Beste hoortoestellen in 2022 kopen, review en aanbiedingen

De eerste tekenen van gehoorverlies kunnen zich in verschillende vormen manifesteren: slechte waarneming van geluiden, problemen om een gesprek te volgen, enz. In Frankrijk zou 1 op 8 mensen gehoorproblemen hebben. Er zijn hoortoestellen beschikbaar om de meeste van deze problemen op te lossen, maar u moet nog wel het juiste toestel vinden! Onze gids is hier om u te helpen.

SONOTONE – Hoortoestel ric

Het beste hoortoestel
SONOTONE - Hoortoestel ric
Sonotone biedt u een hoortoestel van onberispelijke kwaliteit voor dagelijks gebruik te midden van de geluidsgolf.

Het sonotone RIC hoortoestel werkt volledig automatisch en is voorzien van de nieuwste digitale technologie, zodat het een perfecte geluidskwaliteit biedt (terwijl het toch comfortabel en discreet is). Hiermee kan tot 35 dB aan gehoorwinst worden bereikt zonder verlies. Inderdaad, bij dit toestel zit de oortelefoon aan het uiteinde van het toestel. Hij is licht en compact en zeer gemakkelijk in het gebruik: hij is vooraf ingesteld. U hoeft dus niets ingewikkelds te doen, u hoeft hem alleen maar op te zetten, het volume te kiezen dat bij u past en dat is het.

Het volume kan handmatig worden aangepast en u kunt kiezen uit twee voorgeprogrammeerde programma’s. Tot slot wordt het hoortoestel gevoed door een Earpower 312 batterij (5 dagen autonomie). Een reservebatterij wordt met het product meegeleverd.

Beurer HA 20

Het beste instapmodel hoortoestel
Beurer HA 20
Dit hoortoestel, dat aan uw behoeften kan worden aangepast, helpt u te horen en waar te nemen wat er om u heen gebeurt. Op het eerste gezicht ziet dit hoortoestel er imposant uit, maar het blijft discreet.

Hoewel dit hoortoestel voor een betaalbare prijs wordt aangeboden, is het krachtig en bovenal zeer praktisch. De Beurer HA 20 verhoogt het volume van alle geluiden, zowel binnen als buiten, met een versterkingsdrempel van 40 dB. Dit model is zo ontworpen dat slechthorenden geluiden correct kunnen onderscheiden en beter met hun dierbaren kunnen communiceren.

De Beurer HA 20 is niet alleen aantrekkelijk vanwege zijn prestaties, maar ook vanwege het ergonomische ontwerp dat zorgt voor een comfortabele pasvorm achter het oor. Ongeacht de vorm van uw binnenoor, dit hoortoestel zal u perfect passen. Hij wordt trouwens geleverd met drie siliconen tips die gemakkelijk schoon te maken zijn.

Max N Geluid assistent Max 7

Het beste high-end hoortoestel
Max N Geluid assistent Max 7
Dit hoortoestel is zo licht en onopvallend aan de voorkant dat het snel vergeten wordt. Als u op zoek bent naar een luisterhulp waarmee u geluiden beter kunt waarnemen en beter kunt communiceren met uw dierbaren, dan is dit model perfect voor uw slechthorende oor.

Om te beginnen is het belangrijk te verduidelijken dat deze voorgeprogrammeerde luisterhulp geen medisch apparaat is, en in de winkel verkrijgbaar is. Het is echter een van de meest gesofisticeerde toestellen in zijn klasse. Eenmaal in het gehoorkanaal geplaatst, zorgt dit toestel voor een betere geluidswaarneming dankzij zijn digitale technologie. Het duurt slechts enkele dagen om aan zijn aanwezigheid te wennen, maar u kunt er zeker van zijn dat dit hoortoestel het dagelijkse leven van de persoon die het aanneemt drastisch zal veranderen.

Met zijn 4 niveaus van geluidsversterking zal de eigenaar het volume kunnen aanpassen aan de omstandigheden die zich voordoen. Let op! Dit apparaat heeft geen 0-niveau, wat betekent dat de batterij moet worden verwijderd om het uit te schakelen. Deze handeling lijkt misschien onconventioneel, maar zie het als een manier om de levensduur van de batterij te behouden en het gemakkelijker te maken de behuizing te drogen.

Audioactive Assintent AHO

Een hoortoestel voor sport
Audioactive Assintent AHO
Ondanks het ietwat ouderwetse ontwerp, doet dit hoortoestel zijn werk uitstekend. Eenmaal in de gehoorgang geplaatst, kan de gebruiker met maximale helderheid horen.

Het grootste voordeel van dit hoortoestel ligt in het comfort dat het biedt, maar ook in de compatibiliteit met beide oren. Het toestel kan zowel op het rechter- als op het linkeroor worden gebruikt. Bovendien biedt hij een digitale toon die geluidsvervorming vermindert voor helderder luisteren.

Om de geluidsontvangst te optimaliseren, heeft dit hoortoestel een volume omlaag- en omhoogfunctie. Wat de algemene kwaliteit betreft, zijn de interne en externe onderdelen gemaakt van hoogwaardige materialen. Nergens staat vermeld dat dit hoortoestel waterdicht is, maar omdat het goed om het oor past, kunt u het bij u dragen tijdens zware lichamelijke activiteit, waaronder hardlopen.

Sonalto Octave

Het beste hoortoestel voor een betaalbare prijs
Sonalto Octave
De Octave is een digitale headset die geluid op intelligente wijze versterkt en u helpt gehoorproblemen op te lossen. Dit product biedt het beste in comfort en discretie.

De Octave is het meest gebruikte hoortoestel in Frankrijk. Dit zeggen wij niet, maar de grote verkoopcijfers die dit product de afgelopen jaren heeft behaald. In welke alledaagse situatie u ook moet luisteren, dit toestel zal u helpen. Dankzij de nieuwste digitale technologie versterkt de Octave op intelligente wijze alle geluiden om u heen voor een betere luisterervaring.

Let wel dat deze luisterhulp slechts twee versterkingsprogramma’s biedt: het eerste op 11 dB en het tweede op 20 dB. Met deze twee versterkingsniveaus zal de gebruiker zich snel aan zijn omgeving kunnen aanpassen. De Octave, vervaardigd door een Franse hoorspecialist, is strikt genomen geen hoortoestel, maar voldoet aan een groot aantal behoeften.

Sereniti Orison Onzichtbaar hoortoestel

Het beste hoortoestel met meerdere frequentiekanalen
Sereniti Orison Onzichtbaar hoortoestel
Het Orison hoortoestel, dat vooraf geconfigureerd is door oorspecialisten, belooft onmiddellijk luistercomfort in alle geluidsomgevingen. Eenmaal in uw gehoorgang, verwacht u alles duidelijk te horen.

De Crystal Clear-processor van de Orison verwerkt het geluid niet alleen op intelligente wijze, maar filtert ook automatisch omgevingsgeluiden weg, zodat gesprekken duidelijk kunnen worden waargenomen. Zelfs als de gebruiker zich in een lawaaiige omgeving bevindt, zal hij of zij alles duidelijk kunnen horen, dankzij de driedimensionale geluidsverwerking. Nadat de geluiden zijn opgevangen, leidt het apparaat ze rechtstreeks naar het trommelvlies. Dit betekent dat het geluid op een natuurlijke manier in de oren wordt weergegeven, en daarom voelt het zo comfortabel aan.

De Orison is tot op heden het enige hoortoestel dat 12 frequentiekanalen biedt. Het apparaat kan spraak versterken van 10dB tot 33dB, maar het kan ook het omgevingsgeluid met 13dB verminderen. Omdat het op dezelfde manier wordt gedragen als Airpods, is dit hoortoestel vrijwel onzichtbaar. Alleen jij zult weten dat je het draagt.

Hoe kiest u een hoortoestel?

Het kiezen van een goed hoortoestel dat u goed zal helpen. U moet het advies van uw arts opvolgen, maar tegelijkertijd rekening houden met de volgende criteria:
hoortoestel kiezen

Criterium 1: De aard en de ernst van het gehoorverlies

Mild gehoorverlies is een matig gehoorverlies tussen 21 en 40 dB. Matig gehoorverlies is een gehoorverlies tussen 41 en 70 dB. Ernstig gehoorverlies wordt beoordeeld tussen 71 en 90 dB, terwijl het totale verlies deze maximumdrempel overschrijdt.

Licht gehoorverlies leidt tot het gebruik van een micro AHO of IHO. AHO-hoortoestellen worden gebruikt voor matige tot ernstige gehoorverliezen. Ernstige tot zeer ernstige gehoorverliezen vereisen aanzienlijke versterking, zoals het niveau dat wordt geboden door een AHO- of RIC Power.

Criterium 2: De aard van het instrument

Het type hoortoestel zal variëren naargelang de graad van gehoorverlies en de persoonlijkheid van de drager. Elk type hoortoestel heeft zijn voor- en nadelen.

  • Het AHO-toestel is het populairst. Het is geschikt voor alle graden van doofheid. Het is ook zeer robuust en biedt toegang tot verschillende vermogensniveaus. Het is ook zeer gemakkelijk te hanteren, waardoor het geschikt is voor kinderen. Hij is echter vrij groot en daardoor een beetje lelijk.
  • De miniAHO is een miniatuurversie van de AHO. Het is dus comfortabeler en discreter om te dragen, terwijl het even doeltreffend is als de andere modellen. Hiermee hebt u geen last van een verstopt oor en kunt u toch diverse geluiden van buiten horen.
  • Het In-Het-Oor-model is esthetisch aantrekkelijker en psychologisch gemakkelijker te aanvaarden. Het gebruik ervan kan echter beperkingen hebben, aangezien het niet is ontworpen voor mensen met een nauwe gehoorgang of ernstig gehoorverlies. Bovendien moet het regelmatig worden schoongemaakt.
  • In-Het-Oor, In-Het-Oor en Diep-hoortoestellen zijn geschikt voor licht tot ernstig gehoorverlies en worden gekenmerkt door gebruiksgemak, draagcomfort en esthetiek.
  • Botgeleidingstoestellen zijn speciaal ontworpen voor alle slechthorenden met een gemengd gehoorverlies. Ze zijn discreet, maar enigszins omvangrijk.

Criterium 3: Comfort

Comfort moet ook een overweging zijn bij de aankoop van een hoortoestel. Een micro AHO-hoortoestel voorkomt bijvoorbeeld dat de gehoorgang verstopt raakt. Een oortelefoon is ingebracht voor optimale discretie.

Criterium 4: Esthetiek

Het esthetische aspect is belangrijk bij de keuze van een hoortoestel. Zo voldoet het In-Het-Oor-hoortoestel aan de esthetische eisen van de persoon. Het is meestal op maat gemaakt. De microfoon wordt in de gehoorgang geplaatst en blijft volledig onzichtbaar.

Criterium 5: Discretie

De hoortoestelmodellen die momenteel op de markt zijn, zijn bedoeld om discreet te zijn. Er moet echter ook rekening worden gehouden met het niveau van het gehoorverlies. Milde tot matige presbyacusis, minder dan 70% verlies, kan worden behandeld met geminiaturiseerde hoortoestellen. Boven dit niveau is een groter toestel vereist. In dit geval moet een keuze worden gemaakt tussen een micro AHO of een IHO.

Evenzo is het voor hogere doofheidsniveaus mogelijk om AHO’s te vinden die kleiner zijn dan conventionele modellen bij hetzelfde vermogensniveau. Als de elektronica achter de oorlel is verborgen, kan het oorstukje zichtbaar zijn, zelfs als het toestel op maat is gemaakt.

In geval van ernstige gehoorproblemen
Het in dit artikel gegeven advies is geen medisch advies en geldt alleen voor hoortoestellen (bedoeld om milde gehoorproblemen te verlichten) en niet voor gehoorapparaten. Indien u aanzienlijke gehoorproblemen hebt, is het van essentieel belang dat u een specialist raadpleegt die u een geschikt hoortoestel zal voorschrijven.

Hoe onderhoud ik mijn hoortoestel?

Om uw hoortoestel te onderhouden, moet u twee stappen ondernemen. Ten eerste moet je het schoonmaken en ten tweede moet je het drogen.

Het reinigen van een hoortoestel gebeurt met klassieke oplossingen zoals reinigingssprays, -doekjes en bruistabletten. Het moet regelmatig worden schoongemaakt om te voorkomen dat bacteriën zich ophopen en schade veroorzaken. Reinigingssprays zijn ideaal om oorsmeer op te lossen en het toestel vervolgens voorzichtig te borstelen en af te vegen met een zachte droge doek.

Met de doekjes, gewoon uitwringen en zachtjes over het apparaat wrijven. Als u bruistabletten gebruikt, lost u deze eerst op in een kopje en scheidt u het slangetje van het apparaat en het mondstuk. Laat het 15 minuten in de oplossing staan alvorens het met een doek af te nemen.

Voor het drogen zijn er drie mogelijke oplossingen, waaronder het gebruik van droogtabletten, droogsprays en het blazen van peren.

De verschillende soorten hoortoestellen

Afhankelijk van de mate van gehoorverlies zijn er drie hoofdtypen hoortoestellen waaruit u kunt kiezen. Elk heeft zijn voor- en nadelen, maar het hangt allemaal af van de behoefte. In sommige gevallen stellen audiciens een bepaald type hoortoestel voor op basis van hun diagnose.

AHO-toestellen

AHO-toestel
Dit is het oudste hoortoestel op de markt. Het wordt echter op grote schaal gebruikt en is gewild op de markt. In het algemeen is het geschikt voor mensen met een tamelijk ernstig gehoorverlies van meer dan 70%. Er zit een AHO op de buitenste behuizing waarin de elektronica van het toestel is ondergebracht. De grootte varieert naar gelang van de prestaties van het model. Een oorstukje in de vorm van een zeer zacht buisje met een diameter van 3 mm tot 6 mm geleidt het geluid.

Het AHO-hoortoestel is zeer krachtig om mensen te helpen die in grote moeilijkheden verkeren. Bovendien is hij autonoom en wordt hij geleverd met diverse accessoires. Zijn robuustheid is ongeëvenaard door andere types. Het buitenste deel is echter nogal omvangrijk, het is niet erg esthetisch en soms is het gênant.

In-Het-Oor-hoortoestellen

In-Het-Oor-hoortoestel
Het in-het-oor toestel is een op maat gemaakt hulpmiddel dat in de gehoorgang wordt geplaatst. Dit betekent dat er geen uitwendig deel achter het oor van de drager zit. Het model hangt af van uw voorkeuren, want u kunt de ontwerper vertellen wat u wilt. Er zijn zelfs zeer diepe en zeer discrete apparaten. Om het omhulsel te maken dat alle elektronica zal bevatten, neemt de audicien een afdruk van uw oren. Op deze manier is er geen risico dat het apparaat u niet past.

Het is esthetisch aantrekkelijker en maakt een natuurlijke verzorging mogelijk. Het apparaat kan echt onzichtbaar worden, afhankelijk van de grootte van het kanaal. Anderzijds ontbreekt het haar aan autonomie. Het is ook niet geschikt voor alle kanaalvormen en gehoorverliezen.

Micro AHO-toestellen (RIC)

Micro AHO-toestellen
Bij dit type toestel wordt een klein kastje achter in het oor geplaatst. Er is een heel dun draadje dat het met de gehoorgang verbindt om geluid door te laten. Er zijn twee soorten micro AHO-hoortoestellen, waaronder de Remote In-The-Canal of RIC en de Open Micro AHO. De laatste onderscheiden zich door de plaats van alle elektronische apparatuur.

Esthetisch is het toestel heel aantrekkelijk. Hij is ook geschikt voor licht gehoorverlies en is uitgerust met diverse accessoires om de doorgang en het verstaan van geluid te vergemakkelijken. Hij is zo autonoom dat u hem zonder problemen voor langere tijd kunt gebruiken. Het buitenste deel kan echter een probleem vormen als u een bril draagt of bij het aan- en uittrekken van uw kleding.

Geluidsversterker

Kies voor eenvoudige geluidsversterkers als u geen ernstig gehoorprobleem hebt (minder dan 35% verlies)

Gehoorversterker of hoortoestel op recept?

Luisterversterker

Een luisterversterker, ook wel luisterhulp genoemd, kan zonder doktersvoorschrift worden aangeschaft. Het wordt geleverd in de vorm van een stereohoofdtelefoon of een hoortoestel.

Veel mensen gebruiken dit toestel wanneer zij gehoorproblemen beginnen te krijgen. Het apparaat versterkt omgevingsgeluiden, wat het luisteren verbetert. Het is erg handig om naar muziek te luisteren, een gesprek te volgen, te genieten van vogelgezang…

Voorgeschreven gehoorapparaten

Een hoortoestel op recept is een medisch hulpmiddel dat een oplossing moet bieden in geval van gehoorverlies. Deze behandeling kan alleen worden toegepast na een medisch onderzoek en een audiogram. Het toestel wordt op maat gemaakt en aangepast aan het oor van de eigenaar. Het biedt een natuurlijk geluid, dankzij het systeem om het zwakke oor weer in evenwicht te brengen met het sterke oor.

De bruikbare frequenties worden verhoogd om het gehoorverlies te beheersen, zodat een optimaal luistercomfort wordt gegarandeerd. Deze aanpassingen moeten worden uitgevoerd door een audicien.

Conclusie

Er is geen goed of fout instrument, maar alles hangt af van uw behoeften. Voordat u een keuze maakt, moet u het advies van uw arts inwinnen, omdat hij of zij u een bepaald apparaat kan aanbevelen. De gehoorversterker is betaalbaarder en verbetert het luisteren aanzienlijk. Aan de andere kant is een hoortoestel op recept heel professioneel. Het gebruik ervan vereist de tussenkomst van een specialist.

Waarom een kwaliteitshoortoestel kopen?

Hoortoestellen zijn zeer nuttig voor mensen die ze nodig hebben. Het moet gezegd worden dat het veel voordelen heeft:

Voor een beter leven

Het dragen van een hoortoestel helpt het vermogen van de gebruiker om te verstaan in stand te houden. Het eerste gevolg van gehoorverlies is immers het progressieve onvermogen om de geluiden rondom ons te ontvangen en te interpreteren.
Hoortoestellen zijn er om ervoor te zorgen dat dit niet verergert en om het ontstaan van bepaalde aandoeningen die vaak gepaard gaan met gehoorverlies te voorkomen. Het toestel helpt de drager ook om zich beter in zijn vel te voelen en om sociaal actief en comfortabel te zijn.

Een apparaat voor elke behoefte

Hoortoestellen zijn verkrijgbaar in vele modellen, aangepast aan de aard en de ernst van het gehoorverlies. Jong en oud, tieners en bejaarden kunnen allemaal iets van hun gading vinden in een van deze toestellen.

Een micro AHO en een IHO zijn bijvoorbeeld geschikt voor licht gehoorverlies. Voor matig tot zeer ernstig gehoorverlies zijn AHO-hoortoestellen het meest geschikt. Ten slotte zijn een AHO en een RIC Power geschikt voor ernstig tot zeer ernstig gehoorverlies. Deze hoortoestellen bieden een aanzienlijke versterking.

Onzichtbaar

Een hoortoestel kan onzichtbaar worden gemaakt. Dit komt omdat een In-Het-Oor hoortoestel op maat gemaakt wordt om de microfoon in de gehoorgang te plaatsen. Dit grote voordeel compenseert ruimschoots een kleine beperking: de batterij moet ongeveer om de 5 dagen worden vervangen.

Discretie

Hoewel niet onzichtbaar, zijn sommige modellen zeer discreet. Geminiaturiseerde hoortoestellen kunnen milde tot matige presbyacusis effectief corrigeren.

Micro AHO’s en de nieuwste generatie In-Het-Oor hoortoestellen voldoen ook aan dit criterium. De fabrikanten zijn erin geslaagd modellen te produceren die veel kleiner zijn dan hun voorgangers, met een oorstukje dat bloot blijft, maar met de mogelijkheid om op maat gemaakte exemplaren te bestellen. De elektronica is geen probleem, want die zit verborgen achter de oorlel.

Zorgeloos gebruik

Een hoortoestel belooft een probleemloos gebruik na verloop van tijd. Om het meest geschikte hoortoestel voor te schrijven, baseren audiciens zich op verschillende parameters, waaronder de mate van gehoorverlies.

Na de eerste gebruiksdagen kan de patiënt naar de specialist terugkeren om eventuele problemen met het apparaat te melden. De patiënt zal worden gevraagd om belangrijke details te geven, zoals wanneer hij of zij de spreker vraagt om zichzelf te herhalen.

Verbeterde prestaties

De prestaties van hoortoestellen worden voortdurend verbeterd. De nieuwste modellen maken een betere signaalverwerking mogelijk. De vooruitgang van nieuwe technologie leidt er ook toe dat fabrikanten ongeveer om de twee jaar een nieuwe versie van de chip aanbieden.

De nieuwste golf biedt een goede woordselectie, wat zeer nuttig is op zeer lawaaierige plaatsen. Daarom is het beter om te kiezen voor de nieuwste toestellen, in plaats van voor sommige versterkers die in de apotheek worden verkocht en die niet alle criteria van een hoortoestel bieden.

Robuust apparaat

AHO-hoortoestellen hebben stevigheid als één van hun handelsmerken. Dit maakt ze geschikt voor de ietwat ruige jongen. Bovendien belooft het gebruiksgemak van dit type hoortoestel een zorgeloos gebruik na verloop van tijd.

Optimaal draagcomfort

Veel hoortoestelmodellen zijn ook comfortabel om te dragen. Om een verstopte gehoorgang te voorkomen, kan de drager kiezen voor een micro AHO-hoortoestel.

In-het-oor-toestellen zijn vaak verkrijgbaar in aangepaste maten, zodat de drager zich niet al te veel zorgen hoeft te maken. Met een in de gehoorgang geplaatst oorstukje geniet de drager bovendien van optimale discretie. Het enige probleem is dat IHO’s niet geschikt zijn voor telefoongebruik.

De verschillende merken hoortoestellen

Naar onze mening zijn de beste merken hoortoestellen in 2022 :

Sonotone

Sonotone is een merk dat in 1929 in de Verenigde Staten werd opgericht en altijd de ambitie heeft gekoesterd om een revolutie teweeg te brengen in de hoorsector. Dit merk mobiliseert de inspanningen van de beste hoortoesteltechnici en geluidstechnici in de industrie om steeds betere producten aan te bieden.

AIC Interational

Hestec is een merk van de AIC International groep. Het bedrijf werd opgericht in 2008 en heeft als missie een reeks producten aan te bieden die ontworpen zijn om dagelijkse activiteiten te vergemakkelijken, zodat mensen hun onafhankelijkheid, zelfvertrouwen en comfort in hun dagelijks leven kunnen behouden. Hun hoortoestellen zijn geen uitzondering op deze regel.

Audiben

Met 10 jaar ervaring biedt het Spaanse bedrijf Audiben state-of-the-art hooroplossingen. Wij willen de aandacht vestigen op de inspanningen die deze onderneming zich getroost om naar haar klanten te luisteren en aan hun verwachtingen te voldoen.

Beltone

Beltone, opgericht in 1940 in Illinois, USA, is gespecialiseerd in het ontwerp en de distributie van hoortoestellen over de hele wereld. Wij waarderen de sterke betrokkenheid bij onderzoek en ontwikkeling van nieuwe en innovatieve hoortechnologieën.

Philips

Het merk Philips is welbekend. Het is een bedrijf dat investeert in vele gebieden van de technologie om innovatie te brengen in de gezondheid en het welzijn van zijn klanten. Met name de diversiteit van de producten van dit merk op het gebied van hoortoestellen beviel ons goed.Terug naar de vergelijkingstabel

Hoeveel kost een hoortoestel?

De onderstaande tabel geeft een idee van de typische prijzen voor elke prijsklasse (instapmodel, middenklasse en topmodel).

Duurder betekent echter niet noodzakelijkerwijs beter.

Wij raden u daarom aan altijd onze ranglijst te raadplegen alvorens te beslissen, in plaats van blindelings af te gaan op de prijsklassen.

  • Instapniveau: € 30 tot € 60
  • Middenklasse: € 60 tot € 150
  • Top of the range: + Meer dan €150

Tips

Geef jezelf de tijd.

Ze zeggen dat je hoortoestellen niet moet vergelijken met een bril, en dat is waar. U ziet meteen scherpere beelden wanneer u een nieuwe bril opzet, maar hoortoestellen hebben tijd nodig om zich aan te passen voor ze het gewenste effect hebben.

Neem een kleine stap per keer.

Als u een hoortoestel voor de eerste keer gebruikt, draag het dan eerst een paar uur achter elkaar. Als u zich uitgeput of overweldigd voelt, kunt u ze uittrekken, maar probeer ze elke dag een beetje langer te dragen.

Lees voor.

Let goed op het volume als u uw hoortoestel voor het eerst gebruikt. Het is normaal om luid te gaan praten als u een gehoorverlies hebt, maar het kan vreselijk hard zijn voor uw oren als u eenmaal een hoortoestel hebt. Vergeet niet het volume van uw hoortoestel aan te passen aan uw behoeften, maar vergeet ook niet het volume van uw eigen stem aan te passen om uw oren te ontzien. Om het toestel optimaal in te stellen, oefent u hardop lezen terwijl u uw hoortoestellen draagt.

Houd een dagboek bij van uw hoorvermogen met het hoortoestel

Noteer alle geluiden die u hoort en die u storen of irriteren. Als het tikken van uw klok te luid lijkt en u na een paar dagen begint te storen, schrijf het dan op. Als je nog steeds moeite hebt om gesprekken te horen in een druk restaurant, maak er dan een notitie van. Als u uw gehoorproblemen bijhoudt, kunt u ze later gemakkelijker bespreken met een hoorspecialist.

Hou je doelen realistisch.

U zult geluiden iets anders horen door hoortoestellen. Ze kunnen voor u minder natuurlijk klinken, omdat ze anders kunnen zijn dan wat u vóór uw gehoorverlies gewend was te horen. Dat is oké. Vier de verbetering in uw gehoor, ook al is het niet precies hetzelfde als voorheen.

FAQ

Wat is het beste hoortoestel?
Het beste hoortoestel hangt af van uw behoeften en uw budget. Lees onze koopgids om uit te vinden welke producten voor u het meest geschikt zijn.

Hoe declareer ik hoortoestellen op recept?
Een doktersrecept is noodzakelijk voor de vergoeding van het hulpmiddel. U moet ook vragen om facturen voor montagediensten. Raadpleeg onze vergelijkingstabel om het model te vinden dat aan uw verwachtingen voldoet.

Wat is een audiogram?
Een audiogram is een onderzoek dat wordt voorgeschreven door een KNO-arts. Deze gehoortest bepaalt de exacte graad van gehoorverlies. Lees onze koopgids voor meer informatie over de verschillende criteria waarmee u rekening moet houden bij de aankoop van een toestel.

Is het aan te bevelen een tweedehands toestel te kopen?
Als u een tweedehands toestel koopt, loopt u het risico dat u een toestel gebruikt dat niet aan uw behoeften voldoet. Bovendien moet rekening worden gehouden met het risico van slijtage. Het is echter mogelijk om nieuwe hoortoestellen te vinden tegen een goede prijs.

Het juiste toestel kiezen
Indien u in een zeer stoffige of vochtige omgeving werkt, kies dan een hoortoestel dat geschikt is voor uw werkomstandigheden. Vraag uw arts om advies voordat u een hoortoestel aanschaft.