Beste bewakingscamera’s voor buiten in 2022 kopen, review en aanbiedingen

Met een buiten bewakingscamera ontsnapt niets aan uw aandacht. U bent in real time op de hoogte van alles wat er rondom uw huis gebeurt. Maar met steeds meer functies en scherpere beelden kan het moeilijk zijn het juiste model te kiezen. IP of analoog? Ontdek de beste bewakingscamera’s voor buiten in deze gids.

Netatmo Outdoor Smart met Sirene

De beste buiten bewakingscamera in 2022
Netatmo Outdoor Smart met Sirene
Op zoek naar maximale bescherming voor uw huis? Investeer in een goede bewakingscamera voor buiten, zoals de Netatmo Outdoor Smart met Sirene. Verbonden, zal het u waarschuwen via een melding in geval van verdachte aanwezigheid.

Bekijk de dagprijs

U voorkomt potentiële inbraken door de Netatmo Outdoor Smart Camera met Sirene op uw eigendom te installeren. Zodra het toestel een verdachte aanwezigheid detecteert, stuurt het u onmiddellijk een waarschuwing en een video naar uw gsm. Als het een indringer is, activeer je gewoon de sirene om zijn plannen te verijdelen. Merk op dat het geluidsniveau van het alarm oploopt tot 105 dB. Het apparaat heeft ook een verlichtingssysteem, dat handmatig via de speciale app of automatisch kan worden geactiveerd, en infrarood nachtzicht.

Er is geen abonnement nodig om het te gebruiken. Alle opties zijn voor u beschikbaar en kunnen op elk moment worden gedownload. De video’s kunnen ook worden gebruikt als bewijsmateriaal in geval van inbraak. Met de “Zone Alert” functie kunt u de te bewaken zones definiëren. Hetzelfde geldt voor de instelling van het soort inbraak. Er is geen speciale kennis vereist om het systeem in te stellen. Alles is in een mum van tijd gedaan.

Netvue Vigil

De beste outdoor bewakingscamera op instapniveau
Netvue Vigil
De Netvue Vigil is de meest geavanceerde buiten bewakingscamera van zijn generatie. Dag of nacht en ongeacht het weer, dit toestel neemt uitzonderlijk heldere video’s op met een resolutie van 1080p.

Bekijk de dagprijs

Deze bewakingscamera voor buiten zal aan uw verwachtingen voldoen als u in een gebied met een ruw klimaat woont. Met een IP66-beschermingsgraad is de Netvue Vigil bestand tegen regen, vervuiling, grote hitte en ultraviolette straling. Het onderhoud zal geen probleem zijn, een doekje volstaat om de koffer zijn jeugdigheid terug te geven. Wij waarderen vooral de menselijke opsporingsfunctie. De geringste verdachte beweging leidt tot meldingen op uw telefoon via een app of sms.

De camera is uitgerust met een tweewegmicrofoon waarmee u kunt spreken, maar ook kunt horen wat er buiten gebeurt. Voor gegevensopslag kunt u kiezen tussen micro SD-kaart of de cloud, die de fabrikant sterk aanbeveelt. Deze camera kan via Wi-Fi met het internet worden verbonden en is compatibel met de Alexa-spraakassistent. U kunt het op elk moment en van overal bedienen.

Arlo Pack Boulanger Pro 3 Schijnwerper+Ess x3

De beste high-end buiten bewakingscamera
Arlo Pack Boulanger Pro 3 Schijnwerper+Ess x3
Is uw huis of kantoor vaak het doelwit van inbraak of insluiping? Bescherm uw eigendom en verhoog de veiligheid door een bewakingscamera voor buiten te installeren, zoals de Arlo Pack Boulanger Pro 3 Floodlight+Ess x3.

Bekijk de dagprijs

Het pakket bevat 3 Essential Spotlight-camera’s en een Pro 3 Floodlight bewakingscamera van Arlo. De 2K HDR video rendering geeft u de mogelijkheid om beelden in real time en met een opmerkelijke scherpte te ontvangen. De zoomoptie is nog beter als u zelfs de kleinste details wilt zien. Nog beter, hij heeft een projector met verschillende felle LED’s die potentiële indringers gemakkelijk zullen afschrikken.

De Arlo Pack Boulanger Pro 3 schijnwerper+Ess x3 biedt een gezichtsveld van 160°. Om alles te horen wat er buiten wordt gezegd, beschikt de bewakingscamera ook over tweewegsaudiotechnologie. Door zijn draadloze karakter is hij gemakkelijk te installeren, zowel aan de muur als in de bomen. Ook het robuuste ontwerp en het feit dat de sirene via een mobiele applicatie op afstand kan worden geactiveerd, worden zeer op prijs gesteld.

TP-Link Tapo C310

Een prestatiemodel
TP-Link Tapo C310
De TP-Link Tapo C310 is een van de best presterende bewakingscamera’s voor buitenshuis die er zijn, en dat is een understatement! Intuïtief, intelligent en eenvoudig, deze beveiligingsapparatuur is het meest dat uw huis nodig heeft.

Bekijk de dagprijs

De TP-Link Tapo C310 dankt zijn populariteit aan zijn groothoeklens van 3MP, die ultra high definition (UHD) video vastlegt bij 2304 x 1296p. De op het opslagmedium opgenomen beelden zullen kristalhelder zijn, zodat u ondanks alles niets zult missen als er in uw huis een misdrijf wordt gepleegd. Voor een veel flexibeler gebruik kan deze camera bedraad of draadloos worden aangesloten. Dankzij de nachtzichtfunctie kunt u tot 30 meter ver zien in het donker.

Natuurlijk stuurt de apparatuur u onmiddellijk een waarschuwing op uw telefoon wanneer hij verdachte bewegingen bij de ingangen van uw huis detecteert. Naast de bewegingsdetector is deze camera ook uitgerust met een licht- en geluidsalarm dat ongewenste bezoekers zeker zal afschrikken. Om interactie mogelijk te maken met mensen die aan uw deur komen, is de TP-Link Tapo C310 uitgerust met een tweewegsluidspreker. Het is ook compatibel met Amazon’s Alexa en Google’s Nest spraakassistenten.

Xiaomi Outdoor Draadloze Wi-Fi 1080p

Een geweldige deal om te pakken
Xiaomi Outdoor Draadloze Wi-Fi 1080p
De Xiaomi Outdoor Wireless biedt de beste functies voor het bewaken van uw huis, kinderen of huisdieren als dat nodig is. Het heeft een groothoek 1080p sensor en een bewegingsdetector.

Bekijk de dagprijs

De Xiaomi Outdoor Wireless Wi-Fi 1080p bestaat uit een bewakingscamera en een binnenontvanger en kan in een handomdraai worden geïnstalleerd. U kunt zelf uw plaats kiezen, want er wordt een schroefbevestigingsset meegeleverd. Om diefstal te voorkomen, heeft de camera een gyroscopische sensor die verdachte bewegingen kan detecteren. Dit model is IP65 gecertificeerd, wat betekent dat het bestand is tegen diverse weersomstandigheden.

De Xiaomi bewakingscamera heeft een 1080p groothoek sensor van 130° die u een uitstekend zicht geeft op alles wat er buiten uw huis gebeurt. Het verbeterde nachtzicht heeft een bereik van 7 meter. Dankzij de DPE-technologie zult u onder de indruk zijn van de kwaliteit van de beelden, die veel beter is dan die van sommige modellen. Wanneer het abnormale bewegingen detecteert, begint het toestel automatisch video op te nemen en stuurt het u een melding. De ontvanger kan tot 4 camera’s tegelijk ondersteunen.

Ctronics CTIPC-285C

Een goedkoop alternatief
Ctronics CTIPC-285C
De Ctronics CTIPC-285C belooft uw huis te beschermen tegen indringers en vandalen. Het ingenieuze systeem van deze bewakingscamera voor buiten maakt het mogelijk de bewegingen, maar ook de geluiden van indringers te detecteren.

Bekijk de dagprijs

Dankzij de 355°/90° groothoeklens kan de Ctronics CTIPC-285C high-definition beelden opnemen bij zonneschijn, wind, regen of sneeuw, dag en nacht. Het systeem kan vervorming automatisch corrigeren, wat het zicht verbetert. Met een beschermingsgraad van IP66 is het accessoire weerbestendig. Het beschermt uw huis optimaal, 24 uur per dag, 7 dagen per week, zodat u het met een gerust hart kunt achterlaten. En als u twijfelt, regelt u de toegang tot het huis vanaf uw smartphone via de speciale app.

De Ctronics CTIPC-285C is de buiten bewakingscamera met het beste nachtzicht systeem van de hele vergelijking. Dankzij de infrarode LED’s kunt u zowel in het donker als bij daglicht zien. Deze camera heeft ook een tweewegmicrofoon waarmee u kunt communiceren met mensen die bij u aankloppen.

Hoe kiest u uw buiten bewakingscamera

Bewakingscamera’s voor buiten zijn verkrijgbaar in een overvloed aan variaties. Om er zeker van te zijn dat u geen fout maakt bij uw keuze, zijn hier de criteria die u in overweging moet nemen alvorens tot aankoop over te gaan:
buiten bewakingscamera kiezen

Criterium 1: Gebruik

Bewakingscamera’s voor buiten zijn in de eerste plaats een middel om de veiligheid van een woning te optimaliseren. Ze kunnen echter ook worden gebruikt om toezicht te houden op kinderen die in de buurt van uw eigendom spelen of om mensen die aanbellen te identificeren. Bij de nieuwste ontwerpen is het zelfs mogelijk om met bezoekers te communiceren via de microfoon en luidsprekers die in de camera zijn ingebouwd.

Criterium 2: Beeldkwaliteit

De bewakingscamera’s voor buiten van vandaag zijn in staat beelden van uitzonderlijke kwaliteit op te nemen. Wat resolutie betreft, kunt u kiezen tussen HD, Full HD, 2K en 4K voor liefhebbers van hoge prestaties. Met dit laatste kunt u duidelijke, vervormingsvrije beelden opnemen. Idealiter zou de camera in infrarood- of nachtmodus moeten kunnen opnemen, aangezien de meeste misdrijven ’s nachts worden gepleegd.

Criterium 3: Opslag

Voor het opnemen en opslaan van beelden hebt u drie opties: harde schijf, micro SD-kaart of cloud. De eerste twee opties zijn betrouwbaar, maar vereisen voortdurend dat u plaats maakt voor fysieke media. Online opslag is minder beperkend, maar vereist de betaling van een min of meer betaalbaar abonnement.

Criterium 4: De reikwijdte van de doeltreffendheid

De bewakingscamera moet over meerdere meters beelden kunnen opnemen met zo weinig mogelijk dode hoeken, anders hebben kwaadwillenden geen enkele moeite om er omheen te komen. Zorg er bovendien voor dat de camera zeer gemakkelijk te installeren en te gebruiken is.

Criterium 5: Ergonomie en duurzaamheid

Een bewakingscamera voor buiten moet zo discreet mogelijk zijn. Kies een product dat op het eerste gezicht niet herkenbaar is. Overweeg ook of de camera op een vaste of draaibare beugel is gemonteerd. Kies producten waarvan bekend is dat ze robuust zijn. Aangezien het gaat om een accessoire dat bestemd is om buiten te worden geplaatst, moet het bestand zijn tegen alle elementen en vooral tegen vervuiling.

Waarom zou u buiten bewakingscamera’s in uw huis installeren?

buiten bewakingscamera installeren
Bewakingscamera’s voor buiten zijn een waardevolle troef in de strijd tegen inbraken. Of ze nu bedraad of draadloos zijn, deze technologisch geavanceerde accessoires schrikken criminelen af. Camera’s maken het ook veel gemakkelijker om de daders te identificeren wanneer een misdrijf is gepleegd.

Houd een oogje op uw huis
Videobewaking is een manier om overal ogen te hebben. Zo kunt u uw huis in de gaten houden, zelfs als u kilometers ver weg bent. De beste systemen nemen voortdurend beelden op, terwijl andere alleen worden geactiveerd wanneer zij verdachte bewegingen detecteren. Als uw huis veel ingangen heeft, moet u overwegen meerdere bewakingscamera’s buiten te installeren. Om de gang naar uw huis te bewaken, zou één bewakingscamera voldoende moeten zijn.

De multifunctionele bewakingscamera (binnen en buiten)
Er zijn modellen die zowel binnen als buiten kunnen worden gebruikt. Ze zullen een grote hulp zijn als u uw kleintjes in de gaten wilt houden. Dit is ook het geval als u twijfels hebt over het gedrag van uw nanny ten opzichte van uw baby of als u gewoon contact wilt houden (zelfs visueel) met uw kinderen ondanks de afstand die u scheidt.

Bedraad of draadloos: gebruik beide voor optimale beveiliging
Als u kiest voor bewakingscamera’s voor buiten die op elektriciteit werken, kan uw huis onbewaakt achterblijven in het geval van een stroomstoring. Om dit te voorkomen kunt u overwegen te investeren in een noodapparaat, zoals een draadloze camera die werkt op een stand-alone stroombron. Dit is de enige manier om een ononderbroken bescherming van uw huis te garanderen.

Ook zeer praktisch in bedrijfsruimten
De buiten bewakingscamera is niet alleen voor privé woningen. U kunt ze ook installeren in uw bedrijfsruimten of kantoren (multifunctionele camera’s). Aangezien het uw ogen zal zijn, zal het toestel u de mogelijkheid bieden uw werknemers op elk moment van de dag te controleren. Uiteraard moet u volgens de arbeidswetgeving de betrokkenen informeren voordat u de apparaten installeert.

HoeHoe werkt een bewakingscamera voor buiten werkt een bewakingscamera voor buiten?

We begrijpen het! U hebt al bewakingscamera’s voor buiten in actie gezien in films en series. Dus je hebt enig idee hoe ze werken. Maar dat is niet genoeg om alles te begrijpen. Wij zullen nader toelichten hoe een dergelijk apparaat in de praktijk werkt.

Hoe werkt een buiten bewakingscamera
Analoog, de buiten bewakingscamera is aangesloten op een gesloten circuit recorder. Deze recorder voert alle taken uit, zoals digitalisering en selectie van de op te slaan beelden. Sommige modellen zijn uitgerust met een scherm of monitor die rechtstreeks op het circuit is aangesloten. Als het een IP-camera is, maakt het toestel verbinding met het internet via Wi-Fi- of Bluetooth-verbindingstechnologie. Hier is het de camera die zorgt voor het scannen en analyseren van de beelden. Vervolgens beslist het wat moet worden opgenomen en/of opgeslagen op een TF-kaart of in de cloud.

Opties die niet over het hoofd mogen worden gezien
Sommige modellen van bewakingscamera’s voor buiten zijn ontworpen voor veel specifieker gebruik. Dit kan een dag/nacht camera zijn. Deze kan gemakkelijk worden aangepast aan de helderheidsgraad van het te bewaken gebied. De infraroodcamera, die ’s nachts zeer nuttig is, registreert warmtegolven om de beelden in zwart-wit om te zetten. De camera kan ook vast of mobiel zijn. In het laatste geval draait de camera om het te bewaken gebied af te tasten.

Een compleet videobewakingssysteem
Videobewaking gaat niet alleen over camera’s. Een compleet systeem vereist andere elementen zoals een bewegingsdetector, een alarm, een keypad, intercoms met camera’s, enz. Sommige van deze opties zijn reeds opgenomen in bewakingscamera’s van de nieuwe generatie. Voor bedrijven zou een badge-systeem een echte plus zijn. U kunt de veiligheid van uw woning of bedrijfspand verbeteren door een bewaker in te schakelen.

De verschillende soorten bewakingscamera’s voor buiten

Er zijn twee hoofdcategorieën bewakingscamera’s: digitale en analoge buitencamera’s. Of ze nu digitaal of analoog zijn, tot deze twee hoofdcategorieën behoren infraroodcamera’s die zijn uitgerust met bewegingsdetectoren en dag-nachtcamera’s die, afhankelijk van de lichtomstandigheden buiten, van modus veranderen.

IP buiten bewakingscamera

IP buiten bewakingscamera
Over het algemeen maken digitale camera’s gebruik van radiogolven (Wi-Fi) om gegevens te verzenden en te ontvangen. Deze categorie camera’s maakt echter soms gebruik van Ethernetkabels en is aangesloten op het elektriciteitsnet om te kunnen werken. De beelden die door de IP-camera worden verzonden, kunnen in realtime worden opgenomen op een smartphone, tablet of computer.

Voordelen: Dit type bewakingscamera voor buiten blijkt een goede performant te zijn, ondanks de recente opkomst op de markt. Het biedt digitale beelden met een hoge, of zelfs zeer hoge, definitie. Via een speciale toepassing is het mogelijk de camera te bedienen, waarschuwingen te ontvangen en de beelden op afstand te controleren. De meer gesofisticeerde modellen hebben een luidspreker, waardoor het gemakkelijker is in te grijpen met een spraakbericht.

Nadelen: De aanwezigheid van een obstakel tussen een externe camera en de router kan de goede werking van het systeem belemmeren. Merk op dat het door de fabrikanten aangekondigde bereik altijd hemelsbreed is en geen rekening houdt met een eventuele hindernis. Het is ook belangrijk te begrijpen dat de beelden in sommige gevallen schokkerig zijn.

Voor wie is het? Een stroomstoring kan van invloed zijn op de werking van de buiten IP bewakingscamera. Als u in een gebied woont waar dergelijke problemen niet voorkomen, zal dit type model perfect bij u passen. Het is ook geschikt voor mensen met een internetverbinding die op afstand toegang willen tot video op hun smartphone of tablet.

Analoge buiten bewakingscamera

Analoge buiten bewakingscamera
Analoge bewakingscamera’s voor gebruik buitenshuis maken gebruik van conventionele radiosignalen of coaxkabels om gegevens naar een recorder te zenden, die op zijn beurt is aangesloten op een datadigitaliseerder. Bekabelde analoge camera’s zijn fysiek met elkaar verbonden door kabels, maar ook met het opnameapparaat of het bewakingscentrum.

Voordelen: De analoge bewakingscamera voor buiten maakt indruk door zijn gemakkelijke installatie en lagere prijs. Je kunt je tot 6 camera’s veroorloven zonder de bank te breken.

Nadelen: Hoewel de beelden zeer vloeiend zijn, ontbreekt het hun aan detail. Net als bij het vorige model, zou een stroomstoring de videobewaking beëindigen. Meestal is de interne opslag niet uitbreidbaar. Het is dus onmogelijk om een hele dag non-stop op te nemen.

Voor wie is het? Dit type bewakingscamera voor buiten komt tegemoet aan de behoeften van mensen die de video’s alleen ter plaatse, op een monitor of televisie, willen bekijken.

Mini-dome buiten bewakingscamera

Mini-dome buiten bewakingscamera
Deze discrete, gemotoriseerde buitenbewakingscamera’s, bekend als spionagecamera’s, passen perfect in een gevel om onopvallend te filmen. Zij zijn vaak uitgerust met een anti-vandalisme voorziening, waardoor zij doeltreffender zijn voor bewaking buitenshuis.

Voordelen: Het grootste voordeel is dat het minder voor de hand liggend is om op te sporen. Hij is ongelooflijk compact en zeer discreet. Bovendien kan de domecamera 360° draaien. Het is moeilijk de richting te bepalen.

Nadelen: sommige modellen zijn niet weerbestendig.

Voor wie is het? Door zijn vorm kan de mini-dome buiten bewakingscamera verborgen worden in gebladerte of in de muur.

IP of analoge buiten bewakingscamera?

IP-buiten bewakingscamera’s

De IP-bewakingscamera bestaat uit een speciale encoder met een geïntegreerde webserver, die het mogelijk maakt het signaal te digitaliseren. Het fungeert als een op zichzelf staand netwerkapparaat en zendt de beelden uit via een bestaand netwerk of via een webbrowser. U hebt altijd en overal toegang tot de digitale gegevens, zonder tussenkomst van het opslagsysteem.

Omdat deze camera’s via het internet werken, is de installatie ervan flexibeler, vooral omdat ze ver uit elkaar kunnen worden geïnstalleerd. Bovendien kunnen IP-camera’s veel meer gegevens gedurende langere perioden opslaan.

Analoge bewakingscamera’s voor buiten

Dit type camera moet dicht bij de DVR staan. Dit komt omdat het alleen kan werken via een directe verbinding, die afhankelijk van de configuratie van het pand wordt uitgewist. Als uw huis veel hoeken heeft, kan het zijn dat niet alle gegevens worden opgenomen vanwege de slechte kwaliteit van het signaal.

De analoge bewakingscamera geeft u videobeelden die kunnen worden bekeken op een tv, DVR of computer. Over het algemeen goedkoper dan IP-camera’s, maar ze zijn vaak onderhevig aan storingen. Zijn bereik is zelden meer dan 500 m.

Conclusie

Helaas is analoge buitenvideobewaking een uitstervende technologie. Dankzij de cloud bieden digitale bewakingscamera’s voor buiten onbeperkte gegevensopslag, wat reden genoeg is om er gebruik van te maken.

Waarom een goede buiten bewakingscamera kopen?

goede buiten bewakingscamera kopen
Om de bescherming van uw eigendom te verzekeren

Onzekerheid is geen stadslegende. Het is een maatschappelijk verschijnsel dat al tientallen jaren bestaat. Hoewel het om een passieve beveiliging gaat, kan de bewakingscamera buitenshuis de veiligheid van uw huis en dus van uw gezin garanderen.

Om inbrekers ervan te weerhouden u als doelwit te kiezen

Zoals aan het begin van deze koopgids werd vermeld, zijn maar weinig inbrekers het gemunt op woningen waar beveiligingscamera’s op de deur zijn geïnstalleerd. Door deze beveiligingssystemen bij uw hoofdingangen te installeren, vermindert u de kans dat u het doelwit wordt.

Om geld te besparen

Een goede buitenbewakingscamera vervangt fysieke beveiligingsteams die u op lange termijn geld kunnen kosten. Meestal hoeft u alleen te betalen voor de camera, de installatie en het maandelijkse cloudabonnement.

Met een gerust hart naar het werk gaan

Aangezien uw huis altijd door een bewakingscamera wordt bewaakt, kunt u uw huis met een gerust hart verlaten. Als iemand te dichtbij komt, wordt u onmiddellijk gewaarschuwd. Als iemand uw huis probeert binnen te dringen, neemt de camera de beelden op en brengt u onmiddellijk op de hoogte met een hoorbaar alarm of een melding.

Om het in- en uitgaan van de bewoners van het huis te regelen

Bewakingscamera’s voor buiten kunnen worden gebruikt om toezicht te houden op het binnenkomen en verlaten van huurders in een collectieve woning. Als er een overtreding wordt begaan in het flatgebouw, zal de camera het gemakkelijker maken om de daders te identificeren. In het geval dat inbrekers erin slagen de camera uit te schakelen alvorens in uw huis in te breken, houdt het opnamemedium hen nog steeds in het oog.

De verschillende merken van bewakingscamera’s voor buiten

Naar onze mening zijn de beste merken van buiten bewakingscamera’s in 2022 :

TP-LINK

TP-LINK werd in 1996 opgericht door twee Chinese broers en begon met traditionele computerapparatuur alvorens zich te specialiseren in Wi-Fi-repeaters en -boxen. Vandaag breidt het bedrijf zijn aanbod uit met aangesloten bewakingscamera’s die zowel bij particulieren als bij professionals bijzonder populair blijken te zijn.

Logitech

Logitech heeft een lange weg afgelegd sinds de oprichting in 1981. Vandaag de dag is het Zwitserse bedrijf een zwaargewicht in de computer- en domoticasector. De bewakingscamera’s behoren tot de meest intuïtieve en intelligente die momenteel op de markt zijn.

Xiaomi

Xiaomi is nog een jong merk, maar het heeft zijn stempel al gedrukt op de markt voor mobiele telefoons en domotica. De bewakingscamera’s voor buiten worden nu gebruikt in duizenden huizen over de hele wereld dankzij hun uitstekende prijs-prestatieverhouding.

Axis

Weinigen van ons weten het, maar Axis was de bedenker van ’s werelds eerste netwerkcamera. Vandaag de dag is het merk nog steeds een vernieuwer op het gebied van bewakingscamera’s. IP-camera’s vormen de ruggengraat van zijn producten en garanderen de veiligheid van uw installaties.

Western Digital

Western Digital, beter bekend onder de initialen WD, blinkt al sinds de jaren zeventig uit in de vervaardiging van computerapparatuur. Vandaag de dag is WD nog steeds geliefd om zijn creaties en vooral om zijn digitale camera’s, die tot de krachtigste op de markt behoren.

Netatmo

Netatmo is gespecialiseerd in het ontwerp en de verkoop van diverse verbonden objecten. Het is een Frans bedrijf dat in 2011 werd opgericht door Fred Potter. Het merk biedt een hele reeks oplossingen aangepast aan alle behoeften en budgetten: beveiliging, verwarming, weer, luchtkwaliteit…, inclusief bewakingscamera’s voor buiten. Deze laatste onderscheiden zich van de concurrentie door hun design, hun eenvoud in gebruik en hun gebruiksgemak.

Arlo

Arlo is actief op het gebied van videobewaking. Het biedt een aantal producten aan, waaronder bewakingscamera’s, deurbellen en projectoren. Wenst u zich uit te rusten met een doeltreffend en efficiënt beveiligingssysteem? Ondanks zijn ietwat hoge prijzen, zal Arlo u toelaten uw geluk te vinden in zijn catalogus.

Netvue

Netvue, een merk dat in Frankrijk nog weinig bekendheid geniet, heeft niets te benijden van de reuzen op de videobewakingsmarkt. Met een grote verscheidenheid aan cameramodellen tegen discountprijzen beknibbelt het bedrijf niet op de kwaliteit van zijn producten. Dus, als u op zoek bent naar een buiten bewakingscamera die past binnen uw beperkte budget, aarzel dan niet om Netvue te bezoeken.

Wat is de prijs van een buiten bewakingscamera

Het onderstaande diagram zal u helpen een idee te krijgen van de gebruikelijke prijzen voor elke prijsklasse (instapniveau, middenklasse en topklasse).

Duurder betekent echter niet noodzakelijkerwijs beter.

Wij raden u daarom aan altijd onze ranglijst te raadplegen alvorens te beslissen, in plaats van blindelings af te gaan op de prijsklassen.

  • Instapniveau: €30 tot €200
  • Middenklasse: € 200 tot € 400
  • Top of the range: + Meer dan €400

Tips

Ga voor camera’s met een grote lens

De lens van een camera varieert naargelang de gewenste kijkhoek. Hoe groter de lens, hoe groter de beeldhoek. In die zin moet rekening worden gehouden met de grootte van de hoek, het type scherpstelling (variabel of vast) en het type iris. Indien nodig, aarzel dan niet om het gezichtsveld aan te passen aan de helderheid van het te bewaken gebied.

Kies camera’s met een hogere beschermingsgraad

Omdat bewakingscamera’s bedoeld zijn om buiten te worden geïnstalleerd, zijn zij onderhevig aan de elementen. De waterdichtheid en de weerstand tegen de elementen worden gemeten aan de hand van de beschermingsgraad van de uitrusting. Hoe hoger de rating, hoe beter de camera bestand is. Veiligheidsexperts bevelen beschermingsgraad IP66 of IP67 aan.

Installeer een gemotoriseerde camera op uw gevel

Deze functie is voordelig omdat de camera op afstand kan worden gedraaid om dode hoeken te verkleinen. In de meeste gevallen is de gemotoriseerde optie alleen beschikbaar op aangesloten modellen. De instellingen en bediening van de apparatuur gebeuren via een specifieke mobiele toepassing die op een smartphone of tablet is geïnstalleerd.

Gegevens opslaan in de cloud

Fysieke opslagmedia zijn niet inefficiënt, maar vergen een slopend onderhoud, wat niet het geval is met de cloud. Bovendien loopt u bij beschadiging het risico al uw opnamen te verliezen, tenzij u ze naar verschillende soorten media hebt gekopieerd (USB-stick, micro-SD-kaart, harde schijf…).

Energieverbruik verminderen met bewegingsdetectoren

Dankzij de bewegingssensor kunt u uw energieverbruik aanzienlijk verminderen. De bewakingscamera buiten wordt pas geactiveerd wanneer hij abnormale bewegingen of de aanwezigheid van een indringer in het pand detecteert. Uw elektriciteitsrekening zal niet noemenswaardig stijgen. Op de lange termijn zal uw portemonnee u dankbaar zijn.

Houd de behuizing van uw buiten bewakingscamera in goede conditie

De behuizing is de integriteit van het interne systeem van uw bewakingscamera. Kijk naar de conditie. Als het beschadigd of open is, demonteer het dan onmiddellijk en controleer of er geen vocht of vuil in is terechtgekomen. Maak de behuizing regelmatig schoon om mogelijke problemen met de werking te voorkomen. Maak er een onderhoudsroutine van.

Maak de lenzen regelmatig schoon

Vertrouw niet alleen op de goede bouwkwaliteit van uw bewakingscamera. Je krijgt geen goede foto als de lenzen van je camera vuil zijn. Met dit in gedachten, overweeg om ze van tijd tot tijd af te stoffen. Gebruik een afstofspray en verwijder vervolgens alle vlekken met een vochtige microvezeldoek.

De kabels onderhouden

U moet de toestand van de bedrading regelmatig inspecteren. Controleer of er geen beknelde, gedeeltelijk beschadigde of volledig geplette kabels zijn. Als ze beschadigd raken, moeten ze zo spoedig mogelijk worden vervangen. Worden uw bewakingscamera’s vaak blootgesteld aan regen? Zorg ervoor dat de kabels een U-vorm vormen, zodat het water gemakkelijk kan weglopen.

FAQ

Kan ik een analoge bewakingscamera gebruiken zonder recorder?
Ja, dat is mogelijk, maar alleen als u een monitor gebruikt met een coaxiale video-uitgang die de beelden in real time uitzendt. Het gebruik van deze technologie wordt echter niet langer aanbevolen, omdat u uw ogen voortdurend op het scherm moet houden. Voor een betere beveiliging van uw huis is een digitale bewakingscamera geschikter.

Welke beschermingsklasse moet ik kiezen voor mijn buitenbewakingscamera?
Bewakingscamera’s met een IP66- of IP67-classificatie zijn het best bestand tegen de grillen van het weer. Deze bewakingsapparatuur is ongevoelig voor vervuiling, regen, grote hitte en ultraviolette stralen. Regelmatig onderhoud is echter vereist om de levensduur te maximaliseren.

Hoe lang kan een camera opnemen op externe media?
Het is moeilijk een exacte schatting te geven, aangezien deze afhangt van de opslagcapaciteit van de media. Eén ding is zeker, u zult voortdurend ruimte moeten maken op de harde schijf, vooral als de camera continu opneemt. Om deze beperking te omzeilen, zou de ideale oplossing zijn om rechtstreeks in de cloud op te nemen, wat een kosteneffectieve oplossing is.

Hoe bepaalt u het aantal camera’s dat u nodig hebt?
Logischerwijs, heb je een camera nodig om alle toegangen tot het interieur van het huis te dekken. Het is echter mogelijk het aantal camera’s te verminderen door de kijkhoeken te kruisen. Als u het zich kunt veroorloven, kunt u altijd een bewakingscamera installeren bij alle toegangen tot uw huis.

Hoe verberg je een buiten bewakingscamera?
Het is makkelijk om een buiten bewakingscamera te verbergen. Er zijn verschillende opties voor u beschikbaar. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een minidomecamera, draadloos en discreet. Het is ook mogelijk het toestel te installeren in de buurt van een vogelhuisje, onder de dakrand, in bomen en struiken. Een dekmantel kan worden gebruikt als camouflage, omdat hij perfect opgaat in de omgeving.

Hoe installeer ik een Wi-Fi bewakingscamera voor buiten?
Bepaal de locatie van de Wi-Fi buiten bewakingscamera. Zorg ervoor dat het vlak is. Stel de camera op (bevestiging, bedrading, enz.). Kies locaties dicht bij de router, zodat de camera het netwerk onder de juiste omstandigheden kan oppikken. Zet hem aan en installeer zijn eigen applicatie. Maak de nodige instellingen en je bent klaar.

Hoe maak ik op afstand verbinding met een bewakingscamera buitenshuis?
De outdoor bewakingscamera moet verbonden zijn met een draadloos Internet netwerk in Wi-Fi mode. Activeer dezelfde connectiviteitsmodus op uw smartphone of tablet. Download en installeer de speciale mobiele applicatie. Het kan merk- of modelspecifiek zijn. Maak zo nodig een account aan en koppel de camera daaraan.