Kenmerken, prijs en beoordeling van 360 Smart Life S10 360 Smart Life S10 Test: Is het de moeite waard om de robotstofzuiger te kopen?

De 360 Smart Life S10 stofzuigrobot met veegmodus, die werd gefinancierd via een Indiegogo crowdfunding campagne, veroorzaakte al controverse voordat hij in de verkoop ging en er zijn ook duidelijke meningsverschillen in testrapporten. Wij hebben de 360 Smart Life S10 daarom zelf getest en doen verslag van onze ervaringen. We onthullen ook of de schoonmaakrobot zijn prijs waard is.

Onze testconclusie over de 360 Smart Life S10 robotstofzuiger

De vertraagde levering van 360 Smart Life S10 nog voordat het nieuwe model officieel te bestellen was, zorgde voor ongenoegen bij sommige Indiegogo backers. De fabrikant had immers de belangstelling gewekt met de belofte van talrijke nieuwe innovaties.

In onze test bleek de 360 Smart Life S10 echter een een goede, maar geen uitzonderlijke robotstofzuiger.. Tegenover de betrouwbare navigatie, lange batterijduur en behoorlijke schoonmaakprestaties stonden vervelende eigenaardigheden zoals de onjuiste classificatie van tapijten als “obstakels”. Bovendien hadden we voor deze prijs meer accessoires gewild, zoals een vloerbeschermingsmat op het laadstation om het vuile en vochtige doekje na het schoonmaken weg te houden van gevoelige oppervlakken.

360 S10 robotstofzuiger en -mop

Krachtige slimme robotstofzuiger en -mop met zeer lange batterijduur, grote stofbak en waterreservoir. Met laserafstandssensoren voor 360 graden dekking. -27%

Krachtige slimme robotstofzuiger en -mop met zeer lange batterijduur, grote stofbak en waterreservoir. Met laserafstandssensoren voor 360 graden dekking.

RRP €549,00

Status: 12.10.

Wij bevelen de 360 Smart Life S10 daarom vooral aan als een schoonmaakrobot voor eigenaars van ongevoelige harde vloeren. De 360 Smart Life S10 kon echter niet tippen aan onze duurdere favoriet Roborock S7.

360 Smart Life S10 Voordelen

360 Smart Life S10 Nadelen

 • Modern ontwerp
 • Slechts 8,5 cm hoog, laag genoeg om onder veel meubels te passen.
 • Aangenaam rustig
 • Incl. 2 afwasbare moppen
 • Aparte zuig- en mopinstellingen voor verschillende kamers
 • 3D obstakeldetectie
 • Hoge levensduur van de batterij
 • App of spraakbesturing
 • Rijdt alleen over zeer vlakke vloermatten, de tapijten in de test classificeerde hij allemaal als “obstakels” en negeerde ze.
 • Vuile, vochtige doek blijft achter op het apparaat na het schoonmaken, er is geen vloerbeschermingsmat of dweilmogelijkheid

360 Smart Life S10 robotstofzuiger: Ontwerp en functies

De ronde behuizing van de 360 Smart Life S10 is verkrijgbaar in zwart of wit en is slechts 8,5 centimeter hoog. Dit onderschrijdt veel concurrerende modellen met ongeveer een centimeter, wat er in onze test voor zorgde dat de robotstofzuiger zelfs onder een bank kon komen die anders te laag is voor automatische reiniging.

Een ander opvallend kenmerk van de 360 Smart Life S10 is dat er geen lasertoren op de bovenkant zit, zoals bijvoorbeeld bij Roborock stofzuigrobots het geval is. In plaats daarvan zijn aan de voorzijde een DS-laser en twee OLS-lasers geïnstalleerd voor systematische navigatie. Daarom is hij ook platter dan modellen met een lasertoren. In de robot zit ook een stofreservoir van 500 milliliter en een waterreservoir van 520 milliliter, waarbij gebruikers via een app kunnen bepalen hoeveel water die laatste aan de mop moet leveren. Hierdoor kunnen gevoelige vloeren met minder vocht worden gereinigd dan robuuste vloeren.

De uitrusting wordt gecompleteerd door twee afwasbare mop-opzetstukken, een oplaadstation met verschillende stopcontactadapters en een gebruiksaanwijzing. Extra’s zoals vervangingsborstels of een vloerbeschermingsmat zijn echter niet inbegrepen. Er wordt ook geen reinigingsmiddel meegeleverd.

De leveringsomvang van 360 Smart Life S10 is beperkt tot het strikt noodzakelijke

Functies en speciale kenmerken van 360 Smart Life S10

Tijdens het schoonmaken oriënteert de 360 Smart Life S10 zich met behulp van zijn laserafstandssensoren en draait zo vaak een paar centimeter weg voordat hij een obstakel bereikt zonder het aan te raken. Toch raadt de fabrikant aan om bijzonder gevoelige voorwerpen, zoals vloervazen, vóór de reiniging te verwijderen. Het raadt ook aan om snoeren van zonwering of stroomkabels waarin de 360 Smart Life S10 verstrikt zou kunnen raken, te verwijderen. Daarom hebben we dergelijke obstakels in de test iets hoger over een stoel gehangen, zodat ze niet van de muur hoefden te worden losgemaakt.

De robotstofzuiger wordt pas echt slim als het mogelijk is om via de app realtime kamerkaarten te bekijken en tot vier verdiepingen op te slaan. Daarnaast kunnen via de app verschillende zuig- en veeginstellingen voor verschillende ruimtes worden gedefinieerd en deze kunnen worden voorzien van schema’s of virtuele limieten.

Bovendien hebben gebruikers de mogelijkheid om in de app niet alleen de hoeveelheid water te bepalen die wordt gebruikt bij het dweilen, maar ook om de zuigkracht van de robot aan te passen. Wij vonden dit bijzonder praktisch, omdat het bijvoorbeeld mogelijk is om 360 Smart Life tegels met een intensievere vochtigheidsgraad te laten dweilen dan gevoeligere houten vloeren. Op plaatsen waar meestal meer vuil is, zoals kruimels in de keuken, is een hogere zuigkrachtinstelling ook nuttig.

Wat is compatibel met 360 Smart Life S10?

De 360 Smart Life S10 robotstofzuiger met dweilmodus kan worden bestuurd via knoppen op de behuizing, via de 360Robot App (Android | iOS) of gekoppeld aan een van de volgende spraakassistenten.

 • Amazon Alexa
 • Google Assistent
 • Clova

Meerdere schoonmaakrobots kunnen desgewenst via Alexa worden bestuurd

360 Smart Life S10 robotstofzuiger Installatie en installatie

Verwijder eerst alle beschermfolies en schuimrubberen schokdempers van de robotstofzuiger en sluit de kabel ervan aan op de bijbehorende stopcontactadapter. In onze test bleek de EU-adapter zeer stabiel.

Steek vervolgens de kabel in het laadstation en sluit het laadstation aan op een stopcontact. Als de kabel te lang is, kan hij discreet worden weggewerkt aan de achterkant van het laadstation en vormt hij dus geen struikelgevaar voor de robotstofzuiger. Heel goed, want bij concurrerende modellen missen we vaak een kabelmanagement.

Eenmaal opgerold en verborgen onder het deksel van de behuizing, is de kabel later niet meer zichtbaar.

Als laatste voorbereidende maatregel plaatst u de robot op het laadstation. Als het voedingslampje van het station uitgaat, is het correct geplaatst.

360 Smart Life S10 De app installeren

 1. Installeer de 360Robot App via een van de volgende Android of iOS links of door het scannen van de QR-code in de handleiding van de fabrikant.
 2. Volg de instructies in de app om de robot toe te voegen.
 3. Dan kunnen bijvoorbeeld no-go zones worden gedefinieerd die bij het schoonmaken buiten beschouwing moeten blijven. Volgens de fabrikant wordt dit aanbevolen voor trappen of balkons die geen fysieke barrière hebben. In onze test negeerde de 360 Smart Life S10 echter de trap, zelfs zonder extra veiligheidsmaatregelen.
 4. Tot slot koppelt u desgewenst de robotstofzuiger aan een van de drie compatibele spraakassistenten. Daarvoor is echter ten minste één extra apparaat nodig dat beschikt over de bijbehorende spraaksoftware van Alexa en Co.

Praktijkverslag: Hoe we de 360 Smart Life S10 hebben getest

Voor een zo volledig mogelijke evaluatie hebben we de prestaties van de 360 Smart Life S10 robotstofzuiger met dweilmodus getest op het gebied van navigatie, uithoudingsvermogen en grondigheid.

Daartoe werd een vooraf gemarkeerd testgebied bedekt met het volgende droge, maar ook vochtige of soms zelfs kleverige vuil:

Verontreinigingen voor de zuigkrachtproef

 • Graanvoer voor gezelschapsvogels
 • Potgrond met kleine wortelresten
 • Fijn (zandbak) zand
 • Papieren knipsels
 • Broodkruimels
 • Haar
 • Stof
Ons testapparaat verwijdert betrouwbaar droog vuil

Testspots voor veegmodus

 • Appelpuree
 • Ketchup
 • Mosterd
 • Gecondenseerde melk
 • Vochtig koffiedik
 • Koffie

Om echte ontberingen te simuleren, lieten we de vochtige materialen ook ’s nachts drogen, zodat ze stevig aan de vloer bleven kleven. Terwijl 360 Smart Life S10 het droge vuil betrouwbaar opzoog, was het beeld in de veegstand heel anders. Hier kon hij alleen de nog natte vlekken verwijderen, omdat hij er met zijn dweil alleen maar overheen ging, d.w.z. hij dweilde de vloer alleen met een mistige vochtigheid.

Hier ziet u het testgebied vóór de natte reiniging

Zelfs na herhaaldelijk afvegen bleven, zoals verwacht, enkele vlekken zichtbaar

In de test kwamen opgedroogde koffie- en appelpulpvlekken verrassend snel van het vinyloppervlak af, maar mosterd, ketchup en gecondenseerde melk lieten duidelijk zichtbare sporen na, omdat 360 Smart Life S10 niet krachtig kon “schrobben” en de verklevingen niet kon oplossen met schoonmaakmiddelen.

De stofzuigrobot is echter niet de enige met dit probleem. Zelfs de Stiftung Warentest robotstofzuiger winnaar 2020, iRobot Braava jet m6, faalde met de gedroogde mosterd.

In het algemeen kan dus worden gezegd dat 360 Smart Life S10 goed voor het droog reinigen van harde vloeren of het verwijderen van verse vlekken is. Op de drie verschillend hoge tapijten op ons testgebied de robotstofzuiger faalde met uitzondering van een paar millimeter hoge deurmat bij de ingang. consistent. Andere testers melden echter dat tapijtreiniging bij hen werkte en dat de robot eerder faalde in meubelherkenning.

De robotstofzuiger slaagde er in onze test niet in om op dit vlakke tapijt te klimmen

De Navigatie functioneerde op ons testgebied van ongeveer 130 vierkante meter meestal zeer betrouwbaar en 360 Smart Life S10 bedekte de vloeren baan voor baan. Pas toen we hem meerdere malen opzettelijk in de weg liepen, bracht dit de robot zo van zijn stuk dat hij herhaaldelijk probeerde “zich los te boksen” in plaats van te draaien naar een plek waar hij een vrij pad had. Aangezien hij echter wordt gebufferd door bumpers aan de voorzijde, is er zelfs in een dergelijk uitzonderlijk geval geen risico op letsel. Bovendien gebeurt het schoonmaken meestal toch in afwezigheid van de eigenaars.

Met zijn royale levensduur van de batterij 360 Smart Life S10 daarentegen was absoluut overtuigend, ook al is de specificatie van de fabrikant tot drie uur onder dagelijkse omstandigheden nauwelijks haalbaar.

Door het ontbreken van een lasertoren kwam de 360 Smart Life S10 nergens in de test vast te zitten.

Meer 360 Smart Life S10 tests en ervaringsverslagen in vergelijking

 • In de klantenbeoordelingen van Amazon behaalde 360 Smart Life S10 4,4 van de 5 sterren. (vanaf 09/2021)
 • Het team van techstage.de oordeelde 360 Smart Life S10 “Als alles gaat zoals gepland, is de 360 S10 een extreem goede stofzuigrobot.” Ze vonden de efficiënte obstakeldetectie goed, maar de testers merkten ook op dat deze robotstofzuiger niet de autonomie had van de Roborock S7. (Status: 07/2021)
 • Op china-gadgets.de kwam de 360 Smart Life S10 overtuigend uit de test en kreeg veel lof. Ze hadden alleen meer verwacht van de wisfunctie in deze prijsklasse. (Status: 09/2021)
 • De 360 Smart Life S10 is nog niet getest door de technologiedeskundigen van Stiftung Warentest. Daarom hebben we nog geen beoordeling van hen. (Status: 09/2021)

Prijs en beschikbaarheid 360 Smart Life S10

360 S10 robotstofzuiger en -mop

Krachtige slimme robotstofzuiger en -mop met zeer lange batterijduur, grote stofbak en waterreservoir. Met laserafstandssensoren voor 360 graden dekking. -27%

Krachtige slimme robotstofzuiger en -mop met zeer lange batterijduur, grote stofbak en waterreservoir. Met laserafstandssensoren voor 360 graden dekking.

RRP €549,00

Status: 12.10.

Roborock S7 als alternatief voor 360 Smart Life S10?

Gebruikers moeten iets meer uitgeven voor Roborock S7 dan voor 360 Smart Life S10. Als ze ook het praktische vuilafzuigstation voor het Roborock-model bestellen, kan het prijsverschil zelfs oplopen tot ongeveer 300 euro (vanaf 09/2021).

Maar we vindenDe investering kan de moeite waard zijn. Want Roborock S7 navigeert systematisch met een laser en werkt in onze tests nog efficiënter en sneller dan 360 Smart Life S10. Bovendien waren de Roborock-testapparaten ook consequent meester van tapijten met een hoogte tot 1,5 centimeter, terwijl de 360 Smart Life 10 deze volledig oversloeg, althans in onze test. Andere gebruikers melden positieve ervaringen, althans met kortpolige tapijten.

360 Smart Life S10 kan tenminste scoren op het gebied van volume en tankgrootte. Hij werkte veel stiller in onze test en kon overtuigen met zijn 500 milliliter stof en 520 milliliter waterreservoir. In dit opzicht biedt de Roborock S7 “slechts” 470 milliliter ruimte voor vuil en een watertank van 300 milliliter.

Roborock S7

Slimme stofzuig- en dweilrobot met 2500 Pa, ultrasone technologie, multi-level mapping en app- of spraakbesturing. -11%

Intelligente stofzuig- en dweilrobot met 2500 Pa, ultrasone technologie, multi-level mapping en app- of spraakbesturing.

RRP €549,00

Status: 12.10.

Tip van de redactie: Vergelijkbaar in prijs met 360 Smart Life S10 maar toch zeer krachtig is het S7 voorganger model Roborock S6, die ons al overtuigde in de lange termijn test van enkele jaren.

Roborock S6 robotstofzuiger

Robotstofzuiger met 2.000 PA en dweilfunctie, slimme navigatie en smartphonebediening.

Robotstofzuiger met 2.000 PA en veegfunctie, intelligente navigatie en smartphonebesturing.

Verkrijgbaar bij:

Status: 12.10.

360 Smart Life S10 robotstofzuiger – Technische gegevens

 • Stofcontainer: 500 ml
 • Watertank: 520 ml
 • Zuigcapaciteit: 3300 Pa
 • Batterij capaciteit: 5.000 mAh
 • Levensduur van de batterij: tot 180 min
 • Gewicht: 3,85 kg

Klik hier om naar de 360 Smart Life S10 productpagina van de fabrikant te gaan.

De met * gemarkeerde links zijn zogenaamde affiliate links. Als een aankoop wordt gedaan via een dergelijke link, ontvangen wij een commissie. Er zijn geen extra kosten voor u.