Beste draadloze huisalarmen in 2022 kopen, review of aanbiedingen

In 2019 werden ongeveer 490.000 huishoudens slachtoffer van een inbraak of poging tot inbraak. Als u geen deel wilt uitmaken van deze statistiek, bescherm uw huis dan met een draadloos huisalarm. Wilt u een aangesloten alarm om uw beveiligingssysteem op afstand te beheren of is een eenvoudig inbraakalarm voldoende als afschrikmiddel? Lees onze gids om uit te vinden wat u nodig hebt.

Netatmo – Binnencamera, sirene en 3 sensoren

Het beste draadloze huisalarm in 2022
Netatmo alarmsysteem
Met zijn intelligente gezichtsherkenning lijkt het Netatmo huisalarmsysteem met camera wel het alarm van de toekomst. Gemakkelijk te installeren, het stelt u in staat om uw huis op afstand te bewaken.

Het Netatmo smart alarmsysteem bestaat uit een standaard Netatmo indoor smart camera, een sirene en 3 deur- en raamsensoren. De camera is een verticale buis die beweging kan waarnemen, filmen en luisteren naar wat er gebeurt. Het is uitgerust met een gezichtsherkenningssysteem dat niet alleen detecteert, maar ook bepaalt of het gezicht al dan niet in uw database voorkomt.

Deze camera wordt ondersteund door 3 deur- en raamsensoren, die niet werken zonder de camera. Zij detecteren of een deur of raam beweegt of wanneer het net geopend is. Ten slotte is er de sirene van 110 dB, die wordt geactiveerd door de camera of de sensoren. Bij een onbekend gezicht of een poging tot inbraak geeft het draadloze alarmsysteem onmiddellijk een melding op uw smartphone.

Lacoramo – 4 deur en raam sensoren en 2 afstandsbedieningen

Het beste instapmodel draadloos huisalarm
Lacoramo huisalarm
Dit inbraakdetectiealarm zal u perfect beschermen. Dankzij het draadloze ontwerp kan hij in elk deel van een huis, kantoor, winkel of andere ruimte worden geïnstalleerd.

Deze kit is geen domoticasysteem, maar hij is zeer effectief. Het is niet duur en waarschuwt u als er een indringer is of als uw kinderen of huisdieren proberen naar buiten te sluipen! Je kunt het ook gebruiken als winkelgong. We houden van het 130 dB alarm, dat is een geweldige afschrikking. De sensoren worden geactiveerd als ze meer dan 1,5 cm van elkaar verwijderd zijn. Een eenvoudige dubbelzijdige tape (meegeleverd) is alles wat nodig is om ze te installeren, en de afstandsbediening duurt slechts een paar minuten om in te stellen.

Het beste aan dit draadloze huisalarm is de SOS-knop op de afstandsbediening. Het helpt mensen met beperkte mobiliteit of dementiepatiënten, bijvoorbeeld. Zij hoeven alleen maar op deze knop te drukken om hun familie of een verzorger te waarschuwen als er een probleem is.

Somfy Home Alarm – Draadloze alarmen en binnencamera’s

Het beste high-end draadloos huisalarm
Somfy Home Alarm
De Somfy Home Alarm kit biedt een slimme, betrouwbare en stijlvolle oplossing om te waarschuwen voor eventuele inbraakpogingen. Een must met zijn zelfbescherming en gecodeerde communicatie.

Beveilig uw huis met het complete Somfy Home Alarm + Camera Indoor pakket. Het pakket bestaat uit een basisstation, een IP-camera, 3 magneetcontacten, 2 afstandsbedieningen, een bewegingssensor en een 110 dB sirene. U kunt de magnetische sensor naast ramen en deuren plaatsen en de bewegingsmelder in de kamer plaatsen die u wilt beveiligen. Het detecteert geen dieren van minder dan 25 kg, zoals honden en katten.

Indien gedetecteerd, ontvangt u een melding op uw smartphone (iOS en Android) om u te laten weten wat er aan de hand is. Een geluidssignaal van 110 dB zal ter plaatse worden geactiveerd. Tot 50 sensoren kunnen worden opgenomen om uw huis volledig te beveiligen, vooral voor zeer grote eigendommen.

Daewoo Pack Premium

Het beste GSM draadloze alarm
Daewoo Pack Premium
Het Daewoo Pack Premium draadloos huisalarm biedt een effectieve en eenvoudig te installeren oplossing om uw huis optimaal te beveiligen.

Met dit premiumpakket biedt Daewoo een betrouwbaar en effectief beveiligingssysteem om potentiële dieven af te schrikken om uw huis of flat binnen te dringen. De uitrusting omvat 4 draadloze deurschakelaars en 2 bewegingsdetectoren die u gemakkelijk op de openingen kunt installeren, zodat het onmogelijk wordt om in te breken. Het wordt ook geleverd met afstandsbedieningen en RFID-badges waarmee u de alarmcentrale naar wens kunt in- en uitschakelen. De 2 Full HD draaibare camera’s in het pakket kunnen videosequenties opnemen via een SD-kaart in geval van detectie van verdachte bewegingen, terwijl u de mogelijkheid hebt om het interieur en exterieur van uw huis in real time te bekijken.

Het Daewoo Pack Premium draadloos huisalarm kan inderdaad gemakkelijk worden aangesloten op de Wi-Fi van uw huis. Er is dus geen abonnement nodig voor het gebruik op afstand door het downloaden van de gratis DAEWOO Home Connect mobiele app op uw Android of iOS smartphone. Bovendien kunt u tot 90 accessoires en aangesloten apparaten toevoegen om een breder beeld van uw hele bezit te krijgen. En als de Wi-Fi uitvalt, kunt u door een SIM-kaart in de besturingseenheid te steken een melding via SMS ontvangen.

Ajax Starterkit zwart – kit 10

Het beste en meest complete draadloze huisalarm
Ajax Starterkit zwart
Met deze Ajax Starterkit zwart – kit 10, beschikt u over een systeem dat verschillende technologieën integreert waarmee u uw huis kunt beveiligen.

Het Starterkit black 10 kit home alarm is speciaal ontworpen om de veiligheid van uw eigendom en uw bezittingen zowel binnen als buiten te garanderen. Het sobere, moderne en discrete ontwerp gaat op in uw decoratie en maakt het bijna onzichtbaar voor indringers. Het toestel is gemakkelijk te installeren en detecteert dankzij zijn 5 bewegingssensoren de aanwezigheid van mensen bij abnormale bewegingen, terwijl het huisdieren van minder dan 20 kg negeert. De 9 draadloze DoorProtect Ajax-detectoren voor het openen van deuren en ramen die met een magneetcontact worden bediend, activeren automatisch sirenes met een geluidsvermogen van 81 dB voor Homesiren (binnen) en 113 dB voor StreetSiren (buiten). Tegelijkertijd stuurt het een melding naar de telefoon van de eigenaar en naar de meldkamer.

De Ajax Starterkit black – kit 10, die naar verluidt fraudebestendig is met zijn beroemde gepatenteerde Jeweller-technologie die gebruik maakt van een gecodeerd tweewegcommunicatiesysteem dat elke vorm van hacken en het storen van de radiogolven voorkomt, kan worden aangevuld met andere apparaten en randapparatuur, zoals afstandsbedieningen, toetsenborden en camera’s. Door hem te verbinden met de gratis mobiele Ajax-app die compatibel is met iOS- en Android-smartphones, kan de eigenaar hem op afstand configureren en activeren. Opgemerkt moet worden dat het wordt geleverd met een krachtige batterij die meer dan 7 jaar kan meegaan.

Atlantics – IPEOS kit extra MD-326R

Het redelijk geprijsde draadloze huisalarm
Atlantics - IPEOS kit extra MD-326R
De IPEOS kit extra MD-326R is een draadloos huisalarmsysteem dat een waar concentraat van technologie is voor een doeltreffende bescherming tegen inbraken.

Als u op zoek bent naar een efficiënt en betrouwbaar alarmsysteem om uw eigendommen en uw huis te beschermen, is de Atlantics IPEOS kit extra MD-326R wat u nodig hebt zonder veel geld uit te geven! Het systeem werkt met 2 verschillende protocollen en garandeert te allen tijde de veiligheid van uw huis. De GSM- en Wifi-transmissiemodus biedt u namelijk de mogelijkheid om de werking van het toestel vanop afstand te controleren wanneer u onderweg bent. Ook kunt u SMS-berichten ontvangen in geval van inbraak of systeemstoring. De 10 openingsdetectoren, die gemakkelijk kunnen worden geïnstalleerd zonder gaten in de ramen te hoeven boren, zijn voorzien van “omroep”-coderingstechnologie en bescherming tegen scheuren om vandalisme te voorkomen.

De Atlantics IPEOS kit extra MD-326R draadloos huisalarm wordt ook geleverd met 5 aanwezigheidssensoren die elke verdachte activiteit in hun detectiegebied kunnen detecteren en automatisch een alarmbericht sturen via een radioverbinding naar de alarmcentrale. Zijn 2 binnen- en buitensirenes geven een geluidsvermogen van 95 dB af, wat zeer afschrikkend is. Bovendien kunnen niet minder dan 32 apparaten en randapparatuur aan het systeem worden toegevoegd voor een vrijwel onbreekbare beveiliging.

Hoe kiest u een draadloos huisalarm?

Voordat u een draadloos alarm koopt, zijn er een paar dingen die u moet overwegen:
draadloos huisalarm kiezen

Criterium 1: Waarvoor?

Om te beginnen moet u zich afvragen waarom u precies een draadloos huisalarm nodig heeft. Wat zal het voor jou doen? In het algemeen zijn er vandaag de dag twee soorten beveiligingssystemen op de markt: domotica en inbraakbeveiliging. Domoticasystemen zijn de meest geavanceerde vorm van huisbeveiliging. Ze bestaan uit verschillende apparaten die via het internet der dingen (IoT) met elkaar zijn verbonden.

Deze apparaten kunnen afzonderlijk of als geheel worden bediend met uw smartphone of slimme luidspreker. Dit soort draadloze systemen is ontworpen om uw huis op afstand te bewaken. Inbraakdetectie- en waarschuwingssystemen worden gebruikt om uw huis te beschermen tegen inbrekers. Ze bestaan uit bewegingssensoren, veiligheidsalarmen of camera’s. Het doel is om elke poging tot inbraak in uw huis te ontmoedigen.

Criterium 2: Kies de juiste onderdelen

U kunt kiezen uit een aantal thuisbeveiligingspakketten en starterkits. U kunt ze zelfs combineren om het beste resultaat te krijgen. Voordat u echter iets doet, moet u precies bepalen welke onderdelen u nodig hebt om uw beveiligingssysteem op te bouwen. Controleer of u het juiste aantal sensoren hebt, bijvoorbeeld. Afhankelijk van de leeftijd van uw woning kunt u ook rook- en brandmelders installeren, enz.

Criterium 3: Kies het juiste netwerk

Natuurlijk heeft elk huisbeveiligingssysteem een netwerk van onderling verbonden apparaten nodig om te kunnen functioneren. De keuze van het juiste netwerk om deze apparaten op aan te sluiten is van essentieel belang, aangezien onbetrouwbare netwerken ervoor kunnen zorgen dat uw beveiligingssysteem plotseling uitvalt, soms op cruciale momenten. Wi-Fi-verbinding, mobiele verbinding of helemaal geen verbinding, kies verstandig om teleurstelling te voorkomen.

Criterium 4: Het bedieningspaneel of de hub

Dit is het hart van een beveiligingssysteem. Het gebruikt radiosignalen om te communiceren met uw veiligheidssensoren, met u en met de meldkamer. De meeste hebben een ingebouwd toetsenbord of een andere manier om het systeem handmatig in en uit te schakelen. Zoals een sleutelhanger, afstandsbediening of ander toetsenbord. Dit zijn extra manieren om het systeem in of uit te schakelen. Vaak is een keypad ingebouwd in de hub van het systeem, maar u kunt extra keypads kopen, wat handig kan zijn als u meer dan één buitendeur hebt. Met een slim draadloos systeem kunt u ook een app op uw smartphone gebruiken om het alarm te beheren.

Draadloze beveiligingssystemen: een slimme oplossing

Een slimme oplossing omdat:

  • Het is veel gemakkelijker dan traditionele beveiligingssystemen: u kunt in slechts enkele uren een draadloos huisbeveiligingssysteem op uw eigendom installeren. Draadloze systemen werken op uw Wi-Fi-thuisnetwerk: u hoeft dus niet door uw muren te boren of op uw centrale elektriciteitsnet aan te sluiten.
  • Het is oneindig uitbreidbaar: als u een nieuwe buiten- of binnencamera aan uw systeem wilt toevoegen of het bereik van uw bewegingsdetectie wilt uitbreiden, activeert u gewoon uw draadloze internetverbinding en synchroniseert u uw nieuwe apparaat.
  • Het kan naar believen worden geïnstalleerd en verplaatst: als u bijvoorbeeld huurder bent, hoeft u uw huisbaas niet om toestemming te vragen voor de installatie van een alarmsysteem, aangezien er geen werkzaamheden hoeven te worden verricht. En als u de huurovereenkomst verlaat, kunt u uw alarmsysteem met u meenemen.
  • En bovenal kunt u uw huis, schuur, werkplaats of garage van overal bewaken. Of u nu thuis bent, op kantoor, of op reis, zelfs in het buitenland, u weet altijd wat er thuis in real time gebeurt. Je zult er waarschijnlijk voor moeten betalen, maar het is nu mogelijk.

De verschillende soorten draadloze huisalarmen

Op de markt voor draadloze huisalarmen vindt u vooral domotica-alarmen, maar ook eenvoudige draadloze inbraakalarmen.

Domotica alarmen

Domotica alarm
Een huisalarm (of aangesloten alarm) maakt deel uit van een piramidesysteem dat u in staat stelt een aangesloten huis te hebben dat u op afstand kunt bedienen of bewaken. Het kan een aanvulling vormen op andere elementen zoals sloten (deuren, ramen of poorten), energiebeheersing (verwarming of verlichting), enz. Maar het kan ook onafhankelijk van deze andere elementen worden geïnstalleerd. Huisalarmen zijn erg praktisch als u veel weg zult zijn: u kunt uw alarm echt op afstand in- of uitschakelen, zelfs als u in een andere stad bent.

Het nadeel van dit type alarm is dat het erg afhankelijk is van het internet: als u geen goede internetdekking hebt (zoals het geval is in landelijke gebieden), zal het niet effectief zijn. En als u het wilt combineren met andere domotica-functies, kan compatibiliteit een probleem zijn. Het is mogelijk dat uw beveiligingssysteem en uw slimme thermostaat niet dezelfde hub gebruiken om ze te bedienen. Dit betekent twee verschillende installaties, extra kosten en weinig flexibiliteit.

Inbraakalarmen

Inbraakalarmen
Technisch gezien detecteren alle alarmsystemen inbraak, en de krachtigere (en dus duurdere) zijn zelfs in staat om pogingen tot inbraak te detecteren met behulp van geavanceerde vibratiesensoren. Dit laatste type huisalarm is niet uitgerust met een sensor die trillingen kan detecteren. Hij kan evenmin communiceren met uw telefoon (door een sms te sturen of een automatische oproep te activeren).

De werking is eenvoudig: zodra de verschillende detectoren in uw systeem zijn geïnstalleerd, sturen zij een signaal naar de alarmcentrale. Het is de controle-eenheid die het alarm laat afgaan door de binnen- en/of buitensirenes in werking te stellen. Dit is meestal genoeg om inbrekers af te schrikken. Dit type alarm is zeer betaalbaar, en is bijzonder geschikt voor flats, enz.

Zij zijn echter niet de meest betrouwbare op de markt, en hebben een vrij beperkte levensduur. Aangezien hij u niet kan waarschuwen voor een inbraak, zult u bovendien niet in staat zijn te handelen (door om hulp te vragen): tegenover vastberaden inbrekers die niet bang zijn voor sirenes, zal uw huis niet worden beschermd.

Beveiligingssysteem met professionele bewaking of zelf bewaakt beveiligingssysteem?

Beveiligingssysteem met professionele bewaking

Voor een doeltreffende beveiliging van een groot huis bent u wellicht beter af met een professioneel geïnstalleerd systeem. Over het algemeen is een professioneel systeem doeltreffender in een groot gebied, en kunt u bijvoorbeeld rookmelders gemakkelijker integreren. Een professioneel bewaakt beveiligingssysteem kan gemakkelijker aan uw huis en situatie worden aangepast. Het zal u een betere en meer betrouwbare bewaking geven. Het grootste nadeel zijn de kosten van installatie en toezicht.

Zelfcontrolerend beveiligingssysteem

Dit type beveiligingssysteem is aantrekkelijk omdat u geen potentieel grote investering in uw beveiligingssysteem hoeft te doen. U kunt beginnen met een vrij licht systeem en dan geleidelijk meer elementen toevoegen als dat nodig is. Het is gemakkelijker om van het ene huis naar het andere over te brengen en er zijn geen maandelijkse controlekosten. Helaas is dit type alarmsysteem over het algemeen niet geschikt voor grote woningen met meerdere verdiepingen. Ze zijn moeilijker te onderhouden. En er is niemand om contact mee op te nemen in geval van problemen.

Conclussie

Als u een groot huis of landgoed moet beveiligen, zal een professioneel geïnstalleerd systeem beter aan uw behoeften voldoen. Maar als u op zoek bent naar een betaalbaarder, gemakkelijk te installeren beveiligingssysteem voor een kleiner gebied, kijk dan eens naar zelfcontrolerende beveiligingssystemen.

Waarom een draadloos huisalarm kopen?

Om uw huis zo veilig mogelijk te maken
draadloos huisalarm kopen
Inbraken tieren welig in afgelegen gebieden en zelfs in grote steden. Het is dus van essentieel belang uw eigendom te beschermen en uw woning zo veilig mogelijk te maken. Dus als u een effectief afschrikmiddel wilt, is een draadloos huisalarm de beste optie. Hiermee kunt u uw buren waarschuwen voor een mogelijke inbraak in uw woning. Andere modellen gaan verder en zenden een signaal rechtstreeks naar de autoriteiten of veiligheidsagenten in de buurt. Zo kunt u uw huis met een gerust hart verlaten.

Voor zijn technologie

Investeren in een draadloos huisalarm verzekert niet alleen uw veiligheid, maar ook die van uw gezin en vrienden. Het is gemakkelijk om een krachtig model te vinden met innovatieve technologie, zoals verbonden alarmen waarmee u het apparaat volledig kunt bedienen via een app. Sommige hebben zelfs een camera die alles filmt wat er in uw huis gebeurt. Beter nog, het alarm stuurt u een melding op uw smartphone als een inbreker in uw huis inbreekt.

Voor zijn installatiegemak

Een draadloos huisalarm bestaat uit slechts twee sensoren en is zeer eenvoudig te installeren. Het kost maar een uurtje om de verschillende parameters en de verbinding in te stellen om het te laten werken. Zo hoeft u geen beroep te doen op een vakman om het te installeren.

Voor haar discretie

In tegenstelling tot andere opzichtige beveiligingssystemen, zoals bewakingscamera’s, is een draadloos huisalarm zeer discreet. Daarom is het zo populair bij veel huishoudens. Het creëert ook een verrassingseffect voor degenen die zich zonder uw toestemming in uw huis wagen.

Voor zijn veelzijdigheid

Een draadloos huisalarm heeft verschillende functies. Het is in de eerste plaats een anti-inbraakapparaat, maar wordt ook gebruikt om te waarschuwen in geval van brand, gaslekkage of overstroming. In principe waarschuwt het je voor mogelijke ongelukken in huis.

Tips

Laat altijd een paar lampjes branden

Dit is een elementaire veiligheidstip die dieven afschrikt, omdat ze zouden kunnen denken dat er iemand thuis is, vooral als u telkens andere lichten aansteekt. Beter nog, met domotica-technologie kunt u de verlichting op afstand in- en uitschakelen.

Geen schuilplaatsen voor inbrekers.

Veel huiseigenaren helpen inbrekers zonder dat ze het weten. Zorg ervoor dat u geen schuilplaats biedt zoals een open garage, een dikke struik of een donkere veranda. Verwaarloos de begroeiing rond uw huis niet als u die heeft en houd uw garage te allen tijde op slot.

Ladders, hamers en ander gereedschap opbergen

Zorg ervoor dat uw ladders, koevoeten, grote schroevendraaiers, hamers en ander gereedschap opgeborgen zijn en niet rondslingeren op het erf. Ze kunnen in de verkeerde handen vallen en gebruikt worden om in te breken.

Plaats camera’s in de buurt van gebieden met een hoog risico

Om de effectiviteit van uw alarmsysteem te maximaliseren, plaatst u camera’s bij voor- en achterdeuren, opritten, ramen buiten de straat en/of de garage. En zorg ervoor dat je weerbestendige modellen krijgt.

Controleer uw batterijen regelmatig

Draadloze alarmdetectoren werken vaak op batterijen met een garantie van 1, 3, 5 of 10 jaar. Het is echter een goed idee om elke maand of drie te controleren of ze nog werken. De prestaties van uw draadloos huisalarm hangen ervan af!

FAQ

Wat is het beste draadloze huisalarm?
Het beste draadloze huisalarm hangt af van uw behoeften en uw budget. Lees onze koopgids om uit te vinden welke producten op dit moment de beste zijn.

Moet ik camera’s toevoegen aan mijn huisbeveiligingssysteem?
Het is geen absolute noodzaak, maar er zijn veel voordelen. Sommige beveiligingscamera’s synchroniseren met uw smartphone of een ander apparaat, zodat u uw eigendommen, kinderen of huisdieren van een afstand in de gaten kunt houden. Bovendien kunnen de beelden die u ervan krijgt u of de rechtshandhaving helpen bij het identificeren van de daders in geval van een misdrijf.

Zal mijn huisdier mijn bewegingsmelder activeren?
Een gewone bewegingsdetector detecteert elke vorm van beweging en zal waarschijnlijk worden geactiveerd door loslopende huisdieren. Gelukkig zijn veel huisbeveiligingssystemen uitgerust met “huisdier-immune” bewegingssensoren die de beweging van huisdieren herkennen. Deze sensoren houden gewoonlijk rekening met factoren zoals massa, snelheid en beweging om vals alarm te voorkomen.

Wat is cellulaire backup?
Draadloze beveiligingssystemen maken gebruik van radiosignalen, zendmasten en wifi om uw beveiligingsapparatuur met uw telefoon en de meldkamer te verbinden. Als uw Wi-Fi of stroom uitvalt, houden de signalen van de zendmasten deze apparaten online en in contact met de meldkamer, zodat u ook zonder stroom beschermd bent.

Beveiligingspakket of à la carte?
Aangesloten alarmsystemen in kits zijn over het algemeen een goede manier om de basis te leggen voor een slim beveiligingssysteem, en bieden over het algemeen meer waar voor uw geld dan wanneer u ze per stuk aanschaft. Voor gebouwen of woningen met verschillende behoeften op verschillende verdiepingen of in verschillende ruimten, raden wij echter aan te kiezen voor merken die de mogelijkheid bieden om beveiligingspakketten op maat samen te stellen. Dit is bijvoorbeeld het geval met het merk SimpliSafe.