Ervaring met de 360 S6 stofzuiger 360 S6 Veegrobot Stofzuiger Test en Waardering Vergelijking

Als je comfortabel op de bank wilt liggen en het schoonmaken van het huis wilt delegeren aan een robotstofzuiger, moet je daar steeds minder voor investeren. De 360 S6 dweil- en stofzuigrobot is bijvoorbeeld al verkrijgbaar voor ongeveer 300 euro. Wij namen de goedkope Chinese robot onder de loep en vergeleken hem met de Xiaomi Roborock S50, die zich al in vele tests heeft bewezen.

De 360 S6 veegrobotstofzuiger zuigt of dweilt automatisch.

Steeds meer schoonmaakrobots kunnen niet alleen vuil opzuigen, maar ook vochtig dweilen. Dit geldt ook voor de 360 S6 stofzuiger, die al wordt geleverd met een dweilhulpstuk en een waterreservoir. Het water uit het reservoir maakt de mop gelijkmatig vochtig en verhoogt zo de vuilopname. Er kunnen echter geen schoonmaakmiddelen aan het water worden toegevoegd en de goedkope stofzuig- en dweilrobot is (nog) niet in staat om hardnekkige korsten te schrobben. Niettemin is het een goede optie voor regelmatige basisreiniging van het huis en kan dankzij de timer en app-besturing zelfs werken bij afwezigheid van de eigenaar – inclusief automatische terugkeer naar het laadstation.

Mapping en app helpen de 360 S6 stofzuiger zijn weg te vinden

In tegenstelling tot veel andere goedkope stofzuigrobots rijdt dit model niet willekeurig kriskras door de flat, maar werkt strategisch en bespaart zo veel tijd. Verschillende lasersensoren aan de bovenkant van de robotstofzuiger detecteren daartoe de omgeving. Na een korte oriëntatiefase maakt de 360 S6 van de verkregen gegevens een digitale kaart, die in de app kan worden bekeken. Het kan bijvoorbeeld worden gebruikt om verboden zones of specifieke zones die regelmatig moeten worden schoongemaakt, af te bakenen.

Koop 360 S6 Robot Stofzuiger goedkoop bij GearBest

Beveilig nu voor een spotprijs

360 S6 Stofzuiger

De nieuwe 360 S6 stofzuiger zuigt en dweilt betrouwbaar dankzij lasernavigatie. Koop hem nu bij GearBest voor de spotprijs van 278,40 euro. (Vanaf: 08.04.2020)

Naar GearBest

Installatie en inbedrijfstelling: 360 S6 robotstofzuiger

Voordat u de robotstofzuiger opstelt, verwijdert u alle beschermfolies en verwijdert u de schuimstrip die aan de buitenrand van de behuizing is bevestigd om deze voor transport vast te zetten.

Setup 360 S 6 Robot Stofzuiger:

 1. Sluit de netkabel aan op het laadstation en steek de stekker in het stopcontact. Zorg ervoor dat het laadstation aan twee kanten minstens 50 cm van de dichtstbijzijnde muur verwijderd is en aan één kant minstens 150 cm. Vermijd direct zonlicht.
 2. Plaats de robotstofzuiger op het laadstation. De kant met de stroom-/laadknop moet naar het laadstation gericht zijn.
Tijdens de installatie wordt de kabel in de behuizing neergelaten.

360 S 6 Connect robotstofzuiger met app:

 1. Installeer de 360 S6 Robot Stofzuiger App (Android|iOS) in de App Store. Het is beschikbaar in verschillende talen en kan ook op Duits worden ingesteld. Belangrijk: U moet uw eigen mobiele telefoonnummer invoeren wanneer u zich registreert. Als u dit niet leuk vindt, kunt u ook een vals mobiel telefoonnummer aanmaken bij veel online providers om de bevestigings-sms te ontvangen of een oud toestel gebruiken.
 2. Log in op de app en start de verbindingsmodus. Houd hiervoor de aan/uit-knop en de oplaadknop tegelijkertijd 3 seconden ingedrukt. Zodra de knoppen op de robotstofzuiger paars oplichten, klik je in de app op ‘Volgende’.
 3. Voer het wachtwoord voor uw Wi-Fi-netwerk in de app in. Android-gebruikers kunnen vervolgens hun robotstofzuiger een naam geven in de app en het registratieproces voltooien. Gebruikers met een iOS app daarentegen moeten de Wi-Fi hotspot van de robotstofzuiger configureren via Settings > Wireless LAN en vervolgens terugkeren naar de 360 Smart app.

Bericht: De app vraagt de gebruiker toegang te verlenen tot zijn camera en andere persoonlijke gsm-diensten. Dit kan echter worden geblokkeerd en is niet verplicht om de robotstofzuiger te gebruiken.

De app kan ook in het Duits worden gebruikt

Wat is compatibel met de 360 S6 Shuilende robotstofzuiger?
De bij de levering inbegrepen accessoires kunnen bij verschillende online winkels worden nabesteld. Tot nu toe zijn we niet op de hoogte van spraakassistenten of smart home-systemen die op deze stofzuiger kunnen worden aangesloten.

De omvang van de levering is niet bijzonder groot, maar voldoende

Voordelen 360 S6 automatische robotstofzuiger

 • Goed vakmanschap.
 • Zeer goede navigatieprestaties en opslag van persoonlijke ruimtekaarten
 • Twee zijborstels (slechts één is gebruikelijk)
 • CE-certificering
 • HEPA-filter
 • Goedkope

Nadelen 360 S6 Automatische Robot Stofzuiger

 • Invoer van eigen mobiele telefoonnummer en andere privégegevens die nodig zijn voor registratie
 • Volume stofreservoir niet bijzonder groot
 • Geen plastic basis beschikbaar voor laadstation – vochtige mop moet daarom onmiddellijk na gebruik worden verwijderd om schade aan houten vloeren te voorkomen
Het stofreservoir van de 360 S6 is relatief klein.

360 S6 Veegrobot Stofzuiger Test Overzicht: Recensies in vergelijking

Eerdere testers waren tevreden over de praktische veeg- en stofzuigrobot en ook op ons maakte hij een goede indruk tijdens de praktijktest.

 • Klanten op Gearbest beoordelen de 360 S6 Veegrobotstofzuiger met 4,8 van de 5 sterren. (per: 01/2020)
 • Het team van akku-und-roboter-staubsauger.de gaf de 360 S6 robotstofzuiger een beoordeling van goed (8,1 van de 10 punten) en prees hem een “zeer aantrekkelijke prijs-prestatieverhouding”. Maar uitgerekend in de beslissende categorie tapijtreiniging behaalde de laaggeprijsde robotstofzuiger slechts 5,1 van de 10 punten. Toch beoordeelden de testers de reiniging van harde vloeren & hoeken/randen met 7,4 van de 10 punten. (per: 10/2019)
 • De testers van china-gadgets.de zijn ervan overtuigd dat kopers met dit model absoluut niets verkeerd kunnen doen. (per: 11/2019)
Wij waren positief verrast door de solide afwerking van het filter in de test

360 S6 Veegrobotstofzuiger – Technische Details

 • Merk: 360
 • Model: S6
 • Trap val sensor
 • Zuig- en veegfunctie
 • HEPA-filter
 • Spraakuitvoer, maar geen spraakbesturing door de gebruiker mogelijk
 • Leveringsomvang: 1 x robotstofzuiger, 1 x voeding, 1 x filter, 1 x oplaadstation, 1 x watertank, 1 x mop, 1 x handleiding, 1 x reinigingsgereedschap.
 • Engels handboek
In tegenstelling tot vele anderen heeft deze robotstofzuiger twee zijborstels

Prijzen en beschikbaarheid 360 S6 Veegrobotstofzuiger

De robotstofzuiger is bij GearBest verkrijgbaar voor minder dan 300 euro en is daarmee een van de bijzonder betaalbare modellen.

Koop 360 S6 Robot Stofzuiger goedkoop bij GearBest

Beveilig nu voor een spotprijs

360 S6 Stofzuiger

De nieuwe 360 S6 stofzuiger zuigt en dweilt betrouwbaar dankzij lasernavigatie. Koop hem nu bij GearBest voor de spotprijs van 278,40 euro. (Vanaf: 08.04.2020)

Naar GearBest

Alternatief voor de 360 S6: Roborock S50 robotstofzuiger

Tot nu toe kon bijna geen enkele laaggeprijsde robotstofzuiger een kaars vasthouden aan onze favoriete Xiaomi Roborock S50. Met de 360 S6 komt er echter voor het eerst een concurrent in beeld die zeer vergelijkbare functies biedt tegen een aanzienlijk lagere prijs. Dus is het een echt alternatief? Onze vergelijking zal aantonen:

Vergelijkingslijst:

360 S6 Stofzuiger Xiaomi Roborock S50
Afmetingen 35 x 35 x 10 cm 35 x 35 x 9,6 cm
Gewicht 3.500 g 3.500 g
Volume stofreservoir 400 ml 480 ml
Volume veegcontainer 150 ml 140 ml
Batterij Lithium batterij, 3200 mAh Lithium batterij, 5200 mAh
Oplaadtijd ongeveer 180 min. 300 min.
Duur van de reiniging max. 120 min. max. 150 min.
Zuigkracht (volgens fabrikant) 1800 pa 2000 pa
Volume 55-65 dB (afhankelijk van de reinigingsmodus) 66 – 75 dB (afhankelijk van de reinigingsmodus)
App controle ja (Android|iOS) ja (Android|iOS)
Sensoren 360° Laserafstandssensor, Anti-Drop Sensoren, Infrarood Hoofdsensor, Infrarood Controle Sensor 360° laserafstandssensor, antidalingssensoren, laserrandsensor, zelfopladende sensor, automatische uitschakeling bij het verlaten van de grond (bv. door optillen).
Timer ja ja
Automatisch opladen ja ja
Tapijt detectie ja ja
Mapping ja ja
Zijborstel 2 1
Max. hoogte deurdrempel 15 mm 20 mm
CE-markering ja ja
Omvang van de levering 360 S6 robotstofzuiger, filter, laadstation met voedingseenheid (EU-aansluiting) + extra adapters, waterreservoir, wishulpstuk, Engelse gebruiksaanwijzing, kleine reinigingsborstel Roborock S 50 robotstofzuiger, laadstation met netadapter (EU-aansluiting), waterreservoir en mopbevestiging (met plastic pad voor vloerbescherming), Engelse gebruiksaanwijzing.

Uit onze directe vergelijking blijkt duidelijk dat de iets duurdere Xiaomi Roborock S50 meer tijd nodig heeft om op te laden, maar een hogere zuigkracht bereikt en ook meer vuil kan opzuigen dankzij een groter stofreservoir en een hogere zuigkracht – zoals verschillende tests van experts bevestigen. Bovendien beheerst Xiaomi Roborock S50 aanzienlijk hogere drempels. En last but not least wordt dit model geleverd met een transparante plastic pad. Het voorkomt dat de robot houten vloeren eronder beschadigt na het dweilen met de (nog) vochtige meute tijdens het opladen.

De S360 S6 stofzuiger daarentegen scoort met een ongewoon korte oplaadtijd, de twee zijborstels en het aanzienlijk stillere werkvolume. Sommige testers melden ook dat de 360 S6 beter haar opneemt dan de Roborock S50, maar het slechter doet met stof en vuil.

Onze conclusie is dan ook: Roborock S50 blijft onze favoriet. Want hij overtuigt vooral door zijn bijzonder intensieve reiniging, de lange batterijduur en is zelfs iets lager dan zijn goedkopere concurrent. De zwakke punten zijn echter de zijborstel, die slechts aan één kant beschikbaar is, en het relatief hoge geluidsniveau.

Momenteel is de Roborock S50 te koop vanaf 583,24 euro bij GearBest
(per: 08.04.2020).

Wie echter op zoek is naar een bijzonder voordelige stofzuig- en dweilrobot met goede schoonmaakprestaties en belang hecht aan een laag geluidsniveau, maakt met de 360 S6 ook een goede keuze. De hier gepresenteerde 360 S6 stofzuiger maakt niet alleen indruk met zijn dubbele zijborstel, maar ook met zijn geavanceerde navigatieprestaties en vele praktische app-functies. De app kan bijvoorbeeld worden gebruikt om uitsluitingszones (LEGO voor kinderen, gevoelig meubilair, enz.) in te stellen voor het schoonmaakschema. De robotstofzuiger rijdt dan betrouwbaar om deze gebieden heen. Last but not least scoort de 360 S6 met een iets groter waterreservoirvolume.

Koop 360 S6 Robot Stofzuiger goedkoop bij GearBest

Beveilig nu voor een spotprijs

360 S6 Stofzuiger

De nieuwe 360 S6 stofzuiger zuigt en dweilt betrouwbaar dankzij lasernavigatie. Koop hem nu bij GearBest voor de spotprijs van 278,40 euro. (Vanaf: 08.04.2020)

Naar GearBest

De met * gemarkeerde links zijn zogenaamde affiliate links. Als een aankoop wordt gedaan via een dergelijke link, ontvangen wij een commissie. Er zijn geen extra kosten voor u.