Smart home surveillance 5 redenen om een bewakingscamera te installeren

Camera’s in huis, dat klinkt in eerste instantie als surveillance en spionage. Maar de juiste camera-installatie in het slimme huis kan echte voordelen opleveren. Technologie is tegenwoordig overal, en de verstandig gebruikte bewakingscamera is nog een manier om goed gebruik te maken van digitale gadgets. En waarom zou deze domotica-functie uiteindelijk niet net zo gewoon worden als de selfie voor Instagram of foto’s van feestjes en barbecues op Facebook.

1. bewakingscamera’s kunnen de deur in de gaten houden

In het slimme huis creëren bewakingscamera’s in de eerste plaats een mogelijkheid om belangrijke gebieden te beveiligen. Of uw kinderen nu vriendjes van school naar huis brengen of iemand probeert zich ongeoorloofd toegang te verschaffen tot uw huis of flat, ze komen waarschijnlijk door de voordeur. Een camera-oplossing kan bezoekers in de gaten houden en zorgen voor veiligheid bij het openen van de deur. Voor de entree kunnen we de DoorBird draadloze videodeurbel aanbevelen.

2. bewakingscamera’s bewaken ook donkere hoeken

Er zijn hoeken en blinde vlekken in het huis of op het terrein waar je zelf niet graag komt. Het is dus des te praktischer als ze gemakkelijk met een camera kunnen worden gecontroleerd. Dit geeft je het goede gevoel dat niemand en niets zich hier ongezien kan verstoppen. “Arlo” van de fabrikant Netgear is een camera die deze uitdaging graag aangaat en tot 6 maanden een oogje in het zeil houdt zonder batterijen te hoeven vervangen, zelfs buiten in weer en wind. Het stuurt beelden naar de Smart Home of naar je smartphone via Wi-Fi.

De Arlo beveiligingscamera in grootte vergeleken met één hand

3. bewakingscamera’s zorgen ook voor het probleemgeval garage

Naast voertuigen worden waardevolle spullen vaak in garages opgeslagen. Inbrekers helpen zichzelf graag ongezien, maar ook wilde dieren vinden vaak manieren om door de garagedeur naar binnen te komen. Het is goed als een camera hier een oogje in het zeil houdt. “Sengled Snap” is zo’n oplossing, die ook dienst doet als LED-lamp en indringers meldt met een bewegings- en geluidssensor. GoGogate biedt een schat aan functies.

Het beeld van de GoGogate bewakingscamera kan worden bekeken via app

4. met een bewakingscamera slaap je rustig ondanks een peuter in huis

Babyfoons zijn niets nieuws. Met de domotica die u in uw slimme huis gebruikt, moet u echter overschakelen op een betere oplossing voor het bewaken van het bed van de baby. De “Nest Cam” kan hoge resolutie beelden uitzenden vanuit de kinderkamer. En het mooiste is dat als het kind oud genoeg is om ’s nachts door te slapen, de camera altijd elders in huis kan worden gemonteerd om nuttig te zijn.

Geen enkele beweging ontsnapt aan de Nest Cam bewakingscamera van Google

5. dankzij de bewakingscamera doe je het zonder de huisoppas

Terwijl u op vakantie of op zakenreis bent, hoeft u niet langer een student te betalen om uw huis en waardevolle spullen in de gaten te houden. Laat dat maar over aan een camera-oplossing als “Piper”, die niet alleen deuren en ramen controleert, maar ook temperatuur, klimaat, licht, geluid en beweging en de waarden direct kan doorgeven.

Zo ziet de Piper beveiligings- en bewakingscamera eruit

ConclusieEen camera kan belangrijke functies en diensten in een modern smart home overnemen en voor beveiliging zorgen.

De met * gemarkeerde links zijn zogenaamde affiliate links. Als een aankoop wordt gedaan via een dergelijke link, ontvangen wij een commissie. Er zijn geen extra kosten voor u.