Uitgebreid, uitbreidbaar Smart Home Systeem innogy SmartHome System | Home control vanuit één enkele bron

De innogy SmartHome is een compleet Smart Home-systeem voor gebruiksvriendelijke domotica. innogy SmartHome verbindt sensoren, actuatoren en, in het algemeen, apparaten in het huishouden, van het koffiezetapparaat tot het verwarmingssysteem en elektrische rolluiken, om een efficiënt en handig Smart Home te creëren. De mogelijkheden van het Smart Home-systeem om de energiekosten te verlagen en het comfort te verhogen gaan veel verder dan conventionele regelingen met timers, temperatuursensoren en dergelijke. Het innogy SmartHome systeem kan worden geconfigureerd volgens de individuele focus.

Domotica uit één hand met innogy SmartHome

Het innogy SmartHome systeem bestaat uit een uitgebreide reeks verschillende meet-, regel- en schakelelementen voor domotica die via een beveiligd draadloos protocol met elkaar en met de Smart Home-centrale communiceren. Gebruikers kunnen de centrale zelf lokaal bedienen, met de innogy Smarthome afstandsbediening of via vast geïnstalleerde Innogy SmartHome wandzenders, of via internet met een smartphone app, tablet of pc. Voor deze verbinding op afstand en eventuele software-updates van de netwerkapparaten heeft het Smart Home-bedieningspaneel internettoegang nodig via een standaardrouter, bijvoorbeeld een DSL-router of een overeenkomstig apparaat voor de kabelverbinding.

innogy SmartHome Pakket Energie

innogy SmartHome Pakket Energie

Verkrijgbaar bij:

Status: 12.10.

innogy Smart Plugs: Hoe huishoudelijke apparaten aansluiten op innogy SmartHome

Aangezien de afzonderlijke elementen van het innogy SmartHome-systeem voor huisautomatisering zeer verschillende taken vervullen, verschilt ook de manier waarop ze worden geïnstalleerd. Normale elektrische apparaten worden gewoon op het lichtnet aangesloten via de eigen Smart Plug van het systeem, de innogy adapterplug. Hierdoor kan de stroomvoorziening van elk apparaat via de Smart Home-centrale worden geregeld. innogy biedt deze adapterstekkers ook in een dimbare versie aan, zodat bijvoorbeeld lampen niet alleen aan en uit kunnen worden geschakeld, maar ook de lichtsterkte kan worden aangepast. Bovendien zijn de adapterstekkers voor de innogy SmartHome verkrijgbaar in een beschermde versie voor buitengebruik. Hiermee kunnen gebruikers apparaten in de tuin, op het terras of balkon integreren in het Smart Home.

De innogy SmartHome adapterstekker verbindt conventionele apparaten met het Smart Home systeem.

innogy adapterstekker

innogy stekkeradapter -31%

App-bediening (ook via Amazon Echo/Alexa), schakelen van elektrische apparaten, eenvoudige installatie, voor Europese stopcontacten (type C), 10267413

RRP €15,90

Status: 12.10.

Integratie van de verwarmingsregeling in de domotica met innogy

Afhankelijk of het innogy SmartHome systeem wordt gebruikt als huiseigenaar, als huurder of als flatbewoner, zijn er verschillende opties die in elk geval geschikt zijn. Individuele radiatoren kunnen worden aangestuurd via speciale thermostaatkranen van het innogy SmartHome domoticaprogramma. De innogy SmartHome kamerthermostaat is beschikbaar voor het regelen van centrale verwarmingssystemen of vloerverwarmingssystemen en voor individuele kamerregeling, en vloerverwarming kan ook worden geïntegreerd in het domoticasysteem met de juiste regelapparaten.

De innogy SmartHome kamerthermostaat instellen via de smartphone

innogy SmartHome kamerthermostaat

innogy SmartHome kamerthermostaat -6%

voor diverse radiatorthermostaten en vloerverwarming, handmatig en via tijdregeling instelbaar, tot 8 temperatuurinstellingen

PRIJS 31,90 €

Status: 12.10.

Domotica en normale elektrische installatie

Sommige componenten van het innogy SmartHome-systeem zijn bedoeld voor installatie in inbouwdozen. Hiertoe behoren met name componenten die normale schakelelementen, zoals lichtschakelaars en dimmers, vervangen. Deze domotica-componenten kunnen gemakkelijk worden vervangen door de gewone, niet-netwerkgebonden elektrische installatie in een bestaande woning. Inbouwzenders of de rolluiksturing passen ook in de standaard stopcontacten, wat de installatie van innogy SmartHome apparaten vergemakkelijkt, ook als het werk door een elektricien wordt uitgevoerd.

innogy SmartHome deur- en raamsensor

innogy SmartHome deur- en raamsensor

innogy SmartHome deur- en raamsensor

App-aansluiting, deur- en raamcontrole onderweg, eenvoudige zelfklevende montage, bespaart stroom door uitschakelen verwarming, 10267405

Verkrijgbaar bij:

Status: 12.10.

Sensoren in het innogy SmartHome systeem

Het domoticasysteem omvat niet alleen schakelelementen, maar ook sensoren. Deze kunnen op verschillende manieren worden gebruikt: Deur- en raamsensoren van het innogy SmartHome systeem, bijvoorbeeld, detecteren een opening of sluiting en kunnen worden gebruikt voor intelligente verwarmingsregeling en voor slimme veiligheidsmaatregelen en andere doeleinden. Met een raamsensor kan het innogy domoticasysteem bijvoorbeeld automatisch de temperatuur van de radiator verlagen wanneer een raam in de betreffende kamer wordt geopend. Zo voorkomt het innogy SmartHome systeem onnodig energieverbruik door overbodige of verkeerde verwarming.

De innogy SmartHome rookmelder stuurt ook de waarschuwing naar de smartphone

Andere sensoren uit het Smart Home-systeem van innogy zijn rookmelders en bewegingsmelders voor binnen of buiten. Het voordeel van domotica is hier dat deze sensoren automatisch met elkaar verbonden zijn. Dit betekent bijvoorbeeld dat rookontwikkeling in een ruimte onmiddellijk door alle rookmelders kan worden gesignaleerd, maar ook via de innogy SmartHome centrale aan de smartphone kan worden gemeld.

Wat is compatibel met innogy SmartHome?

Netatmo weerstation en bijbehorende smartphone app

innogy breidt zijn assortiment voortdurend uit met een verscheidenheid aan Smart Home-apparaten die eenvoudig in het innogy SmartHome kunnen worden geïntegreerd. Deze omvatten:

 • Netatmo weerstation – Als het regent, klapt het zonnescherm in en slimme bewoners hebben altijd zicht op zowel het weer als het binnenklimaat met het Netatmo weerstation.
 • Samsung Smartcam – Houd uw huis in de gaten wanneer u onderweg bent met de Samsung Smartcam bewakingscamera.
 • Slimme slotcilinder – Met ENTR van Yale kunnen deuren worden geopend en vergrendeld zonder sleutel.
 • Philips Hue – het nummer 1 verlichtingssysteem voor het Smart Home Philips Hue maakt LED lampen en lichtstrips bedienbaar via app, draadloze schakelaar of stem.
 • Buderus – Het energiebudget in de gaten houden door het verwarmingssysteem te koppelen aan de smart home
 • Miele – Weet wanneer de wasmachine klaar is met intelligente apparaten van Miele
 • Amazon Alexa – innogy componenten zijn compatibel met spraakassistent Alexa en kunnen dus ook met de stem worden bediend
Philips Hue Starter Set Wit & Color Ambiance E27 (4e generatie)

Populairste startersset in de Hue lampenwereld, incl. bridge en dimschakelaar, HomeKit en Alexa compatibel. -30%

Populairste startersset in de Hue lampenwereld, incl. bridge en dimschakelaar, HomeKit en Alexa compatibel.

PRIJS 199,95 €

Status: 12.10.

ENTR vingerafdruklezerset van YALE

Netwerken van meters en controleapparaten in het innogy SmartHome systeem

Voor de netwerkverbinding maakt innogy SmartHome gebruik van een standaard die beveiligd is met AES-encryptie en die gebaseerd is op de Wireless Mbus volgens Euronorm. Deze databus is oorspronkelijk ontwikkeld voor het uitlezen van meters voor elektriciteits- en waterverbruik, maar is zeker niet beperkt tot deze toepassing. Slimme elektriciteitsmeters en dergelijke kunnen ook gemakkelijk worden geïntegreerd in het innogy SmartHome systeem. Hieronder vallen bijvoorbeeld apparaten die de door een zonne-energiesysteem opgewekte elektriciteit registreren. Op die manier worden de bewoners niet alleen voortdurend geïnformeerd over hun eigen elektriciteitsproductie, maar kunnen zij ook individuele verbruikers afhankelijk van hun eigen elektriciteitsproductie door het domoticasysteem laten in- en uitschakelen.

De zon schijnt in het slimme huis – SMA Solar Technology

De fotovoltaïsche omvormers van de Hessische wereldmarktleider SMA Solar Technology kunnen rechtstreeks in het huisbesturingssysteem innogy SmartHome worden geïntegreerd. Iedereen die een fotovoltaïsch systeem bezit, kan meer zonne-energie gebruiken. Om de omvormers te integreren, moeten zij de “Speedwire”-interface hebben. Daarnaast kunnen batterijopslagsystemen op basis van SMA Sunny Island, zoals de Mercedes-Benz Energy Storage HOME, ook via de innogy app worden aangestuurd.

innogy SmartHome werkt samen met MEDION

Vanaf medio 2018 wordt smart home hardware van MEDION samen met het innogy SmartHome assortiment op de markt gebracht. Componenten van beide fabrikanten zullen worden aangestuurd met innogy’s systeemintelligentie en smartphone app. Meer gedetailleerde informatie over de samenwerkingsovereenkomst tussen MEDION en innogy is te vinden in het desbetreffende nieuwsartikel.

Technische details van de innogy SmartHome-centrale

 • Technologie: innogy
 • Bewerker: Atmel AT91SAM9G20 met 400 MHz
 • Geheugen: 256 MB Flash
 • Radiobereik: ca. 300 meter in het vrije veld
 • Radiofrequentie: 868,3 MHz
 • Aansluitingen: 1 x Ethernet RJ45, USB host aansluiting en USB apparaat aansluiting
 • Apparaataansluiting: 1 x Ethernet, 1 x USB en radioaansluiting
 • Beschermingsklasse: IP 20
 • Voeding: insteekbare voedingseenheid, 5 V DC
 • Stand-by verbruik: ca. 1 watt
 • Ontvangersklasse: SRD Klasse 2
 • Afmetingen: 187 x 138 x 28 mm (B x H x D)
 • Systeemvereisten: Microsoft Windows XP (min. SP3)/Vista/7/8/10 en Microsoft Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome, Safari of Mac (OS 10.4.11 of hoger).

Leveringsomvang van het innogy SmartHome systeem

Naast de innogy SmartHome-centrale omvat de leveringsomvang van het innogy SmartHome-systeem de volgende componenten: 1 x Ethernet-kabel, 1 x USB-kabel, 1 x standaard, 2 x S5-deuvels (boorgat 5 mm) en 2 x kruiskopschroef (3×30 mm).

innogy SmartHome – Prijzen & beschikbaarheid

De componenten van het innogy SmartHome systeem zijn verkrijgbaar via de innogy webshop. De SmartHome-startpakketten Beveiliging, Energie en Verwarming kosten daar momenteel 249 euro (per 29.09.2017).

innogy SmartHome Central

innogy SmartHome Central

App-bediening (ook via Amazon Echo/Alexa), veilige gegevensversleuteling, voor alle innogy SmartHome-apparaten, onafhankelijk van elektriciteitsleverancier, 10267411

Status: 12.10.

Leestips over het onderwerp

Praktijktest: innogy SmartHome systeem
innogy SmartHome draadloze router – repeater vergroot draadloos bereik

Overzicht van alle apparaten en systemen die met Alexa kunnen worden bestuurd
Meer info en trends over het slimme huis

De met * gemarkeerde links zijn zogenaamde affiliate links. Als een aankoop wordt gedaan via een dergelijke link, ontvangen wij een commissie. Er zijn geen extra kosten voor u.