WLAN-thermometers voor binnen en buiten in één oogopslag De beste WLAN-thermometers in de testvergelijking

Of het nu warm of koud is, een blik op de thermometer helpt om u voor te bereiden op het weer buiten en om een comfortabele temperatuur in huis te houden. WLAN-thermometers vereenvoudigen het aflezen van de temperatuur en zijn vaak nauwkeuriger dan conventionele modellen. In onze WLAN-thermometer testvergelijking tonen we verschillende modellen en onthullen we wat belangrijk is bij de aankoop van een WLAN-thermometer.

WLAN-thermometers – de belangrijkste feiten in het kort

Als u op zoek bent naar een geschikte WLAN-thermometer voor gebruik buitenshuis of in woningen, moet u bij de aankoop vooral letten op de volgende drie factoren:

 • Functies: Naast hun eigenlijke functie van temperatuurmeting bieden WLAN-thermometers vaak nog andere praktische extra’s, zoals het meten van luchtdruk en luchtkwaliteit. Daarbij geldt: hoe hoger de aankoopprijs, hoe hoger het aanbod van functies.
 • Sensoren: De sensoren van WLAN-thermometers zijn gevoelig voor temperaturen onder nul, afhankelijk van het gebruiksgebied, en registreren temperaturen met wisselende precisie. Daarom moet vóór de aankoop worden bepaald of de thermometer buiten of binnen moet worden gebruikt.
 • Bereik: WLAN-thermometers hebben het voordeel dat ze via een app op afstand kunnen worden bediend. Bij de aanschaf moeten gebruikers echter goed opletten of ze daadwerkelijk geschikt zijn voor WLAN, want sommige modellen worden met deze term op de markt gebracht maar werken niet met WLAN maar met radio of Bluetooth. In tegenstelling tot echte WLAN-thermometers bieden deze slechts een kort bereik.

De beste WLAN-thermometers in de testvergelijking

Modellen van de fabrikanten Technotrade, Govee, UbiBot en Netatmo zijn opgenomen in onze vergelijking van WLAN-thermometers. De WLAN-thermometers bieden voor elke gebruiker de juiste functies. Wij hebben in een kort overzicht samengevat hoe dit er in meer detail uitziet.

Technoline WS9767- Goedkope basisoplossing voor woonkamers en buitenshuis

De Technoline WS9767 is een goedkoop radiografisch alternatief en heeft, in tegenstelling tot de andere modellen in onze test, geen WLAN-functie. In plaats daarvan kunnen gebruikers de binnen- en buitentemperatuur eenvoudig en snel aflezen vanaf het compacte hoofdstation. Alle gebruikers die op zoek zijn naar een goedkope en eenvoudige draadloze thermometer voor thuis en buiten, komen met de Technoline WS9767 aan hun trekken.

TechnoLine WS 9767

Temperatuurstation voor binnen- en buitentemperatuur, weertendens, datum en huidige weekdag met alarm.

Temperatuurstation voor binnen- en buitentemperatuur de weertendens, evenals de datum en de huidige dag van de week met alarm.

Verkrijgbaar bij:

Status: 12.10.

Govee H5179331EN – directe temperatuurregeling dankzij app control

Wie niet alleen de temperatuur wil aflezen, maar tegelijkertijd ook de luchtvochtigheid in de kamer of buiten het huis wil bijhouden, kan dat eenvoudig doen met de WLAN-thermometer van Govee via app. Het controleren van de luchtvochtigheid is vooral nuttig om schade door te hoge waarden, zoals schimmel, te voorkomen. Door de ingebouwde hygrometer wordt de zwakte van de lucht direct gedetecteerd en kunnen maatregelen zoals geforceerde ventilatie onmiddellijk worden uitgevoerd.

Govee H5179001EN

WiFi Thermo Hygrometer om temperatuur en vochtigheid in real time te monitoren met app melding en data opslag.

WiFi Thermo Hygrometer om temperatuur en vochtigheid in real time te monitoren met app melding en data opslag.

Verkrijgbaar bij:

Status: 12.10.

UbiBot WS1- Flexibiliteit en prestaties door meer functies

Wij bevelen de UbiBot WS1 aan aan al diegenen die van een WLAN-thermometer nog meer functies en een flexibeler gebruik in buiten- en woonruimtes wensen. Deze veelzijdige Wi-Fi-thermometer wordt geleverd met een reeks extra meetapparaten en een externe sensor die flexibel kan worden gebruikt. Via de app kunnen luchtvochtigheid, temperatuur, trillingen en de sterkte van de zonnestraling eenvoudig en overzichtelijk worden bekeken.

UbiBot WS1

Thermometer en hygrometer met WLAN-ondersteuning, met app-melding en gegevensopslag en door de gebruiker gedefinieerde instellingsopties.

Draadloze thermo- en hygrometer met app-melding en gegevensopslag en aanpasbare instellingen.

Verkrijgbaar bij:

Status: 12.10.

Netatmo NWS01-EC – Uitstekende kwaliteitsoplossing met de beste prestaties

De NWS01-EC van Netatmo is niet zomaar een eenvoudige WLAN-thermometer. Met talrijke functies biedt het weerstation gebruikers een compleet all-round overzicht van de temperatuur, de vochtigheid, het weer, de luchtdruk en nog veel meer. Het model overtuigt vooral met zijn vermogen om actuele metingen, diverse trends en prognoses eenvoudig via de app aan te bieden. In onze Wi-Fi thermometer testvergelijking is dit het apparaat met de meeste functies.

Netatmo NWS01-EC

Slim weerstation voor het meten van milieugegevens binnen en buiten in real time, weersvoorspelling, actuele waarschuwingen via app.

Slim weerstation voor het meten van milieugegevens binnen en buiten in real time, weersvoorspelling, actuele waarschuwingen via app.

Verkrijgbaar bij:

Status: 12.10.

Technische gegevens van de WLAN-thermometers in één oogopslag

Wij hebben de belangrijkste productkenmerken van de door ons aanbevolen WLAN-thermometers in de volgende tabel samengevat, zodat elke gebruiker in één oogopslag het juiste model voor zijn behoeften kan vinden.

Status: 10/

Technoline
WS 9767

Govee H5179001EN

UbiBot WS1

Netatmo NWS01-EC

RRP

29,99 Euro

39,99 Euro

89,99 Euro

189,99 Euro

Modelvariant

Draadloze thermometer

Draadloze thermometer en hygrometer

WLAN Thermometer, Luxmeter en Hygrometer en Trillingsmeter

WLAN thermometer, barometer, hygrometer, Co2-detector, weerstation en sonometer

Werk temperatuur binnen

0 tot 50 graden Celsius

-20 tot 60 graden Celsius

-20 tot 60 graden Celsius

0 tot 50 graden Celsius

Buitentemperatuur

-40 tot 60 graden Celsius

k. A.

-55 tot 125 graden Celsius (externe temperatuursonde)

-40 tot 65 graden Celsius

Nauwkeurigheid van de temperatuur

±1 graad Celsius

± 0,3 graden Celsius

±0,3Grad Celsius

± 0,3 graden Celsius

Nauwkeurigheid van de vochtigheid

± 3%

±3%

± 3%

Bijwerkingspercentage

k. A.

2 seconden

k. A

5 minuten.

Bereik

30 meter

15 meter (Bluetooth)

k. A.

100 meter

Scherm

ja

geen

geen

geen

App controle

geen

ja

ja

ja

Toepassingsgebieden

Binnen en buiten

Interieurs

Interieur en exterieur

Interieur en exterieur

Afmetingen

64 x 165 x 45 mm

71,9 x 71,9 x 23,9 mm

200 x 130 x 30 mm

Binnenmodule 45 x 45 x 155 mm

Kopersgids voor WLAN-thermometers – wat is belangrijk bij het maken van een keuze?

Met een WLAN-thermometer kunt u snel en eenvoudig aflezen wat de temperatuur binnen of buiten is – optioneel ook onderweg via een app. Maar op welke kenmerken moet u letten bij het kiezen van een draadloze thermometer?

Om deze vraag te beantwoorden, hebben wij een lijst met criteria opgesteld die nuttig zijn bij de aankoop van een WLAN-thermometer.

Display: De meeste meetresultaten van WLAN thermometers worden uitgevoerd via een displaymodule of via een app. Beide weergavemogelijkheden bieden voordelen. Met de app-besturing kan alle informatie altijd en overal worden opgeroepen, terwijl het display van de displaymodule ter plaatse moet worden afgelezen.

MaatWLAN-thermometers bestaan vaak uit verschillende modules, sensoren en een hoofdmodule, eventueel met display. De meestal compacte WLAN-thermometers zijn slechts enkele centimeters groot. Gebruikers die extra ruimte willen besparen, kunnen alleen app-gestuurde WLAN-thermometers gebruiken en zo de displaymodule besparen.

Meetnauwkeurigheid: De nauwkeurigheid van de weergegeven metingen varieert met verschillende WLAN-thermometers. Afhankelijk van het gebruik is het zinvol zich te informeren over de nauwkeurigheid van de meting. Moet de WLAN-thermometer alleen een tendens geven van de vastgestelde waarden voor de oriëntatie, of moet hij nauwkeuriger waarden bepalen? In onze WLAN-testvergelijking zijn alle modellen met 0,3 graden nauwkeurig, alleen onze koopjestip met radio kan één graad afwijken.

Bereik: Vooral premium modellen vertonen een betere verbinding tussen de verschillende modules op grotere afstand. Bij de aankoop van een WLAN-thermometer moet dus worden gelet op de ruimtelijke situatie om een model met het juiste bereik te vinden.

Met WLAN-thermometers kan de temperatuur via de smartphone worden afgelezen.

Technoline WS 9767 – De voordelige basisoplossing in de testvergelijking

Iedereen die een snelle en eenvoudige temperatuurweergave voor binnen en buiten nodig heeft, vindt met de Technoline WS 9767 wat hij zoekt. De radiothermometer is een aantrekkelijk en betaalbaar alternatief voor duurdere modellen en is bijzonder geschikt voor eenvoudig thuisgebruik.

Naast de temperatuurweergave kan de Technoline WS 9767 draadloze thermometer ook stijgende of dalende trends van actuele temperaturen registreren, zodat gebruikers een goed overzicht krijgen.

Volgens de fabrikant kan het station van de Technoline WS 9767 radiothermometer signalen van maximaal drie buitensensoren tegelijkertijd registreren. Er zij echter op gewezen dat slechts één zender bij de levering is inbegrepen; extra temperatuursensoren moeten afzonderlijk worden aangeschaft.

De sensor voor woon- en binnenruimten is geïntegreerd in de behuizing van de Technoline WS9767 en heeft ook een ingebouwde radioklok met tijdzone-instelling, een weekdagweergave en een alarm- en sluimerfunctie.

In onze tip voor budgetbewuste mensen moeten geïnteresseerden er echter rekening mee houden dat dit model de enige uitzondering in onze testvergelijking is die geen WLAN ondersteunt. Vanwege de lage prijs moeten belangstellenden het dus stellen zonder app-controle en hoog bereik. Voor thuisgebruik vinden wij dit echter acceptabel voor zo’n koopje.

Technoline WS 9767 – belangrijke testen en beoordelingen

 • Amazon klanten beoordeelden de Technoline WS 9767 WLAN Thermometer als zeer goed met een gemiddelde van 4,3 uit 5 sterren. (vanaf 10/)
 • Bij de Technoline WS 9767 WLAN thermometer test, uitgevoerd door de redactie van topratgeber24.de, hebben de experts het model de testbeoordeling goed gegeven. (Status: 10/)
 • Bij testbericht.de kreeg de Technoline WS 9767 4 van de 5 mogelijke sterren in de WLAN-thermometertest. (Vanaf: 10/)

Technoline WS 9767 – Prijzen, aanbiedingen en beschikbaarheid

TechnoLine WS 9767

Temperatuurstation voor binnen- en buitentemperatuur, weertendens, datum en huidige weekdag met alarm.

Temperatuurstation voor binnen- en buitentemperatuur de weertendens, evenals de datum en de huidige dag van de week met alarm.

Verkrijgbaar bij:

Status: 12.10.

Govee H5179001EN Wi-Fi thermostaat- tijdige regeling via app-bediening

De Govee H5179000DE WLAN thermometer overtuigt vooral dankzij de intuïtieve app en de mogelijkheid om de luchtvochtigheid en de temperaturen goed in de gaten te houden.

De app controle maakt een gedetailleerd inzicht in de metingen van de WLAN thermometer mogelijk en maakt een snelle reactie op veranderingen mogelijk door real-time monitoring. De meetwaarden worden om de twee seconden bijgewerkt.

Met de zogenaamde alarmfunctie kunnen gebruikers bepaalde meetbereiken definiëren. Als deze gedefinieerde waarden worden onderschreden of overschreden, meldt de app de ongebruikelijke metingen via een melding. Opgemerkt zij dat de waarden alleen kunnen worden bepaald via een rechtstreekse verbinding via Bluetooth.

De gemeten gegevens worden opgeslagen in de Govee app en gebruikers kunnen ze tot 20 dagen online opslaan en een langetermijntrend van de huidige temperaturen bekijken. Dit maakt de Govee H5179001DE ideaal voor toepassingen zoals wijnkelders, kassen en koelkamers. Een praktische oplossing in onze WLAN thermometer testvergelijking, die temperatuurmeting combineert met de bepaling van de vochtigheid. Dit helpt ook om schimmel te voorkomen.

Govee H5179001EN – Prijzen, aanbiedingen en beschikbaarheid

 • De website vergleich.org riep de Govee H5179001DE WLAN-thermometer uit tot winnaar van zijn productvergelijking en kende hem de topscore van zeer goed toe (per 10/).
 • De Govee H5197000DE is door de redactie van smarthomeassistent.de beoordeeld als geschikt voor een groot aantal praktische toepassingen. (Status: 07/2021)

Govee H5179001DE – Prijzen, aanbiedingen en beschikbaarheid

Govee H5179001EN

WiFi Thermo Hygrometer om temperatuur en vochtigheid in real time te monitoren met app melding en data opslag.

WiFi Thermo Hygrometer om temperatuur en vochtigheid in real time te monitoren met app melding en data opslag.

Verkrijgbaar bij:

Status: 12.10.

Ubibot WS1 WLAN thermostaat – flexibiliteit en functies

De Ubibot WS1 WLAN thermometer toont een grote flexibiliteit in gebruik met veelzijdige en diverse functies en zorgt voor gedetailleerde metingen.

Dankzij de verschillende in de hoofdmodule geïntegreerde sensoren en de externe temperatuursonde is de UbiBot WS1 breed inzetbaar. Zowel binnen als buiten kan de WLAN-thermometer gemakkelijk worden aangepast aan de gegeven situatie. De meegeleverde buitensensor en beschermkap maken de WLAN-thermometer geschikt voor bijvoorbeeld gebruik buitenshuis.

Tegelijkertijd maakt de multi-sensor een diepgaande en veelzijdige meting van de omgeving mogelijk. De verschillende sensoren detecteren de temperatuur, de vochtigheid, het omgevingslicht en de trillingen in de lucht.

Daarbij is de Ubibot WS1 WLAN thermometer bijzonder nuttig bij metingen gedurende langere periodes en verschillende situaties. Dit wordt mogelijk gemaakt door de geïntegreerde geheugenfunctie van de WLAN-thermometer, het online geheugen van 200 megabyte, de veelzijdige multi-sensor en de creatie van gepersonaliseerde berichten. Daarnaast kan de Ubibot WS1 Wi-Fi thermometer worden gebruikt met Amazon’s Alexa stemassistent en IFTTT.

Met zijn speciale functies biedt de UbiBot WS1 WLAN thermometer een zeer goed allround overzicht. De mogelijke toepassingen variëren van eenvoudige bewaking van de buitentemperatuur tot observatie van de temperatuur in kassen en bescherming van gevoelige verzamelobjecten tegen vocht en schimmel.

De Govee H5179001EN biedt met zijn functies een allround overzicht.

UbiBot – belangrijke testen en beoordelingen

 • De UbiBot WS1 kreeg 4 van de 5 sterren in de Amazon klantenbeoordeling (per 10/).
 • De UbiBot WS1 WLAN-thermometer heeft van de vergelijkingswebsite echtesnetz.de een 8,8 van de 10 mogelijke punten gekregen. (Vanaf: 08/)

Ubibot WS1 – Prijs en beste aanbiedingen

UbiBot WS1

Thermometer en hygrometer met Wi-Fi, met app-notificatie en gegevensopslag en door de gebruiker gedefinieerde instellingsopties.

Draadloze thermo- en hygrometer met app-melding en gegevensopslag en aanpasbare instellingen.

Verkrijgbaar bij:

Status: 12.10.

Netatmo NWS1-EC – de kwaliteitsoplossing met de beste prestaties in de testvergelijking

De Netatmo NWS1-EC overtuigt in onze WLAN thermometer test vergelijking met zijn uitgebreide all-inclusive pakket van thermometer, hygrometer, Co2 detector, decibelmeter, barometer en weerobservatie. Veelzijdig in gebruik, twee modules maken gelijktijdige metingen binnen en buiten mogelijk.

Dankzij de praktische WLAN-verbinding kunnen de metingen op de smartphone worden opgeroepen en kunnen gebruikers eenvoudig oudere gegevens, actuele informatie en prognoses bekijken.

Hiervoor hoeft de app niet eens geopend te worden. Interactieve overzichten, zogenaamde widgets, worden direct zichtbaar wanneer het scherm wordt ingeschakeld. Een ander voordeel is dat de Netatmo NWS1-EC Wi-Fi thermometer compatibel is met Apple HomeKit en Amazons spraakassistent Alexa. Gebruikers kunnen zo hun gegevens oproepen via Siri en de Home-app, maar ook Alexa op verzoek om het weer en de temperatuur vragen.

Dit maakt de Netatmo NWS1-EC geschikt voor alle denkbare situaties. Als gebruikers meer kamers of gebieden willen bestrijken, kunnen eenvoudig extra modules voor de woonruimte, wind- en regensensoren worden aangeschaft en snel worden aangesloten op de Netatmo NWS1-EC Wi-Fi-thermometer.

Netatmo NWS1-EC – belangrijkste testen en beoordelingen

 • De Netatmo NWS1-EC ontving de award Test Winner met het cijfer 1.1 van het vergelijkingsportaal testsieger.digital (per 10/).
 • 11.203 Amazon klanten hebben de Netatmo NWS1-EC Wi-Fi thermometer al beoordeeld en gaven hem gemiddeld 4,3 van de mogelijke vijf sterren. (Vanaf: 10/)

Netatmo NWS1 -EC – Prijzen, aanbiedingen en beschikbaarheid

Netatmo NWS01-EC

Slim weerstation voor het meten van milieugegevens binnen en buiten in real time, weersvoorspelling, actuele waarschuwingen via app.

Slim weerstation voor het meten van milieugegevens binnen en buiten in real time, weersvoorspelling, actuele waarschuwingen via app.

Verkrijgbaar bij:

Status: 12.10.

Wat zijn de beste draadloze thermometers?

In onze WLAN thermometer test vergelijking bevelen wij de volgende apparaten aan:

 • Technoline WS 9767 – Aanbeveling voor eenvoudig thuisgebruik
 • Govee H5179001EN – Aanbeveling voor tijdig toezicht
 • Ubibot WS1 – Aanbeveling voor diepgaande, actuele metingen en aanhoudende trends
 • Netatmo NWS1-EC – Premium aanbeveling met een groot aantal functies

Waar kan ik het beste WLAN-thermometers plaatsen?

WLAN-thermometers worden afgestemd op de gemiddelde temperatuur van de ruimte. Het is belangrijk om warmtebronnen en ramen en deuren in de directe omgeving van de sensoren te vermijden. Zo worden temperaturen nauwkeurig gemeten en schommelingen vermeden.

Hoe werken draadloze thermometers?

Gewoonlijk worden WLAN-thermometers via de WLAN-functie met een router verbonden. Daarna kan de smartphone via een app van de fabrikant aan de WLAN-thermometer worden gekoppeld en kunnen de metingen worden bekeken. De apparaten bieden overzichten, trends en prognoses op basis van de verzamelde gegevens. Sommige aanbieders stellen ook cloudopslag beschikbaar, zodat nog langere periodes kunnen worden bekeken.

In vergelijking met conventionele modellen bieden WLAN-thermometers vaak een breder scala aan functies, zo meten zij niet alleen de temperatuur, maar ook de luchtvochtigheid, en kunnen de vastgestelde waarden dankzij de WLAN-verbinding ook op afstand worden gecontroleerd.

De interactie tussen de afzonderlijke modules en de app maakt een nauwkeurige temperatuurmeting mogelijk.

Wat zijn de voordelen van draadloze thermometers?

WLAN-thermometers bieden de volgende voordelen:

 • Eenvoudige installatie
 • Nauwkeurige metingen
 • Huidige gegevenssituatie en frequente updates
 • Ongecompliceerde bewaking van temperatuur en binnenklimaat, zelfs over langere perioden
 • Duidelijke datavoorbereiding via app
 • Slimme modellen zijn compatibel met spraakassistenten
 • Breed scala aan functies en naast temperatuurmeting ook bepaling van o.a. luchtvochtigheid

Wat zijn de nadelen van WLAN-thermometers?

WLAN-thermometers hebben de volgende nadelen:

 • Bereik en functie afhankelijk van WLAN-dekking
 • Premium modellen zijn duur in aanschaf

De met * gemarkeerde links zijn zogenaamde affiliate links. Als een aankoop wordt gedaan via een dergelijke link, ontvangen wij een commissie. Er zijn geen extra kosten voor u.