Verbind Alexa met IFTTT, zo werkt het IFTTT gebruiken met Alexa – praktische automatiseringen

Veel slimme componenten kunnen al worden bediend met spraakassistent Alexa en een Amazon Echo-speaker. Als sommige acties niet beschikbaar zijn, kunnen IFTTT-toepassingen helpen. Dankzij de gratis provider kunnen gebruikers verschillende diensten met elkaar verbinden en een volgorde van regels bepalen. De combinaties die kunnen worden gemaakt zijn talrijk. Wij laten u zien hoe en presenteren een selectie van populaire automatiseringen.

IFTTT-recepten en applets maken met Alexa – zo werkt het

De afkorting IFTTT staat voor “If this, then that” en betekent letterlijk “als dit, dan dat”. Daarachter zit een online dienst die diensten die anders niet met elkaar te combineren zijn met elkaar verbindt en bijvoorbeeld via Amazon Echo spraakgestuurd koppelt. Dit betekent dat onderdelen die in de fabriek niet compatibel zijn, ook Alexa-compatibel zijn. Dit betekent een vereenvoudiging van de processen in het slimme huis.

Zelfgemaakte verbindingen worden “recepten” genoemd, reeds bestaande opties worden “applets” genoemd. Hierna geven we instructies voor het maken van recepten en applets en laten we enkele voorbeelden zien.

In slechts 5 stappen kunnen diensten worden verbonden met IFTTT automatiseringen:

  1. Bezoek de IFTTT website of download de IFTTT app (Android | iOS).
  2. Verbind Alexa met IFTTT en druk op “Connect” (website of app)
  3. Registreer daar gratis
  4. Twee diensten verbinden en zelf een recept maken (bv. Alexa met Philips Hue)
  5. U kunt ook de reeds beschikbare applet selecteren en op “Verbinden” drukken.

IFTTT recept activeert speciale Philips Hue lichtscène

Sommige IFTTT-recepten breiden een reeds mogelijke compatibiliteit uit. Dit wordt vooral duidelijk in het voorbeeld van de verbinding tussen de Amazon Echo en het Philips Hue-verlichtingssysteem. Deze compatibiliteit bestaat immers al vrij uitgebreid.

Met “Alexa trigger Partytime” starten de Philips Hue-armaturen een kleurveranderend spel zonder dat ze zelf een ingewikkelde lichtscène moeten definiëren aan de kant van de fabrikant. Amazon Alexa activeert de werking van de Hue LED’s op verzoek.

Philips Hue LED’s worden blauw als het regent

Een praktische weerweergave wordt geboden door Philips Hue-lampen te verbinden met een weer-app. In het geval van deze app veranderen de Philips Hue-lampen in blauw als het regent. Dit moeten Philips Hue White en Color Ambiance LED’s zijn, die het volledige kleurenspectrum kunnen weergeven.

Philips Hue White & Color Ambiance E27 2-delige startset

2 gekleurde en dimbare Philips Hue LED lampen met E27 fitting. Incl. Philips Hue Bridge.

2 gekleurde en dimbare Philips Hue LED lampen met E27 fitting. Incl. Philips Hue Bridge.

Verkrijgbaar bij:

Status: 13.10.

Zoek misplaatste smartphone via IFTTT recept

Je smartphone verliezen binnen je eigen vier muren is vervelend. Vooral omdat het vaak gedempt wordt en een gesprek dus nergens toe leidt. De applet “Alexa trigger find my phone” biedt uitkomst omdat de mobiele telefoon automatisch op geluid wordt gezet en vervolgens eenvoudig wordt gevonden.

Vind tablet en co. met Alexa

Naast de smartphone kunnen bijvoorbeeld ook tablets via VoIP worden gebeld, mits daarop de IFTTT-app (Android | iOS) is geïnstalleerd en de bijbehorende applet is ingesteld.

Leer de namen van onbekende liedjes dankzij IFTTT

Liefhebbers van volglijsten zullen zeker veel voordelen ontdekken in de Song Finder applet. Dankzij deze functie kunnen gebruikers nagaan welke muziek zojuist is afgespeeld en deze vervolgens opslaan in een Google-document, inclusief artiestennaam, albumtitel en speelduur.

IFTTT recept zorgt voor veiligheid

Met “Alexa, trigger lock door” kunnen slimme deursloten automatisch worden vergrendeld. Dit zorgt voor veiligheid en werkt ook met veiligheidssloten die eigenlijk niet Alexa-compatibel zijn.

August Smart Lock is voor 302,66 EUR bij Amazon beschikbaar (per 28.01.2020)

Danalock V3, Bluetooth is voor 139,90 EUR bij Amazon beschikbaar (per: 12.10.)

Krijg toegang tot afstandsbediening met Alexa

Gebruikers kunnen een verbinding tot stand brengen tussen Echo en de afstandsbediening van het bedrijf Harmony. Afhankelijk van de gewenste toestand schakelt de TV uit of aan via een trigger-commando.

Verdere leestips over het onderwerp IFTTT en Alexa Skills

IFTTT verbindt (bijna) met succes het moderne slimme huis
Alexa Skills: de 111 beste gratis Amazon Echo-functies
Alexa vragen: Top lijst van 170 grappige Alexa Easter Eggs & Uitspraken

Meer info en trends over het slimme huis

De met * gemarkeerde links zijn zogenaamde affiliate links. Als een aankoop wordt gedaan via een dergelijke link, ontvangen wij een commissie. Er zijn geen extra kosten voor u.