Ezviz C6 2K+ binnencamera: krachtige bewegingsdetectie

De C6 2K+, de nieuwste toevoeging aan de Ezviz-reeks van gemotoriseerde binnencamera’s, belooft dezelfde beeldkwaliteit als de uitstekende C6W, met bovendien nieuwe functies.

Bekijk de dagprijs

Overzicht

De reeks gemotoriseerde binnencamera’s van Ezviz is uitgebreid met de C6 2K+. Met een prijs van 109,99 euro staat dit nieuwe model boven de C6W, die met zijn 4MP sensor, menselijke vormdetectie en bewegingsdetectie het meest geavanceerde model in de reeks was. De C6 2K+ biedt dezelfde functies, maar voegt daar nog dierendetectie, audiodetectie en gebarenherkenning aan toe om een gesprek vanaf de camera te starten. Natuurlijk is er ook een microfoon en een luidspreker voor communicatie.

De nieuwe Ezviz-camera biedt ook de mogelijkheid om opnamen op te slaan in de cloud of op een microSD-kaart, en is compatibel met 2,4 en 5 GHz Wi-Fi voor toegang tot internet. Een zeer compleet model, maar nog steeds vrij duur aangezien de 2K Pan & Tilt camera van Eufy soortgelijke functies biedt voor ongeveer 50 euro.

Ergonomie en installatie

De C6 2K+ heeft hetzelfde ontwerp als de C6W met het witte plastic van andere modellen in de reeks, zoals de C6N 4MP. Het heeft de vorm van een bol met een diameter van 10 cm die aan de basis is ingesneden, zodat hij op zijn plaats blijft. Er zijn ook drie kleine glijders voor extra stabiliteit wanneer hij op de vloer wordt geplaatst, maar er is ook een uitsparing onder de voet. Hierdoor kan de meegeleverde muurbeugel worden geplaatst om de camera aan de muur of het plafond te bevestigen. Hoe dan ook, de C6 2K+ is behoorlijk imposant en zal wellicht niet onopgemerkt blijven.

De nieuwe gemotoriseerde camera van Ezviz bestaat uit verschillende onderdelen die het mogelijk maken de optische eenheid tegelijk te draaien en te kantelen. De gebruiker kan het op afstand bedienen om te controleren wat er gebeurt in de kamer waar het is geïnstalleerd, maar het kan ook automatisch de bewegingen volgen die het detecteert, of op zijn minst roteren. Net als bij eerdere modellen wordt kantelen helaas niet ondersteund door de motion tracking. Dat is jammer. De motorisering daarentegen is vrij stil, hoewel hoorbaar.

De C6 2K+ kan niet alleen meerdere hoeken van een kamer bewaken, maar dankzij de motorisering kan hij ook zijn lens verbergen zodat het onmogelijk is om beelden vast te leggen. Deze “privé-modus” onthult ook de geïntegreerde microSD-sleuf onder de lens met de Reset-knop. Dit betekent dat opnames lokaal kunnen worden opgeslagen in plaats van in de cloud van Ezviz, waarvoor moet worden betaald, wat nog steeds de voorkeur verdient in geval van diefstal. Als de camera wordt gevonden en gestolen, gaan alle opnamen die op de kaart staan mee verloren, terwijl ze nog wel op de cloud kunnen worden bekeken.

Ezviz biedt ook de keuze om de C6 2K+ aan te sluiten via een kabel of via Wi-Fi, en levert de camera met een stroomkabel van goede lengte. De poorten (RJ45 en micro-USB) zijn aan de achterzijde van de camera geïntegreerd, evenals de luidspreker. Wij besloten de C6 2K+ aan te sluiten via Wi-Fi. De operatie gebeurt uiteraard in de Ezviz toepassing, en we hadden geen bijzondere problemen. Een QR-code onder de camera vergemakkelijkt de identificatie ervan, en de meest ingewikkelde stap bestaat in het invoeren van de netwerkidentifiers. Niets onoverkomelijks op zich.

Toepassing

De C6 2K+ wordt bestuurd met behulp van de Ezviz-toepassing die we al kennen, maar profiteert van een iets duidelijker en beter georganiseerd menu voor de configuratieopties. Dat is een goede zaak, want er zijn meer opties dan ooit tevoren, vooral voor intelligente detectie. Alle opties die gebruik maken van AI zijn hier op dezelfde plaats samengebracht, of het nu gaat om beeld- of geluidsanalyse. Dit is waar de klassieke bewegingsdetectie (beeldverandering), detectie van menselijke vormen, detectie van dieren en audiodetectie worden gevonden. Dit is ook waar de gebarengestuurde oproepbediening wordt geactiveerd. Een organisatie die ons heel logisch lijkt, tot nu toe tenminste.

Het wordt iets ingewikkelder wanneer u activiteitszones wilt creëren voor gebruik met bijvoorbeeld menselijke vormherkenning. Dit vereist detectie van beeldverandering. We hebben ook nooit huilherkenning gevonden onder de instellingen voor audiodetectie, hoewel het wordt vermeld in de verklarende paragraaf die erbij hoort. Wij merken ook op dat het onmogelijk is om meer dan twee opties tegelijk te activeren als gebarenherkenning voor oproepen. De applicatie informeert ons dan dat de rekencapaciteit van de camera… overschreden is! Niettemin werken alle opties correct.

De C6 2K+ detecteert niet alleen bewegingen, hij kan ze ook volgen door zichzelf aan te zetten en Ezviz voegt daar een automatische zoom aan toe die doet denken aan wat met name Arlo biedt op zijn Pro 4-camera, maar veel minder snel reageert. Deze zoom is ook beperkt tot de live view en is daarom niet erg interessant.

Voor de rest zijn er de gebruikelijke configuratie- en programmeeropties voor waarschuwingen, de mogelijkheid om audio-opname en de bedieningsindicator te activeren, enkele beeldparameters en de mogelijkheid om een abonnement te nemen op CloudPlay, de Ezviz cloud die beschikbaar is vanaf 4,99 euro/maand om beelden elders dan op een microSD-kaart op te slaan. Het live-scherm geeft toegang tot de laatste opnamen, naast de handmatige vastleggings- en motorbesturingscommando’s, en de startpagina toont alle geïnstalleerde camera’s met een knop om ze tegelijk te bewapenen/ontwapenen en een andere om toegang te krijgen tot alle opnamen.

Beeldkwaliteit

De Ezviz C6 2K+ heeft een 4-megapixel sensor waarmee hij beelden van 2.560 x 1.440 pixels kan produceren, maar de fabrikant laat ook de keuze uit lagere resoluties (1920 x 1.080, 1.280 x 720 en 768 x 432 pixels). Dit is niet echt van belang als u de opnamen in de cloud opslaat, maar het wordt mogelijk om meer op te slaan op een microSD-kaart… ten koste van de beeldkwaliteit. Dus wees voorzichtig! Infraroodzicht is uiteraard beschikbaar voor opnamen ’s nachts, en de WDR-optie kan ook worden geactiveerd om de beeldkwaliteit te verbeteren in situaties met tegenlicht, als u de camera bijvoorbeeld voor een raam plaatst. Het resultaat is heel overtuigend.

Om een beter idee te krijgen van de beeldkwaliteit die de nieuwe Ezviz camera biedt, hebben wij een aantal opnamen geselecteerd die wij hebben vergeleken met andere die onder dezelfde omstandigheden zijn gemaakt met een gelijkwaardige camera: de Eufy 2K Pan & Tilt.

Overdag

De C6 2K+ biedt een bevredigende beeldkwaliteit bij daglicht. De belangrijkste elementen van onze testscène zijn zichtbaar en de gelaatstrekken van de gezichten op onze portretkolom zijn duidelijk te onderscheiden. Dit is natuurlijk het eerste wat je zou verwachten van een bewakingscamera. De Eufy-camera slaagt er niettemin in om met zijn sensor met dezelfde resolutie een fijnere en gedetailleerdere weergave te bieden, en vergroot de kloof nog meer in de donkere en lichte gebieden dankzij een beter gecontroleerde belichting. Het C6 2K+ beeld is donkerder, met geblokkeerde zwarttinten en lichte gebieden die niet gedetailleerder zijn; het borduurwerk op onze witte stof, bijvoorbeeld, valt nauwelijks op. De WDR-optie geeft een iets beter resultaat, maar de 2K Pan & Tilt-camera heeft nog steeds een voorsprong.

s Nachts

Bij vergelijking van de opnamefragmenten die met infraroodzicht zijn verkregen, wordt de kloof nog groter. De Ezviz camera mist ook hier finesse en biedt geen erg homogeen resultaat. De elementen in het midden en rechts van onze scène zijn bijna onscherp en we kunnen zelfs de omslag van het boek niet lezen. Aan de linkerkant is het iets beter en kunnen we nog steeds de gelaatstrekken van de gezichten in onze portretkolom zien. Over het algemeen doet de camera van Eufy het veel beter. Het biedt een fijnere weergave en de betere beheersing van de belichting stelt ons in staat meer details te onderscheiden in zowel donkere als lichte gebieden.

In onze praktijktest was de C6 2K+ nog steeds zeer effectief, ongetwijfeld geholpen door zijn lens met een gezichtsveld van “slechts” 79°. Met zijn beelden konden wij een gezicht identificeren op ongeveer 4 meter afstand, wat zelfs iets verder weg is dan de camera van Eufy, en bovenal is zijn bewegingsdetectie uiterst doeltreffend. Activiteit wordt gedetecteerd op meer dan 9 meter, en menselijke vormherkenning werkt ook op deze afstand. De automatische activering van het infrarood zicht is echter zeer traag (6 seconden).

Geluidskwaliteit

Ezviz vestigt uiteraard de aandacht op de mogelijkheid om via de C6 2K+ te communiceren door iedereen die zich voor de camera bevindt in staat te stellen een “oproep” te initiëren door met de hand te zwaaien. Zoals vaak het geval is, is de geluidskwaliteit echter niet optimaal. Hoewel de ingebouwde luidspreker een helder en krachtig geluid levert dat krachtig genoeg is om de beller te verstaan zonder dat je je oor te veel moet inspannen, lijkt de microfoon een beetje gevoeligheid te missen en moet je dicht genoeg bij de camera praten om aan de andere kant goed gehoord te worden. Aan de andere kant hadden we slechts weinig last van verbrekingen van de verbinding, ondanks de gemiddelde kwaliteit van de verbinding.

Verrassend genoeg lijkt het geluid van de opnamen iets luider te klinken en we merkten dat de microfoon er eindelijk in slaagt de meeste geluiden binnen een straal van 4 of 5 meter op te pikken (stemmen natuurlijk, maar ook gefluister of getik en gewrijf op diverse oppervlakken).

Ten slotte kan de luidspreker van de C6 2K+ ook worden gebruikt om een sirene te laten horen wanneer hij activiteit detecteert. Er zijn er twee beschikbaar, maar de luidste daarvan is niet luider dan 77 dB(A) op een meter afstand van de camera. Het is daarom onwaarschijnlijk dat de buren het horen, behalve misschien in flats. We kunnen wedden dat dit op zijn minst genoeg zal zijn om de dieven te verrassen en te ontmoedigen om verder te gaan.

Bekijk de dagprijs

Productspecificaties

 • Definitie: 2560 x 1440
 • Stroomvoorziening: bekabeld
 • Aansluiting: Wi-Fi
 • Compatibiliteit: Android, iOS
 • Kijkhoek: 79
 • Spreker: Ja
 • Microfoon: Ja
 • Gezichtsherkenning: Nee
 • Alarmfunctie: Ja
 • Nachtmodus: Ja
 • MicroSD-sleuf: Ja
 • Abonnement: Neen
 • Gebruik buitenshuis: Nee

Voordelen

 • 360° zicht en beweging volgen.
 • Zeer effectieve bewegingsdetectie.
 • Herkenning van menselijke en dierlijke vormen.
 • Audio opsporing.

Nadelen

 • Intelligente detectie niet volledig ontwikkeld.
 • Beeldkwaliteit een beetje teleurstellend (voor 2K).

Conclusie

De C6 2K+ biedt niet alleen een van de meest efficiënte bewegingsdetectiesystemen, maar ook 360°-zicht en een groot aantal opties om hem nuttig te maken in het dagelijks leven. Maar door te veel te willen doen, lijkt Ezviz in tijdnood te zijn gekomen en hun integratie een beetje te hebben verprutst. Laten we hopen dat er snel een update komt om de situatie te corrigeren, en waarom niet ook de beeldkwaliteit te verbeteren, die nog steeds een beetje onder het niveau ligt van wat we zouden mogen verwachten van een bewakingscamera die 2K+ gestempeld is.