Interieurontwerp via app Nieuwe 3D app Smart Home Explorer van Busch-Jaeger

Volgens fabrikant Busch-Jaeger kan de smart home binnenkort ook door mensen zonder smart home van dichtbij op de smartphone worden ervaren dankzij de nieuwe 3D-app Smart Home Explorer. Deze virtuele toepassing visualiseert echte Smart Home-oplossingen die op de smartphone kunnen worden geïnstalleerd. Dit betekent bijvoorbeeld dat het ook (nog) niet beschikbare apparaten in de woonkamer kan projecteren en zo kan helpen bij de inrichting van het interieur. Om de ervaring echter echt te maken, is een speciale bril voor 3D-toepassingen nodig. Deze moeten wellicht apart worden aangeschaft. De 3D-app Smart Home Explorer van Busch-Jaeger is daarentegen gratis verkrijgbaar in de Google playstore of de App Store.

Mogelijke toepassingen van de 3D App Smart Home Explorer

De 3D-app Smart Home Explorer is bedoeld om de gebruiker zo realistisch mogelijk te laten zien hoe zijn huis zou kunnen functioneren met een Smart Home-systeem van Busch-free@home®. Via zo’n Smart Home-systeem zijn bijvoorbeeld complexe interacties tussen de afzonderlijke woonkamers mogelijk. Dit betekent dat een slimme jaloezie op verzoek van de eigenaar reageert op licht, verwarming of airconditioning. De smartphone dient als universele afstandsbediening. De verwarming kan bijvoorbeeld automatisch worden uitgeschakeld zodra een raamsensor detecteert dat het raam openstaat. Of de lichten in de garage en oprit kunnen ’s avonds vanuit de slaapkamer snel worden uitgeschakeld.

Bovendien kan de woning ook onderweg worden beveiligd en eventueel geconfigureerd. Voor de smart home is het bijvoorbeeld geen probleem om vooraf gedefinieerde verlichtingsscenario’s te activeren die de indruk van een bewoond huis simuleren. Slimme garage- of tuindeuren kunnen ook automatisch of op afstand omhoog en omlaag worden gebracht.

Zo kunnen veel kleine handelingen die in het dagelijks leven nogal vervelend en onnodig tijdrovend zijn, met één klik via de app snel worden geregeld. Dit geldt tenminste voor de eigenaars van echte smart home systemen. De hier gepresenteerde 3D-app Smart Home Explorer simuleert daarentegen alleen al deze scenario’s om te helpen bij het plannen van een slimme woning.

De app simuleert een smart home @ Busch-Jäger

Installatie en technische vereisten

  • De 3D-app Smart Home Explorer van Busch-Jäger kan gratis worden gedownload in de Google Playstore of de App Store.
  • Om de 3D-weergave echt te laten lijken, is het nodig een speciale bril voor 3D-toepassingen te gebruiken (bijvoorbeeld een VR Cardboard). Deze zijn in veel online winkels verkrijgbaar vanaf vijf euro.
3D-bril is een vereiste @ Busch-Jäger

Conclusie

Voor iedereen die specifiek geïnteresseerd is in een Smart Home-systeem van Busch-Jäger of bestaande componenten uit hun assortiment wil uitbreiden, is de 3D-app Smart Home Explorer een goede aanvulling. Voor bezitters van een 3D-bril kan het creëren van slimme scenario’s in huis ook een leuke gimmick zijn. Voor alle anderen is de installatie echter niet de moeite waard.

De met * gemarkeerde links zijn zogenaamde affiliate links. Als een aankoop wordt gedaan via een dergelijke link, ontvangen wij een commissie. Er zijn geen extra kosten voor u.