Buitencamera van ABUS met objectdetectie in de test ABUS WLAN pan en tilt buitencamera in test

De ABUS WLAN pan-tilt buitencamera is een robuuste bewakingscamera die vooral goed scoort met zijn beveiligde objectdetectie. Dit moet vals alarm overdag en zelfs ’s nachts voorkomen. In onze ABUS Wi-Fi tilt en swivel buitencamera test hebben we gekeken of de camera doet wat hij belooft.

Testconclusie over de ABUS WLAN Pan & Tilt buitencamera

Met de ABUS Wi-Fi pan en tilt buitencamera kiezen gebruikers voor een krachtige bewakingscamera die in de test indruk maakte met zijn vele functies. Wij waren bijvoorbeeld vooral te spreken over de eenvoudige opstelling en de nauwkeurige objectdetectie. Dieren werden betrouwbaar onderscheiden van mensen.

Bovendien wordt inhoud opgenomen in full HD-kwaliteit en met de grote dekkingshoek houden bewoners buiten alles in beeld – zowel bij helder als bij donker licht.

Wij geven deze ABUS WLAN bewakingscamera daarom een koopadvies.

ABUS WLAN Pan & Tilt buitencamera

Buitenbewakingscamera met bewegingsdetectie, 360° panoramisch zicht dag en nacht en app-bediening.

Buitenbewakingscamera met bewegingsdetectie, 360° panoramisch zicht dag en nacht en app-bediening.

Verkrijgbaar bij:

Status: 13.10.

Voordelen van de ABUS WLAN pan-tilt buitencamera

Nadelen van de ABUS WLAN pan en tilt buitencamera

 • Eenvoudige installatie
 • Zeer goede intelligente objectherkenning
 • Kwalitatieve opnames overdag en ’s nachts
 • Talrijke instellingen mogelijk via de app
 • Groot dekkingsgebied
 • Compatibel met Smartvest alarmsysteem
 • Lokale opslag via Mico-SD-kaart, geen abonnementskosten
 • Intercomfunctie
 • Bedraad, dus stopcontact nodig in de omgeving
 • Geen PoE (Power over Ethernet)
 • Geen compatibiliteit met populaire slimme spraakassistenten

ABUS WLAN pan-tilt buitencamera in test – ontwerp en kenmerken

De draadloze pan en tilt buitencamera van ABUS heeft een robuust en hoogwaardig ontwerp. We merkten dit in de test zodra we de camera uitpakten.

Hij krijgt rechtstreeks stroom via de kabel. Er is geen voorziening voor batterijgebruik. Dit maakt het noodzakelijk om een stopcontact in de buurt te hebben, maar het voorkomt ook dat batterijen moeten worden vervangen, wat bij bewakingscamera’s vaak als hinderlijk wordt ervaren.

Zoals de naam van deze ABUS bewakingscamera al doet vermoeden, maakt hij indruk met een groot dekkingsgebied: 270 graden horizontaal en 90 graden verticaal, wat samengevat neerkomt op een dekking van 340 graden. Beelden worden opgenomen in full HD. Talrijke netwerkprotocollen worden ondersteund, waaronder TCP/IP, UDP, SMTP, NTP, DHCP, ARP.

Van de opnames wordt lokaal een back-up gemaakt via een micro SD-kaart. Praktisch: Een geheugenkaart met een grootte van 8 GB is al geplaatst af fabriek. Gebruikers kunnen echter ook een grotere micro SD-kaart van maximaal 128 GB gebruiken.

Om direct te kunnen beginnen hebben we de 8 GB kaart in de test beoordeeld als geheel voldoende en een mooie aanvulling. Door de lokale opslag komen de gegevens niet in een cloud terecht en zijn er geen abonnementskosten voor opslag, zoals bij sommige concurrerende producten het geval is.

Ook goed: het benodigde gereedschap en materiaal voor de installatie is al bij de levering inbegrepen, zodat het gemakkelijk is. In onze test was de ABUS Wi-Fi pan-tilt buitencamera in een mum van tijd op zijn plaats.

ABUS buitencamera – kenmerken en functies in de test

In de ABUS pan-tilt buitencamera test scoorde de bewakingscamera bijzonder goed met zijn betrouwbare bewegingsdetectie. Dit vermindert vervelende valse alarmen en gebruikers kunnen verschillende gevoeligheden instellen.

De ABUS buitencamera weet onderscheid te maken tussen mensen, dieren en voertuigen. Gebruikers worden via pushberichten of e-mail geïnformeerd over relevante gebeurtenissen. Takken die bewegen door de wind of de kat van de buren geven dan geen alarm meer.

De beelden van de ABUS pan-tilt buitencamera waren in onze test goed herkenbaar. Overdag zijn de beelden in kleur en ’s nachts in zwart-wit. Toch werden details niet uitgewassen in het donker en was de inhoud duidelijk. Volgens de fabrikant is het nachtzicht tot 20 meter.

Via de app kunnen gebruikers verschillende posities instellen of de draaihoek van de camera in alle richtingen variëren door te swipen op de smartphone of tablet. De reactietijd van de opname is zeer snel, zodat deze al drie seconden voor de eigenlijke gebeurtenis begint.

Verdere bijzonderheden van de ABUS WLAN pan-tilt buitencamera

Privacyzones & ringgeheugenfunctieBij het gebruik van een bewakingscamera moeten gebruikers de privacy respecteren. Het is belangrijk dat mensen niet zonder hun medeweten worden gefilmd.

In de test vonden wij het prettig dat ABUS hiermee rekening houdt via verschillende functies. Zones kunnen worden verborgen en er kunnen instellingen worden gemaakt zodat bewegingen alleen in bepaalde gebieden worden gedetecteerd. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer de binnenplaats wordt gefilmd, maar de camera geen mensen op het tegenoverliggende perceel mag opnemen.

De objectdetectie werkte goed in de test en de kat gaf geen vals alarm.

Daartoe moeten gebruikers de gebieden waarop de aandacht van de camera moet liggen, markeren door middel van een vierkant. Deze instellingen werkten goed in onze ABUS Wi-Fi pan en tilt camera test.

Een ander voordeel dat we in de test vonden was de ringgeheugenfunctie. Dit betekent dat videogegevens na drie, zeven of 30 dagen automatisch worden gewist. Bovendien kunnen geluidsopnamen worden uitgeschakeld in overeenstemming met de GDPR.

IntercomfunctieEen ander extraatje is de intercomfunctie van de bewakingscamera. Hoewel steeds meer bewakingscamera’s deze functie bieden, willen we deze toch als voordeel in de test opnemen. Want met de ABUS WLAN draai- en kantelbare buitencamera verhogen gebruikers niet alleen de veiligheid, maar ook het comfort. In plaats van het pakket op te moeten halen bij het dichtstbijzijnde pakstation wanneer u weg bent, kunt u een afgifteplaats regelen door rechtstreeks met de postbode te praten.

Weerbestendig: Als buitencamera is dit model bijzonder goed bestand tegen alle weersomstandigheden. Het is beschermd tegen stof en sterke waterstralen volgens IP66. Het is niet alleen bestand tegen hevige regen, maar ook tegen intens zonlicht en wind.

Installatie en instelling van de ABUS WLAN pan-tilt buitencamera

Het instellen van de ABUS-buitencamera duurt slechts enkele minuten en was in onze test snel en zeer eenvoudig.

Wij vinden het praktisch dat het benodigde gereedschap al bij de levering is inbegrepen, dat de muurbeugel voorgemonteerd is en dat er bij levering al een micro SD-kaart is geplaatst.

Voor een succesvolle ingebruikname moeten gebruikers vooraf de ABUS App2Cam Plus (Android | iOS) downloaden.

Bovendien heeft de ABUS Wi-Fi pan-tilt buitencamera een stopcontact in de buurt nodig. Het zwarte cameradeksel aan de zijkant moet worden geopend en de antenne moet worden vastgeschroefd.

Er zijn slechts 7 stappen nodig voor installatie en installatie:

 1. Sluit ABUS buitencamera aan op stroom.
 2. Scan de QR-code op de camera met de ABUS App2Cam Plus app.
 3. Beslis of je het via Wifi of Bluetooth wilt instellen. Wij bevelen Bluetooth aan omdat het snel werkt
 4. Zoek de camera als nieuw apparaat en selecteer het.
 5. Voer de WLAN-gegevens in en volg de verdere installatie-instructies.
 6. De instelling is voltooid, nu zijn individuele instellingen mogelijk. Deze omvatten het kijkbereik of de optimalisering van de objectdetectie.
 7. Kies de definitieve plaats voor de camera en monteer hem volgens de instructies, als dat nog niet is gebeurd.

Waarmee is de ABUS draadloze Pan & Tilt buitencamera compatibel?

Dit ABUS-model is compatibel met het draadloze Smartvest-systeem. Dit betekent dat de bewakingscamera ook in combinatie met andere Smartvest-componenten kan worden aangesloten en zo als onderdeel van een compleet ABUS-alarmsysteem kan functioneren. Er is echter geen compatibiliteit met ABUS Wapploxx.

Spraakbesturing via Alexa of Google Assistant is ook niet voorzien. De beelden overbrengen naar bijvoorbeeld een Echo Show werkt ook niet.

Prijzen en beschikbaarheid van de ABUS Wi-Fi buitencamera

De verkoopprijs van de ABUS WLAN pan-tilt buitencamera bedraagt 229 euro. Het is echter al in de winkels verkrijgbaar tegen een iets lagere prijs. (Status: 06/)

ABUS WLAN Pan & Tilt buitencamera

Buitenbewakingscamera met bewegingsdetectie, 360° dag- en nachtzicht rondom en app-bediening.

Buitenbewakingscamera met bewegingsdetectie, 360° dag- en nachtzicht rondom en app-bediening.

Verkrijgbaar bij:

Status: 13.10.

ABUS WLAN Pan & Tilt buitencamera – Technische details in een oogopslag

 • Model: Buiten bewakingscamera
 • Stroomvoorziening: bedraad
 • Afmetingen: 21 x 12 x 16 cm
 • Pan-tilt bereik: 270 graden horizontaal, 90 graden verticaal
 • Radio bereik: 10 tot 30 meter
 • Geheugen: lokaal via micro SD-kaart, 8 GB reeds inbegrepen, tot 128 GB mogelijk
 • Beeldkwaliteit: max. full HD (1.080 pixels), min. VGA (480 pixels)
 • Beeldsnelheid: 15 fpm
 • IntercomfunctieJa.
 • Compatibiliteit: Smartvest radio systeem
 • Temperatuurbestendigheid: -10 graden tot 50 graden
 • Opnamemodi: Handmatige of bewegingsdetectie
 • Netwerkprotocollen: TCP/IP, UDP, SMTP, NTP, DHCP, ARP
 • Encryptie: AES 128bit, WPA/WPA2-PSK
 • Waterbestendigheid: IP66
 • Private zonesJa.
 • AppABUS App2Cam Plus (Android | iOS)
 • Omvang van de leveringABUS WLAN-camera, voedingseenheid, antenne, boormal, 2 inbussleutels, verwijderingsgereedschap voor SD-kaart, montagemateriaal, muurbeugel, micro SD-kaart (reeds geïntegreerd)

De met * gemarkeerde links zijn zogenaamde affiliate links. Als een aankoop wordt gedaan via een dergelijke link, ontvangen wij een commissie. Er zijn geen extra kosten voor u.