ABUS bewakingscamera in test – zo goed is de WLAN-batterijcam ABUS WLAN batterijkam met basisstation in de test

De ABUS WLAN Akku Cam doet zijn naam eer aan, want de slimme bewakingscamera heeft geen kabel nodig en gaat tot 13 maanden mee na een volledige lading. Een geïntegreerde witlicht-LED en een krachtige chipset zorgen ook ’s nachts voor scherpe kleurenbeelden. Bovendien kan het felle licht van de witte LED potentiële inbrekers afschrikken. Op die manier verhogen gebruikers effectief hun veiligheid in het slimme huis. We nemen de ABUS WLAN Akku Cam op de proef en onthullen de andere voordelen die ons hebben overtuigd.

Conclusie van de ABUS WLAN batterijkam in de test

De veiligheidsexperts van ABUS hebben ons overtuigd in onze test van de ABUS WLAN batterijkam. De bewakingscamera viel op door zijn krachtige batterij en heeft geen kabelaansluiting nodig. De installatiemogelijkheden zijn dus zeer flexibel en niet afhankelijk van de vraag of er een stopcontact in de buurt is. Wat de gebruikers ook zou moeten bevallen is het feit dat de video-opnamen lokaal worden opgeslagen op een micro SD-kaart die in het ABUS-basisstation wordt gestoken. Belanghebbenden hoeven dus niet bang te zijn voor cloudopslag en eventuele extra kosten als gevolg van een abonnementsverplichting.

Wij bevelen de ABUS WLAN Akku Cam vooral aan voor mensen die in een paar ongecompliceerde stappen de veiligheid van hun huis willen verhogen, met name voor smart home toepassingen. Tot twee camera’s kunnen met één basisstation worden bediend en leveren dan beelden in full HD-kwaliteit – de geïntegreerde LED-verlichting kan inbrekers extra afschrikken.

Voordelen van de ABUS WLAN Akku Cam

Nadelen van de ABUS WLAN Akku Cam

Sterke batterij, geen kabel nodig

Hoog geprijsde

120 graden groothoeklens

Niet compatibel met populaire spraakassistenten

Intercomfunctie

Beelden in full HD, kleurrijk, zelfs ’s nachts dankzij LED-licht

Lokale opslag op Micro SD-kaart

Bewegingssensor

Intuïtieve app

ABUS Batterij WLAN Bewakingscamera

Draadloze WLAN HD bewakingscamera voor binnen en buiten met basisstation. Incl. 120 graden kijkhoek, wit licht LED en bewegingsalarm. -7%

Draadloze WLAN HD bewakingscamera voor binnen en buiten met basisstation. Incl. 120 graden kijkhoek, wit licht LED en bewegingsalarm.

RRP 169,00 €

Status: 14.10.

ABUS WLAN Akku Cam in de test – design en kenmerken van de beveiligingscamera

Het ontwerp van de WLAN batterijkam is eenvoudig gehouden en de bewakingscamera heeft een ovale en compacte vorm. Dit maakt het gemakkelijk voor gebruikers om het op bijna elke locatie te plaatsen. Het design en de functionaliteit zijn niet alleen de spreekwoordelijke prijs waard: de ABUS WLAN battery cam heeft dit jaar al de Red Dot Award en ook het Plus X Award zegel “Beste product van het jaar 2020” in de productcategorie “Bewakingssystemen” ontvangen. (Status: 04/2020).

Op het zwarte front bevinden zich een 120° groothoeklens, een PIR-bewegingssensor, een LED met wit licht en, voor de intercomfunctie, een microfoon en een luidspreker aan de onderrand. Op de achterkant zit een micro-USB-poort voor opladen en een koppelingsknop. Een mini-LED informeert over de laadstatus van de ABUS WLAN Akku Cam. Alle drie de onderdelen zijn beschermd onder een rubberen kap. Als gebruikers de camera echter willen gebruiken voor continue opname en deze permanent met een kabel willen opladen, is de weerbestendigheid (beschermingsklasse IP65) van de ABUS WLAN battery cam niet van toepassing.

De krachtige batterij gaat tot 13 maanden mee zonder opladen en de app meldt tijdig een laag batterijniveau, waardoor gebruikers zich nauwelijks zorgen hoeven te maken dat de bewakingscamera onverwachts zonder stroom komt te zitten. Voor een eenvoudige montage is aan de achterzijde een schroefdraad aangebracht voor de meegeleverde beugel. Door het ovale ontwerp kunnen gebruikers de camera ook gemakkelijk op een vlakke ondergrond zoals een plank plaatsen.

ABUS WLAN Akku Cam – Kenmerken en functies van de bewakingscamera

Met de ABUS WLAN Akku Cam presenteren de beveiligingsexperts van ABUS een bewakingscamera die in de test indruk op ons heeft gemaakt. Het grootste voordeel zien we in de krachtige batterij, die tot 13 maanden meegaat zonder opladen. Zonder directe stroomaansluiting kan de ABUS WLAN Akku Cam flexibel worden ingezet, zowel binnen als buiten. Hij is uitgerust met beschermingsklasse IP 65 en is dus bestand tegen regen of sneeuw. Andere modellen slaan de video’s op in de cloud en vereisen vaak betaalde abonnementen. Dit is niet het geval met de ABUS WLAN Akku Cam. De inhoud wordt lokaal opgeslagen op de geheugenkaart in het ABUS-basisstation en er zijn geen verdere kosten. Dankzij de app kunnen gebruikers te weten komen wanneer de bewakingscamera een beweging registreert en worden ze geïnformeerd via een pushmelding. Wij vinden de mogelijkheid om schema’s te maken ook praktisch.

Andere bijzondere kenmerken van de ABUS WLAN Akku Cam:

 • Intercom systeem: Gebruikers kunnen de camera als intercom gebruiken via de app en het microfoonpictogram. U kunt bijvoorbeeld communiceren met de pakketbezorger bij de voordeur, de kinderen in de tuin of de hond die u alleen thuis heeft gelaten. We vonden dit een leuke extra functie in de ABUS WLAN Akku Cam test.
 • Screenshot en video-opname makenBovendien kunnen gebruikers een screenshot maken van de live-opname. De foto wordt lokaal op de smartphone opgeslagen en voorzien van een tijdstempel. Gebruikers kunnen ook handmatig een video-opname van de live-beelden starten.
 • Geïntegreerd wit licht LED: Als de bewakingscamera ’s nachts beweging registreert, begint het geïntegreerde LED-lampje te branden. Dit kan ook inbrekers afschrikken. Bij de test van de ABUS WLAN Akku Cam viel ons vooral op dat ook nachtopnames in kleur mogelijk zijn en het heldere licht optioneel de weg naar de voordeur voor bewoners verlicht.
 • Uitbreidbaarheid: Met één basisstation kunnen twee ABUS WLAN batterijcams worden bediend en in één app kunnen tot acht basisstations worden geconfigureerd – dat betekent dat tot 16 ABUS WLAN batterijcams in slechts één app kunnen worden beheerd.

Installatie en instelling van de ABUS WLAN Akku Cam

In onze test van de ABUS WLAN Akku Cam was de installatie snel en eenvoudig. Vooraf moeten gebruikers de bewakingscamera opladen en vervolgens inschakelen voor installatie met de knop op de achterkant. Sluit vervolgens het benodigde basisstation met stroom aan en plaats, indien video-opslag gewenst is, een micro SD-kaart. Dan wordt de opstelling gedaan in 7 stappen.

 1. Installeer de ABUS App2Cam Plus app (Android | OS).
 2. ABUS-basisstation als nieuw apparaat toevoegen via de app.
 3. Scan de QR-code op de achterkant van het basisstation.
 4. Volg de instructies van de app, voer het wachtwoord van uw WLAN thuis in.
 5. Plaats de smartphone met minstens 70 procent volume naast het ABUS laadstation en geef de Wi-Fi-informatie door.
 6. De ABUS WLAN Akku Cam maakt dan automatisch verbinding met het netwerk.
 7. Stel de beveiligingscode in voor de instellingen van de ABUS Wireless Battery Cam.

Prijzen en beschikbaarheid van de ABUS WLAN Akku Cam

De ABUS WLAN Akku Cam is verkrijgbaar in verschillende sets. De startset, met een camera en het benodigde basisstation, is geschikt om mee te beginnen – een micro SD-kaart is niet inbegrepen. Geïnteresseerden kunnen ook kiezen voor een set van 2 (bestaande uit twee ABUS WLAN batterijcams en een basisstation). De componenten zijn ook afzonderlijk verkrijgbaar, zodat een uitbreiding van het ABUS-beveiligingssysteem probleemloos kan worden gerealiseerd.

ABUS batterijgevoede WLAN bewakingscamera

Draadloze WLAN HD bewakingscamera voor binnen en buiten met basisstation. Incl. 120 graden kijkhoek, wit licht LED en bewegingsalarm. -7%

Draadloze WLAN HD bewakingscamera voor binnen en buiten met basisstation. Incl. 120 graden kijkhoek, wit licht LED en bewegingsalarm.

RRP 169,00 €

Status: 14.10.

ABUS WLAN Akku Cam in de test – technische details in een oogopslag

 • Kleur: zwart, wit
 • Vorm: ovaal
 • Afmetingen: 10,3 x 5,1 x 5,4 cm
 • Aantal gebruikers: max. 3
 • MateriaalPlastic
 • IntercomfunctieJa, microfoon en luidspreker (85 dB)
 • Radioverbinding: WLAN, 802.11 b/g/n (2,4 GHz)
 • Opslag: Micro SD-kaart, max. 128 GB (beveiligd in basisstation)
 • Encryptie: AES
 • App compatibelJa.
 • Beeldresolutie: Full HD (1080p), 15 beelden per sec., 120 graden groothoeklens
 • Levensduur van de batterij: tot 13 maanden
 • Batterij: 2 x 18650 Li-Ion batterij
 • Kijkhoek (horizontaal): 115 graden
 • Kijkhoek (verticaal): 75 graden
 • Waterbestendigheid: ja, beschermingsklasse IP 65
 • Compatibiliteit: Smartvest
 • Aantal camera’s per ABUS-basisstation: max. 2 camera’s
 • Speciale kenmerken: gedetailleerde kleurenbeelden, zelfs ’s nachts, dankzij geïntegreerd wit LED-licht en High Performance Chipset

De met * gemarkeerde links zijn zogenaamde affiliate links. Als een aankoop wordt gedaan via een dergelijke link, ontvangen wij een commissie. Er zijn geen extra kosten voor u.