30 beelden per seconde, wat standaard is voor bewakingscamera’s. Mobiele telefooncamera’s bieden hier 60 beelden per seconde, terwijl bewakingscamera’s lagere beeldsnelheden gebruiken om minder geheugen nodig te hebben.

Dankzij een dekkingsgebied van 115 graden kunnen grote gebieden worden bewaakt

De nachtmodus bleek in onze test feilloos te werken. Infratot LED’s zorgen ervoor dat het gezichtsveld van 115 graden van de camera nog steeds een zeer goede 30 meter is, zelfs bij slechte lichtomstandigheden of duisternis. De beelden waren zeer scherp in de test en dat op vrijwel elk moment van de dag. ABUS Mini Tube camera gebruikt de WDR. Dit betekent niet de zender, maar eerder Breed dynamisch bereikdie in dB wordt aangegeven. Normale beeldsensoren bieden een dynamisch bereik van 72 dB, de ABUS Mini Tube bewakingscamera TVIP62561 schittert zelfs met een uitstekende 120 db. De camera belicht donkere delen van het beeld langer en heldere delen van het beeld korter. Een gevolg hiervan is dat oppervlakken die bijvoorbeeld zonlicht reflecteren de opnamen niet onbruikbaar maken.

ABUS Mini Tube camera in test – speciale kenmerken en functies

De ABUS Mini Tube camera biedt een aantal bijzondere kenmerken. Allereerst zijn er de vele instelmogelijkheden met de ABUS Windows software ABUS CMS, waarmee bijvoorbeeld professionele instellingen voor het netwerk kunnen worden gemaakt. Tijdens de test werd ons snel duidelijk dat er soms professionele kennis nodig is om instellingen te maken voor IPv4 of IPv6, DDNS, FTP en SMTP e-mailconfiguraties. Met een beetje geduld en vallen en opstaan kunnen zelfs ambitieuze particuliere gebruikers de vele mogelijkheden aan. Met name de camera-instellingen die kunnen worden gemaakt, zoals de definitie van privacyzones die onherkenbaar moeten worden gemaakt tijdens de cameraregistratie.

ABUS biedt een breed scala aan professionele instelmogelijkheden voor de ABUS Mini Tube camera.

ABUS biedt de smartphone en tablet app ABUS Link Station voor normale gebruikers. Deze is beschikbaar in een gratis Lite-versie (Android | iOS) en een betaalde Pro-versie (Android | iOS). De apps zijn meestal vooraf ingesteld zodat gebruikers snel en gemakkelijk toegang hebben tot de ABUS Mini Tube camera. Bovendien bieden de apps ook mobiele toegang terwijl u onderweg bent. De Pro-versie kost iets minder dan 12 euro en maakt onbeperkt streamen van live camerabeelden of opnames via Wi-Fi of mobiel internet mogelijk – zonder beperking van het datavolume.

Wat is compatibel met de ABUS Mini Tube camera?

De ABUS Mini Tube bewakingscamera is compatibel met de volgende ABUS beveiligingssystemen:

 • ABUS Secvest draadloos alarmsysteem
 • ABUS wAppLoxx deurslotsysteem

ABUS Mini Tube camera in test – prijzen en beste aanbiedingen

ABUS heeft de RRP voor de ABUS Mini Tube camera TVIP62561 vastgesteld op 141,33 euro.

ABUS Mini Tube bewakingscamera TVIP62561 – Technische details

 • Resolutie: 1.920 x 1.080 pixels (2 MP), 25/30 fps
 • Dekking:
 • Microfoon: nee
 • Bedrijfstemperatuur: -30 tot +60 graden Celsius
 • Gewicht: 620 gram
 • Afmetingen: 62 x 157 x 70 mm (B x L x H)
 • Netwerkprotocollen: TCP/IP, ICMP, http, HTTOS, FTP, HDCP, DNS, DDNS, RTP, RTSP, RTCP, PPPoE, NTP, UPnP, SMTO, IPv6.
 • Aansluitingen: 10/100 Mbit/s zelfadaptief Thernet
 • WLAN: 802.11b/g/n/ 11b (11 Mbps), 11g (54 Mbps), 11n (150 Mbps)
 • Privacy zones: 4
 • Waterbestendigheid: ja, beschermingsklasse IP67
 • Software: ABUS Link Station (iOS & Android), IP Installer
 • Stroomvoorziening: 12 V
 • Opslagmedium: MicroSD (max. 128 GB), NAS
 • Dag/nachtschakeling: Auto, Handmatig, Schema
 • Encryptie: 64/128-bit WEP, WPA/WPA2, WPA-PSK, WPA2-PSK, WPS
 • Videocompressie, max.: H265 Plus
 • Sluitertijd: 1/3 tot 1/100.000 seconde
ABUS buis minicamera (TVIP62561)

WLAN bewakingscamera voor binnen en buiten. Met Full HD-resolutie, bewegingsdetectie en mobiele toegang.

WLAN bewakingscamera voor binnen en buiten. Met Full HD-resolutie, bewegingsdetectie en mobiele toegang.

Status: 13.10.

De met * gemarkeerde links zijn zogenaamde affiliate links. Als een aankoop wordt gedaan via een dergelijke link, ontvangen wij een commissie. Er zijn geen extra kosten voor u.