ABUS Touch 57/45 & 57/50: Hoe goed zijn de vingerafdruksloten? ABUS Touch 57 hangslot in controle

Met een hangslot kunnen gebruikers hun kastje in de sportschool of hun fietsenkelder betrouwbaar beveiligen. Het kan echter vervelend zijn als u de sleutel of de benodigde cijfercode vergeet. Dit kan niet gebeuren met het ABUS Touch 57 hangslot, omdat het met een vingerafdruk kan worden bediend. In onze ABUS Touch 57 hangslot check onthullen we verdere voordelen en of het de moeite van het kopen waard is.

Conclusie van de ABUS Touch 57 hangslotcontrole

De ABUS Touch 57/45 en de ABUS Touch 57/50 hangsloten bieden veel gemak. In plaats van een sleutel of een cijfercode hebben gebruikers alleen hun vinger nodig om het slot te openen. Wij vinden het ook praktisch dat maximaal 20 gebruikers kunnen worden opgeslagen.

Wij bevelen het ABUS Touch 57 vingerafdrukslot aan. Hoewel de twee modelversies tussen ongeveer 60 en 65 euro kosten, is dit naar onze mening de moeite waard voor de eenvoudige toename van veiligheid en gemak. (Status: 06/)

ABUS Touch 57/45 vingerafdrukslot

Sleutelloos hangslot van 45 mm met vingerafdruksensor voor maximaal 20 afdrukken. Weerbestendig, veilig en veelzijdig.

Sleutelloos hangslot van 45 mm met vingerafdruksensor voor maximaal 20 afdrukken. Weerbestendig, veilig en veelzijdig.

Verkrijgbaar bij:

Status: 14.10.

ABUS Touch 57/50 vingerafdrukslot

Sleutelloos hangslot van 50 mm met vingerafdruksensor voor maximaal 20 afdrukken. Weerbestendig, veilig en veelzijdig. -12%

Sleutelloos hangslot van 50 mm met vingerafdruksensor voor maximaal 20 afdrukken. Weerbestendig, veilig en veelzijdig.

RRP € 64,95

Status: 14.10.

Voordelen van het ABUS Touch 57 hangslot

Nadelen van het ABUS Touch 57 hangslot

 • Eenvoudige bediening met meerdere gebruikers (bijv. collega’s, familieleden)
 • Verhoogt de veiligheid
 • Bedienbaar via vingerafdruk (360 graden)
 • Tot 20 gebruikers
 • Gegevens blijven bewaard ondanks batterijwissel
 • Geen sleutel of cijfercode nodig
 • Weerbestendig (geschikt voor binnen- en buitengebruik)
 • dure
 • Batterij vervangen kan vervelend zijn
 • Herkenningsproblemen in natte en vuile omstandigheden

ABUS Touch 57 in controle – ontwerp en kenmerken van het vingerafdrukslot

Het ABUS Touch 57 hangslot heeft een edele uitstraling. De beugel is zwart en het slot is zilverkleurig. De sensor voor vingerafdrukontgrendeling bevindt zich boven het ABUS-logo op de voorkant.

In een cirkel rond de sensor zijn LED’s aangebracht voor de statusweergave. Als bijvoorbeeld vingerafdrukken met succes zijn opgeslagen, lichten de LED’s groen op; als de batterij bijna leeg is, lichten de LED’s rood op.

In het ABUS Touch 57 slot kunnen maximaal 20 vingerafdrukken worden opgeslagen.

Waar bij klassieke hangsloten de cilinder meestal aan de onderkant zit, heeft dit vingerafdrukslot een vakje voor de CR2-batterij. Het compartiment kan gemakkelijk worden losgeschroefd en onafhankelijk worden geopend.

Er zijn twee modelvarianten van de ABUS Touch 57, die verschillen in grootte en veiligheidsniveau. ABUS Touch 57/45 is 45 millimeter breed en heeft beveiligingsniveau 6, ABUS Touch 57/50 heeft een breedte van 50 millimeter en beveiligingsniveau 8.

ABUS Touch 57 vingerafdrukslot – speciale kenmerken en functies

Met het ABUS Touch 57 hangslot kiest de gebruiker voor een zeer praktisch slot, omdat er geen sleutels of cijfercode nodig zijn om het te openen. In plaats daarvan volstaat een vingerafdruk.

Het digitale slot biedt een goede beveiliging voor bijvoorbeeld het tuinhuisje of het perceel in de kelder. Een kastje op kantoor of in de sportschool is ook een mogelijk toepassingsgebied. Dankzij de weersbescherming is gebruik binnenshuis net zo denkbaar als buitenshuis. Het hangslot wordt niet aangetast door water of vuil. Het ABUS Touch 57 slot bestaat uit een gehard stalen beugel en heeft een dubbel kogelslot.

In totaal kunnen maximaal 20 vingerafdrukken worden opgeslagen. Enerzijds is dit praktisch als meerdere huisgenoten of familieleden gemakkelijk toegang willen, anderzijds is het slot dus ook geschikt voor bedrijven met meerdere werknemers. Bovendien hoeven er geen 20 verschillende gebruikers te zijn, het kan heel nuttig zijn om meerdere vingerafdrukken van één persoon te beveiligen en het hangslot daarop te trainen. Snijwonden aan de vinger of brandwonden kunnen ertoe leiden dat de sensor de vingerafdruk van individuele vingers niet meer herkent.

Het gebruik van het ABUS Touch 57 slot is ook voor kinderen gemakkelijk

Aangezien het een digitaal en geen zuiver mechanisch slot is, moeten gebruikers de batterij van tijd tot tijd vervangen. Dit proces kan voor sommige gebruikers vervelend zijn, maar de beveiligingsexperts van ABUS schatten de levensduur van de benodigde CR2-batterij op maximaal 10.000 openingen. Daarom kan het even duren voordat een verandering nodig is.

Andere bijzondere kenmerken van het ABUS Touch 57 hangslot zijn:

360 graden vingerherkenning: Het ABUS Touch 57 hangslot reageert betrouwbaar op vingerafdrukken. Door de holistische opslag van de afdruk gaat het slot ook open als de vinger schuin op de sensor wordt gedrukt. Voorwaarde is wel dat zowel de vinger als de sensor schoon en droog zijn.

SOS-functieWanneer de batterij bijna leeg is, klinkt een signaaltoon en knipperen de LED’s rood. Na ongeveer tien waarschuwingen kan het slot na opening niet meer worden vergrendeld. Dit voorkomt dat gebruikers zichzelf binnen of buiten sluiten en het vingerafdrukslot niet meer kunnen openen.

Het vervangen van de batterij is echter eenvoudig en duurt niet lang. Wij vinden het ook een voordeel dat ingeleerde vingerafdrukken opgeslagen blijven, zelfs na het vervangen van de batterij.

VerwijderingIndividuele vingerafdrukken kunnen niet worden gewist. Beheerders moeten alle geleerde vingerafdrukken verwijderen en het ABUS Touch 57 hangslot resetten naar de fabrieksinstellingen wanneer zij de personen die toegang hebben tot het hangslot wijzigen.

Beheerders activeren de wismodus door de sensor tien seconden ingedrukt te houden. Wanneer de vingerafdruk is herkend, klinkt er een signaal. Vervolgens moet de sensor opnieuw worden ingedrukt tot er weer een signaal klinkt. De LED’s lichten dan rood op. Om het wissen te bevestigen moet de beheerder nog een laatste keer zijn vinger op de sensor leggen. Als er een lange pieptoon klinkt en de LED’s groen oplichten, is het wissen van alle vingerafdrukken geslaagd.

Installatie en instelling van het ABUS Touch 57 hangslot

Zodra de juiste plaats voor het ABUS Touch 57 slot is gevonden, is de ingebruikname nog maar een paar stappen verwijderd. Het is belangrijk dat de eerste twee beveiligde vingerafdrukken van de admins zijn. Vinger en sensor moeten vrij zijn van verontreiniging en vocht.

De inschrijving werkt als volgt:

 1. Houd de sensor drie seconden ingedrukt tot er een signaaltoon klinkt, de LED’s lichten dan blauw op.
 2. Plaats vervolgens uw vinger in verschillende posities zodat het slot verschillende posities opslaat. Als u een lange pieptoon hoort en de LED’s groen knipperen, is de teach-in geslaagd.
 3. Om de vingerafdruk van de tweede beheerder te beveiligen, moet de eerste beheerder de sensor eerst drie seconden ingedrukt houden. Na de signaaltoon gaat het slot open.
 4. De eerste Admin moet opnieuw op de sensor drukken totdat er een pieptoon klinkt en de LED’s blauw oplichten. De eerste Admin moet dan opnieuw zijn vinger plaatsen om de operatie te bevestigen.
 5. Daarna kan de tweede beheerder zijn vinger plaatsen en in verschillende posities laten lezen. Een lange pieptoon en groen knipperende LED’s bevestigen ook een succesvolle registratie.

TipVerdere vingerafdrukken worden op dezelfde manier opgeslagen. Er is altijd een beheerder nodig die eerst zijn vingerafdruk laat uitlezen, het proces bevestigt en pas daarna kan een nieuwe vingerafdruk worden opgeslagen. Het volgende geldt: groen knipperende LED’s bevestigen het succes dat nieuwe vingerafdrukken zijn opgeslagen.

Prijzen en beschikbaarheid van het ABUS Touch 57 vingerafdrukslot

De RRP voor ABUS Touch 57/45 is 59,99 euro, voor ABUS Touch 57/50 64,96 euro. (Vanaf 06/)

ABUS Touch 57/45 vingerafdrukslot

Sleutelloos hangslot van 45 mm met vingerafdruksensor voor maximaal 20 afdrukken. Weerbestendig, veilig en veelzijdig.

Sleutelloos hangslot van 45 mm met vingerafdruksensor voor maximaal 20 afdrukken. Weerbestendig, veilig en veelzijdig.

Verkrijgbaar bij:

Status: 14.10.

ABUS Touch 57/50 vingerafdrukslot

Sleutelloos hangslot van 50 mm met vingerafdruksensor voor maximaal 20 afdrukken. Weerbestendig, veilig en veelzijdig. -12%

Sleutelloos hangslot van 50 mm met vingerafdruksensor voor maximaal 20 afdrukken. Weerbestendig, veilig en veelzijdig.

RRP € 64,95

Status: 14.10.

Verschil tussen ABUS Touch 57/45 en 57/50 – Technische details in vergelijking

Er is geen functioneel verschil tussen de twee modelversies van ABUS Touch 57/45 en ABUS Touch 57/50. Beide kunnen zonder sleutel worden bediend.

Het meest opvallende verschil zit in de afmetingen en is al gedeeltelijk zichtbaar in de productaanduiding. ABUS Touch 57/45 heeft een breedte van 45 millimeter en ABUS Touch 57/50 is overeenkomstig 50 millimeter.

Wij hebben de belangrijkste technische gegevens samengevat in de tabel, zodat de kenmerken van de productversies in één oogopslag duidelijk zijn:

ABUS Touch 57/45 vingerafdrukslot

ABUS Touch 57/50 vingerafdrukslot

Kleur

Zilver

Zilver

Gewicht

317 g

390 g

Breedteslot

45 mm

50 mm

Dieptevergrendeling

23 mm

23 mm

Hoogteslot

59 mm

103 mm

Tempelbreedte

20 mm

24 mm

Hoogte stijgbeugel

30 mm

36 mm

U-bout diameter

6,5 mm.

8 mm

Veiligheidsniveau

6

8

Weerbestendig

IP 66 en IP 68 (het hangslot is stofdicht, de binnenkant is beschermd tegen vuil en vocht).

IP 66 en IP 68 (het hangslot is stofdicht, de binnenkant is beschermd tegen vuil en vocht)

Plaats

Binnen en buiten

Binnen en buiten

Gebruiker

Tot 20 gebruikers, inclusief maximaal twee beheerders

maximaal 20 gebruikers, waarvan maximaal twee admins

Batterij

CR2

CR2

De met * gemarkeerde links zijn zogenaamde affiliate links. Als een aankoop wordt gedaan via een dergelijke link, ontvangen wij een commissie. Er zijn geen extra kosten voor u.