Test: ABUS-buitenbewakingscamera met intercomfunctie ABUS Smart Security World WLAN lichtcamera PPIC36520 in test

Er zijn veel bewakingscamera’s voor buiten, maar slechts enkele zijn aan te bevelen. Wanneer een traditioneel bedrijf voor veiligheidsoplossingen zoals ABUS een nieuwe camera op de markt brengt, zijn de eisen aan kwaliteit en voordeel navenant hoog. Met de ABUS Smart Security World WLAN lichtcamera PPIC36520 heeft ABUS een buitenbewakingscamera ontwikkeld die niet alleen bedoeld is om de privacy en het terrein van bewoners te beschermen, maar ook een bijzonder hoog comfort belooft met een geïntegreerde erfverlichting en intercom. We leggen de ABUS beveiligingscamera onder de loep in een test en onthullen of de beveiligingscamera waarmaakt wat hij belooft.

 

Testresultaat: ABUS Smart Security World WLAN lichtcamera

In vergelijking met andere beveiligingscamera’s kan de ABUS Smart Security World WLAN lichtcamera PPIC36520 indruk maken met verschillende speciale functies: hij kan worden gebruikt als bewakingscamera voor buiten en binnen en is tevens een volwaardig zelfstandig alarmsysteem, een intelligente buitenlamp en een intercomsysteem. De bijbehorende Duitstalige app is duidelijk gestructureerd en gemakkelijk te gebruiken. Bovendien is er Duitstalige ondersteuning voor het geval klanten vragen hebben over het product.

Zelden overtuigde een bewakingscamera zo snel in de test als de ABUS Smart Security World WLAN lichtcamera PPIC36520. De installatie was eenvoudig en de gebruikersbegeleiding van de app spreekt voor zich. Dankzij de goed gestructureerde menunavigatie in de app is de bediening zelfs voor technische leken kinderspel. Als u nog niet veel te maken hebt gehad met alarmsystemen of bewakingscamera’s en op zoek bent naar een Duits kwaliteitsproduct, kunt u er hier gemakkelijk een krijgen en een grote stap zetten naar een betere beveiliging van uw huis en gezin.

ABUS Smart Security World WLAN Lichtcamera PPIC36520
Proefclassificatie
goed
79/100 punten
| 11.2018
www.homeandsmart.de

“Goede bewakingscamera met Full HD resolutie voor buitengebruik. Ideaal voor gebruik bij de voordeur dankzij bewegingsmelder, licht en intercomfunctie. Lokale gegevensopslag in plaats van cloudverbinding.”

 • Hoogwaardige huisvesting
 • Camerabeeld met hoge resolutie en grote groothoek
 • Eenvoudige opstelling en (wand)montage
 • Geïntegreerde intercomfunctie
 • Nachtzichtmodus
 • Betrouwbare bewegingsdetectie
 • Lokale gegevensopslag op micro SD-kaart tot 128 GB
 • Extreem luide alarmfunctie
 • Geen optie voor cloudopslag
 • Geheugenkaart toegankelijk met schroevendraaier
 • vaste stroomaansluiting noodzakelijk

Beste aanbod:

Status: 14.10.

ABUS Smart Security World WLAN lichtcamera: Functies en overzicht

ABUS Smart Security World WLAN lichtcamera PPIC36520 brengt licht in de duisternis met 950 lumen

ABUS Smart Security World WLAN lichtcamera is voor 199,99 EUR bij Conrad beschikbaar (per: 15.09.)

De ABUS Smart Security World WLAN lichtcamera bestaat uit een wandhouder en de lichtcamera zelf. Het product wordt een lichtcamera genoemd omdat de nieuwe ABUS PPIC36520 WLAN bewakingscamera een geïntegreerde LED-lamp heeft die met 950 lumen met gemak de gehele entree in de test verlicht. In combinatie met de interne bewegingsdetector kan de beveiligingscamera worden gebruikt als intelligente buitenverlichting. Via de app-besturing kan de gebruiker de Wi-Fi-bewakingscamera opdracht geven om aanvullend een sirene-alarm te laten afgaan – aanbevolen als bijvoorbeeld alle gezinsleden ’s nachts thuis zijn en gaan slapen. In de test werkten de instellingen zonder problemen, waarbij we vooral hebben gelet op de reactietijd van de ABUS Wi-Fi lichtcamera.

ABUS Smart Security World WLAN Lichtcamera
De ideale camera met 1080p resolutie voor bewaking, verlichting en intercom in de entree. -15%
De ideale camera met 1080p resolutie voor bewaking, verlichting en intercom in de entree.
RRP 199,00 €
Status: 14.10.

De afwerking van de ABUS Smart Security World WLAN lichtcamera onderscheidt zich positief van goedkope concurrerende modellen die zich baseren op een pure plastic behuizing. ABUS gebruikt ook hier metalen onderdelen, wat zich uitbetaalde in de test: De WLAN bewakingscamera kan alleen met veel brute kracht verwijderd worden.

ABUS Smart Security World WLAN bewakingscamera PPIC36520: Bijzondere kenmerken

Als de ABUS Smart Security World WLAN lichtcamera PPIC36520 beweging detecteert, begint de WLAN bewakingscamera met opnemen en stuurt een pushbericht naar de smartphone via e-mail. De kwaliteit van de video-opname kan in de app worden ingesteld. In de test kozen we voor de Full HD-resolutie van 1080 p, die een haarscherp beeld opleverde en, in het ergste geval, scherpere gedetailleerde beelden van de dader.

ABUS Smart Security World WLAN Lichtcamera
De ideale camera met 1080p resolutie voor bewaking, verlichting en intercom in de entree. -15%
De ideale camera met 1080p resolutie voor bewaking, verlichting en intercom in de entree.
RRP 199,00 €
Status: 14.10.

Als de gebruiker thuis is en het alarm heeft uitgezet, kan hij of zij toch een melding krijgen via een push e-mail naar de smartphone en vervolgens het live-beeld bekijken via de mobiele telefoon. Zo kun je zien wie er aan de voordeur staat nog voor er aangebeld wordt. Dankzij de geïntegreerde microfoon en luidspreker kunnen huiseigenaren of huurders vervolgens vanuit hun luie stoel contact opnemen met de bezoeker via de ABUS lichtcamera. Met de ABUS Smart Security World WLAN lichtcamera PPIC36520 kunnen zelfs oudere gebouwen worden uitgerust met slechts één apparaat dat een alarmsysteem, intelligente werfverlichting en slimme intercom in één biedt.

Verdere bijzonderheden van de ABUS Smart Security World WLAN lichtcamera PPIC36520:

De ABUS Smart Security World WLAN lichtcamera PPIC36520 verzendt live en in Full HD

ABUS Smart Security World WLAN lichtcamera is voor 209,95 EUR bij tink beschikbaar (per: 14.10.)

De opnamen van de ABUS WLAN bewakingscamera worden opgeslagen op een SD-kaart, die niet wordt meegeleverd. Opslag op SD-kaart heeft voor- en nadelen. Andere beveiligingscamera’s sturen de opname naar de cloud, wat betekent dat de beelden het domein van het huis verlaten en theoretisch het risico lopen te worden gehackt. Bovendien worden voor cloud-opslag boven een bepaald volume bij veel aanbieders kosten in rekening gebracht.

ABUS Smart Security World WLAN Lichtcamera
De ideale camera met 1080p resolutie voor bewaking, verlichting en intercom in de entree. -15%
De ideale camera met 1080p resolutie voor bewaking, verlichting en intercom in de entree.
RRP 199,00 €
Status: 14.10.

Wanneer de opgenomen video’s worden opgeslagen op een SD-kaart, blijven de opnames in het domein van de eigenaar. Het risico bestaat echter dat criminelen de SD-kaart uit de camera halen en zo belangrijk bewijsmateriaal stelen. Gezien de goede afwerking en de toch al grote inspanning die nodig is om de ABUS Smart Security World WLAN lichtcamera te beschadigen of uit de wandhouder te rukken, beoordelen wij dit risico als gering. Het mag hier niet vergeten worden: Een WLAN bewakingscamera dient ook altijd als afschrikmiddel. De geïntegreerde lichtfunctie en de sirene verhogen het afschrikkingspotentieel enorm, want niet voor niets spreekt men van “lichtschuwen” in verband met inbrekers, dieven en andere criminelen. Hun voornaamste doel is meestal om geen aandacht te trekken.

 • Functie buitenverlichting: De ABUS Smart Security World WLAN lichtcamera PPIC3620 bewakingscamera voor buiten/binnen heeft een geïntegreerd, helder LED-licht dat ook kan worden gebruikt als automatische voordeur- of tuinverlichting.
 • Alarmsysteem: Huiseigenaren, flatbewoners of huurders kunnen de ABUS Smart Security World WLAN lichtcamera 36520 gebruiken als een stand-alone alarmsysteem dat de entree bewaakt via bewegingsmelder en onbevoegden afschrikt via sirene en licht.
 • Intercom systeemAls de alarmfunctie van de ABUS Smart Security World WLAN lichtcamera niet is ingeschakeld, kan de WLAN bewakingscamera worden gebruikt als een slim intercomsysteem dat het live-beeld doorgeeft aan de smartphone en akoestische 2-weg communicatie mogelijk maakt.

ABUS Smart Security World WLAN lichtcamera PPIC36520 in test: Installatie

De aansluiting van de ABUS Smart Security World WLAN lichtcamera PPIC36520 is met een code beveiligd.

ABUS Smart Security World WLAN lichtcamera is voor 209,95 EUR bij tink beschikbaar (per: 14.10.)

De installatie van de ABUS Smart Security World WLAN lichtcamera PPIC36520 is zelfs voor leken eenvoudig en leverde bij de test geen problemen op, een volledige installatie is in 7 stappen voltooid:

 1. Gebruik de meegeleverde boormal om op de gewenste plaats op de muur gaten te boren, bevestig de beugel van de ABUS Smart Security World WLAN lichtcamera PPIC36520 met behulp van muurpluggen en sluit hem aan op de bestaande stroomkabel.
 2. Sluit de camera aan op de verbindingskabels van de beugel, plaats de camera in de beugel en veranker hem stevig met inbusschroeven. Bevestig vervolgens de WLAN-antenne.
 3. Maak de stroomverbinding met de camera.
 4. Download en start de app (Android/iOS). De app start een automatische zoektocht naar de bewakingscamera ABUS Smart Security World WLAN Light Camera PPIC36520.
 5. Wijzig de vooraf ingestelde beveiligingscode voor de alarmfunctie.
 6. Als de camera is verbonden via WLAN, selecteer dan het WLAN in de app en bevestig met WLAN-wachtwoord. De ABUS app geeft nu het live-beeld door van de ABUS Smart Security World WLAN lichtcamera PPIC36520.
ABUS Smart Security World WLAN lichtcamera
De ideale camera met 1080p resolutie voor bewaking, verlichting en intercom in de entree. -15%
De ideale camera met 1080p resolutie voor bewaking, verlichting en intercom in de entree.
RRP 199,00 €
Status: 14.10.

Voordelen van de ABUS Smart Security World WLAN lichtcamera PPIC36520 in de test

 • 1080 p Full HD resolutie
 • 120 graden brede hoek voor een groot gezichtsveld
 • Infrarood nachtzicht
 • Kan worden gebruikt als zelfstandig alarmsysteem
 • Buitenlicht functie
 • Hoge lichtsterkte met 950 lumen

Nadelen van de ABUS Smart Security World WLAN lichtcamera PPIC36520 in de test

 • Opnames kunnen niet worden opgeslagen in de cloud

ABUS Smart Security World WLAN lichtcamera in de test: prijzen en aanbiedingen

ABUS heeft de RRP voor de buiten- en binnenbewakingscamera ABUS Smart Security World WLAN Light Camera PPIC36520 vastgesteld op 228,99 euro. De beveiligingscamera is in de winkel verkrijgbaar voor ongeveer 30 euro minder. (Status: 12/2018)

ABUS Smart Security World WLAN Lichtcamera
De ideale camera met 1080p resolutie voor bewaking, verlichting en intercom in de entree. -15%
De ideale camera met 1080p resolutie voor bewaking, verlichting en intercom in de entree.
RRP 199,00 €
Status: 14.10.

Technische details van de ABUS Smart Security World WLAN lichtcamera PPIC36520

ABUS Smart Security World WLAN lichtcamera PPIC36520: alarmsysteem, intercom en lichtsysteem in één apparaat

ABUS Smart Security World WLAN lichtcamera is voor 169,99 EUR bij Amazon beschikbaar (per: 14.10.)

 • Materiaal: metaal, plastic
 • Technologie: IP
 • Resolutie: 1080p, 720p, VGA
 • Framerate: 30 fps
 • Max. Resolutie @ framerate: 1920 x 1080p @20 fps
 • Cameraresolutie: 2 MP
 • Bereik nachtzicht: 8 meter
 • Lens: Vast
 • Beeldhoek: 120 graden
 • Geïntegreerde microfoon: ja
 • Digitale zoom: 4x
 • WLAN: 2,4 GHz, IEEE 802.11 b/g/n
 • LAN: 10/100 Base T/Base TX
 • Encryptie: AES 128bit, WPA/WPA2-PSK
 • Opslagmedium: Micro-SD (128 GB)
 • Bescherming: IP 55
 • Bedrijfstemperatuur in Celsius: -20 tot +50 graden
 • Afmetingen (B x L x H): 70 x 135 x 180,7 mm
ABUS Smart Security World WLAN Lichtcamera
De ideale camera met 1080p resolutie voor bewaking, verlichting en intercom in de entree. -15%
De ideale camera met 1080p resolutie voor bewaking, verlichting en intercom in de entree.
RRP 199,00 €
Status: 14.10.

Leestips voor smart home surveillance

Mini bewakingscamera’s

Ulo Beveiligingscamera
YI Cloud Dome Camera

Binnen bewakingscamera zonder kabel

Logitech Circle 2 Test Overzicht

Binnen bewakingscamera’s met kabel

Nest Cam Indoor Test Overzicht
Netgear Arlo Q Test Overzicht

Buiten bewakingscamera zonder kabels

Netgear Arlo Pro 2 testoverzicht

Buiten bewakingscamera’s met kabel

ABUS TVAC19100A: Compacte WLAN-camera van de beveiligingsexpert
Netgear Arlo Go testoverzicht
Overzicht Netatmo Aanwezigheidstest
Nest Cam Buiten

Bewakingscamera’s op zonne-energie

Reolink Argus 2 Test Overzicht
Ring Spotlight Cam
Bewakingscamera testoverzicht 2018: WLAN camera vergelijking

Meer Smart Home Trends en Nieuws

De met * gemarkeerde links zijn zogenaamde affiliate links. Als een aankoop wordt gedaan via een dergelijke link, ontvangen wij een commissie. Er zijn geen extra kosten voor u.