Eén sleutel voor iedereen: Bordo PZ maakt het mogelijk ABUS Bordo 6000 PZ testcontrole en overzicht

Fietssleutels zijn vaak relatief klein en raken daarom snel zoek. Het vouwslot ABUS Bordo 6000 PZ lost dit probleem op, omdat het kan worden gecombineerd met elke standaard halve cilinder en de sleutel dus tegelijkertijd kan dienen als garage-, kantoor- of voordeursleutel. Wij presenteren de flexibele sluitoplossing en laten zien of het de moeite waard is om deze te kopen.

ABUS Bordo 6000 PZ testoverzicht – conclusie over het vouwslot voor fiets en voordeur

Het ABUS Bordo 6000 PZ vouwslot is ideaal voor fietsbezitters die anders de neiging hebben hun conventionele, kleine fietssleutel kwijt te raken of te vergeten. Uitgerust met een bijbehorende halve cilinder kunnen gebruikers met het ABUS Bordo-slot hun fiets openen met bijvoorbeeld de huissleutel, die ze meestal altijd bij zich hebben.

Ook bezitters van een ABUS Bordo PZ fietsslot kunnen zich verheugen op de gebruikelijke hoge mate van bescherming tegen diefstal. De veiligheidsexperts van ABUS zeggen dat het robuuste vouwslot moeilijk te forceren is.

ABUS Bordo 6000 PZ vouwslot

Vouwslot met 5mm dikke staven van gehard staal. Opvouwbaar, compact voor gemakkelijk vervoer en flexibel gebruik.

Vouwslot met 5mm dikke staven van gehard staal. Opvouwbaar, compact voor gemakkelijk vervoer en flexibel gebruik.

Verkrijgbaar bij:

Status: 13.10.

ABUS Bordo creëert een geheel nieuwe dimensie van gebruikersgemak

Als je haast hebt en niet veel tijd wilt besteden aan het zoeken naar een parkeerplaats in de stad, of als je om milieu- of financiële redenen niet meteen een auto wilt gebruiken, is de fiets vaak een goed alternatief. Niet alleen kunnen fietsers zich snel en gemakkelijk verplaatsen, ze kunnen ook hun eigen gezondheid verbeteren.

Toch is het onvermijdelijk om af en toe te stoppen, bijvoorbeeld om boodschappen te doen bij de bakker of naar de kapper te gaan. Als u vervolgens uw fiets routinematig op slot zet zonder eraan te denken of u uw sleutel bij u hebt, kunt u voor een onaangename verrassing komen te staan wanneer u terugkeert.

Voor iedereen die de neiging heeft zijn fietssleutel thuis te vergeten of kwijt te raken, heeft de beveiligingsspecialist ABUS daarom iets bijzonders bedacht: Elke standaard halve cilinder kan worden geïnstalleerd in het Bordo 6000 PZ vouwslot. Het hoeft geen ABUS-model te zijn. De gebruiker hoeft alleen maar met zijn fietsslot naar een speciaalzaak te gaan en de halve cilinder van zijn eigen sluitsysteem aan het bestaande slot te laten aanpassen. Het is dan mogelijk het fietsslot te openen met uw eigen huis- of garagesleutel.

Vele varianten maken ABUS Bordo nog flexibeler en individueel inzetbaar

De Bordo 6000PZ wordt door de fabrikant aanbevolen als goede bescherming voor een gemiddeld diefstalrisico. Zoals de meeste ABUS fietssloten is de ABUS Bordo echter ook verkrijgbaar in andere varianten die tot verschillende veiligheids- en prijsklassen behoren. Het model Bordo 6000PZ /90 BK SH met ABUS-sluitcilinder bestaat bijvoorbeeld uit zes opvouwbare stalen staven van 5 millimeter dik die door speciale klinknagels met elkaar zijn verbonden en daardoor als een duimstok kunnen worden opgevouwen. De behuizing van speciaal gehard staal verhoogt bovendien de veiligheid. Om te voorkomen dat de lak en het frame van de fiets bij gebruik van het slot worden bekrast door de robuuste stalen onderdelen, is deze ABUS Bordo variant bovendien voorzien van een zachte 2-componenten coating. Een handbediende afdekking completeert de uitrusting en beschermt de slotcilinder tegen vuil.

Welke voordeursloten kunnen met Bordo 6000 PZ worden gecombineerd?

Volgens ABUS kan elke standaard halve cilinder die ook voor een voordeur of garage wordt gebruikt, in het Bordo PZ vouwslot worden geplaatst.

ABUS Bordo 6000 PZ hybride slot test en beoordelingen

Wij beschikken nog niet over testresultaten van gespecialiseerde redacties zoals Stiftung Warentest over het vouwslot Bordo 6000 PZ. (Status: 05/2021)

De Bordo 6000 ST variant is echter bijzonder populair op Amazon en heeft een zeer positief resultaat behaald van 4,5 van de 5 sterren met meer dan 3.000 beoordelingen.

Prijs en beschikbaarheid van het vouwslot Bordo 6000 PZ

Het ABUS Bordo 6000 PZ vouwslot is momenteel verkrijgbaar vanaf 65 euro. (Status: 08/)

Sommige dealers bieden zelfs de mogelijkheid om de ABUS Bordo online te configureren volgens uw eigen wensen en bijvoorbeeld of hij gelijk of anders gesleuteld moet worden, d.w.z. met één of meerdere sleutels.

ABUS Bordo 6000 PZ vouwslot

Vouwslot met 5mm dikke staven van gehard staal. Opvouwbaar, compact voor gemakkelijk vervoer en flexibel gebruik.

Vouwslot met 5mm dikke staven van gehard staal. Opvouwbaar, compact voor gemakkelijk vervoer en flexibel gebruik.

Verkrijgbaar bij:

Status: 13.10.

Wat zijn de voordelen van het ABUS Bordo 6000 PZ vouwslot?

Wij hebben de voordelen van het ABUS Bordo PZ vouwslot hieronder samengevat:

 • Nooit meer zoeken naar een kleine fietsslot sleutel
 • Vermindering van de omvang van de sleutelhanger omdat er minder sleutels nodig zijn.
 • Naast de voordeursleutel kan de ABUS Bordo ook met bepaalde hangsloten en nachtsloten of extra deursloten gelijkgeschakeld worden of gebruikt worden met de HomeTec Pro deuraandrijving.
 • Eén sleutel past op meerdere deuren en het fietsslot
 • Compatibel met halve cilinders, ongeacht de fabrikant
 • Hoge diefstalbeveiliging voor fiets
Ingeklapt neemt de ABUS Bordo 6000 PZ nauwelijks ruimte in.

ABUS Bordo 6000 PZ vouwslot – productgegevens in één oogopslag

 • Toepassingsgebieden: Bescherming tegen diefstal van fietsen, voorwerpen, op bouwplaatsen, campings of voor het blokkeren van poorten.
 • Soort slot: Cilinder met sleutel
 • Veiligheidsniveau 10: voor gemiddelde diefstalbeveiliging
 • Extra’s: Met zachte mantel ter bescherming tegen verfschade
 • Kleur: zwart
 • Gewicht: 1465 g
 • Lengte: 90 cm
 • Verdere informatie: ABUS Bordo 6000 PZ Gebruiksaanwijzing van de fabrikant

De met * gemarkeerde links zijn zogenaamde affiliate links. Als een aankoop wordt gedaan via een dergelijke link, ontvangen wij een commissie. Er zijn geen extra kosten voor u.