Meer bescherming tegen diefstal voor e-bike en fietszadel Het zadel van een elektrische fiets, e-bike & co vastzetten – zo doe je dat

E-bikes, elektrische fietsen en fietsen maken je mobiel, zijn milieuvriendelijk en gezond. Een van de belangrijkste fietsonderdelen is het fietszadel, omdat het er uiteindelijk voor moet zorgen dat de fietser comfortabel op zijn of haar bestemming aankomt. Daarom is het een van de onderdelen waarop je niet mag beknibbelen. Maar een duur fietszadel is helaas ook een van de meest gewilde “meeneemvoorwerpen” van fietsendieven. Met NutFix biedt ABUS een oplossing die de diefstalbeveiliging van een fietszadel aanzienlijk verhoogt. We leggen uit hoe het beveiligingssysteem werkt.

Conclusie over het ABUS NutFix bevestigingssysteem voor zadelpennen

Met de ABUS NutFix fietsonderdelenbeveiligingsset heeft ABUS een zeer innovatief product op de markt gebracht dat gebruik maakt van de fysieke eigenschappen van de zwaartekracht. Samen met een goed fietsslot biedt het effectief Bescherming tegen diefstal van het fietszadel.

ABUS NutFix SPC

Voor bescherming van het fietszadel tegen diefstal, met langdurige bescherming tegen corrosie.

Voor bescherming van het fietszadel tegen diefstal, met langdurige bescherming tegen corrosie.

Status: 13.10.

Ook al lijkt de prijs van de veiligheidsset op het eerste gezicht wat hoog, de investering van de ongeveer 30 euro oplossing loont. De noodzakelijke vervanging van een kwaliteitszadel kost immers meestal een veelvoud van dat bedrag. Visueel geeft het ABUS NutFix onderdelenbeveiligingssysteem, dat in vele kleuren verkrijgbaar is, een mooi accent, dat de oplossing ook interessant maakt voor liefhebbers van motortuning.

Waarom een fietszadel zo waardevol is

De Fietszadel is een van de belangrijkste fietsonderdelen. Een kwaliteitszadel dat goed is aangepast aan de ruiter beschermt tegen rugpijn en zorgt voor comfortabele tochten. Goede kwaliteit heeft echter zijn prijs. Hoogwaardige MTB-, toer- of racefietszadels beginnen meestal rond de 80 euro, met nauwelijks een bovengrens afhankelijk van de materiaaluitrusting.

De ABUS NutFix onderdelenbeveiligingsset maakt het dieven van zadels moeilijk

Wat echter bijna elk zadel uniek maakt, is de zogenaamde “seat-in”. De term stamt uit de tijd van de lederen fietszadels, maar naast kernlederen zadels is hij ook van toepassing op zadels van schuimmateriaal, ook al is de inwerktijd veel korter. Het nadeel van fietszadels op basis van schuimmateriaal is dat er sneller materiaalmoeheid optreedt en het zadel dan zijn vorm verliest.

Deskundig advies voor fietsers van ABUS-veiligheidsexpert Torsten Mendel

Iedereen die begaan is met zijn gezondheid en dus een goede Fietszadel Als u belang hecht aan een zadel, zult u zeker geld en tijd investeren in de keuze ervan. Des te vervelender is het als zadel en zadelpen worden gestolen of bij vandalisme “voor de lol” worden verwijderd. De kans op frustratie is bijzonder groot als dit gebeurt net wanneer je je fiets dringend nodig hebt.

Het ABUS NutFix componentbeveiligingssysteem voor de zadelpen beschermt niet alleen, maar zet ook designaccenten.

ABUS-veiligheidsexpert Torsten Mendel legt uit: “Voor veel mensen is de fiets een uitdrukking van individualiteit en een garantie voor mobiliteit. We hebben lang nagedacht over hoe we bij ABUS een effectieve bescherming voor de zadelpen konden ontwikkelen. Vervolgens hebben we met ABUS NutFix een compleet nieuwe aanpak gekozen door gebruik te maken van de wet van de zwaartekracht.” Op de vraag of componentbeveiliging onbreekbaar is, antwoordde de beveiligingsexpert: “Met het juiste gereedschap en genoeg tijd kunnen vrijwel alle beveiligingssystemen worden opengebroken. In de regel zullen fietsendieven echter niet meer dan drie minuten aan een diefstal besteden – daarna is het risico om gepakt te worden te groot.” Met ABUS NutFix en een goed fietsslot krijgen fietseigenaren dus maximale bescherming, niet alleen voor het fietsframe waaraan het fietsslot is bevestigd, maar ook voor het zadel.

Het fietszadel beschermen tegen diefstal – de speciale ABUS NutFix sloten helpen daarbij.

Als je niet plotseling voor een fiets zonder zadel wilt staan, kun je voorzorgsmaatregelen nemen. De beveiligingsexperts van het traditionele bedrijf ABUS hebben de NutFix componentbeveiligingsset ontwikkeld. Diefstalbeveiliging voor fietszadels en zadelpennen wat het leven moeilijker maakt voor zadeldieven. De kern van het systeem is de NutFix-moer. Deze bestaat uit een roestvrij stalen moer die tegen toegang wordt beschermd door een aluminium kap. Om de moer bloot te leggen, moet de gebruiker de dop optillen. Dit kan echter alleen als de fiets op zijn kant ligt.

ABUS NutFix en de fysieke truc met de zwaartekracht

Om de zwaartekrachttechnologie van de ABUS NutFix-oplossing te laten werken, moet de fiets rechtop staan, omdat alleen zo kan worden voorkomen dat de beschermkap wordt verwijderd. Om te voorkomen dat dieven de zadelpen met het zadel verwijderen, moet de fiets daarom met een fietsslot aan een vast voorwerp worden vastgemaakt, maar dat hoeft in de praktijk geen probleem te zijn. Een goed fietsslot behoort immers tot de basisuitrusting van elke fietser.

Extra tip: Als u meerdere fietssloten nodig heeft en uw sleutelbos slank wilt houden, kunt u met het ABUS YourPlus systeem verschillende sloten op één of meerdere fietsen bedienen met slechts één sleutel. Dit is praktisch voor gezinnen, bijvoorbeeld wanneer ouders de fietsen van hun kinderen samen willen beveiligen.

Montage en installatie van het ABUS NutFix componentenslot

De ABUS NutFix componentslot set voor de zadelpen is verkrijgbaar in vele kleuren.

De montage van ABUS NutFix ter bescherming van fietszadel en zadelpen kan met enige handigheid en het juiste fietsgereedschap zelf worden gedaan. Alle anderen kunnen tegen een kleine vergoeding de ABUS NutFix set laten monteren door hun lokale rijwielhandelaar. Een leuk detail: ABUS biedt de NutFix-oplossing in veel verschillende kleuren aan, zodat het fietsonderdelenslot visueel goed kan worden geïntegreerd in het originele Finse van de fiets. Het is belangrijk de juiste draadmaat te kiezen om schade aan de fiets te voorkomen. Er is ook een conventionele steeksleutel nodig.

ABUS NutFix SPC wordt in 6 stappen gemonteerd:

 1. Demonteer de bestaande zadelklem
 2. Trek de zadelpen eruit
 3. De ABUS-zadelpen op het fietsframe zetten
 4. Zet de zadelpen terug en stel de zadelhoogte in.
 5. Draai de ABUS NutFix moer met een steeksleutel vast aan de bout van de zadelklem.
 6. Druk op de aluminium kap zodat deze de hele groef bedekt en tegen de ABUS-zittingklem rust.

ABUS NutFix wordt als volgt ontmanteld:

 1. Kantel de fiets 90 graden zodat hij op zijn kant komt te liggen. De ABUS NutFix kap moet nu naar boven gericht zijn.
 2. Trek de ABUS NutFix-dop omhoog zodat de moer bloot komt te liggen.
 3. Zet de fiets terug in de verticale positie
 4. Gebruik de steeksleutel om de ABUS NutFix los te draaien van de bout van de zadelklem. De zadelpen kan nu weer worden uitgetrokken of de hoogte van het zadel kan worden aangepast.

Voordelen van ABUS NutFix om het fietszadel tegen diefstal te beschermen

 • Complexe bescherming van de zadelpen tegen diefstal en vandalisme
 • Bescherming tegen corrosie dankzij omhullende geanodiseerde aluminium kap
 • Innovatieve zwaartekrachttechnologie
 • Materiaal van ABUS NutFix van hoogwaardig roestvrij staal
 • Geen speciaal gereedschap nodig voor de installatie

Nadelen van ABUS NutFix voor bescherming van fietszadels tegen diefstal

 • Relatief hoge prijs

Beveiliging van het fietszadel – waar moet u nog meer rekening mee houden?

Het is vaak een geluk als alleen het fietszadel wordt gestolen. Het is erger als de hele fiets, elektrische fiets of e-bike het slachtoffer wordt van dieven. Eigenaren moeten daarom ook de volgende aanvullende aspecten in overweging nemen:

 • Zorg ervoor dat u het juiste fietsslot kiest. De verschillen in kwaliteit zijn groot.
 • Sluit de e-bike, elektrische fiets en fiets correct aan om de diefstalbeveiliging te verhogen.
 • Eigenaren van een e-bike of elektrische fiets mogen de diefstalbeveiliging van de e-bike accu, een van de duurste onderdelen van een elektrische fiets, niet vergeten.

Prijzen en beschikbaarheid van ABUS NutFix SPC

De RRP voor de ABUS NutFix fietszadelbeschermer ligt – afhankelijk van de maatvariant – rond de 30 tot 40 euro. Naast de bescherming voor fietszadels is er ook een assenset voor de bescherming van wielen met snelspanners.

ABUS NutFix SPC

Voor bescherming van het fietszadel tegen diefstal, met langdurige bescherming tegen corrosie.

Voor bescherming van het fietszadel tegen diefstal, met langdurige bescherming tegen corrosie.

Status: 13.10.

ABUS NutFix M5 rood 2x As 100/135

Assenstel als diefstalbeveiliging voor e-bikes, elektrische fietsen en fietsen met snelspanners -64%

Assenstel als diefstalbeveiliging voor e-bikes, elektrische fietsen en fietsen met snelspanners

€ 39,99

Status: 13.10.

Testoverzichten over e-bikes en elektrische fietsen

NCM E-Bikes | Test Overzicht: Prijs, Bereik & Co.
E-bike testoverzicht 2019 – elektrische fietsen testen, vergelijken, aanbiedingen
E-bike tuning: kits, prijzen & snelheden in een oogopslag

Meer info en trends over het slimme huis

De met * gemarkeerde links zijn zogenaamde affiliate links. Als een aankoop wordt gedaan via een dergelijke link, ontvangen wij een commissie. Er zijn geen extra kosten voor u.