ABUS Nexello – Alexa-compatibel Z-Wave smart home systeem ABUS Nexello – Smart Home System met focus op veiligheid

De beveiligingsexperts van ABUS hebben Nexello geïntroduceerd, een cloud-based smart home systeem met een focus op beveiliging en toegangscontrole. We lichten de bijzondere kenmerken van Nexello toe en de mogelijkheden die een ABUS Nexello Smart Home zijn gebruikers biedt.

Conclusie over het ABUS Nexello Smart Home and Security System

Het Duitse beveiligingsbedrijf ABUS loopt voorop: Met ABUS Nexello krijgen smart home liefhebbers een systeem dat functies professioneel alarmsysteem aanbiedingen en tegelijkertijd ook hoge eisen inzake gegevensbescherming tevreden. Gebruikers kunnen het systeem ook gebruiken in de Offline modus opereren. Voor toegang op afstand is de verbinding met de Nexello.Pilot-cloud noodzakelijk. Verzonden gegevens worden uitsluitend gebruikt voor authenticatie en worden niet in de cloud opgeslagen om te voldoen aan de strenge Duitse en Europese normen inzake gegevensbescherming. De architectuur is zo ontworpen dat Beveiligingszone en Smart Home-zone zijn van elkaar gescheiden zijn van elkaar gescheiden. Manipulatie van de beveiligingsinstallaties van buitenaf via componenten van derden is dus uitgesloten. Bovendien heeft het controlecentrum een Sabotage bescherming en een Noodstroomvoorziening.

Voordelen van Nexello

Nadelen van Nexello

  • Beveiligingsmechanismen zoals sabotagebescherming en hoge encryptie
  • Alexa-compatibel
  • Werkt in offline modus (Z-Wave, WLAN), zelfs zonder cloud en verbinding met internet
  • Uitbreidbaar met smart home-oplossingen van andere fabrikanten
  • Beveiligingszone en Smart Home-zone zijn van elkaar gescheiden.
  • Momenteel alleen compatibel met enkele Z-Wave-oplossingen van derden

ABUS Nexello – Alarmmodule en Smart Home Radio Standaard

Het beveiligings- en Smart Home-systeem ABUS Nexello ondersteunt drie draadloze standaardenWLAN, Z-Wave (Plus) en Bluetooth. De belangrijkste draadloze standaard hier is de draadloze Smart Home-standaard Z-Wave (Plus), die meestal ook wordt gebruikt voor draadloze alarmsystemen en een mesh-netwerk creëert. Bij ABUS Nexello is WLAN vooral belangrijk voor de verbinding met Alexa-compatibele apparaten. De Zigbee-radiostandaard is niet vertegenwoordigd, waardoor Alexa-compatibele ZigBee-apparaten niet compatibel zijn met ABUS Nexello.

ABUS Nexello smart home control panel – de Nexello alarmmodule

Het hart van ABUS Nexello is de alarmmodule, die tevens de Smart Home centrale is. In tegenstelling tot conventionele oplossingen is de smart home control center “semi-open”. Dit betekent dat het systeem is verdeeld in de twee gebieden veiligheidssysteem en comfortsysteem.

De ABUS Nexello alarmmodule is beveiligd tegen sabotage en heeft een noodstroomvoorziening.

Voor de ABUS Nexello beveiligingssysteem kan Alleen ABUS Nexello componenten voor het alarm Deze omvatten bijvoorbeeld de Nexello Bypass openingsdetector. Dit zijn bijvoorbeeld de Nexello Bypass openingsdetector, de Nexello Info indoor sera of de Nexello 31/30 hybride module.

De ABUS Nexello Smart Home Systeem omvat zowel ABUS Nexello-oplossingen als compatibele Z-Wave-producten van derden of Alexa-compatibele WLAN-producten. De verbinding wordt gemaakt via de Nexello Alexa Skill. Dit maakt ook Alexa spraakbesturing mogelijk. Gebruikers moeten er echter rekening mee houden dat de gegevens vervolgens naar de Alexa-cloud worden gestuurd.

Om aan de eisen van een alarmsysteem te voldoen, heeft ABUS de Nexello alarmmodule uitgerust met sabotagebeveiliging en een noodstroomvoorziening. Als een indringer probeert de stroomtoevoer te onderbreken, blijft het systeem actief. Zelfs bij een internetstoring blijven de Z-Wave componenten operationeel, ze werken dan verder in offline modus.

Om een perfecte werking van de veiligheidsrelevante componenten te garanderen, biedt ABUS de Nexello beveiligingscomponenten en de alarmmodule uitsluitend aan via getrainde gespecialiseerde partners die ook de installatie en installatie ter plaatse verzorgen.

ABUS Nexello beveiligings- en smart home systeem – toepassingsgebieden

De ABUS Nexello productportefeuille is indrukwekkend. Bijna alle toepassingen voor smart home en beveiliging komen aan bod.

VerlichtingABUS biedt Z-Wave LED lampen met wit en gekleurd lichtspectrum. Gebruikers kunnen ze bijvoorbeeld gebruiken om aanwezigheid te simuleren of de lichtsterkte te dimmen of de lichtkleur naar wens te veranderen.

De ABUS Z-Wave LED lamp kan worden aangesloten op het ABUS Nexello beveiligingssysteem en worden gebruikt voor alarmeringsdoeleinden.

Integratie van bekabelde oplossingenEen bijzonder kenmerk van de ABUS Nexello is de Nexello 31/30 hybride module. Hoewel Nexello een radiosysteem is, kan het beveiligingssysteem ook worden uitgebreid met bedrade componenten met behulp van de hybride module. Dit betekent dat bestaande domoticasystemen of een bestaand deurcontrolesysteem ook in het beveiligingssysteem kunnen worden opgenomen. Een geïntegreerde noodstroomvoorziening biedt tot vier uur stand-by tijdens een stroomstoring. De installatie moet worden uitgevoerd door een opgeleide Gespecialiseerde partner van ABUS kan worden uitgevoerd.

Veiligheid thuis: Het ABUS Nexello beveiligingssysteem biedt belangrijke componenten die de bewoners beschermen tegen brand of waterschade. Dit zijn bijvoorbeeld de ABUS Z-Wave rookmelder SHRM10000 of de ABUS Z-WAVE watermelder SHWM1000.

Bescherming tegen inbraak: Om uw huis en eigendommen tegen inbrekers te beschermen, kunnen gebruikers bijvoorbeeld de Nexello Bypass openingsdetector verbinden met de Nexello Info binnensirene. Nexello Bypass is een deur/raamcontact met ingebouwde Hall-sensor. De werking is gebaseerd op een magnetisch veld sensor technologie, zoals ook gebruikt wordt in smartphones. Als speciale extra heeft de oplossing een bedieningsknop waarmee de alarmfunctie voor korte tijd kan worden omzeild door er gewoon op te drukken. Dit is bijzonder praktisch wanneer slechts een raam korte tijd moet worden gelucht. In geval van nood waarschuwt de binnensirene met een luide 100 decibel. Desgewenst kan het alarm per spraakbericht worden verzonden, zodat het gevaar sneller kan worden onderkend. Beide oplossingen moeten door een opgeleide gespecialiseerde partner worden geïnstalleerd.

EnergiebeheerVoor energiebeheer, zoals radiatorthermostaten of radiogestuurde stopcontacten met verbruiksmeting, kunnen gebruikers terugvallen op Z-Wave-oplossingen van derden. Hier kunnen extra hubs nodig zijn.

ABUS Nexello smart home en security systeem – compatibele producten

ABUS Nexello compatibele producten zijn geïntegreerd via de Alexa Skill. In dat geval is installatie door een gespecialiseerde partner niet nodig. Oplossingen zoals Philips Hue lampen, tado° verwarmingsthermostaten of het Netatmo weerstation zijn beschikbaar. Deze kunnen dan ook worden geïntegreerd in Nexello routines. De werking van producten van derden vereist echter ook hun Smart Home Hubs. Dus als je Philips Hue lichtscènes wilt gebruiken in je ABUS Nexello Smart Home, heb je ook de Philips Hue Bridge nodig.

Als de verbinding van compatibele producten tot stand komt via de Alexa Skill, is het mogelijk dat de apparaten niet meer reageren bij een internetstoring. Daarom adviseren wij in geval van twijfel de voorkeur te geven aan ABUS-producten. Een ander voordeel is dat de gegevensbeschermingsketen bij ABUS-producten niet wordt onderbroken. De gebruikersgegevens blijven dan binnen de Nexello systeemomgeving.

ABUS Nexello alarmsysteem & Smart Home-codering en gegevensbescherming

Abus heeft grote nadruk gelegd op gegevensbescherming in zijn Nexello systeem en productportfolio. Gegevens worden bijvoorbeeld lokaal opgeslagen en alleen door de eindgebruiker goedgekeurde systeeminformatie vindt zijn weg naar de cloud. Hoewel de ABUS Nexello offline kan worden bediend, raden wij aan de ABUS Cloud te gebruiken om regelmatig updates te ontvangen en het smart home systeem ook onderweg te kunnen gebruiken.

Om de datacommunicatie van de ABUS apparaten met de ABUS Cloud te beschermen tegen hackers, wordt naast SSL en HTTPS de sterke AES 128-bit standaard gebruikt. Om ongewenste manipulatie via de Nexello App (Android | iOS) te voorkomen, kunnen componenten die door gecertificeerde ABUS gespecialiseerde partners zijn geïnstalleerd, niet in de Nexello App worden gewijzigd.

De met * gemarkeerde links zijn zogenaamde affiliate links. Als een aankoop wordt gedaan via een dergelijke link, ontvangen wij een commissie. Er zijn geen extra kosten voor u.