https://www.homeandsmart.de/abus-tvac19100a-sicherheits-ueberwachungs-kamera-outdoor

Abus staat bekend als fabrikant van hoogwaardige sluitsystemen of alarmsystemen, waardoor men deze naam vooral associeert met veiligheid. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het thema smart home security nu ook een grote rol speelt voor het Duitse bedrijf. De Abus TVAC19100A is een buiten beveiligingscamera die individueel kan worden gebruikt of als een van de verschillende onderdelen van het eigen ABUS Smartvest systeem. Maar maakt de camera het goede imago van het bedrijf waar?

Een slim huis met slechts één app

Voor de particuliere gebruiker is een smart home-systeem dat van één enkele bron afkomstig is, bijzonder praktisch en des te veiliger. Hij hoeft zich geen zorgen te maken over de compatibiliteit van de apparaten met elkaar en heeft uniforme documentatie bij de hand waarin alle netwerkmogelijkheden aan bod komen. De TVAC19100A kan deel uitmaken van een dergelijk systeem; hij kan bijvoorbeeld worden geïntegreerd in ABUS SmartVest. Tot 8 IP-camera’s kunnen worden beheerd met de App2Cam van de fabrikant. Toegang tot de opgenomen HD-video’s of de livestream van de bewakingscamera is te allen tijde mogelijk via WLAN of LAN. Met een stapsgewijze set-up via de app wil de fabrikant vooral gebruikers aanspreken die hun huis snel en eenvoudig slim en veilig willen maken.

Om het zo eenvoudig mogelijk te houden, lijken behalve de mobiele app, bedieningsopties te zijn weggelaten. Het is niet mogelijk om de camera via PC software aan te spreken. Een standaard zoals ONVIF, waarmee IP-camera’s via software van derden worden beheerd, wordt niet ondersteund. De video’s opgenomen op de interne geheugenkaart zijn alleen toegankelijk via de app. Van daaruit kunnen ze worden gedownload naar de smartphone, maar in een eigen formaat. Dit betekent dat het niet mogelijk is om de video af te spelen of verder te verwerken zonder de app van de fabrikant.

Camera met middenklasse functies

De functionele omvang van de ABUS TVAC19100A komt overeen met die van een typische bewakingscamera uit het middensegment. De kijkhoek van de lens van 50° is voldoende. Voor de geïntegreerde bewegingsmelder mag de afstand tot het voorwerp echter niet meer dan 5 meter bedragen. Hetzelfde geldt voor het bereik van de nachtzichtfunctie. Dit volstaat echter perfect om bijvoorbeeld de ingang voor de voordeur te bewaken. Opmerkelijk is dat in de camera al een PIR-sensor (passief infrarood) is ingebouwd. Dit is veel betrouwbaarder dan bewegingsdetectie via software. Als er beweging wordt gedetecteerd, ontvangt de gebruiker een push-bericht op de smartphone of een e-mail in de mailbox. Het is jammer dat de gevoeligheid of het detectiebereik van de sensor niet kan worden aangepast.

ABUS heeft twee IP-cameramodellen in zijn assortiment, waarbij de TVAC19100A qua functies de kleinere is.

De ABUS TVAC19100A in vergelijking

In de race voor de beste outdoor cam kan de Abus TVAC19100A de concurrentie net bijhouden. Hij scoort punten met zijn ingebouwde PIR-sensor, maar blijft weer achter als het gaat om gebruiksgemak en configuratiemogelijkheden. Er ontbreekt een audiofunctie, die praktisch zou zijn als intercomfunctie voor de voordeur. Voor wat het technisch oplevert, is het relatief te duur. De Ring Stick Up Cam bijvoorbeeld biedt meer in het eveneens hogere prijssegment. Misschien verbetert Abus de app in de toekomst.

Voordelen van de ABUS TVAC19100A

 • Zeer licht en compact
 • Ingebouwde infrarood bewegingssensor
 • Ongecompliceerde installatie

Nadelen van de ABUS TVAC19100A

 • Toegang tot video’s alleen via smartphone app
 • Geen export van videobestanden mogelijk
 • Gevoeligheid en maskeerbereik niet definieerbaar
 • Geen ondersteuning voor andere protocollen (bijv. ONVIF)

Conclusie

De bewakingscamera TVAC19100A van ABUS is bedoeld voor de particuliere gebruiker die op zoek is naar een snel te installeren en eenvoudige bewakingsmogelijkheid voor de eigen woning. Het is functioneel voldoende om de ingang van het huis of de garage in de gaten te houden. De prijs is echter hoog in vergelijking met concurrerende toestellen – je betaalt waarschijnlijk voor de naam.

De ABUS TVAG19100A kan (uitsluitend) worden aangestuurd via app

ABUS TVAC 19100A – Technische details

 • Afmetingen: 13 cm x 7 cm x 5 cm
 • Weerbestendig volgens IP66
 • Resolutie: HD 720p (720×1080)
 • Brandpuntsafstand: 2,8 mm / 50° beeldhoek
 • WLAN en LAN
 • 6 IR-LED’s (nachtzicht tot 5 meter)
 • Bewegingsdetectie via PIR
 • Wand- en plafondmontage

Prijzen en beschikbaarheid van de ABUS TVAC19100A

Er is geen RRP van de fabrikant of online winkel. De TVAC19100A is verkrijgbaar in geselecteerde bouwmarkten, een lijst vindt u op de productpagina van de fabrikant.

De ABUS TVAC19100A beveiligingscamera is momenteel in zilver verkrijgbaar voor ca. 135 euro bij Amazon
beschikbaar (per 13.04.2017).

Leestips voor smart home surveillance

Mini bewakingscamera’s
Ulo Beveiligingscamera
YI Cloud Dome Camera

Binnen bewakingscamera zonder kabel
Logitech Circle 2 Test Overzicht

Binnen bewakingscamera’s met kabel
Nest Cam Indoor Test Overzicht
Netgear Arlo Q Test Overzicht

Buiten bewakingscamera’s zonder kabels
Netgear Arlo Pro 2 testoverzicht
Reolink Argus

Buiten bewakingscamera’s met kabel
Netgear Arlo Go testoverzicht
Overzicht Netatmo Aanwezigheidstest
Nest Cam Buiten

Bewakingscamera’s op zonne-energie
Reolink Argus 2 Test Overzicht
Ring Spotlight Cam

Bewakingscamera testoverzicht 2018: WLAN camera vergelijking
Meer Smart Home Nieuws en Trends

De met * gemarkeerde links zijn zogenaamde affiliate links. Als een aankoop wordt gedaan via een dergelijke link, ontvangen wij een commissie. Er zijn geen extra kosten voor u.