Beste alarmsystemen voor uw woning in 2022 kopen, review en aanbiedingen

Met maar liefst 53000 inbraken per jaar in Nederland is huisbeveiliging meer dan ooit noodzakelijk. Hoewel een huisalarm diefstal niet kan voorkomen, kan het op zijn minst misdadigers afschrikken, de buurt en de hulpdiensten waarschuwen en bovenal de huiseigenaren waarschuwen. Wat zijn tegenwoordig de beste alarmsystemen en waar kan ik ze vinden?

Kerui WiFi Alarm Kit

Het beste huisalarm in 2022
Kerui WiFi Alarm Kit
Deze huisalarmkit bestaat uit 6 openingsdetectoren, een bewegingsdetector, twee afstandsbedieningen en een sirene om binnen of buiten te installeren.

Bekijk de dagprijs

Deze alarmkit heeft geen werk nodig, omdat hij draadloos is. De openingsdetectoren moeten op deuren en ramen worden geplaatst; in geval van inbraak zullen de sirenes alarm slaan. De sirenes zijn volgens sommige gebruikers niet erg luidruchtig, zodat het beter is de tweede sirene buiten te plaatsen om uw buren te waarschuwen wanneer u afwezig bent. U ontvangt een melding of SMS, afhankelijk van het feit of u de Smart Life-toepassing hebt of ervoor hebt gekozen een SIM-kaart in het toestel te integreren.

Afhankelijk van de behoefte biedt dit huisalarm een volledige alarmmodus waarbij alle detectoren actief zijn en een gedeeltelijke alarmmodus waarbij de bewegingsdetector wordt uitgeschakeld. De laatste modus wordt aanbevolen wanneer de eigenaars thuis zijn. Het activeren en deactiveren van het alarm kan gebeuren met de 2 bijgeleverde afstandsbedieningen of vanaf de smartphone met de Smart Life applicatie. Hoewel het centrale apparaat op netstroom werkt, neemt een batterij het over in geval van stroomuitval.

Secrui alarmen met afstandsbediening

Het beste instap home alarm
Secrui alarmen met afstandsbediening
Ontworpen voor flats met slechts 2 te bewaken openingen, is dit goedkope huisalarm perfect. Naast de openingsdetectoren heeft de afstandsbediening een SOS-knop.

Bekijk de dagprijs

Hoewel zeer eenvoudig, doet dit goedkope huisalarm zijn werk goed. De kit bestaat uit twee openingsdetectoren die op een deur en een raam moeten worden geplaatst, en een afstandsbediening. De afstandsbediening heeft 4 knoppen om het alarm in en uit te schakelen, om de kit als deurbel te gebruiken en om hulp in te roepen met een SOS-functie. Bij inbraak of wanneer de SOS-knop wordt geactiveerd, waarschuwt een geluidssignaal van 120 dB de buurt.

Voor de installatie is de apparatuur in dit huisalarm voorzien van dubbelzijdig plakband, zodat het gemakkelijk kan worden geplaatst waar u maar wilt. Deze kit is uitbreidbaar, zodat u andere openingsdetectoren en bewegingsdetectoren van hetzelfde merk kunt toevoegen, afhankelijk van uw behoeften. Al met al is het een eenvoudige, basale, maar intuïtieve, gemakkelijk te gebruiken en volledig functionele alarmkit voor thuis.

Ring Alarm Kit 10 stuks

Het beste high-end huisalarm
Ring Alarm Kit 10 stuks
Dit topklasse huisalarmsysteem bestaat uit een basis met keypad, 4 openingsdetectoren, 3 bewegingsdetectoren en een signaalversterker.

Bekijk de dagprijs

Discreet, goed geleverd en zeer doeltreffend, deze hoogwaardige alarmkit voor thuis heeft gebruikers voor zich gewonnen. De 4 contactdetectoren beveiligen deuren en ramen; terwijl de 3 bewegingsdetectoren binnendringing op het erf, bij de poort of in de gang die naar een flat leidt, zullen voorkomen. Als de woning over een groot gebied is verspreid, zal de signaalversterker zorgen voor de verbinding tussen de detectoren en de basis van de kit.

Om het huisalarm in en uit te schakelen, moet een basis met een toetsenbord bij de hoofdingang worden geplaatst, uiteraard binnen. Het is ook mogelijk de apparatuur op afstand te bedienen met de Ring-toepassing, wat het ontbreken van een afstandsbediening compenseert. De fabrikant stelt ook dat dit high-end huisalarm compatibel is met Alexa. In de praktijk is de verbinding echter moeilijk tot stand te brengen, zodat niet volledig op het spraakcommando kan worden vertrouwd.

Tiiwee Kit X1 huisalarm

Het beste huisalarm met een externe sirene
Tiiwee Kit X1 huisalarm
De sirene van dit Tiiwee huisalarm kan buiten worden geplaatst en kan zo als deurbel worden gebruikt; erg praktisch als u bezoek krijgt!

Bekijk de dagprijs

Hoewel deze Tiiwee home alarm kit slechts bestaat uit twee openingsdetectoren, twee afstandsbedieningen en een sirene om buiten te plaatsen, is hij uitbreidbaar tot 40 bijbehorende detectoren. Hoe dan ook, met deze configuratie is de set al voldoende voor flats waar weinig toegang is. De twee afstandsbedieningen hebben een vrij groot bereik: 2 of 3 verdiepingen, afhankelijk van of het gebouw van beton of baksteen is.

De sirene die bij deze huisalarmkit wordt geleverd, is ontworpen voor installatie buitenshuis. Hij biedt 2 modi: een zeer praktische deurbelmodus wanneer er bezoek is en een alarmmodus die wordt geactiveerd wanneer er niemand thuis is. Het volume en het geluid kunnen worden aangepast aan de gekozen modus. De sirene wordt gevoed door 3 AA-batterijen, die tot 12 maanden meegaan.

Ring alarm (2e generatie)

ring alarm
Met zijn Alarm kit (bestaande uit vijf aangesloten objecten) wil Ring een complete, betaalbare, doe-het-zelf bewakingsoplossing bieden. De kit omvat een verbindingsbasis, een bewegingsmelder, een signaalversterker en een openingssensor.

Bekijk de dagprijs

Hoe kiest u uw huisalarm?

Voordat u een huisbeveiligingssysteem kiest, moet u zich afvragen wat u wilt beschermen. Overweeg dan de volgende criteria.
alarmsysteem kiezen

Criterium 1: Ontwerp

Sommige huisbeveiligingssystemen zijn ontworpen om klein, maar uitgebreid en krachtig te zijn. De meeste huiseigenaren willen een stijlvol huisalarm dat past bij het ontwerp van het huis. Dit zijn meestal draadloze systemen, dus geen lompe kabels. Sommige systemen bieden bedieningspanelen in tabletstijl met aanraakscherm of kleinere basisstations voor plaatsing in de keuken of slaapkamer om eenvoudig, elegant en minder opvallend te zijn.

Criterium 2: Gebruiksgemak

Uw huisalarm is ontworpen om u te helpen uw huis te beschermen. U moet het dus zonder zorgen kunnen gebruiken. In geval van nood moet u onmiddellijk weten waar de paniekknop zit of hoe u uw beveiligingssysteem kunt inschakelen. Uw huisalarm moet het gemakkelijk maken te begrijpen wat elk geluid of alarm betekent. Het systeem moet u ook automatisch waarschuwen wanneer de stroom uitvalt, de batterij bijna leeg is of er technische problemen zijn met de apparatuur.

Criterium 3: Intelligente kenmerken

Zoek naar een huisbeveiligingssysteem met slimme functies. Sommige huisalarmen maken verbinding met spraakassistenten zoals Amazon Alexa of Google Assistant voor spraakbediening. Door verbinding te maken met deze kunstmatige intelligenties kunt u geautomatiseerde routines creëren die u tijd en geld kunnen besparen. U kunt schema’s maken om de lichten aan en uit te doen om potentiële inbrekers te misleiden, of zelfs automatisch de lichten uit te doen wanneer u om 8 uur ’s ochtends naar uw werk vertrekt om op uw energierekening te besparen

Criterium 4: Schaalbaarheid

Na de installatie van uw nieuwe beveiligingssysteem of na uw verhuizing naar een nieuwe woning hebt u wellicht meer apparatuur nodig om uw huis te beschermen. Uw huisalarm moet extra sensoren, beveiligingscamera’s en andere beveiligingsapparatuur kunnen bieden die zonder veel gedoe aan de bestaande apparatuur kunnen worden toegevoegd. Voordat u een huisalarm koopt, moet u nagaan hoe u meer apparatuur aan uw bestaande systeem kunt toevoegen.

Criterium 5: De mobiele app

Met de beste mobiele apps voor huisalarm kunt u uw huisbeveiligingssysteem eenvoudig bedienen vanaf uw smartphone terwijl u aan het werk bent of tv kijkt in de woonkamer. Met mobiele apps van providers van huisalarmen kunt u onmiddellijk op de hoogte worden gebracht wanneer de sensoren en signalen van uw beveiligingssysteem worden geactiveerd. Als uw beveiligingscamera beweging detecteert, ontvangt u automatisch een melding en kunt u via de app livebeelden bekijken zonder naar buiten te hoeven kijken.

De benodigdheden voor een doeltreffend huisalarm

Alle huisalarmen worden geleverd met een basisuitrusting, met inbegrip van een bedieningspaneel of -station om alle apparatuur te beheren en een paniekknop, in geval van gevaar dat niet door de sensoren wordt gedetecteerd.

Elke fabrikant van huisalarmen biedt verschillende uitrustingen en pakketten aan om aan uw specifieke behoeften te voldoen. Hier zijn enkele apparaten die u gewoonlijk bij de meeste huisalarmen aantreft:

Deur- en raamsensoren

De meeste huisbeveiligingssystemen zijn uitgerust met deur- en raamsensoren om u onmiddellijk te waarschuwen wanneer iemand uw huis binnenkomt. Deur- en raamsensoren bestaan uit twee delen; aan de ene kant zit een reed-schakelaar en aan de andere kant een magneet om een gesloten circuit tot stand te brengen. Als de twee uiteinden meer dan twee centimeter uit elkaar liggen als een raam of deur wordt geopend, gaat een alarm af om u te waarschuwen.

Beveiligingscamera

Dit zijn extra ogen voor uw huisalarmsysteem. Ze worden binnen en buiten geplaatst en zijn ontworpen met bewegings- en geluidssensoren om door beweging gedetecteerde activiteit te registreren. De beveiligingscamera’s van tegenwoordig sturen automatisch een mobiel alarm, zodat u livebeelden van uw camera kunt bekijken met uw smartphone. Sommige camera’s hebben tweewegsaudio, zodat u met uw gasten kunt praten als u weg bent of inbrekers kunt afschrikken met het onverwachte geluid van uw stem.

Bewegingsdetectoren

Deze zijn ontworpen om beweging in uw huis te detecteren. In combinatie met uw bedieningspaneel zorgen deze twee apparaten voor de inbraakdetectie in uw huis. Als u van plan bent uw eigen beveiligingssysteem te installeren, moet u weten welk gebied een bewegingssensor kan bestrijken. U moet ook weten hoe de sensor moet worden geplaatst, in de hoek van een kamer of op een plat oppervlak in een kamer.

Bedieningspaneel

Het bedieningspaneel is het brein van uw beveiligingssysteem. Het geeft de informatie door die wordt verzonden door de bewegingssensoren, deur- en raamsensoren, camera’s, enz. Met de meeste bedieningspanelen van tegenwoordig kunt u uw beveiligingssysteem gemakkelijk in- en uitschakelen, via tweewegcommunicatie met een bewakingsspecialist praten, alle slimme apparaten bedienen en nog veel meer.

De verschillende soorten huisalarmen

Huisalarmsystemen worden in twee hoofdcategorieën ingedeeld: vaste huisalarmsystemen en draadloze huisalarmsystemen.

Bekabeld alarmsysteem

Bekabeld alarmsysteem
Huisalarmen met een vaste lijn zijn gebaseerd op een bekabelde telefoonverbinding en een radiofrequentie om waarschuwingen te verzenden wanneer sensoren worden geactiveerd. Als de telefoonlijnen uitvallen of als de stroom uitvalt, zijn deze huisalarmen uitgerust met een back-upbatterij om uw huis te blijven bewaken.

Landlijnbeveiligingssystemen vereisen vaak een professionele installatie om op uw telefoonlijn aan te sluiten. Maar in het digitale tijdperk worden ze minder populair, omdat draadloze systemen een eenvoudigere installatie, regelmatige beveiligingsupdates en meer extra functies bieden, zodat u meer controle hebt over de apparatuur.

Draadloos alarmsysteem

Draadloos alarmsysteem
Draadloze huisalarmsystemen maken gebruik van cellulaire signalen om u te waarschuwen voor geactiveerde sensoren. De veiligheidsuitrusting is gemakkelijk te installeren zonder professionele technici of boren. De meeste apparatuur is voorgeprogrammeerd en klaar voor gebruik wanneer het bij u thuis aankomt.

Draadloze huisbeveiligingssystemen bieden altijd professionele huisbewaking en onmiddellijke waarschuwingen. Als u kiest voor een draadloos huisalarmsysteem, controleer dan het cellulaire signaal in uw gebied en vraag de provider welke opties in uw gebied onregelmatige cellulaire signalen hebben die van invloed kunnen zijn op de goede werking van uw apparatuur.

Professioneel geïnstalleerd huisalarm of zelf geïnstalleerd huisalarm?

Professioneel geïnstalleerd huisalarm

Professionele installatie van een huisalarm kan hoge installatiekosten met zich meebrengen, maar u hoeft geen werk te verrichten. Gewoonlijk sturen beveiligingsbedrijven een opgeleide professional naar uw huis voor een consult. U kunt uw prioriteiten, budget en veiligheidsverwachtingen met een echte persoon bespreken.

Deze professionals bieden ook productbundels en jarenlange ervaring in de sector om u gerust te stellen. Dit betekent dat u tijd bespaart en zich geen zorgen hoeft te maken over de bedrading, enz.

doe-het zelf huisalarm

De beste zelfinstallerende huisalarmsystemen komen voorgeprogrammeerd en gebruiksklaar bij u aan de deur. Deze systemen hebben misschien niet zo veel camera’s of bewegingsdetectoren als hun professioneel geïnstalleerde tegenhangers, maar ze zijn perfect voor kleinere woningen die de basis nodig hebben.

De installatie van deze systemen is een fluitje van een cent, aangezien de meeste apparatuur wordt bevestigd aan muren, deuren en ramen. Het andere voordeel van deze zelfinstallerende systemen is dat u ze gemakkelijk kunt de-installeren als u verhuist en opnieuw installeren in uw nieuwe woning.

Conclusie

Professioneel geïnstalleerde huisalarmsystemen vergen een vrij hoge installatiekost, maar u hoeft er geen vinger voor uit te steken en er is voldoende uitrusting. Zelf geïnstalleerde huisalarmsystemen zijn over het algemeen betaalbaarder, maar u moet de installatie zelf doen.

Over het algemeen is dit niet erg ingewikkeld. Voor een klein of middelgroot huis zal een zelf geïnstalleerd systeem zeer goed voldoen. Aan de andere kant, voor een landhuis van 300 m² gaat er niets boven een professioneel aanbod.

Waarom een huisalarm kopen?

alarmsystemen kopen
Om uw huis te beveiligen

De belangrijkste reden om een huisalarm te kopen is natuurlijk om uw eigendom en uw gezin te beschermen tegen mogelijke inbrekers. De beste manier om een inbreker af te schrikken is het gebruik van een huisbeveiligingssysteem.

Uw huis beschermen tegen brand

Alleen u kunt voorkomen dat uw huis in brand vliegt. Rook- en hittemelders zijn een prima manier om uw huis tegen brand te beschermen. Bewaakte rook- en warmtesensoren zullen een reactie van de brandweer uitlokken en kunnen uw huis behoeden voor buitensporige schade.

Bescherming van uw huis tegen “reukloze” gassen

Terwijl we allemaal kunnen ruiken wanneer de hond naar buiten moet, kunnen we niet altijd ruiken wanneer de gasleiding lekt. Koolmonoxide is een reukloos gas dat u en uw gezin kan schaden. Huisalarmen met bewaakte koolmonoxidedetectoren van een betrouwbaar beveiligingsbedrijf kunnen uw risico op koolmonoxidevergiftiging verminderen.

Gemoedsrust

Een huisalarm kan u en uw gezin een gevoel van veiligheid geven, of u nu thuis bent of niet. Terwijl u thuis bent, kunt u zich veilig voelen in de wetenschap dat uw huis is beveiligd en terwijl u weg bent, kunt u er zeker van zijn dat uw alarmsysteem u en de politie zal informeren over eventuele problemen thuis.

Domotica

Naast interactieve diensten bieden huisalarmbedrijven nu ook zeer eenvoudige domotica-oplossingen aan. Met apparatuur die zeer gemakkelijk te installeren en te gebruiken is, kunt u van uw huis een geautomatiseerd toevluchtsoord maken met uw beveiliging. Met behulp van verlichtingsregelaars, thermostaten of deursloten kunt u eenvoudig uw verlichting programmeren om aan en uit te gaan, uw thermostaat programmeren om aan te gaan wanneer u thuiskomt en uw alarmsysteem deactiveren of zelfs uw deuren ontgrendelen, uw beveiligingssysteem deactiveren, uw verlichting thuis aanzetten en nog veel meer.

Tips

Verberg de bedrading goed.

Voor het meest doeltreffende alarmsysteem kiest u een draadloos systeem of verbergt u alle bedrading. Een professionele inbreker zal zoeken naar plaatsen waar hij het beveiligingssysteem kan uitschakelen, dus kiezen voor een draadloos systeem zal extra bescherming bieden.

Laat het huis eruit zien alsof het niet leeg is.

Uw huis moet altijd bewoond lijken. Gebruik timers om lichten en radio’s aan en uit te zetten als u niet thuis bent.

Wees voorzichtig bij het kiezen van huishoudsters, babysitters of nannies.

Voordat u de sleutel van uw huis overdraagt aan een professionele schoonmaakster of nanny, moet u zich ervan vergewissen dat de persoon eerlijk en achtenswaardig is en dat hij of zij correct werkt. Controleer alle referenties zorgvuldig. Het installeren van een geavanceerd alarm zal u geen goed doen als de slechteriken zonder problemen in en uit het huis kunnen komen.

Doe je huis op slot.

Vergeet niet uw huis op slot te doen, ook al gaat u maar even weg. U maakt het inbrekers te gemakkelijk door uw huis niet goed af te sluiten. En je zult je alarm nutteloos maken.

Gebruik een kluis om uw waardevolle papieren en juwelen in op te bergen.

Als u gewoonlijk waardevolle bezittingen en grote sommen geld in uw huis bewaart, kunt u overwegen om naast uw alarm ook in een kluis te investeren. Je kunt nooit te voorzichtig zijn. Bevestig het aan de vloer of de muur om te voorkomen dat een indringer het meeneemt.

FAQ

Wat is het beste huisalarm?
Het beste huisalarm hangt af van uw behoeften en budget. Lees onze koopgids om uit te vinden welke producten op dit moment de beste zijn.

Werkt mijn huisalarmsysteem ook tijdens een stroomstoring?
Net als u vragen veel huiseigenaren zich af hoe een huisalarm wordt gevoed. Stel, u bent op vakantie en u hoort dat er in uw buurt een storm is geweest waardoor de stroom is uitgevallen. Is uw huisbeveiligingssysteem nog geactiveerd? Is je huis beveiligd? Moet je naar huis?

Werkt mijn huisalarm nog als de stroom uitvalt?
Maakt u zich geen zorgen, welk type systeem u ook hebt, het zal blijven werken, zelfs als er geen stroom naar uw huis is. Een huisalarm heeft meestal een grote batterij die het systeem overneemt wanneer de hoofdstroom uitvalt.

Heb ik een spotlight camera nodig?
Wel, het is niet essentieel, maar het is altijd beter om een toestel te hebben dat de omgeving verlicht wanneer de camera beweging detecteert.

Heb ik een koolmonoxidedetector (CO) nodig?
Nogmaals, dit is niet nodig. Een eenvoudige rookmelder is voldoende.

Is een huisalarm met ingebouwde kunstmatige intelligentie noodzakelijk?
Voor mensen met een budget is het korte antwoord: “Nee, maar het helpt”. Huisalarmen met kunstmatige intelligentie zoals Alexa of Google Assistant. Of het nu gaat om iets simpels als een spraakcommando waarmee u de verlichting op afstand kunt in- en uitschakelen, het gaat erom wat uw leven gemakkelijker en veiliger kan maken.