Pan en tilt camera met infrarood nachtzicht ABUS WLAN bewakingscamera met opname op SD-kaart

Intelligente WLAN bewakingscamera’s voor gebruik binnenshuis zijn een verstandige aankoop, omdat ze voor meerdere doeleinden tegelijk kunnen worden gebruikt. Ze kunnen worden gebruikt als alternatief voor een alarmsysteem door een bericht naar de eigenaar te sturen zodra ze beweging detecteren, of ze maken controle mogelijk in baby- en kinderkamers zonder hen te storen. Met een zicht rondom van 350 graden stuurt het traditionele bedrijf ABUS een degelijke WLAN-beveiligingscamera de race in zonder ingewikkelde techniek.

ABUS pan/tilt beveiligingscamera met app en zicht rondom

De ABUS indoor WLAN bewakingscamera is een doordacht basismodel dat gericht is op iedereen die op zoek is naar een bewakingscamera die gewoon zijn werk doet op een ongecompliceerde en betrouwbare manier. De ingebruikname en het gebruik van de ABUS beveiligingscamera is mobiel via een smartphone app. Spraakbesturing via Amazon Echo, Google Home of een andere slimme speaker is niet mogelijk. In plaats daarvan biedt de Wi-Fi-bewakingscamera een breed gezichtsveld rondom en een 720p HD-resolutie. Last but not least heeft de cam een infrarood nachtzichtfunctie, zodat je ’s nachts via je smartphone snel een kijkje kunt nemen in de babykamer zonder de slaap van de kleintjes te onderbreken.

De ABUS WLAN beveiligingscamera is een basismodel met eenvoudige installatie en vele extra's, zoals een microSD kaartslot.

De ABUS-app informeert over incidenten via e-mail of pushmelding

Als de ABUS indoor WLAN bewakingscamera in zijn gezichtsveld beweging detecteert, stuurt hij desgewenst een e-mail of een pushmelding naar de gebruiker. Tegelijkertijd triggert een gebeurtenis ook een video-opname, die wordt opgeslagen op een SD-kaart. Als de app een incident meldt, kan de gebruiker op zijn smartphone zien wat er gebeurt en een momentopname maken of de bijbehorende videobeeldgegevens raadplegen.

Omdat een flat meestal meerdere kamers heeft, ondersteunt de ABUS smartphone app maximaal acht ABUS WLAN beveiligingscamera’s tegelijkertijd. Gebruikers kunnen dus vanaf elke locatie een kijkje nemen in het huis, of het nu is om snel de kat te controleren vanaf het kantoor of om thuis te controleren terwijl ze op vakantie zijn.

De ABUS smartphone app is nodig voor inbedrijfstelling en bediening

Hoe installeer je een ABUS draadloze bewakingscamera voor binnen?

De installatie van de ABUS WLAN beveiligingscamera is eenvoudig en kan zelfs door leken snel worden uitgevoerd. Asus belooft een gebruiksklaarheid van 60 seconden, in feite kan dit in een paar minuten worden bereikt. We laten je zien hoe het werkt:

 1. Sluit de ABUS WLAN beveiligingscamera aan op een stopcontact en zorg voor stroomvoorziening.
 2. Download de ABUS-app (Android|iOS) op de smartphone.
 3. Open de ABUS app, selecteer optie 1 voor WLAN en volg de instructies in de app. Als de ABUS Wi-Fi beveiligingscamera via een netwerkkabel op een router moet worden aangesloten, selecteer dan optie 2 in de app.
 4. De ABUS Wi-Fi beveiligingscamera wordt nu toegevoegd aan het bestaande Wi-Fi netwerk.
 5. Als het livebeeld wordt benaderd, moet de beveiligingscode in de ABUS-app worden gewijzigd. De standaard beveiligingscode “123456” is niet langer toegestaan.
 6. Als de ABUS Security Cam moet worden gereset naar de fabrieksinstellingen, drukt u ongeveer 15 seconden op de resetknop aan de achterkant boven de antenne, totdat het groene lampje niet meer brandt. Wacht dan ongeveer 90 seconden.

Na installatie kan de ABUS beveiligingscamera op een vlakke ondergrond worden geplaatst of aan de muur of het plafond worden bevestigd.

De ABUS WLAN bewakingscamera kan ook aan het plafond worden bevestigd.

Alternatieven voor de pan/tilt indoor WLAN beveiligingscamera van ABUS

Een ander betaalbaar alternatief voor de ABUS WLAN beveiligingscamera is de Foscam C2, die een zesvoudige digitale zoom biedt en het ook mogelijk maakt gegevens op een SD-geheugenkaart op te slaan. Kosten: ongeveer 110 euro. Ook de Nest Cam Indoor, die met behulp van IFTTT in actiescènes kan worden geïntegreerd, is het overwegen waard. Kosten: ongeveer 170 euro.

Voordelen van de ABUS WLAN beveiligingscamera TVAC19000A

 • Eenvoudige installatie
 • Opslag van gegevens op SD-kaart (geen cloud-diensten nodig)
 • Duits merkproduct

Nadelen van de ABUS WLAN beveiligingscamera TVAC19000A

 • Ondersteunt alleen 2,4 GHz WLAN
 • Geen spraakbesturing via Alexa of Google Assistant

Conclusie over de ABUS draadloze binnen beveiligingscamera

De ABUS Wi-Fi beveiligingscamera is gericht op iedereen die geen behoefte heeft aan ingewikkelde functies en op zoek is naar een betrouwbare, gebruiksvriendelijke bewakingscamera voor het slimme huis. Dankzij de pan/tilt-functie is de ABUS-camera ook geschikt voor de bewaking van gebieden die anders moeilijk in beeld te brengen zijn. De infrarood nachtzichtfunctie maakt de zeer goede indruk van de Wi-Fi beveiligingscamera compleet. Een zeer leuke functie is dat de beeldgegevens kunnen worden opgeslagen op een SD-geheugenkaart. Dit betekent dat er geen kosten zijn voor cloudopslagdiensten. Wij geven een uitgebreid overzicht van WLAN bewakingscamera’s in ons bewakingscamera testoverzicht.

Technische details van de ABUS WLAN pan/tilt camera & app

 • Artikelnummer: TVAC19000A
 • Afmetingen: 80x115x87 mm (breedtexhoogtexlengte)
 • Resolutie: 1280×720 pixel, audio inbegrepen
 • Aantal gelijktijdige toegangen: 3
 • Beeldsnelheid: 5/10/20 fps inclusief audio
 • Digitale zoom: 4x
 • BeeldsensorMP CMOS
 • MicrofoonJa.
 • Minimale verlichting (infrarood & kleur): 1 lux
 • Bereik nachtzicht: 3 meter
 • Netwerkverbinding: Internet (10/100 Base-T/Base-TX), WLAN (IEEEE 802.11 b/g/n), frequentie: 2,4 GHz.
 • Pan/Tilt-bereik: 270 / 90 graden
 • Voeding DC: 5 V
 • Huidige consumptie: 500 mA
 • Encryptie: WPA / WPA2 /WPA2-PSK (TKIP, 128 bit AES)
 • Videocompressie: H.264
 • Aansluitingen & Bedieningsknoppen: Resetknop, microSD-kaartsleuf, voedings-LED, antenneaansluiting, LAN-interface, voedingsaansluiting (5 VDC / 1A).

Prijzen en beschikbaarheid: ABUS WLAN pan/tilt camera TVAC19000A

De leveringsomvang van de ABUS WLAN bewakingscamera omvat de camera, de stroomvoorziening inclusief EU-, AU- en UK-adapters, een plafondbevestiging, een netwerkkabel en een antenne. Op Amazon kost de Wi-Fi bewakingscamera ongeveer 100 euro.

Leestips over bewakingscamera’s

Mini bewakingscamera’s
Ulo Beveiligingscamera
YI Cloud Dome Camera

Binnen bewakingscamera zonder kabel
Logitech Circle 2 Test Overzicht

Binnen bewakingscamera’s met kabel
Nest Cam Indoor Test Overzicht
Netgear Arlo Q Test Overzicht

Buiten bewakingscamera’s zonder kabels
Netgear Arlo Pro 2 testoverzicht
Reolink Argus

Buiten bewakingscamera’s met kabel
Netgear Arlo Go testoverzicht
Overzicht Netatmo Aanwezigheidstest
Nest Cam Buiten

Bewakingscamera’s op zonne-energie
Reolink Argus 2 Test Overzicht
Ring Spotlight Cam

Bewakingscamera testoverzicht 2018: WLAN camera vergelijking
Mis nooit meer iets: abonneer u op de home&smart nieuwsbrief
Meer smart home trends en nieuws

De met * gemarkeerde links zijn zogenaamde affiliate links. Als een aankoop wordt gedaan via een dergelijke link, ontvangen wij een commissie. Er zijn geen extra kosten voor u.