Slim alarmsysteem met daderrespons 180° beveiligingssysteem met real-time back-up de klok rond

Live inbraakbeveiliging, videotransmissie naar smartphone, vroege branddetectie en biometrische toegangscontrole: het slimme alarmsysteem van 180° Security biedt een bewakingscamera met persoonlijke back-up via een centrale die de klok rond bemand is. De ontwikkelaars bevelen hun systeem niet alleen aan voor particuliere gebruikers, maar ook voor detailhandelaren of industriële en horecabedrijven.

180° Live inbraakbeveiliging: alarmsysteem met daderadressering

De ontwikkelaars van de 180°-beveiligingsoplossing gaan ervan uit dat inbrekers, wanneer zij rechtstreeks worden aangesproken, in paniek raken, zich omdraaien en het gebouw weer verlaten – als het ware een 180° U-bocht maken. Het live inbraakbeveiligingssysteem van de start-up brengt dus een akoestische real-time verbinding tot stand tussen het pand en het controlecentrum, dat 24 uur per dag bemand is. Hun medewerkers luisteren het pand op afstand af via cam-micro en spreken de daders luid toe via een geïntegreerde luidspreker. Bevoegde personen kunnen zich dan identificeren met een codewoord, anders wordt onmiddellijk de politie gewaarschuwd. Deze bewaking op afstand is praktisch voor zowel particulier als commercieel gebruik. Bovendien kan de live inbraakbeveiliging individueel worden geconfigureerd en is deze fail-safe: als het DSL-netwerk uitvalt, werkt het 180°-systeem via GSM.

De inbraakbeveiliging onder spanning is verbonden met een rondom bemand controlecentrum

Videobewaking via smartphone met 180

Met de 180° video-oplossing heeft niet alleen de centrale een constant zicht op huis, kantoor of winkel – gebruikers kunnen het live-beeld van hun camera’s bekijken via een versleutelde browserverbinding of in de smartphone-app. Bovendien kunnen videobeelden permanent en gebeurtenisgestuurd worden opgenomen en gearchiveerd als bewijsmateriaal. Voor inbraakbeveiliging zendt het systeem bij een alarm rechtstreeks live-opnamen naar de centrale, zodat de situatie op afstand nog nauwkeuriger kan worden beoordeeld. Het 180°-systeem is ook geschikt voor het beveiligen van buitenterreinen.

Videotransmissie naar smartphone, toegangscontrole en slim brandalarm

180° beveiligingssysteem: brandbeveiliging en toegangscontrole

Voor vroegtijdige branddetectie in combinatie met inbraakbeveiliging wordt een brandalarm van de slimme brandmelders niet alleen akoestisch afgegeven op het apparaat, maar ook rechtstreeks doorgegeven aan de centrale. De permanent geïnstalleerde langetermijnbatterijen zijn bedoeld om een voortdurende controle te garanderen.

Via de 180° toegangscontrole kunnen de deursloten van alle geïntegreerde deuren zonder sleutel worden geopend – en alleen door personen met autorisatie. Hiervoor worden transponderchips of geavanceerde vingerafdruksensoren gebruikt. Biometrische toegangscontrole, bv. via vingerafdruk, maakt het slimme huis veiliger en tegelijkertijd comfortabeler.

Voor wie is de 180° beveiligingsoplossing interessant?

180° Security belooft niet alleen particuliere huishoudens een innovatieve bewakingscamera met 24-uurs back-up, ook de volgende industrieën behoren tot de potentiële belangstellenden van de start-up:

 • Apotheken
 • Medische praktijken
 • Autodealers
 • Kantoorgebouw
 • Bakkerijen
 • Gastronomie
 • Detailhandel
 • Culturele en recreatieve voorzieningen
 • Industriële objecten
 • Advocatenkantoren
 • Handel in recyclebare materialen

Leestips over slimme bewakingscamera’s

Bewakingscamera: Top camera’s in de test
Wyze Cam 2 met echo-integratie, nachtzicht en nog meer AI
Nest Cam IQ – bewakingscamera onderscheidt hond van baasje

Alle start-ups uit onze rubriek Pretty smart!
Meer info en trends over het slimme huis

De met * gemarkeerde links zijn zogenaamde affiliate links. Als een aankoop wordt gedaan via een dergelijke link, ontvangen wij een commissie. Er zijn geen extra kosten voor u.