ModuVis van ABUS – alle informatie over het slimme deurintercomsysteem ABUS ModuVis – het slimme deurintercomsysteem in controle

Elektronische deurintercomsystemen met videobeeldoverdracht en tweewegcommunicatie en app-bediening zijn in de mode. Met ModuVis bieden de bouwtechnische experts van ABUS een modulair deurintercomsysteem dat zowel geschikt is voor nieuwbouw als voor renovatie van bestaande panden. Wij hebben het bedrade deurintercomsysteem nader bekeken en leggen uit voor wie het geschikt is en wat het kan doen.

Conclusie over het modulaire, bedrade ABUS ModuVis-deurintercomsysteem

Waar andere deurintercomsystemen een zweem van prutswerk verspreiden, maakt ABUS ModuVis van meet af aan een duurzaam doordachte indruk. Alleen al het modulaire ontwerp van het systeem, met zijn flexibele uitbreidingsmogelijkheden, toont aan dat dit een professionele oplossing is: Dit is een professionele oplossing die ontworpen is voor jarenlang gebruik. ModuVis voorziet niet alleen in de behoeften van particuliere eigenaren van gebouwen, maar richt zich ook op eigenaren van appartementencomplexen die een oudere deurbelinstallatie willen vernieuwen zonder te hoeven investeren in omvangrijke bouwkundige maatregelen.

Zeker, de ABUS ModuVis heeft een hogere initiële prijs dan een goedkope out-of-the-box oplossing, maar in ruil daarvoor past hij zich flexibel aan veranderende woonsituaties aan, waardoor de initiële investering zich snel terugverdient. Vooral verhuurders van appartementencomplexen of woningbouwverenigingen zullen ABUS ModuVis snel weten te waarderen.

Voordelen van het ABUS ModuVis deurintercomsysteem

Nadelen van het ABUS ModuVis deurintercomsysteem

Wijzigingen kunnen gemakkelijk en gemakkelijk worden aangebracht

Aanvankelijk hogere investeringsbehoefte

Gemakkelijke uitbreidbaarheid

Verhoogt de veiligheid bij en voor de deur door geïntegreerde videotransmissie

Verhoogt de aantrekkelijkheid van huurwoningen

Eenvoudige bediening via app

Verhoging van de waarde van het onroerend goed door slimme technologie

Eenvoudige retrofit-optie voor oudere bestaande eigendommen

ABUS ModuVis – Ontwerp en kenmerken van het slimme deurintercomsysteem

De ABUS ModuVis deurintercom is een modulair systeem dat bestaat uit verschillende componenten. De ABUS ModuVis videomodule volstaat reeds als basismodule. De belangrijkste ABUS ModuVis modules in één oogopslag:

ABUS ModuVis VideomoduleDe videomodule is de kern van het slimme deurintercomsysteem. Het bevat niet alleen een 2 MP camera met infrarood LED’s voor goede beelden in slechte lichtomstandigheden, maar ook een microfoon en luidspreker voor 2-weg communicatie. In de ABUS ModuVis videomodule is ook een belknop geïntegreerd.

ABUS ModuVis Info Module: De infomodule is een belbord met achtergrondverlichting. De stroomvoorziening geschiedt via de verbinding met de ModuVis-videomodule. De verlichting wordt automatisch geactiveerd in de nachtstand. De infomodule kan bijvoorbeeld worden gebruikt om de straatnaam en het huisnummer weer te geven.

ABUS 7 inch touch monitor voor ModuVis: De 7 inch touch monitor is bedoeld voor gebruik binnenshuis in huis. Net als de videomodule maakt hij 2-weg communicatie mogelijk. Groot voordeel: via de touchmonitor kunnen de huisbewoners ook de beelden van ABUS-buitencamera’s oproepen. Bovendien kan het aanraakscherm worden gebruikt om de deur te openen door het aan te sluiten op de deurzoemer. Met een intern geheugen kunnen video’s worden opgenomen.

ABUS ModuVis codeknopmoduleAls de codeknopmodule ook met het ABUS ModuVis deurbelsysteem wordt gebruikt, kunnen 6-cijferige pincodes worden gedefinieerd voor het openen van de voordeur. Dit maakt vervolgens sleutelloze toegang mogelijk voor bevoegde personen zoals beheerders of conciërges. De codeknopmodule is dan ook bijzonder interessant voor woningbouwverenigingen, vastgoedbeheerders of eigenaars van meerpersoonswoningen. Voor het gebruik is echter een extra elektronische deuropener nodig.

ABUS ModuVis beldrukknopmodule: In het ABUS ModuVis deuropenersysteem kunnen via de belknopmodule maximaal 6 bellen worden geïntegreerd. Door toevoeging van extra beldrukknopmodules zijn in totaal tot 48 extra bellen mogelijk als uitbreiding van de ABUS ModuVis videomodule.

ABUS ModuVis deurbel systeem – wie heeft wat nodig?

Eengezinswoningen of individuele appartementen hebben minimaal de ABUS ModuVis videomodule met geïntegreerde deurbel nodig. Als zinvolle uitbreiding adviseren wij de 7 inch touch monitor voor het interieur. Dit is echter niet absoluut noodzakelijk, aangezien de videobeeldoverdracht en de 2-weg communicatie ook via een smartphone app (Android | iOS) kunnen worden bediend. Het ABUS ModuVis deurbelsysteem is echter beslist handiger in combinatie met de monitor en een elektronische deurzoemer of deuropener.

Voor flatgebouwen bevelen wij de ABUS ModuVis videomodule samen met de belknopmodule aan als minimumconfiguratie. Een elektronische deuropener is meestal al aanwezig in dergelijke woningen. Als huurwoningen zijn uitgerust met de 7 inch monitor, kunnen eigenaren dit gebruiken om de aantrekkelijkheid van hun wooneenheden extra te vergroten.

ABUS ModuVis deurbel systeem – speciale kenmerken en functies

Alleen al uit de modulekeuze blijkt dat het ABUS ModuVis deurbelsysteem een professioneel systeem is. Daarnaast biedt de installatie echter bijzondere kenmerken die niet mogen worden genegeerd. Er worden bijvoorbeeld maximaal 16 IP-camera’s ondersteund. In combinatie met beveiligingscamera’s voor buiten kunnen huiseigenaren bijvoorbeeld niet alleen controleren wie er zojuist heeft aangebeld als de deur gesloten is, maar ook een kijkje nemen in de garage of de tuin.

De ABUS ModuVis deurbel in huis wordt bediend via smartphone of touch display

Verdere bijzonderheden van het ABUS ModuVis-basisstation:

  • 180 graden kijkhoek: De groothoeklens geeft een goed beeld van wat er bij de voordeur gebeurt, en van mensen die aan de zijkant van de voordeur staan.
  • Druk alarmWanneer bezoekers op de deurbel drukken, wordt op verzoek een pushmelding naar de ABUS Link Station smartphone app gestuurd. Gebruikers kunnen dus ook bezoekers controleren als ze zelf niet thuis zijn door het live camerabeeld naar het mobiele apparaat te streamen.
  • NachtzichtmodusDankzij geïntegreerde infrarood-LED’s wordt een duidelijk zichtbaar videobeeld doorgegeven aan de ModuVis binnenmonitor of het mobiele apparaat, zelfs bij slechte lichtomstandigheden of ’s nachts.
  • Werking van de appABUS ModuVis biedt eenvoudige bediening via de Link Station app (Android | iOS). Via de app kunnen gebruikers het videobeeld overbrengen naar hun smartphone en zo bezoekers aan de deur zien, met ze praten en ze eventueel binnenlaten. Dit werkt ook als de gebruiker onderweg of op kantoor is. Tijdrovende netwerkinstellingen zijn niet nodig.

Installatie van de ABUS ModuVis deurintercom – IP/PoE/WLAN of 2-draads?

Een bijzonder voordeel van de ABUS ModuVIS deurintercom is de beschikbaarheid ervan in twee varianten. In principe vindt de communicatie tussen de camera en de tweewegcommunicatie plaats via het IP-internetprotocol. De verbinding tussen de ModuVis-deurintercom aan de buitenkant van de voordeur en het display binnen wordt dan bijv. via WLAN of ook via PoE tot stand gebracht.

ABUS ModuVis deurintercom – installatie via PoE-kabel

Voor de stroomvoorziening kan het ModuVis-systeem worden gebruikt via Power-over-Ethernet (PoE). Deze variant verdient de voorkeur voor nieuwe gebouwen. De stroom wordt geleverd via voor PoE geschikte LAN-kabels. Eigenaren van gebouwen moeten al in de planningsfase zorgen voor de juiste bekabeling in het huis. De deurintercom wordt geïnstalleerd met behulp van een montageframe (opbouw of inbouw).

ABUS ModuVis deurintercom – montage achteraf via beldraad

Het modulaire ABUS ModuVis deurbelsysteem is zowel geschikt voor nieuwbouw als voor bestaande panden.

Wie een oude deurintercominstallatie moet vernieuwen, hoeft met het ABUS ModuVis deurbelsysteem niet bang te zijn voor ingrijpende bouwwerkzaamheden. ABUS heeft de oplossing zo ontworpen dat de bedrading van een bestaand deurbelsysteem kan worden gebruikt voor retrofitting. De twee beldraden worden gebruikt voor de overdracht van de audio- en videogegevens en zorgen tevens voor de stroomvoorziening. De gebruikers moeten echter de beltransformator vervangen door een video-omzetter en de conventionele beltelefoon door een ModuVis-display.

Zelfs een noodzakelijke gemengde installatie vormt geen probleem voor het ABUS ModuVis deurintercomsysteem, bijvoorbeeld wanneer een ouder gebouw wordt uitgebreid met nieuwbouw. ModuVis-installaties op basis van PoE en beldraad zijn compatibel met elkaar en kunnen samen worden gebruikt.

BelangrijkVoor installatie als retrofit-oplossing beveelt ABUS aan dat de installatie wordt uitgevoerd door een gespecialiseerd partnerbedrijf.

Prijzen en beschikbaarheid van het ABUS ModuVis deurintercomsysteem

Afhankelijk van de installatie-inspanning en omvang kunnen de prijzen voor het ABUS ModuVis deurbelsysteem variëren. Belangstellenden kunnen van maandag tot en met donderdag van 8.00 tot 17.00 uur en vrijdag van 8.00 tot 14.00 uur bellen naar +49 82 07 959 90-456 voor gratis advies en een eerste kostenraming.

ABUS ModuVis modules – Technische details van de ABUS ModuVis basismodule

  • ABUS ModuVis videomodule als basismodule met geïntegreerde deurbel
  • Aansluiting via PoE of beldraad (vereist extra videoconverter)
  • Push notificatie op smartphone app
  • Geïntegreerde microfoon en luidspreker
  • Bescherming tegen weersinvloeden volgens beschermingsklasse IP 65
  • Release-ingangen/uitgangen voor deuropener en andere ModuVis-modules

De met * gemarkeerde links zijn zogenaamde affiliate links. Als een aankoop wordt gedaan via een dergelijke link, ontvangen wij een commissie. Er zijn geen extra kosten voor u.