Videobewaking bijzonder populair 30 miljoen Amerikaanse huishoudens verwacht met smart home technologie

Volgens een studie van August Home (Link: August) en Comcast’s Xfinity Home (Link: xfinity) zouden 30 miljoen Amerikaanse huishoudens hun flat of huis in de komende twaalf maanden kunnen uitrusten met smart home-technologie. In de studie werden ongeveer 1300 Amerikaanse consumenten ondervraagd. Een onverwacht hoog percentage van 18 procent van de respondenten is al van plan om in de komende twaalf maanden met grote waarschijnlijkheid een smart home-product aan te schaffen en te installeren.

Van deze 18 procent zegt 56 procent al een smart home-apparaat in gebruik te hebben. Van degenen die zich nog niet in de wereld van smart home hebben gestort, is twaalf procent van plan in het komende jaar een smart home-product aan te schaffen. Als we de studie extrapoleren naar alle huishoudens in de Verenigde Staten, zullen de huishoudens met slimme huizen in de komende twaalf maanden verdubbelen tot ongeveer 30 miljoen.

Veiligheidsoplossingen als belangrijkste toepassingsgebieden

Voor veel toekomstige gebruikers van slimme huizen zijn beveiligingsoplossingen een belangrijke motivatie om in de nieuwe technologie te stappen. Dit werd verklaard door ten minste 63 procent van de deelnemers aan de studie. Ook de CEO van August Home (bekend van August Doorbell en August Smart Lock). Jason Johnson bevestigt dit. Voor hem is het duidelijk dat smart home-technologie voor consumenten volledig nieuwe mogelijkheden opent die traditionele beveiligingsoplossingen tot nu toe nauwelijks konden bieden. Moderne smart home-apparaten ondersteunen technieken zoals het streamen van live-beelden van het huis via het internet, de besturing en bediening van mobiele apparaten zoals smartphones of tablets en intelligente deurcommunicatiesystemen die automatisch informeren wanneer er een bezoeker voor de deur staat. Volgens de studie zijn de belangrijkste redenen voor de aankoop van dergelijke apparaten inbraken in de buurt of de aankoop van een nieuwe woning.

De August Deurbel Cam in 4 verschillende kleuren

Slimme verlichtingstechnologie ook erg populair

Veiligheidsoplossingen zijn echter niet de enige reden om de smart home-wereld te betreden. In feite zou 54 procent van de deelnemers aan de studie het licht in hun flats of huizen gemakkelijk met een afstandsbediening willen bedienen. 19 procent is zeer geïnteresseerd in individueel regelbare lichtbronnen.

Smart Home-apparaten steeds betaalbaarder – innovatiedrang verwacht

Een van de redenen voor het toenemende succes van smart home-apparaten is dat ze steeds goedkoper worden. Dit verlaagt voor veel mensen de drempel om deze technologie te gaan gebruiken. Wat de studie duidelijk laat zien, is dat het internet der dingen en innovaties op dit gebied in de toekomst sterk zullen worden aangestuurd door huiseigenaren. Als ook u geïnteresseerd bent in smart home-oplossingen en meer veiligheid en wooncomfort binnen uw eigen vier muren, kunt u er zeker van zijn dat u geenszins de enige bent.

De met * gemarkeerde links zijn zogenaamde affiliate links. Als een aankoop wordt gedaan via een dergelijke link, ontvangen wij een commissie. Er zijn geen extra kosten voor u.